Mi Band 4
181 tematów w tym forum
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
Cześć od około miesiąca używam MiBand 4 i na początku byłem zachwycony. Po około dwóch tygodniach zaczęły się problemy. Pierwsze niepokojące objawy wystąpiły gdy po skończonym biegu (trening wystartowany i cały czas obserwowany na opasce) po zakończeniu z pozycji banda nie zapisał się w MiFit - jakby treningu nie było, mimo ze chwilę wcześniej mogłem oglądać statystyki dotyczące danego treningu. Uznałem to za jednorazowy problem z synchronizacją. Natomiast później wystąpił problem z pomiarem tętna podczas biegu - mam ustawiony pomiar co minutę, z automatycznym wykrywaniem aktywności (a co za tym idzie zwiększeniem częstotliwości pomiarów) a mimo wszystko p…
Ostatnia odpowiedź: Magdawawrzyk, 19 Maja 2021 -
-
- 2 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam Poszukuje aplikacji do opaski MiBand 4 na IOS, w której będę mógł się zalogować przez przeglądarkę i mieć więcej danych niż na telefonie. Dodam, że Strava mi nie działa. Chyba, że jest taka możliwość korzystając z konta w aplikacji MiFit. ale z tego co widziałem to wszystko mogę przeglądać tylko na telefonie. Z góry dziękuję za pomoc Dariusz
Ostatnia odpowiedź: deker87, 8 Maja 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Czesc, czy ktoś spotkał się z podobnym problem, przywróciłam dzisiaj ustawienia fabryczne na telefonie Xiaomi mi 9se, teraz nie mogę się zalogować na opasce. Zainstalowałem aplikację mi fit, gdy chcialam się zalogować cały czas pojawiała mi się że konto nie istnieje, więc na opasce też przywróciłam ustawienia fabryczne połączyłam się. Telefonem. Chcę dodać konto google ale gdy chce je dodać pojawia się komunikat że to konto jest już zarejestrowane. Miał ktoś podobny problem? Jak to naprawić?
Ostatnia odpowiedź: samadam, 5 Maja 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 761 wyświetleń
Mam problem, mój syn zapomniał na jakim koncie email był zalogowany na Mi Band4 - co za tym idzie nie moge zresetowac urzadzenia poniewaz w menu nie wyświetla sie ostatnia pozycja:( Czy ktos ma pomysł jak zresetowac urzadzenie bez telefonu i bez konta email.
Ostatnia odpowiedź: Kris_4, 8 Kwietnia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 965 wyświetleń
Hej, jakiś czas temu zainstalowałem na moim LG Q6 aplikację Notify for Mi z licencją PRO. Wykonałem wszystkie kroki niezbędne do "uwolnienia" opaski aby móc korzystać z aplikacji bez konieczności posiadania Mi Fit. Po paru godzinach zabawy pojawiły się następujące problemy, których nie było wcześniej. W ustawieniach opaski tylko 3 najwyższe na liście elementy menu są widoczne na opasce, pozostałe są niewidoczne, chyba, że przesunę je na 3 pierwsze miejsca w ustawieniach. Ponadto każda próba zmiany tarczy zegara opaski kończy się niepowodzeniem. Jedynym sposobem na chwilowe naprawienie problemu z menu jest przywrócenie ustawień aplikacji na telefonie do ustawień początkowy…
Ostatnia odpowiedź: vertigo665, 21 Marca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 901 wyświetleń
kupiłem od osoby prywatnej nowego, zaplombowanego mi banda 4. po jakimś czasie (ok. miesiąca) opaska przestała mierzyć puls. Próbowałem chyba wszystkiego, przywracałem kilka razy ustawienia fabryczne, rozłączałem z mi fit'em i znowu łączyłem i wyczyściłem mi banda. Diody, które świeciły na zielono już nie świecą gdy próbuję zmierzyć puls a na ekranie pojawiają się 2 kreski w miejsce liczby uderzeń. Jeśli ktoś wie co mogę zrobić to niech piszę. mam nadzieję, że nie będę musiał rozbierać sprzętu
Ostatnia odpowiedź: jalboss, 19 Marca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 932 wyświetleń
Cześć, Czy na miband4 działa jakaś tarcza z pogodą i temperatur, bo kilka instalowałem i niestety nie pokazuje tych danych na głównym pulpicie. Gdzieś czytałem, że po aktualizacji ma działać, ale jeśli wierzyć mifit to mam najnowszą wersję
Ostatnia odpowiedź: DzA, 15 Marca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
Witam, Mam problem z MI band 4. Od jakiegoś czasu opaska nie reaguje na dotyk i jest czarny wyświetlacz. Po odłączeniu jej w Mi Fit w telefonie i ponownym sparowaniu działa przez jakiś czas i ponownie nie da się jej uruchomić i nie reaguje na dotyk ani na poruszanie ręką. W telefonie w aplikacji liczą się kroki normalnie, wszystko niby działa i pokazuje, że jest połączona przez bluetooth. Upierdliwe jest ciągłe odłączanie jej i ponowne parowanie z telefonem. Proszę o pomoc. Dziękuję Sparowana jest z telefonem Redmi 6A
Ostatnia odpowiedź: piekny78, 11 Marca 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 634 wyświetleń
Siema, jakieś 8 miesięcy temu Band spadł mi na pozbruk, pojawiło się pęknięcie na wyświetlaczu, dokładnie pod głównym "przyciskiem", nawet trochę na nim. Jednak nawet po zanurzeniu wszystko zdawało się działać bez . Kilka dni temu biały kolor przebarwił się na czerwono. Bardziej to widać na niskiej jasności, na dużej jest prawie nie do wykrycia. Wczoraj po prysznicu pod wpływem nacisku chwilowo kolor wracał do normy. Ktoś jest w stanie powiedzieć co jest BEZPOŚREDNIM powodem (bo to że pęknięcie i woda to się domyślam) i jak można to ewentualnie naprawić? Pozdro Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 31 Stycznia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Tak więc używam mi band 4 i aktywności w ciągu dnia które wskakują automatycznie lub są dodane ręcznie przeze mnie do MiFit zgadzają się i są ze sobą spójne. Problem zaczyna się gdy chce synchronizować MiFit z Google Fit... ogólnie opcja działa i dane przesyłają się do Google Fit lecz gdy porównuje przesłane dane to niestety okazuje się że nie wszystkie dane są takie same. Dystans i czas aktywności się zgadza lecz spalone kcal już nie i to nie jest mała różnica bo niestety ale dosłownie każda przesłana aktywność z MiFit do Google Fit ma nieprawidłową liczbę spalonych kcal, np. zamiast 41 kcal spalonych podczas spaceru przesyła się 485 (wtf?!). Jest to autentyczny przykład…
Ostatnia odpowiedź: Karetson, 26 Stycznia 2021 -
Mi band 4 - nie działa
przez roju- 0 odpowiedzi
- 761 wyświetleń
Witam. Mam problem z opaską Mi band 4. Mianowicie opaska była bliska rozładowania i podłączyłem ja do ładowania. Na następny dzień odpiąłem jednak wyświetlacz w ogóle nie reagował. Aplikacja widzi opaskę, pokazuje stan baterii itd. - jednak wyświetlacz pozostaje bez zmian, czarny i nie reaguje na nic. W czym może być problem?
Ostatnia odpowiedź: roju, 26 Stycznia 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam, od pewnego czasu jestem użytkownikiem mi banda, jednak zauważyłem dość duży problem - włączanie minutnika/stopera trwa strasznie długo, dostęp do tych funkcji jest nieintuicyjny. Czy jest możliwość zmiany odtwarzacza muzyki (którego osobiście nie używam) na np.: minutnik? Mam oczywiście na myśli widget, który wyświetla się po przejechaniu w prawo/lewo na ekranie głównym
Ostatnia odpowiedź: Alucard, 11 Stycznia 2021 -
- 12 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
Witam Mam taki problem że opaska utknęła podczas aktualizacji i wisi z napisem "Connect to Mi Fit and update". Nie ma możliwości wejścia w jakiekolwiek opcje widać tylko powyższy komunikat. Opaska nie łączy się z telefonem i aplikacją. Aplikację odinstalowałem i zainstalowałem ponownie jednak nic to nie dało. Połączenie z innym telefonem też nie jest możliwe. Po rozładowania i naładowaniu ten sam komunikat. Jakiś hard reset z poziomu opaski by się przydał lub może jest jakaś możliwość resetu przez ładowarkę podłączone do komputera? Bardzo proszę o pomoc. Na zagranicznych forach rozglądam się ale nie widzę odpowiedzi
Ostatnia odpowiedź: jalboss, 9 Stycznia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam, w mojej opasce od jakiegoś czasu same włączają się takie alarmy. Myślałem, że to ze starości, ale w drugiej opasce też się tak robi. Wyłączenie alarmów w opasce, czy w aplikacji nic nie daje... jakby za dnia się to działo to bym to jeszcze mógł zignorować, ale dzisiaj mnie 3 razy w nocy obudziło. Godziny alarmów są przypadkowe, nie powtarzają się o tych samych godzinach. Reset też nic nie dał. Idzie coś z tym zrobić? Korzystam z mi fit i notify for mi band
Ostatnia odpowiedź: ADAS4444, 6 Stycznia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 650 wyświetleń
Opaska od pewnego czasu co chwilę się rozłącza, potem łączy się sama (bluetoth jej nie ma w widocznych urządzeniach) . Jeszcze zaczęła się szybciej rozładować. Co mam robić
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 3 Stycznia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 402 wyświetleń
Próbuję wysłać zaproszę z mi band4 do znajomych. Kod QR skanuje się lecz aplikacja wystawia błąd i zaproszenie nie może być wysłane. Czy miał ktoś podobny problem i pomoże mi rozwiązać .
Ostatnia odpowiedź: Malami36825, 30 Grudnia 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
Czy można odparować opaskę i sparować z innym telefonem bez resetowania Mi band 4. Opaska była sparowana z telefonem, który uległ uszkodzeniu. Chcę ją połączyć z nowym telefonem ale nie chce stracić zawartości opaski przez reset do ustawień fabrycznych. Czy jest to możliwe ?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 18 Grudnia 2020 -
Opaska gubi GPS
przez J.B.W.- 3 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
Witam Problem mam taki, że jak tylko chowam tel. do kieszeni i ekran zgaśnie to opaska pokazuje brak połączenia z GPS. Próbowałem włączać trening z apki i z opaski. Na apce widać jak idę ale jak tylko chowam tel. to GPS się wyłącza. Jak zaznaczam blokowanie ekranu to nic nie pomaga. Możliwe, że problem jest z telefonem ale szukałem już po ustawieniach i nic. Mam mi a2 lite - android one. Możliwe, że coś przegapiłem bo apka opisuje ustawienia na nakładki. Proszę poradźcie coś bo bez tego opcja rowerowa praktycznie nie działa.
Ostatnia odpowiedź: gruniu, 6 Grudnia 2020 -
- 5 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
Mam problem mianowicie od tygodnia mam mi band 4 oraz pobrałem aplikacje na telefon mi fit. po paru dniach zaczeły nagle prazychodzic idiotyczne zaproszenia typu go to www. xsex43 su i nie ma nawet opcji zablokowania ich . Jak można jakoś ukryć swój profil , żeby bez kodu nikt nie mógł zapraszać albo chociaż nie otrzymywać tego typu g****... Dzwoniłem po wielu sklepach, żaden nie posiadał działu technicznego lub serwisu ,żeby pomógł rozwiązać ten problem.
Ostatnia odpowiedź: jalboss, 5 Grudnia 2020 -
- 7 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
Cześć, podczas po sparowaniu urządzenia zaczęło się ono aktualizować,lecz opaska była rozładowana. Podlączayłam ją,naładowałam i chciałam połączyć z telefonem. Na opasce pokazał mi się komunikat"połącz z mi fit do ponownej aktualizacji" a na telefonie ,żebym zrestartowała opaskę. Jak ją zresetować?
Ostatnia odpowiedź: kamil0741, 29 Listopada 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Posiadam opaskę Mi Band 4. Najpierw korzystala z niej pierwsza osoba i łączyła się z komórka na której jest Android. Potem opaska najprawdopodobniej została zresetowana do ustawien fabrycznych. Na Androidzie została odinstalowana aplikacja dzieli której można połączyć się z opaska. Następnie druga osoba zaczęła korzystać z tej opaski używając komórki iPhone. Z tego co zauważyłem opaska w jakiś sposób nadal komunikuje się z pierwszym telefonem z Androidem ponieważ ustawienie budzików na Androidzie wpływa na wibracje opaski podczas pobudki. Wyłączenie budzika na opasce przez chwilę działa ale potem znowu używane są godziny budzika ustawione na Androidzie. Czy ktoś spot…
Ostatnia odpowiedź: Mario1234, 25 Listopada 2020 -
Trening piłki nożnej
przez Konrad21- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
W jaki sposób mogę zmierzyć dystans i kroki podczas treningu piłki nożnej? Z treningów dostępnych bezpośrednio w Mi Band wydaje mi się, że najlepiej spisuje się "bieganie po bieżni". Pytanie w jaki sposób liczony jest dystans? Na podstawie ilości kroków? Czy aplikacja Notify & Fitness w tym zakresie ma większe możliwości? Do pomiaru średniej czy maksymalnej prędkości musiałbym grać z telefonem przy sobie i użyć np. Endomondo? Jest jakiś sposób sprawdzenia historii treningów? W Mi Fit widzę tylko treningi z bieżącego dnia.
Ostatnia odpowiedź: Riczi12345, 20 Listopada 2020 -
- 1 odpowiedź
- 789 wyświetleń
Hej, Mam do was pytanie, Przy każdym połączeniu telefonu z opaską dostaję info o nowym powiadomieniu i że muszę go odczytać na telefonie, choć na tel nic nie ma. Uciążliwe jest jak telefon leży w innym pokoju (prawdopodobnie na granicy łączności BT) i co chwila dostaję info o powiadomieniu, którego nie ma. Czy to da się jakoś wyłączyć, bo już mnie to drażni. I jak nikt nie ma rozwiązania?
Ostatnia odpowiedź: Papa Smerf, 15 Października 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 771 wyświetleń
Cześć Opaska leży nieużywana. Chcę ją wykorzystać jako zegarek przy łóżku, jest możliwość wyświetlania cały czas godziny na pastylce podłączonej do ładowarki? Zbigniew
Ostatnia odpowiedź: [email protected], 11 Października 2020 -
- 1 odpowiedź
- 769 wyświetleń
Witam mam pytanie czy istnieje możliwość ustawienia mi banda 4 tak by po utraconym połączeniu bluetooth wibrował
Ostatnia odpowiedź: Papa Smerf, 11 Października 2020
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Dalej
- Strona 2 z 8