Problemy techniczne
197 topics in this forum
-
- 0 replies
- 293 views
Lata temu zablokował mi się telefon po zmianie wzoru do odblokowania. Telefon był w serwisie i jedyne co udało się zrobić to odblokować dostęp do ekranu głównego jednak żadnej aplikacji nie można włączyć. Czy jest możliwość aby zrobić coś żeby odzyskać chociaż zdjęcia i filmy? Pozdrawiam
Last reply by Sylwia Grzegorczyk, -
-
- 0 replies
- 1.2k views
Witam, Telefon odblokowany w trybie fastboot nie wykrywa mi telefonu mimo że używam oryginalnego kabla, sterowniki zainstalowane do adb, próbowałem różnych innych i to samo, debugowanie w telefonie włączone, co mam zrobić ;/ ?
Last reply by Polop012366, -
- 1 follower
- 12 replies
- 21.8k views
Witam serdecznie. Wczoraj odblokowałem bootloader i zainstalowałem MIUI 11 z forum. Generalnie wszystko działa tak jak należy, ale zauważyłem, że nie mogę instalować aplikacji z nieznanych źródeł. Dodałem uprawnienia dla każdej możliwej aplikacji, a problem dalej się pojawia. Nie za bardzo wiem co mogę jeszcze zrobić. Czy jest na to jakiś złoty środek?
Last reply by vipvip, -
- 0 replies
- 621 views
Witajcie. Nie wiem jak dokładnie nazwać mój problem, pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją. Wczoraj wyłączył mi się telefon z włączoną latarka i jakąś aplikacja w tle odtwarzająca dźwięk. Telefon się rozładował i wyłączył. Po naładowaniu i włączeniu telefonu ten zachowuje się całkowicie inaczej. Przede wszystkim miałem poprzestawiane kafelki na jednej ze stron pulpitu, ale mówię dobra, zdarza się. Potem zaobserwowałem że nie mogę rozwijać paska przesuwając palcem po ekranie, muszę to zrobić zaczynając idealnie od góry ekranu. Kolejny problem, aplikacje - 90% aplikacji nie działa, włącza się i dostają freeza, mogę je zminimalizować i do nich wrócić ale d…
Last reply by Maci3kk, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, Mam problem z użyciem danych. Mianowicie ostatnio ustawiłem sobie takie zużycie na 10GB aby wiedzieć kiedy skończy mi się Internet. Ale teraz już takowego nie potrzebuję. I tutaj pojawia się problem - jak przywrócić tę opcję do stanu początkowego? Ustawienie tej opcji na 0 nic nie daje, a chciałbym wrócić do czasów kiedy widziałem zużycie danych w miesiącu na panelu powiadomień. Już wszystko załatwione, przeczytałem post o tym samym drugi raz i tym razem wszystko zrozumiałem. Proszę o zamknięcie dyskusji
Last reply by xrayan, -
- 3 replies
- 835 views
Witam mam problem z włączeniem tego telefonu wszystko się zaczęło od tego że telefon zaczął od wyświetlaniu powiadomienia że "telefon się przegrzewa" potem wyłączyłem go i teraz się nie chce włączyć przez chwilę tylko się wyświetla logo MI i gaśnie to samo jest pod ładowarką i czasami się wyświetla przekreślona bateria ale tylko mi się zdarzyło 2 razy czy ktoś miał podobny problem i czy ktoś może wiedzieć o co chodzi ? Ps rozebrałem go i taśmy wszystkie dobrze siedzą nie są luźno
Last reply by Mariusz16666, -
- 0 replies
- 351 views
Cześć, mam problem jakiś czas temu straciłem widevine L1 na mi 9 t pro i jest tylko L3, przez co nie mogę oglądać np. Netflix w HD (mam odpowiedni pakiet). Certyfikat zniknął z opcji odcisku palca. Nie robiłem niczego z telefonem oprócz aktualizacji apek z google store. Czy można rozwiązać ten problem?
Last reply by dom, -
- 1 reply
- 877 views
Mam mi 9t pro. Bardzo zgrabny telefon. Niestety, ale wypalił się chyba ekran amoled. Ktoś spotkał się z czymś takim? Telefon ma 3 lata. Te białe kleksy powiększają się. Plamek przybywa... Latem często używałem go na maksymalnej jasności (nawigacja na mapach). W sieci są OLEDy w przyzwoitych cenach, ale da się tak podmienić te ekrany bez większych komplikacji technicznych? A może to coś innego szwankuje w telefonie?
Last reply by Netoper, -
- 5 replies
- 2.2k views
Witam wszystkich, zaczne od mojego największego problemu i napisze dokładnie jak to było może ktoś byłby w stanie rozwiązać mój problem. Więc zakupiłem telefon Xiaomi mi 9T Pro (Redmi k20 Pro) z chin po przyjściu telefonu denerwowała mnie jedna rzecz że nie mogłem korzystać z Google Pay ani z aplikacji mojego banku do płatności zbliżeniowej więc zacząłem kombinować, Na moje nieszczęście jak zawsze poszło coś nie tak. Wpisałem komende w trybie Fastboot "Fastboot oem lock" i potem wyskoczyło mi "The system has been destroyed" siedziałem nad tym 4h szukając rozwiązania i nic z tego. Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc to byłbym bardzo wdzięczny chyba że zostaje oddać go do se…
Last reply by kiwi28, -
- 1 reply
- 3.9k views
Witam, cześć. Przychodzę z zapytaniem czy jest jakaś szansa by odratować telefon Xiaomi Redmi note 9 Pro. Telefon został przypadkowo zalany i od tamtego czasu co chwilę się resetował, czasami podziałał przez parę minut a potem gasł. Aktualnie miga biała dioda i nic więcej, telefon jest podłączony pod ładowarkę ale się nie włącza. Był również podłączany pod laptop lecz go nie widzi. Czy jest jakiś promyk nadziei ze telefon jeszcze da się uratować??? 😕 Edit: Telefon się naładował, lecz teraz ciągle się restartuje. Jest jedna wibracja, napis Redmi i tak w kółko.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 428 views
Witam mam problem na swoim K20Pro z najnowszym romem od miuipolska. Jechałem dzisiaj 150km i przez ok 10km w Yanosiku wszystko działało poprawnie, nagle pojawił się błąd o braku sygnału i nie znalazło go do końca trasy. W międzyczasie włączyłem mapy google to złapało na chwilę ale precyzja była tak z może 10km, parę razy przeskoczyła pozycja ale nie do końca na trasę jaką jechałem i też do końca trasy nie zaktualizowało jej wcale. Jechałem trasą DK11 i S11 więc problem na pewno nie były lasy itp. z 2tyg. temu jechałem trasą Jarocin-Wrocław-Jarocin i wszystko działało ok, ale znów z miesiąc wcześniej jechałem do Łodzi (ok 50km s-kami) i wtedy 1 raz się pojawił ten problem …
Last reply by Vice, -
- 2 replies
- 685 views
Witam mam problem po restarcie telefonu wszedł w fastboot. Każdy inny restart wprowadza go w tryb fastboot. Po podłączeniu do komputera ten nie rozpoznaje urządzenia. Ktoś ma jakiś pomysł co mogło się stać? Niestety debugowanie miałem wyłączone bo aplikacja bankowa mi nie działała.
Last reply by ziomal_1313, -
- 0 replies
- 358 views
Witam Zakupiłem jakiś czas temu ten telefon, oczywiście używany. Od początku miał problem z wybudzaniem go dwuklikiem w ekran. Jestem do tego przyzwyczajony od zawsze dlatego ciężko mi się z tym żyje. Na MIUI jakoś to niby działa, ale raz zadziała, raz nie zadziała, taka loteria. Zależało to też od kernela, na podstawowym nie działało, a działało jak opisałem. Działało na innym kerneli np. na Maricie. Na custom ROM-ach było podobnie, na A10 i A11 w ogóle wybudzanie dwuklikiem nie działało a na 12.1 podobnie jak na MIUI, raz zadziała, raz nie, a najczęściej trzeba kilka razy poklikać. Dziwne to wszystko. Zastanawiam się czy to nie jest problem sprzętowy, ale czy z ekr…
Last reply by Dru79, -
- 1 follower
- 8 replies
- 9.8k views
Witam. Od kilku dni co jakiś czas telefon sam przełącza sobie aplikacje. Aktywuje ekran wchodząc np. w kontakty, to przerzuca mnie np. w kalkulator, w przeglądarkę, na pulpit itd. Ponowne włączenie telefonu nie pomaga. Urządzenie nie upadło, nie zamoczyło się - nic szczególnego się nie "zadziało" w ostatnim czasie. Wygląda to tak jakby ktoś chaotycznie przełączał się zdalnie szybko po różnych aplikacjach, co jest nie do zatrzymania przez jakiś czas. Aktualizacje wszystkie są ok. Telefon kilka dni temu przywracałem do ustawień fabrycznych po uprzednim wykonaniu kopii zapasowej. Sytuacja nie poprawiła się - telefon w dalszym ciągu co jakiś czas sam przełącza sobie przypadk…
Last reply by ZWA, -
- 2 replies
- 1.7k views
Witam. Od ostatniej aktualizacji oprogramowania stan naładowania baterii pozostaje zamrożony. Za każdym razem po naładowaniu do 100% poziom baterii nie spada aż do momentu wyłączenia urządzenia z powodu wyczerpania baterii. Proszę o pomoc w tej kwestii.
Last reply by kysik132, -
- 2 replies
- 1.2k views
Hej. Mam bardzo duży problem z samoklikającym się ekranem. Ghost touch pojawia się w losowych sytuacjach w górnej części ekranu na pasku powiadomień na całej szerokości ekranu. Z założonym etui, bez, że szkłem, folia i szkłem hybrydowym, myślałem że to może mieć wpływ ale nie ma. Próbowałem paru rozwiązań z xda z działu pocophone ale nic się nie zmieniło. Czy jest jakieś rozwiązanie poza gwarancja? Dodam że problem pojawił się dopiero po czasie, na początku od zakupu wszystko było w porządku. Aktualizacja do miui11 nic nie dała.
Last reply by atom, -
- 14 replies
- 1.3k views
Witam. Mam problem z szybkim ładowaniem. Krótko mówiąc telefon ładuje się 5-6 godzin. Aplikacja ampere pokazuje prąd rządu 800-900 mA. Oczywiście telefon poszedł do serwisu Xiaomi. Wymieniono płytkę USB-C zaktualizowano oprogramowanie jeszcze raz i... Jajo. Dalej to samo. Ładowarka której używam oczywiście na drugim telefonie Xiaomi bez problemu ładuje szybko. Jakieś pomysły co jest nie tak?
Last reply by Netoper, -
- 3 replies
- 1.2k views
Witam wszystkich, miesiąc temu zainstalowałem z MIUI Polska MIUI 11, oczywiście wszystko działało, dziś zainstalowałem roota "Magisk" z TWRP. Telefon się włączył, wszedłem w aplikacje Magisk i kliknąłem install przy magisk... po instalacji pojawił mi się przycisk reload (albo reboot), wcisnąłem go a telefon włączył mi sie w trybie fastboot i ciągle w nim jest, nie potrafię z niego wyjść. Nie działa na długie przytrzymanie przycisku power (5sek, 30+ sek), przyciskami Vol+ Power, Vol- Power, Vol+ Vol- Power, każda kombinacja uruchamia ponownie telefon w trybie fastboot. Pobrałem "platform-tools", "minimal ADB and fastboot" i obydwa nie widzą telefonu, komendy "fastboot devi…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 3 replies
- 635 views
Witam mam problem z domyślnym dialerem, do tej pory zawsze korzystałem z tego googlowskiego zarówno kontakty jak i dialer, ale po wczorajszej nowej instalacji mimo że w aplikacjach domyślnych mam zaznaczony dialer od Google to połączenia są zarządzane są przez dialer xiaomi, aplikacja połączenia 11 com.android.incallui. Nie da się tego w żaden sposób zmienić. I jeżeli mamy ustawioną aplikacje domyślna Google a dialer ten com.android.incallui to nie mamy powiadomień. Próbowałem mrozić tą aplikację, ale wtedy nie ma wcale dialera. Czy da się coś z tym zrobić? Czy po prostu trzeba używać domyślnego dialera xiaomi i koniec?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 449 views
Witam. Posiadam telefon Redmi 9 pro i mam problem z jasnością ekranu. Na dole ekranu mam ciemniejszy ekran mimo jasności na maxa rzuca się w oczy ciemniejszy kawałek ekranu. Problem nie występuje przy zablokowanym telefonie
Last reply by nardenis, -
- 3 followers
- 19 replies
- 25.3k views
Część. Mam problem z projekcją z Xiaomi na telewizor Samsung. Po włączeniu projekcji telefon nie wykrywa Telewizora. Robiąc to samo na telefonie Huawei nie ma problemu i wszytko ładnie działka. Jakieś pomysły?
Last reply by Animal79, -
- 1 reply
- 412 views
Zmuszony byłem wyłączyć na chwilę optymalizację miui, przez co uprawnienia w niektórych aplikacjach zostały cofnięte (chociaż po wejściu w ustawienia aplikacji dalej widnieją jako przyznane) z tego powodu nie mogę teraz uruchomić google pay, ponieważ dostaję komunikat błąd usług google play. Usługi twierdzą, że nie mają uprawnień do aplikacji telefon (jak wspomniałem wyżej telefon widnieje jako zezwolone uprawnienie). Nie mogę go jednak anulować i przyznać ponownie, ponieważ opcja ta jest wyszarzona z podpisem że aplikacja wymaga tego uprawnienia do działania. Co mogę zrobić w tej sytuacji?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 6 replies
- 944 views
Dołączam do grona płaczków Do dziś w T-Mobile działo mi WiFi (i nie działało VoLTE ale to nie ważne). Niestety, ale nie mam dziś tych obu ikon na pasku, ani nie jestem zarejestrowany w usłudze IMS. Wysyłając sms 80535 otrzymuję od operatora, że jestem w usłudze. Ale telefon pokazuje, że nie. Jakieś problemy są z siecią LTE, ale Internet bardzo stabilny i WiFi caling powinno działać bez problemu. Suwaki są we właściwej pozycji. Była dziś aktualizacja Usług operatora (Carrier Serwices) z googla i podejrzewam, że to sprawca mojego nieszczęścia. Odinstalowanie aktualizacji nic nie zmienia. Za to dochodzi wówczas problem z nie działaniem RCSu. Kasowanie danych i ponowna insta…
Last reply by marcin19883, -
co to jest?
by brawo- 4 replies
- 622 views
Po włączeniu apartu uruchamiania a się to coś na fotce. Jest mocno prądożerne. Co to jest ? Wcześniej tego nie widziałem zdaje się.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 366 views
W trybie cichym nie mogę uruchomić odliczania ani zaplanować godzin w których tryb ma byc automatycznie uruchomiony, natomiast w trybie nie przeszkadzać taka funkcjonalność jest. Wydaje mi sie że wczesniej moglem to zrobić a teraz nie mogę tylko nie wiem dlaczego
Last reply by luksonbp,