Carrington21 Posted December 7, 2021 Share Posted December 7, 2021 Witam. Mam problem z szybkim ładowaniem. Krótko mówiąc telefon ładuje się 5-6 godzin. Aplikacja ampere pokazuje prąd rządu 800-900 mA. Oczywiście telefon poszedł do serwisu Xiaomi. Wymieniono płytkę USB-C zaktualizowano oprogramowanie jeszcze raz i... Jajo. Dalej to samo. Ładowarka której używam oczywiście na drugim telefonie Xiaomi bez problemu ładuje szybko. Jakieś pomysły co jest nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 8, 2021 Share Posted December 8, 2021 Próbowałeś innego przewodu i/lub innej ładowarki?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carrington21 Posted December 8, 2021 Author Share Posted December 8, 2021 Tak, bez efektu. Dziwi mnie dlaczego oddali telefon dalej nie działający poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carrington21 Posted December 29, 2021 Author Share Posted December 29, 2021 (edited) Kupiłem nowa oryginalna ładowarkę Xiaomi 33w i? Ładuje tak jak na tej 18w czyli maks 900mA. A na słabszej ładowarce Xiaomi czy tam samochodowej o mocy poniżej 18W ładuje 1500mA. Co lepsze po naprawie podłączyłem ładowarkę kolegi 33W i ladowalo bez problemu 4,5A. Ktoś ma jakiś pomysł czego jest to wina? Edited December 29, 2021 by Carrington21 Błędy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 U kolegi sprawdzałeś na swoich przewodach?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carrington21 Posted December 29, 2021 Author Share Posted December 29, 2021 (edited) Nie, na jego oryginalnym dołączonym do ładowarki 33W. Ale właśnie sprawdziłem moja nowa ładowarkę na innym telefonie Xiaomi i szybkie ładowanie normalnie działa Edited December 29, 2021 by Carrington21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Jak masz jeszcze możliwość to sprawdź na jego ładowarce swoje przewody, bo mimo że na innym fonie będzie ładowanie to na innym nawet tej samej marki mogą się okazać za słabe.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carrington21 Posted December 29, 2021 Author Share Posted December 29, 2021 Jeden i drugi przewód normalnie działa w innych telefonach tylko nie u mnie, dalej na ładowarce 18W i 33W ładuje maks 900mA a ładowarka np. Xiaomi mdy-08-eo czy słabiutka albo np. Jakaś podobna samochodową ładuje 1500mA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Jeśli na kolegi ładowarce i jego przewodzie jest ok, a na Twoich ładowarkach i przewodach jest nie ok, to znaczy że z fonem raczej wszystko ok i problem jest albo w Twoich ładowarkach, albo w przewodach, że do tego konkretnego telefonu nie przekazują tyle prądu żeby zaskoczyło QC.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carrington21 Posted February 15, 2022 Author Share Posted February 15, 2022 Parodii ciąg dalszy telefon drugi raz wrócił z serwisu, wymieniona płyta główna, port usb i zaktualizowano oprogramowanie. Telefon zaczął szybko lądować tj. 3,2-3, 3A. Nie działało natomiast Turbo szybkie lądowanie. Po jakimś tygodniu podłączam telefon i znowu k.... Nie ma szybkiego ładownia. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym padłem jest nie tak? Dodam, że skończyła się właśnie gwarancją Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 15, 2022 Share Posted February 15, 2022 Może ładowarka rozwala fona, jak wymieniałeś płytę no to na płytę masz nową gwarancję.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carrington21 Posted February 15, 2022 Author Share Posted February 15, 2022 Telefon był reklamowany przez salon Orange, czyli ponownie reklamować telefon przez salon? Nie dostałem informacji o gwarancji na nowe podzespoły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Przy wymianie podzespołu gwarancja na niego jest nowa.W książce gwarancyjnej nasz wpis o wymianie płyty? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carrington21 Posted February 16, 2022 Author Share Posted February 16, 2022 Nie mam książki serwisowej, dostałem tylko papier z serwisu co było wymienione Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 No i to wystarczy, po wymianie podzespołu dany podzespół jest na nowej gwarancji. Serwisy potrafią walić w kolano że niby gwarancja wygasła, ale tutaj prawo jest po stronie konsumenta - nowy podzespół nowy bieg gwarancji, z tym że tu już czas może być 1 rok.Poczytaj w necie jak to wygląda żeby Cię serwis nie spuścił.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts