Dyskusja ogólna
59 tematów w tym forum
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam. Widze, że jest możliwość automatycznego zaplanowania włączenia trybu ręcznego, automatycznego i nocnego, ale nie ma opcji automatyzacji na jeden z trzech dostępnych poziomów. Może jednak komuś się udało coś takiego zrobić?
Ostatnia odpowiedź: krzygaj, 10 Listopada 2020 -
-
- 4 odpowiedzi
- 940 wyświetleń
Cześć, na początku chciałem się przywitać. Pytanie może banalne ale czy da się podpiąć jakiś zewnętrzny czujnik jakości powietrza do aplikacji tak żeby mierzył także jakość powietrza na zewnątrz ? Teraz oczywiście ten odczyt jest pusty. Ktoś temat już przerabiał ?
Ostatnia odpowiedź: cozymodo, 28 Października 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam. Kupiłem Xiaomi Purifier PRO EU w outlet i zauważyłem, ze czujnik PM na wyswietlaczu przy ustawieniach auto pokazuje zazwyczaj 001, otwarcie okna nie powoduje znaczącego wzrostu odczytów - czasem wskoczy np na 002, 003, smażenie również, ale potrafi podskoczyć do wyższych wartości np jak ktoś pali przy oknie, jak sprawdzić czy czujnik działa prawidłowo? Jak ustawiacie automatyzację w chińskiej appce? Jakie reguły dodajecie? Oczyszczacz pracuje w salonie połączonym z kuchnia i przedpokojem - łącznie ok. 35m2, w rodzinie jest alergik wiec chodzi 24h - na jakich obrotach powinien chodzic aby skutecznie mógł filtrować? Przy wartości 001PM tryb nocny w…
Ostatnia odpowiedź: michciu94, 4 Lipca 2020 -
- 5 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
Cześć. Dzisiaj dotarł do mnie trzeci już oczyszczacz powietrza model Mi Air Pro. Wcześniej, około pół roku temu kupiłem 1 szt PRO i 1 szt. 2S (zakup w polskim sklepie, ale modele raczej chińskie z dołożonymi oprócz chińskich polskimi przewodami oraz z drukowaną polską instrukcją do jednego a do drugiego PRO już nie). Przy ustawianiu automatyzacji do tych pierwszych nie miałem żadnego problemu. Obecnie przy tym nowym (model AK56 ) wersja europejska nie mogę ustawić automatyzacji. Wygląda tak, że aplikacja w momencie wejścia w opcję ustawiania automatyzacji nie wyszukuje najnowszego nabytku. Są widoczne tylko te wcześniej kupione modele. Co do reszty sterowania za pomocą ap…
Ostatnia odpowiedź: Erill, 21 Kwietnia 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam zakupiłem oczyszczacz 3H po zainstalowaniu aplikacji system wyszukuje urządzenie wysyła wiadomość do urządzenia, natomiast błąd występuje podczas Podłączenia urządzenia do sieci Kanał2 - Przekroczenie czasu połączenia
Ostatnia odpowiedź: hugoka, 11 Kwietnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam wszystkich ! Mam pytanie. Czy ktoś wie jak wyczyścić wirnik i osłonę wirnika w Mi Air Purifier 2. Po kilku latach użytkowania naskładało się tam trochę kurzu. Wapuję e-papierosy co powoduje, że na szybach i innych urządzeniach osadza się osad z gliceryny, co powoduje konieczność częstego czyszczenia a dodatkowo sprzyja "przyklejaniu się osadu". Byłbym wdzięczny za podpowiedź. W instrukcji obsługi nie znalazłem rozwiązania.
Ostatnia odpowiedź: Adamk99, 19 Marca 2020 -
- 6 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
Witam czy ktoś może próbował zamienić sensor z wersji 2 na te z 2s ? , Wiem że jest inny ale pytanie czy nowszy zadziała ?
Ostatnia odpowiedź: stapiotr, 14 Lutego 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
Cześć w dzisiejsze ręce wpada,najnowszy oczyszczacz powietrza od firmy xiaomi purifier 3h-czyli najnowszy model ze stacji xiaomi całość z opakowaniem jakie dostajemy waży 6.1kg występuje tylko w kolorze białym a jego wymiary to :szerokość to 24 cm,głębokość 24 cm na 54 cm wysokości. Filtr jaki dostajemy w zestawie to hepa H13 (wysokowydajny filtr cząstek stałych,filtr pet,filtr adsorpcyjny z węglem aktywnym),w tym oczyszczaczu również dostajemy ekran Oled ale dodatkowo jest on dotykowy,łączność tylko na 2,4GHz,a długość kabla to 1.6m,poziom hałasu wynosi w tym modelu od 33dB ~ 64dB w zestawi dostajemy:oczyszczacz powietrza purifier 3/3h kabel zasilający z logiem "…
Ostatnia odpowiedź: SMART HOME PL, 7 Lutego 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Hej, mam problem z automatyzacją Mi Air Purifier 2H automatyzacja nie działa, albo też nie wiem jak mam ją ustawić. Próbowałem ze zwykłym jeżeli pm 2.5 jest większe niż 25 to przełącz na tryb automatyczny, włączyłem tryb nocny i zapaliłem zapałkę z tyłu urządzenia tak że wartość pm2.5 skoczyła do 600. Niestety tryb się nie zmienił. W pomieszczeniu mam około 60 pm chciałbym żeby to zmienić na ręczny jeżeli pm2.5 jest większe niz 50 to ręczny i dodać tryb nocny od godziny 0.00. Niestety nic nie działa, jakiś pomysł ? Dzieki
Ostatnia odpowiedź: rezmus, 25 Stycznia 2020 -
Xiaomi purifer 3 CN
przez LisekR- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
Witam jestem posiadaczem Xiaomi purifer 3 interesuje mnie możliwość wyłączenia modułu Wifi w aplikacji np. w nocy aby ograniczyć promieniowanie temat był już gdzieś poruszony chyba na zagranicznym forum lecz nie było podanego rozwiazania myślę że byłaby to ciekawa funkcja np. wprowadzona przy kolejnej aktualizacji urządzenia. Bądź przy użyciu innej aplikacji. Ktoś pomoże czy jestctaka możliwość.
Ostatnia odpowiedź: LisekR, 18 Stycznia 2020 -
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
Czy to prawda, że już wszystkie modele (mnie interesuje 2s oraz Pro) z dystrybucji EU obsługują już automatyzację na oryginalnej aplikacji?
Ostatnia odpowiedź: rezmus, 12 Stycznia 2020 -
Air purifier 2H
przez Gucio926- 4 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Cześć, nie wiem dlaczego automatyzacja mi nie działa. Zarówno ustawienia <10 PM 2,5 OFF, >20 PM 2,5 On, ON when 7:00, night mode when 23:30... Jakieś pomysły, co mogło pójść nie tak? Wersja: 5.6.40, region Polska dlatego że w Chinach nie widać mi niestety 2h :/
Ostatnia odpowiedź: Gucio926, 12 Stycznia 2020 -
- 3 obserwujących
- 485 odpowiedzi
- 109,2 tys. wyświetleń
Witajcie, zamówiłem pre-order tego urządzenia na xiaomiforsale.com. Czy planuje ktoś tłumaczenie aplikacji, która zarządza całym urządzeniem na język angielski lub polski? Czy macie może jakieś informacje na ten temat?
Ostatnia odpowiedź: cichykacik, 22 Grudnia 2019 -
Mi Air Purifier 3
przez rezmus- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
nadchodza nowe modele, jeszcze nie zapowiedziane. jak dobrze policzylem to 3 ma miec CADR ma poziomie 400m3/h, czyli cos miedzy 2s, a pro. zhimi.airpurifier.ma4 Mi Air Purifier 3 upgrade version, CADR increases, noise is reduced, new touch button zhimi.airpurifier.mb3 Xiaomi Air Purifier 3 overseas version, including language display in different countries or regions zhimi.airpurifier.va1 Mi Air Purifier Pro H upgrade version, filter cartridge size increased, optional addition of formaldehyde filter, new touch button
Ostatnia odpowiedź: juri, 18 Grudnia 2019 -
Mi Air Purifier 2H
przez rezmus- 8 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
dzis sie pojawil w mi home, wersja globalna (wszedzie tylko nie chiny). model zhimi.airpurifier.mc2, wyglada jak purifier 2 (bez oled), moze jakas odswiezona wersja 2, bez oled, ale z czujnikiem z 2s/pro?
Ostatnia odpowiedź: drabollo, 18 Grudnia 2019 -
- 14 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
Cześć,potrzebuje oczyszczacza powietrza 2s który będzie działał z automatyzacją,czyli tylko chińska wersja w chodzi w grę(mam racje ?) czy oczyszczacz powietrza wersja chińska a europejska różni się jeszcze normami zanieczyszczenia ?(chodzi mi o to że np w europie są inne normy dopuszczalne,a w chinach inne tj:że np u nas jest mniejsze zanieczyszczenie to oczyszczacz się nie włączy ? i odwrotnie ? przy niskim zanieczyszczeniu ? ) myślę że zrozumieliście moją puentę ? ps: Pytanie do użytkowników którzy posiadają ten oczyszczacz/czy widać np po meblach że kurzu na meblach jest mniej ?ktoś z was jest alergikiem ? i zauważył różnice ? dziękuje za odpowie…
Ostatnia odpowiedź: rezmus, 16 Grudnia 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Cześć Mam od wczoraj oczyszczacz 2S w wersji CN. Udało mi się jakimś cudem podpiąć do urządzenia przez aplikację xioami home (5.6.19). No i teraz pytanie o utawienie swojego planu automatyzacji. Zrobiłem tak, że jeśli pm2.5 będzie powyżej 20, to ma się włączyć tryb "ulubiony". Jak spadnie poniżej 10, to ma się przełączyć na tryb auto znowu. I teraz pytanie - gdzie za cholerę ustawia się tryb "ulubiony"? I jak te moje reguły uruchomić? Te reguły działają po prostu, jak jest włączony tryb auto? Czy jakoś to się dodatkowo uruchamia? Ustawiłem sobie dla próby warunek, że po przekroczeniu wartości 5ug dla pm2.5 ma się włączyć, ale nic się nie dzieje...…
Ostatnia odpowiedź: rezmus, 19 Listopada 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
Witam, mam pytanie czy ktoś podpowie mi jak wyczyścić wirnik w oczyszczaczu purifier 2s?? W wersji purifier 2 istnieje możliwość wykręcenia górnej kratki i rozmontowanie wirnika, aby go oczyścić, w wersji 2s nie ma takiej możliwości. Instrukcja do 2s, niestety też nic o tym nie wspomina.
Ostatnia odpowiedź: podrezan, 16 Listopada 2019 -
Xiaomi 2h/Pro
przez Adrian123- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
Mam w mieszkaniu dwa urządzenia (dopiero co kupiłem) 2h i Pro. Pro w salonie pokazuje PM2,5 na poziomie 5-10. 2H w sypialni pokazuje PM2,5 na poziomie 30. Pomieszczenia oddalone od siebie o 7 metrów, okna na tę samą stronę). Jak zamieniam urządzenia miejscami Pro w sypialni pokazuj PM2,5 na poziomie 5, a 2H w salonie na poziomie 45. Czy może być taka różnica, czy jednak jedno z urządzeń lub oba pokazują fałszywe dane, a może 2H ma czulsze czujniki
Ostatnia odpowiedź: rezmus, 16 Października 2019 -
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
cześć, chcę kupić oczyszczacz, ale w domu mam całą instalację(brama, czujniki, termometry) w wersji CN, czy jak kupię oczyszczacz wersję EU to podepnę do tego zestawu? (wiem automatyzacja nie zadziała, ale to już mogę przeboleć)
Ostatnia odpowiedź: rezmus, 18 Września 2019 -
- 4 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
Witam, nabyłem uszkodzony Xiaomi air purifier 2s bez filtra. Oczyszczacz się nie uruchamia. Jest całkowity no power. Mam pare pytań do użytkowników: Czy oczyszczacz włączy się bez filtra? Czy da jakiekolwiek znaki życia jeżeli filtr nie będzie zainstalowany, wyświetli jakiś błąd etc.... Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem? Sprawdziłem wszystko co mogłem czyli: -podłączenie wszystkich przewodów - zasilacz daje 24v na płyte główną - na płycie głównej swieci sie czerwona LED, napiecia procesorów 3,3V/ 5V wszystko w normie. - czujnik zamkniecia klapy, pytanie czy ma to wpływ na włączenie się oczyszczacza
Ostatnia odpowiedź: witek_77, 24 Lutego 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam. Przykra sprawa. Nie wiadomo jak i kiedy urwały mi się aż trzy łopatki z dolnego wirnika. Silnik chodzi, reszta działa, więc urządzenie nadaje się dalszej pracy. Muszę wymienić tylko dolny wirnik. Niestety oczyszczacz kupiłem w Chinach w czasach kiedy garstka ludzi tutaj wiedziała jak poprawnie wymawia się Xiaomi. Oficjalna dystrybucja nie chce mi przyjąć urządzenia, a ogólnodostępnych cześć nie ma. Prośba czy ktoś ma, lub może mi sprzedać taki wirnik lub niedziałający egzemplarz Xiaomi Air Purifier 2? Ewentualnie polecić jakiś serwis, który jest w stanie naprawić lub sprzedać mi taką cześć. Pilna sprawa. Dziękuje za ewentualną pomoc.
Ostatnia odpowiedź: asambler, 16 Lutego 2019 -
- 7 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
Chcę aby urządzenie codziennie od 22:30 do 7:30 przechodziło w tryb Cichy. Mam ustawioną scenę (screen) i niestety zero reakcji. Myślałem, że pod urządzeniem trzeba ustawić strefę czasową ale niezależnie czy jest puste czy CET nic się nie dzieje. Czy ktoś może spotkał się z czymś takim? Może trzeba strefę ustawić na coś z Chin i odliczyć tę różnicę w godzinach przy ustawieniu sceny? Mam dwie inne sceny niezależne od czasu (poziom 2.5PM) i te działają.
Ostatnia odpowiedź: matkon81, 5 Lutego 2019 -
- 7 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Mam pytanie czy jest możliwość automatycznego włączania o 19 i wyłączania o 7rano - chce by oczyszczacz chodził tylko w nocy. Dodam że chciałbym by sterowanie było w pełni autonomiczne bez WiFi i tel. Jest taka możliwość? Bo z tego co zauważyłem to chyba wszystkie automaty działają jak oczyszczacz jest spiety z telefonem przez WiFi. Czyli to telefon steruje oczyszcAczem? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: MD13, 2 Grudnia 2018 -
Xiaomi Air Purifier 2
przez Magucha- 3 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Jak w temacie. Przekopałam się przez forum, zaktualizowałam i appkę i urządzenie. Próbowałam też ustawić tryb automatyczny tak żeby działał dłużej niż 3h i po prostu zacząć używać jedynie jego. ale aplikacja się zmieniła i coś tam jest nieźle spieprzonego (nie ma już do wyboru opcji "Switch to my favourite mode"). Moje pytanie: czy to normalne, że tryb auto = tryb nocny? Czy to coś z moim oczyszczaczem jest nie tak czy to wina softu / tego że powietrze jest ok? Dzięki za wszelkie sugestie
Ostatnia odpowiedź: Marcin078, 7 Października 2018