Jump to content

Air Purifier Pro - scena Tryb nocny

matkon81

Recommended Posts

Chcę aby urządzenie codziennie od 22:30 do 7:30 przechodziło w tryb Cichy. Mam ustawioną scenę (screen) i niestety zero reakcji. Myślałem, że pod urządzeniem trzeba ustawić strefę czasową ale niezależnie czy jest puste czy CET nic się nie dzieje.  Czy ktoś może spotkał się z czymś takim? Może trzeba strefę ustawić na coś z Chin i odliczyć tę różnicę w godzinach przy ustawieniu sceny? Mam dwie inne sceny niezależne od czasu (poziom 2.5PM) i te działają. 

Screenshot_20190126-104653_Mi Home.jpg

Tylko wtedy nie masz możliwości automatyzacji np. pod względem ilości 2.5 PM? Szukam w MiHome i w lokalizacji domu mam do wyboru same chińskie miasta (wybrane mam Chiny Kontynentalne).
Mam możliwość. Mam ustawione wyłącz gdy ≤ 10 i ponowne włączenie gdy ≥ 80 ale gdy jest noc to ma wejść w tryb nocny

Wysłane z mojego MI PAD 4 przy użyciu Tapatalka

@Witek_Wojciechowski bądź tak dobry i pokaż gdzie masz poustawiany ten Amsterdam w MiHome. Można ustawić czas na Amsterdam i mieć wybrane Chiny Kontynentalne.

Co do scen automatycznych - czy zauważył ktoś, że pomimo ustawienia względem poziomu PM 2.5 oczyszczacz odpala się albo znacznie później powyżej ustawionego poziomu np. u mnie ma 25 a potrafi ruszyć dopiero w okolicach 40. Kolejna scena ma wyłączyć manualny tryb i zmienić na auto gdy wartość spadnie poniżej 25. Dzisiaj u mnie dwa razy odpalił tryb manualny, zbił do ok. 10 ale nie przeszedł w tryb Auto. Działo się tak też w inne dni.