matkon81 Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Chcę aby urządzenie codziennie od 22:30 do 7:30 przechodziło w tryb Cichy. Mam ustawioną scenę (screen) i niestety zero reakcji. Myślałem, że pod urządzeniem trzeba ustawić strefę czasową ale niezależnie czy jest puste czy CET nic się nie dzieje. Czy ktoś może spotkał się z czymś takim? Może trzeba strefę ustawić na coś z Chin i odliczyć tę różnicę w godzinach przy ustawieniu sceny? Mam dwie inne sceny niezależne od czasu (poziom 2.5PM) i te działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 U mnie działa. Mam na wszystkich urządzeniach ustawioną strefę Amsterdam. I w Mihome. Wysłane z mojego MI PAD 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
matkon81 Posted January 31, 2019 Author Share Posted January 31, 2019 Tylko wtedy nie masz możliwości automatyzacji np. pod względem ilości 2.5 PM? Szukam w MiHome i w lokalizacji domu mam do wyboru same chińskie miasta (wybrane mam Chiny Kontynentalne). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Tylko wtedy nie masz możliwości automatyzacji np. pod względem ilości 2.5 PM? Szukam w MiHome i w lokalizacji domu mam do wyboru same chińskie miasta (wybrane mam Chiny Kontynentalne).Mam możliwość. Mam ustawione wyłącz gdy ≤ 10 i ponowne włączenie gdy ≥ 80 ale gdy jest noc to ma wejść w tryb nocnyWysłane z mojego MI PAD 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
matkon81 Posted February 3, 2019 Author Share Posted February 3, 2019 @Witek_Wojciechowski bądź tak dobry i pokaż gdzie masz poustawiany ten Amsterdam w MiHome. Można ustawić czas na Amsterdam i mieć wybrane Chiny Kontynentalne. Co do scen automatycznych - czy zauważył ktoś, że pomimo ustawienia względem poziomu PM 2.5 oczyszczacz odpala się albo znacznie później powyżej ustawionego poziomu np. u mnie ma 25 a potrafi ruszyć dopiero w okolicach 40. Kolejna scena ma wyłączyć manualny tryb i zmienić na auto gdy wartość spadnie poniżej 25. Dzisiaj u mnie dwa razy odpalił tryb manualny, zbił do ok. 10 ale nie przeszedł w tryb Auto. Działo się tak też w inne dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Faktycznie. W mihome nie ma strefy. Mam na wszystkich urządzeniach AmsterdamWysłane z mojego MI PAD 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Jeszcze jedno, Nie pamiętam gdzie to się ustawia (ustawienia zrobiłem ponad rok temu), ale na początku oczyszczacz działał dość dziwnie bo miał włączony tyb uczenia się. Po wyłączeniu - nie miałem dziwnych sytuacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matkon81 Posted February 5, 2019 Author Share Posted February 5, 2019 Learn mode wyłączone miałem. Pokazuje mi teraz w domu 60 PM 2.5 a mimo to nie odpala sceny automatycznej. To działa tak losowo, że brak już słów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts