swirus22 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Witam, nabyłem uszkodzony Xiaomi air purifier 2s bez filtra. Oczyszczacz się nie uruchamia. Jest całkowity no power. Mam pare pytań do użytkowników: Czy oczyszczacz włączy się bez filtra? Czy da jakiekolwiek znaki życia jeżeli filtr nie będzie zainstalowany, wyświetli jakiś błąd etc.... Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem? Sprawdziłem wszystko co mogłem czyli: -podłączenie wszystkich przewodów - zasilacz daje 24v na płyte główną - na płycie głównej swieci sie czerwona LED, napiecia procesorów 3,3V/ 5V wszystko w normie. - czujnik zamkniecia klapy, pytanie czy ma to wpływ na włączenie się oczyszczacza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Mam model bez "s". Bez wyświetlacza. Wyjąłem filtr i włączyłem. Działa.Wysłane z mojego MI PAD 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
swirus22 Posted February 22, 2019 Author Share Posted February 22, 2019 Dzięki za sprawdzenie, pewnie mój też powinien działać bez filtra. Z tego co wiem filtry do 2S mają Taga NFC przez który oczyszczacz identyfikuje rodzaj filtra. Czy model bez s posiada takie coś? Dzięki jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Niestety nie wiem. A do jutra jestem poza domemWysłane z mojego MI PAD 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 (edited) jak wyzej Model 2 bez wyświetlacza działa bez filtra, ale klapka musi być założona. Bez klapki 2x piknie. Z klapką, ale bez filtra działa. Przy okazji wyodkurzałem filtr bo dużo kurzu na nim z zewnątrz było. Przykładałem telefon do filtra i nie wykrył taga NFC w nim. Edited February 24, 2019 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts