Dyskusja ogólna
34 topics in this forum
-
- 4 replies
- 3.2k views
Witam Zakupiłem jakiś czas temu kamerkę do domu która miała posłużyć jako elektroniczna niania. Kamerkę podłączyłem i zainstalowałem Apke. Kamerka działa z poziomu apalikacji można w łatwy sposób zobaczyć co się dzieje na podglądzie. W ustawieniach zaznaczyłem detekcję płaczu dziecka i dziecko płacze (Ustawienia AI) bo takie miało być zadanie kamerki. Problem jest taki, że dziecko płacze a ja żadnego powiadomienia nie dostaję. Musiałbym wisieć cały czas na podglądzie żeby widzieć, że dziecko zaczęła płakać. Ktoś może mi powiedzieć jak dokładnie ta funkcja działa i jak ma działać poprawnie? Pozdrawiam
Last reply by dande, -
-
- 1 follower
- 0 replies
- 2.7k views
Witam. Mam problem odnośnie instalacji kamerki xiaomi cw400. Posiadam ją w wersji Chińskiej i obawiam się, że przez to właśnie nie mogę jej zainstalować u siebie. Robię tak jak wyczytałam, czyli zaznaczyłam w aplikacji region Chiny, następnie robię wszystko krok po kroku, resetuje itd, niestety przy wyborze wifi nie wyszukuje mojego a jakieś inne dookoła, a jeśli już cudem wyszuka, to niestety przy końcowej instalacji wyświetla się, że nie ma dostępu do sieci. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale router jest na kartę sim, natomiast jak próbowałam instalować kamerkę przy routerze rodziców (mają ruter sieciowy tzw. Po kablu ) instalacja przebiegła bez problemu. Sił mi …
Last reply by Joanna Chodyńska-Bąbol, -
- 1 follower
- 0 replies
- 508 views
Witam. Poproszę o podpowiedź jak wyłączyć diodę w kamerce Xiaomi C200
Last reply by Aga12345, -
- 3 replies
- 902 views
Witam, Poszukuję kamery do mobilnej pracy. Moje wymagania są, jak mi się wydaje, dość nietypowe i w związku z tym proszę Państwa o wskazanie modelu spełniającego moje oczekiwania. Szukam już bezskutecznie od jakiegoś czasu podobnego sprzętu i nie mogę znaleźć spełniającego moje potrzeby. - zasilanie po USB (praca tylko i wyłącznie w terenie; powerbank lub gniazdo USB w aucie) - połączenie z AP w trybie client - możliwość podglądu obrazu przez przeglądarkę (nie apkę, nie rtsp, tylko www!) - podgląd w minimum 720p (lub ew. wyżej) Jest mi bez różnicy czy będzie to kamera sportowa, kopułka, głowica czy cokolwiek innego. Chodzi o to aby korzystać …
Last reply by zjakub7x, -
- 0 replies
- 596 views
Cześć, Kupiłem zewnetrzna kamerę 1080p z centralka. Kamera jest akumulatorowa. 1.Pytanie, czy ona nagrywa w trybie ciągłym jak do centralki podepnę pendrive czy tylko po wykryciu ruchu ? 2.Chyba że nagrywa w trybie ciągłym ale z poziomu aplikacji nie widzę tego nagrania ? 3. Nie bardzo rozumiem opcje "czas automatycznego zatrzymania nagrania w czasie rzeczywistym". Mógłby mi to ktoś objaśnić?
Last reply by Tomasz Kostrzewski, -
- 0 replies
- 410 views
Witam, posiadam 2 kamery Xiaomi: CMSXJ16A oraz CMSXJ38A. Dla jednej używam aplikacji Mi Home a dla drugiej Imilab. Obecnie chciałbym dokupić trzecią a docelowo mieć wszystkie 3 w jednej aplikacji. Obydwie sygnuje Xiaomi. Część urządzeń działa z jedną a część z drugą. Od czego to zależy która kamera obsługiwana jest w danej aplikacji?
Last reply by piotrusx, -
- 0 replies
- 756 views
Witam mam problem z wykryciem tej kamerki Xiaomi Home w ver. 8.4.702, nie wyszukuje z automatu, po skanie kodu, ani po połączeniu z siecią kamerki. Wyszukiwanie po 5G i po 2,4G. Komunikat zawsze taki sam „żadne urządzenie w pobliżu nie zostało zeskanowane ..." koś miał podobnie
Last reply by Kluska, -
- 0 replies
- 852 views
Witam Czy jest możliwość wyłączenia diody podczerwieni w kamerze XIAOMI KAMERA ZEWNĘTRZNA AW300 ? Korzystam z Mi home i tam takiej opcji w ustawieniach kamery nie widzę pozdrawamia
Last reply by embo, -
- 0 replies
- 3.3k views
Nie widzę opcji konfiguracji zapisu nagrań w chmurze. Znaczy ok, jest opcja konfiguracji NAS, ale mam ją na szaro więc skonfigurować się nie da. Co jest grane? Czy to przez to że nie mam włożonej karty pamięci? Kamera serio wymaga karty pamięci żeby nagrania zapisywać w chmurze?
Last reply by Matixx, -
- 0 replies
- 595 views
Domyślny czas 10 sekund jest żałośnie mały, jak kamera wykryje ruch to nawet nie wiem czy osoba zbliża się do monitorowanego obiektu czy nie. Da radę jakoś ten limit zwiększyć?
Last reply by Matixx, -
- 0 replies
- 472 views
Jak ustawić możliwość nagrywania tą kamerą cały czas na kartę SD? A nie jedynie nagrywania 'alertów'?
Last reply by Millamber, -
- 1 follower
- 55 replies
- 38.8k views
Witam wszystkich. Przymierzam się do zakupu kamerki z tytułu jako nianię do dziecka. Uważa ktoś? Jak się sprawuje? Jak podgląd w nocy? Gdzie najlepiej kupić? Ceny są bardzo rozbieżne od 95 zł w Chinach do ponad 200 w Polsce. Potrzebowałbym w miarę jak najszybciej bo spodziewam się potomstwa w marcu Pozdrawiam
Last reply by Użytkownik12345, -
- 6 replies
- 1.4k views
Witam czy jest możliwość podglądu obrazu z kamery za pomocą PC bez używania żadnych chmur itp ? aplikacja YI home nie wyświetla nic po zalogowaniu się do niej
Last reply by grakupuje, -
- 1 reply
- 643 views
Proszę o pomoc. Nie mogę sparować drugiego telefonu z kamerą .Wysyłam udostępnienie ale nie dociera do drugiego telefonu.
Last reply by papier, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, Czy ktoś zna jakiś sposób żeby zrobić podgląd z kamer na mi stick od xiaomi ?
Last reply by papier, -
- 0 replies
- 647 views
Witam serdecznie wszystkich. Potrzebuje lekkiego doradztwa. Pytanie 1: Jak działa chmura w produktach Xiaomi. Przykładowo w tej: https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mi-home-security-camera-360-kamera-1080p-10675071182 W niektórych opisach jest informowany że do obrazu mamy dostęp w czasie rzeczywistym z każdym miejscu nie tylko w sieci lokalnej. Czy jest to prawdą?? Rozumiem że do plików zapisanych w chmurze mamy ale jak to się ma do obrazu który się właśnie rejestruję. Pytanie 2: Widzę że w sprzedaży są też inne produkty z stajni Xiaomi pod innymi markami np: https://allegro.pl/oferta/imilab-kamera-ip-c20-obrotowa-niania-monitoring-10639…
Last reply by r0siu, -
- 4 replies
- 3.2k views
Hej. Jaką najlepiej wybrać ładowarkę/zasilacz do Xiaomi MiJia 360° Home Security 1080p? Czy można ją trzymać na kablu na zwykłej ładowarce od telefonu? Jeżeli tak to czy napięcie ma znaczenie czy może to być obojętnie jaka ładowarka?
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam mam problem z ustawieniem nagrywania obrazu cały czas na kartę SD na kamerzę imilab ec2
Last reply by rezmus, -
- 7 replies
- 2.4k views
Hej Mam powyższą kamerkę nr cmsxj25a. W aplikacji przy monitorowaniu aktywności nie mam wyboru stref. Czy wy też tak macie? Bo w necie jak patrze to taką funkcję mają. Grze jej szukać bo zgłupiałem .
Last reply by MD13, -
- 1 reply
- 1.3k views
Aplikacji Yi Home oferuje podgląd z kilku kamer jednocześnie na jednym ekranie, ale tylko dla subskrybentów Yi Cloud. Osobiście nie używam chmury tylko kart micro SD. Czy istnieje jakaś inna opcja na podgląd z kilku kamer? Może jakaś wersja Vevs aplikacji...
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witajcie Jako że stosuje do monitoringu domu od prawie roku kamery XIAOMI MI HOME SECURITY CAMERA 360° Kamera 1080p ostatnio kupiłem sobie dodatkowo kamerkę YI 1080p home camera i jakoś logiczne wydało mi się, że sprzęt z jednej "stajni" powinien dać się obsłużyć jednym programem a tu niestety niespodzianka. Dodawanie kamerki YI do Xiaomi home idzie do pewnego momentu, kamerka daje komunikat że podłącza się do sieci a aplikacja krzyczy że brak komunikacji. Macie jakieś sprawdzone sposoby/czy istnieje sposób jak zarządzać obydwoma kamerami z poziomu jednej aplikacji?
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 1.7k views
Cześć, od wczoraj sprawdzam kamerkę i niby wszystko ok, ale mam wrażenie że z moim egzemplarzem coś jest nie tak pod względem komunikacji głosowej. Gdy tylko uruchamiam ją (ikonką słuchawki na dole) mam sprzężenie zwrotne. Ok jest gdy wybieram ikonę głośnika (z tych tuż pod oknem podglądu) słychać co się dzieje w okolicach kamerki. Zauważyłem, że wybieranie ikony słuchawki automatycznie aktywuje ikonę głośniczka. PS. Dla tych, którzy też próbowali przyłączyć kamerkę do MiHome, to nie skanujemy telefonem kodu QR spod kamerki, tylko obiektywem kamery skanujemy ekran naszego telefonu z wyświetlonym kodem QR :P
Last reply by wojci, -
YI Outdoor
by fauke- 4 replies
- 2.8k views
Czy jest możliwość nagrywania tą kamerą cały czas na karte SD? A nie jedynie nagrywania 'alertów'?
Last reply by Otho Sackville, -
- 1 follower
- 0 replies
- 3.3k views
cześć dzisiaj recenzja i test kamery firmy YI model dome camera 1080p kamera jest obrotowa o 360 stopni,posiada slot na kartę pamięci 32gb(lecz działa maxymalnie 64Gb),posiada przewód micro usb o długości około 2,5m i występuje w dwóch kolorach biały i czarny kamera w porównaniu do kamery xiaomi 360 stopni 1080p działa stabilnie,jeszcze nigdy nie musiałem jej resetować w porównaniu do kamery xiaomi 360,lecz największa różnica to możliwość zainstalowania aplikacji na windows i grupowaniu kamer YI jak również możliwość wykupienia różnych chmur do tych kamer jak np ciągłe nagrywanie 24/7 lub tylko gdy wykryje ruch (różne ceny i warianty w porównaniu do chmury xiaomi)…
Last reply by SMART HOME PL, -
- 1 follower
- 2 replies
- 822 views
cześć przedstawiam jakość nagrania z kamery yi home camera 1080p w różnych warunkach
Last reply by SMART HOME PL,