Kamera MiJia 360° Home Security i inne
Dział związany z kamerą MiJia 360° i pozostałymi
Subforums
-
- 229
- 889
-
- 3 replies
- 630 views
Witam, chciałbym nagrania z kamery przejrzeć na komputerze (na komórce jest to niewygodne) Próbowałem zabranie karty pamieci z kamery i włozenie do komputera- niestety nie daje to rezultatów (karta nie jest widoczna, nadmienie ze nagrania sa dostepne z poziomu aplikacji) czy jest na to jakeiś rozwiazanie? specjalny program do otworzenia? Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
-
- 1 follower
- 3 replies
- 741 views
Witam Zależy mi na zgrywaniu całości transmisji do NAS. Mam Mi Home Secutity Camera 360 i EC3 : fajnie bo obie maja zapis do "magazyn sieciowy NAS" poza oczywistym nagrywaniem na kartę (jak nie ma karty to i tak nie prześle do NAS) Kupiłem nowszą zewnętrzną EC5 i ...qpa tylko nagrywanie na kartę. Ogólnie ładnie z 9 kamerek idzie nagrywanie lecz napiszcie jak możecie które modele obsługują NAS bo dowiaduje się dopiero po zakupie a info wcześniej brak 😕 Wiem że ostatnie 7 dni alarmów jest zapisane w churce xiaomi lecz wolę ciągły zapis.
Last reply by Artur Brzezicki, -
- 0 replies
- 1.1k views
Dzien dobry , czy moze ktos z was miał podobny problem z kamerka xiaomi ? . Chodzi dokladniej o model Xiaomi 360 1080p " mjsxj05cm" , jakosc obrazu jest rozmazana . Aktualnie zainstalowana najnowsza wersja oprogramowania jaka byla dostępna 4.3.9_0445 . ustawienia to 1080p , polaczenie wi-fi stabilne .
Last reply by Zubek1990, -
- 1 follower
- 16 replies
- 13.6k views
Witam. Posiadam kamerę 360 Home Security 2K. Podgląd obrazu kamery działa prawidłowo w aplikacji Mi Home lecz w aplikacji Windows nie ma obrazu. Cały czas mam wyświetlone Buffering... Mogę zmieniać pozycję kamery na komputerze i oglądać zdarzenia zarejestrowane wcześniej, ale podgląd na żywo nie działa. Ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem? Tutaj jest link do pobrania programu z oficjalnej strony Xiaomi: https://www.mi.com/in/product/xiaomi-camera-viewer-app/
Last reply by kozseb, -
- 0 replies
- 5.1k views
Proszę o pomoc pana REZMUSA. Widziałem że podobne problemy wcześniej rozwiązywał z innymi modelami kamer. Będę bardzo wdzięczny.
Last reply by adi k, -
- 0 replies
- 335 views
Witam, czy jest możliwość trwałego wyłączenia - ewentualnie trwałego uszkodzenia mikrofonu w kamerze 360? Jeżeli tak to jak przeprowadzić taką operację? Zależy mi na pozostałych funkcjach kamery, ale koniecznie chciałbym pozbyć się rejestracji audio. Pozdrawiam
Last reply by Paweł Nejfeld, -
- 1 follower
- 16 replies
- 8.6k views
Cześć Czy w kamerce jak w temacie da się wyłączyć tryb nocny? Tzn kamerkę mam wieczorem przy oknie i jak robi się ciemno kamerka włącza doświetlenie diodami. To powoduje że odbija się to od szyby i widać tylko odbijający się reflex. W aplikacji nie widzę takiej opcji.. dzięki za pomoc
Last reply by RC Drifter, -
- 0 replies
- 405 views
Witam, Panowie cały czas miałem apkę Xiaomi Home ustawioną na Chiny, musiałem wczoraj zmienić na region Polski ponieważ kupiłem oczyszczacz 3H. No i jak zmieniłem region na Polskę to nagle nie wyszukuje mi paru urządzeń, jednym z nich jest kamerka DAFANG DF3... Jest jakiś sposób na to żeby to działało w EU ? Może jakaś osobna aplikacja ?
Last reply by geforc, -
- 0 replies
- 425 views
Witam od jakiegoś czasu mam problem ze kamera . Nie mogę jej wybudzić z trybu uśpienia. Włączam aplikacja i ani dioda ani kamera nie reaguje. Muszę ponownie zainstalować kamerę . Sieć to Upc Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Sochan, -
- 0 replies
- 417 views
Witam. Mam kamerkę yi4k+ od dwóch lat i od jakiegoś czasu mam z nią problem. Przy lekkim nawet uderzeniu w nią kamerka się wyłącza. Innym problemem jest też to, że czasami po włączeniu kamerki oraz odpaleniu nagrywania kamerka po 3-4 sekundach się wyłączy i później nie chce już normalnie nagrywać. Co może być przyczyną?
Last reply by rysiog, -
- 1 reply
- 522 views
Witam. Czy kamera może jak wykryje ruch uruchomić zdrowie lub włącznik światła xiaomi. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 1.8k views
Kupiłem kamerę Mi 360 Home Security Camera 2K Pro. Konfiguracja w smartfonie w oparciu o aplikację Xiaomi Home jest prosta i szybka. Jednak skoro to jest kamera IP, to chciałbym mieć do niej dostęp z komputera z Windows 10 lub serwera QNAP. Czy jest to możliwe? Z jakimi aplikacjami na PC lub serwerze QNAP działa ta kamera?
Last reply by MarkosPL, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witajcie, to mój pierwszy post tutaj, posiadam w/w kamerę Xiaomi Mijia inteligentny dom IP Mi kamera 110 stopni F2.0 8X 1080P potrzebuję pomocy w zainstalowaniu jej na smartfonie ? mi home jej nie wykrywa. Co innego byście zaproponowali ?? Problem rozwiązałem, wystarczyło podać kraj "China" wtedy jest możliwość wyboru kamery. "Can download APP"Xiaomi Smart Home"from A pple Store or Google Play for the convenience of use,You need to change the APP address to Mainland China"
Last reply by xludek, -
- 0 replies
- 2.4k views
Cześć, kupiłem z Chin kamerkę Xiaomi Imilab A1 o numerze CMSXJ19E. Kamera nie reaguje na nic. Świeci pomarańczowa dioda. Wykonałem kroki jak w poście (wypakuj tf_recovery.img/tf_update.img na karte sd (fat32), wylacz/wlacz kamere i poczekaj, az przywroci firmware.) Ale kamera nadal nie działa. Nie wiem co robię żle. Bardzo proszę o pomoc.
Last reply by pit1, -
- 0 replies
- 3.8k views
Witam, posiadam kamerkę jak w temacie i do tej pory działała bez zarzutu. Jednak od 3 dni mam problem z podczerwienią. Włącza się, ale obraz jest ciemny, a w nocy w ogóle czarny. Próbowałam coś podziałać w ustawieniach trybu nocnego, ale nic to nie dało. Rownież reset kamery nie pomógł. Kamera służy do podglądu dziecka w czasie kiedy śpi, więc jest potrzebna. Czy ktoś mógłby coś doradzić? Czy kamerę po niespełna roku szlag trafia czy to kwestia może diod podczerwieni? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam:)
Last reply by Gosia87,