Problemy techniczne
Przeglądaj pytania
Brak pytań do wyświetlenia
-
0 głosów1 odpowiedź
-
0 głosów1 odpowiedź
-
0 głosów1 odpowiedź
-
0 głosów0 odpowiedzi
-
0 głosów0 odpowiedzi
173 pytań w tym forum
-
serwis Serwisy prowadzące profesjonalne naprawy M365 & PRO w Polsce
W związku z bardzo częstymi pytaniami o serwisy zajmujące się hulajnogami Xiaomi, podaję listę serwisów, gdzie na pewno zostanie naprawiona hulajnoga i ludzie pracujący tam znają się na rzeczy. Są to autoryzowane serwisy oraz punkty (najczęściej sklep Xiaomi) gdzie można przynieść sprzęt i zostanie on przyjęty na naprawę gwarancyjną lub jeśli chcecie zapłacić - odpłatną. Na pewno miejsc gdzie można naprawić hulajnogę jest więcej, więc jeśli znasz takie miejsce - napisz tutaj w tym temacie, dodam serwis do listy. Na pewno każdemu będzie łatwiej znaleźć jakiś serwis, jeśli w tym temacie będzie porządek, więc proszę nie spamować. Dziękuję ------------------------…
0 głosów9 odpowiedzi -
-
poradnik [PORADNIK AKTYWACJI] Kupiłem nową hulajnogę i po włączeniu pika (Brak błędu)
Jest to poradnik dla osób, które zakupiły jedną z nowych wersji hulajnóg od Xiaomi, czyli: Essential, 1S, PRO2 Kupiłeś hulajnogę, wyjmujesz z pudła, skręcasz kierownicę, włączasz i.... NIC. Hulajnoga pika i nic nie da się zrobić... OSZUKALI MNIE! Spokojnie, to normalne! Nowe hulajnogi wymagają AKTYWACJI w aplikacji Xiaomi Home. Jest to bardzo proste, niestety troszkę trwa - ale jest wymagane do korzystania z urządzenia. Jak wykonać aktywacje? 1. Wyjmij z pudła hulajkę, skręć wymagane elementy 2. Na urządzenie mobilne pobierz aplikacje XIAOMI HOME 3. Uruchom aplikację, zaloguj się na swoje konto Xiaomi, lub utwórz nowe konto …
0 głosów52 odpowiedzi -
[INFO] Kupiłem nową hulajnogę lub przywróciłem/zaktualizowałem właśnie soft w apce Xiaomi i nie mogę nic wgrać, modowanie nie działa. Jak rzyć?
Jeśli masz pojazd który ma firmware BLE 1.5.7 1.5.5 lub ostatnio przywróciłeś soft lub wgrałeś aktualizację w apce Xiaomi to zapewne masz problem z wgraniem jakiegokolwiek moda przez jakąkolwiek aplikację. Nic się nie da wgrać! Jak rzyć? W najnowszej wersji oprogramowania Xiaomi zmieniło komunikację i parę istotnych kwestii co spowodowało zablokowane możliwości wgrania jakiegokolwiek softu przy udziale połączenia bluetooth. Czyli nie można wgrać żadnego softu przez aplikację inną niż oficjalna od XIaomi. Nie ma tu znaczenia ja to aplikacja i jaki to soft. Po prostu nie da się. (INFO: soft BLE siedzi w dashboardzie, czyli w wyświetlaczu na kierownic…
0 głosów10 odpowiedzi -
Napęcie tylnej lampki
Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z napięciami podawanymi na tylną lampkę w M365 Pro. Nie dość że są cały czas, nie zależnie od stanu ustawienia opcji "Taillight", to oprócz 5V napięcia stałego, jest jeszcze ok 10V przemiennego. Czy to możliwe? Co prawda te 10V~ wskazuje jeden z dwóch mierników które posiadam, i nie bardzo mu wierzę, ale coś musi być na rzeczy, skoro diodę w tylnej lampce trafił szlag. Czy ktoś mierzył lub wie jakie powinno być prawidłowe napięcie? I przede wszystkim czemu jest cały czas?
0 głosów6 odpowiedzi -
Nie mogę uruchomić hulajnogi Mi365 - mruganie po podłączeniu ładowarki
Posiadam hulajnogę Mi365 i występuje z nią taki problem. Hulajka nie da się uruchomić, ani naładować. Przy baterii jest malutka czerwona dioda , która mruga 3 krótkie , 1 długi po podłączeniu ładowarki i na tym koniec.
0 głosów1 odpowiedź -
m365 podczas włączenia światła. hulajnoga się wyłącza
Xiaomi m365, sama się podczas jazdy wyłączała, jednak od pewnego czasu ten problem minął a pojawił się nowy. Podczas jazdy załączenie światłą powoduje wyłączenie hulajnogi, światło przednie się świeci, jednak tylne miga. Ponowne wyłączenie światła i hulajnoga jedzie bez problemu. Co może powodować takie objawy i jak to sprawdzić lub naprawić?
0 głosów11 odpowiedzi -
M365 pro2 lampka tyla
Cześć, Co może być przyczyną nie działającej lampki tylnej, mod na 10 cali zrobiony wszystko było ok po około roku światełko umarło, połączenia sprawdzone zakupiona nawet nowa lampka i dalej nic brak błędów przód świeci bez problemu ktoś coś może pomóc ??
0 głosów1 odpowiedź -
Mi scooter 6525
Panowie mam pytanie, hulajnoga jak w tytule, na wyświetlaczu po włączeniu wyświetla się A0 i zostaje, wszystko niby działa ale nie można jechać, jak ruszę hulajnoga ręcznie to prędkościomierz zaczyna wyświetlać a po zatrzymaniu znów A0. Czy ktoś może wie co to jest ? Czy jest jakaś możliwość resetu takiej hulajnoga? Pozdrawiam Michał
0 głosów1 odpowiedź -
Temperatura przedniego koła
Czy po przejechaniu ok 12 km przy temperaturze 23C silnik może być gorący? Mam m365 pro z wgranym softem gonka 365. Zwiększona tylko prędkość. Gdy dotykam przednie kolo silnik jest dosyć gorący. Temperatury baterii i body ok 40C, ale silnik wyraźnie bardziej gorący. Dodam, że akurat wrzuciłem opony 10 cali, a wcześniej na podstawowym sofcie, lub z "podkręconym" ale na oponach 8,5 cala nigdy nie dotykałem koła, więc nie wiem czy tak było i czy to normalne.
0 głosów6 odpowiedzi -
M365 Pro - problem z trybem Sport (maks 20 km/h)...
Cześć! Chciałem opisać mój problem z hulajnoga, która odebrałem dosłownie pare godzin temu jako nowa. Hulajnoga w trybie sportowym jedzie maksymalnie 20 km/h.Ogółem wygląda to tak, że Tryb D i S są identyczne, a tak nie powinno być. Link do wideo: https://youtu.be/Cp4eZ2UYCgk Jak myślicie, czego to może być wina?
0 głosów28 odpowiedzi -
Bład 21 bms
Witam, w trakcie jazdy wyskoczył mi błąd 21, od dluzszzego czasu jeździłem na modyfikowanym sofcie. W aplikacji wyskakuje bms wersja 0.00, próbowałem przywrócić standardowy soft do bmsa, ale niestety się nie da. Drv natomiast przyjmuje soft
0 głosów0 odpowiedzi -
Wyłączyłem m365 i już włączyć nie mogę....
Cześć wszystkim. Mam problem i chyba nie typowy bo nie znalazłem podobnej sytuacji z moja m365. Kupiłem używaną, jeżdżę pół roku, przejechane ma 390km, ESC 0151, Ble 0081, BMS 0115. Oststnie dane z baterii jak na zdjęciach. Ostatnio pojechałem do znajomego, trasa 2-3 km, głównie gładkie chodniki ale i podjazd pod wiadukt ze średnia prędkością 15km/h a max 24km/h. Naładowanie baterii przy starcie 73%. Na miejscu wyłączyłem ją i po 1h chcąc wrócić do domu włączyłem hulajnogę, stanąłem na podeście i się wyłączyła. Klikanie w włącznik nic nie dawało więc pod pachę ją i do domu. W domu podłączyłem ją pod ładowanie i na chwile jakby próbowała się włączyć ale cóż... R…
0 głosów11 odpowiedzi -
Problem z przyciskiem uruchamiania, świateł, zmiany trybu pracy..
Cześć, mam problem, a w sumie to problem ma siostra mojej dziewczyny z hulajnogą XIAOMI Scooter MI3 Zeznania właścicielki: Jechałam jechałam i nagle się wyłączyła, od tamtego momentu świeciło tylko światło hamulca. Koniec zeznań Wziąłem hulajnogę do siebie i spróbowałem najpierw ją zresetować kombinacją przycisków, lecz bez żadnych rezultatów. Następnie odkręciłem dolną pokrywę i zdjąłem zasilanie z całej hulajnogi, po ponownym podłączeniu zasilania ekran wstał, jest reakcja na hamulec (mruga światło stop), jest reakcja na gaz (normalnie się rozpędza), lecz nie ma możliwości zapalenia oświetlenia, zmiany trybu pracy, nawet nie da się jej wyłączyć. …
0 głosów0 odpowiedzi -
Problemy z bateria w hulajnodze mi 365
Witam, pisze na forum z problemem z moja hulajnoga. Dodam nowa hulajnoga bo ma dopiero ok 130 km przejechane. Kupilem hulajnogę ok 3 tygodnie temu i na poczatku bylo wszystko ok, as jakiegos tygodnia zasięg baterii ze 100% do zera zmniejszył sie do ok 4 km... sa przypadki kiedy ładuje ja do fulla, włączam hulajnogę jest 100% wyłącze, włączę znow i jest 4 procent i ostatnia kreska... widac ze tam cos szwankuje i nie wiem co... w ciągu 4 km wyładowywuje sie do ostatniej kropki a ja mam obawy czy dojadę do pracy.. pomocyyyy!!!
0 głosów44 odpowiedzi -
Hamulec do Pro2 z zawieszeniem Monorim
Czy może ktoś podać modele hamulców np. Shimano itp. które będą pasować do hulajnogi jak w temacie? Moze być montaż z adapterem , bez adaptera, z tulejkami. Męczy mnie już ustawianie hamulca Xb100, cięgle coś trze, nierówno bierze klocki, dramat. Już trzecią sztukę ogarniam.
0 głosów0 odpowiedzi -
Brak komunikacji z bms, błąd 21 po zalaniu.
Dzień dobry. Jechałem pewnego dnia w niewielkim deszczu i jakimś cudem dostała mi się woda do wewnątrz podestu. Na domiar złego nie zauważyłem tego i hulajnoga stała po tej jeździe 2 tygodnie w domu wyłączona. Po 2 tygodniach chciałem włączyć i nie było żadnych oznak życia na przycisk (bateria powinna mieć ok 40%). Nie wiedząc o zalaniu podłączyłem ładowarkę i uruchomiłem, pojawił się błąd 27. Rozebrałem podest i wylało się ok 100ml wody. Osuszyłem wszystko, powycierałem pooglądałem, nie zauważyłem nic podejrzanego. Niestety po uruchomieniu hulajnoga piszczy i pokazuje błąd 21. Ładowanie wygląda na poprawne, udało mi się baterię naładować. Na…
0 głosów2 odpowiedzi -
essential Nagły spadek zasięgu oraz problemy z osiągnięciem prędkości maksymalnej
Cześć, Posiadam hulajnogę xiaomi essential. Przejechałem nią około 200km i zobserwowałem dziwną rzecz. Jeżdzę hulajnogą do pracy, niedawno zmieniłem koła na 10 calowe. W jedną stronę mam 4km i zwykle zużycie baterii wynosiło około 30% Od jakiegoś tygodnia na przejechanie tego dystansu potrzebuję 45%. Nie jestem za lekki ale nie zmieniłem ostatnio swojej wagi. Drugi problem jest taki, że podczas drogi powrotnej (stan baterii około 50%) nie jestem w stanie rozpędzić hulajnogi do 20 km/h. Na kostce jedzie maks 12km/h , na ścieżce rowerowej udaje mi się osiągnąć 15 km/h (oczywiście mówimy cały czas o trybie Sport). Koła zmieniałem jakiś czas temu, więc nie jest to moim z…
0 głosów7 odpowiedzi -
Luzy na kierownicy Pro2
Cześć, po ok 3k km na mojej Pro2 mam duzy luz na kierownicy co wpływa niekomfortowo na jazde ( nie jest to luz na zawiasie). Zawias wyregulowany poprawnie wszystko dokręcone więc to nie tego wina Luz jest w miejscu przedstawionym na zdjęciu Wygląda tak jak by kołek (kołek sprężysty?) się wyrobił, widać także że otwór w który wchodzi jest widocznie wyrobiony. Czy coś można zrobić z tym fantem?
0 głosów2 odpowiedzi -
Xiaomi m365 błąd 14
Jak włączam hulajnogę to mam błąd 14. Wszędzie było napisane żeby wymienić manetkę gazu. Kupiłem nową manetkę i wymieniłem. Przez chwilę było wszystko dobrze ale po wyłączeniu i włączeniu hulajnogi znowu jest błąd. Co mogę zrobić?
0 głosów1 odpowiedź -
Hulajnoga pipczy po uruchomieniu
Regulowałem tarcze po przejechaniu 7 km hulajnoga po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu piszczy co jest powodem ?
0 głosów12 odpowiedzi -
Xiaomi 1s nie włącza się
Dzień dobry, mam problem z hulajnogą taki jak w temacie. Jechałem do pracy i była lekka mżawka, nic wielkiego i normalnie dojechałem bez awarii. Po pracy nie chciała się już włączyć, przytrzymałem dłużej przycisk i zaskoczyła, ale tylko tryb eco i dało się jechać. Nie można było nic zmienić ani wyłączyć. Zostawiłem i po kilku minutach sama się wyłączyła, potem zrobiłem to samo ale efekt bez zmian. Zabrałem do domu i tam o dziwo jak stała sama się wyłączyła, ale nadal ten sam problem. Poszukałem kilku tematów na forum i stwierdziłem, że najprawdopodobniej do wymiany wyświetlacz ze sterownikiem. Zamówiłem i zmieniłem na nowy, niestety to samo. Brak jakiejkolwiek reakcji na …
0 głosów12 odpowiedzi -
Kody błędu 27/35
Witam. Po sflashowaniu DRV na 1S ciągle wyskakuje bład 27 lub 35. Hulajnogi nie da się wyłączyć, przestała pikać dopiero po odłączeniu dashboarda, lecz czerwona lampka z tyłu nadal się świeci. Próbowałem zmieniać numer seryjny na ten który był od początku, ale zaraz wraca do domyślnego.
0 głosów1 odpowiedź -
xiaomi electric scooter 4 pro Xiaomi Electric Scooter 4 Pro - wentyl
Dzień dobry, posiadam świeży nabytek w postaci Xiaomi Electric Scooter 4 Pro, przydarzyła mi się dziwna sytuacja ponieważ z felgi wypadł mi wentyl i się uszkodził. Bardzo pilnie próbuję namierzyć jaki to wentyl by móc jeździć - dotychczas przejechałem może z 500m, właśnie w celu podjechania napompowania opon... Sprawdziłem że jego długość to 3cm, większość aukcji dotyczy 2cm. Na górze na gumie jest napis LQA 139 Bardzo proszę o jakieś informacje gdzie mogę zakupić taki wentyl.
0 głosów4 odpowiedzi -
M365 składak - problem z dashboardem
Witam, Jestem nowy na forum jednak hulajnogami xiaomi interesuje się już od dłuższego czasu. Postanowiłem spróbować złożyć dla siebie jeden egzemplarz. Od strony mechanicznej nie miałem żadnych problemów. Od strony elektronicznej udało mi się naprawić bms w uszkodzonej baterii. Dashboard mam z wyświetlaczem od pro. Po złożeniu w całość hulajnoga załączyła się poprawnie. Jednak Dashboard nie działa prawidłowo. Przyciskiem mogę włączyć i wyłączyć hulajnogę oraz włączyć światła. Nie mogę zmienić trybów a prędkościomierz ciągle wskazuje zero mimo jazdy. Poziom baterii również nie jest poprawnie wskazywany. Stwierdziłem ze pewnie jest to wina oprogramowania w dashb…
0 głosów2 odpowiedzi -
Awaria akumulatora?
Witam, jestem posiadaczem zmodyfikowanej M365. Hulajnogę używam dosyć często, nigdy nie było z nią problemów aż do wczorajszego powrotu z pracy gdy złapał mnie dość duży deszcz. Postanowiłem dziś włączyć hulajnogę, ukazał się bląd 21 (Błąd komunikacji z BMS) nie wiedziałem co zrobić - przyszedłem godzinę później gdyś chciałem ją rozkręcać i mojemu zdziwieniu odpaliła już normalnie (bez błędu). Przejechałem się trochę, i w 10 sekund bateria ze 100% spadła do 85%. Nigdy nie miałem takiego problemu, dodam że posiadam dodatkową baterię firmy CityLion. ps. gdy hulajnoga jest wyłączona kilka minut, stan baterii znów wraca do 100%. (8011mAh) i strasznie skacze w dół i…
0 głosów2 odpowiedzi