Problemy techniczne
163 topics in this forum
-
- 4 followers
- 51 replies
- 54.7k views
Jest to poradnik dla osób, które zakupiły jedną z nowych wersji hulajnóg od Xiaomi, czyli: Essential, 1S, PRO2 Kupiłeś hulajnogę, wyjmujesz z pudła, skręcasz kierownicę, włączasz i.... NIC. Hulajnoga pika i nic nie da się zrobić... OSZUKALI MNIE! Spokojnie, to normalne! Nowe hulajnogi wymagają AKTYWACJI w aplikacji Xiaomi Home. Jest to bardzo proste, niestety troszkę trwa - ale jest wymagane do korzystania z urządzenia. Jak wykonać aktywacje? 1. Wyjmij z pudła hulajkę, skręć wymagane elementy 2. Na urządzenie mobilne pobierz aplikacje XIAOMI HOME 3. Uruchom aplikację, zaloguj się na swoje konto Xiaomi, lub utwórz nowe konto …
Last reply by mlodyboss, -
-
Jeśli masz pojazd który ma firmware BLE 1.5.7 1.5.5 lub ostatnio przywróciłeś soft lub wgrałeś aktualizację w apce Xiaomi to zapewne masz problem z wgraniem jakiegokolwiek moda przez jakąkolwiek aplikację. Nic się nie da wgrać! Jak rzyć? W najnowszej wersji oprogramowania Xiaomi zmieniło komunikację i parę istotnych kwestii co spowodowało zablokowane możliwości wgrania jakiegokolwiek softu przy udziale połączenia bluetooth. Czyli nie można wgrać żadnego softu przez aplikację inną niż oficjalna od XIaomi. Nie ma tu znaczenia ja to aplikacja i jaki to soft. Po prostu nie da się. (INFO: soft BLE siedzi w dashboardzie, czyli w wyświetlaczu na kierownic…
Last reply by Lewson, -
- 2 followers
- 8 replies
- 12.8k views
W związku z bardzo częstymi pytaniami o serwisy zajmujące się hulajnogami Xiaomi, podaję listę serwisów, gdzie na pewno zostanie naprawiona hulajnoga i ludzie pracujący tam znają się na rzeczy. Są to autoryzowane serwisy oraz punkty (najczęściej sklep Xiaomi) gdzie można przynieść sprzęt i zostanie on przyjęty na naprawę gwarancyjną lub jeśli chcecie zapłacić - odpłatną. Na pewno miejsc gdzie można naprawić hulajnogę jest więcej, więc jeśli znasz takie miejsce - napisz tutaj w tym temacie, dodam serwis do listy. Na pewno każdemu będzie łatwiej znaleźć jakiś serwis, jeśli w tym temacie będzie porządek, więc proszę nie spamować. Dziękuję ------------------------…
Last reply by grzegorzTST, -
- 1 follower
- 2 replies
- 114 views
Witam, jestem posiadaczem zmodyfikowanej M365. Hulajnogę używam dosyć często, nigdy nie było z nią problemów aż do wczorajszego powrotu z pracy gdy złapał mnie dość duży deszcz. Postanowiłem dziś włączyć hulajnogę, ukazał się bląd 21 (Błąd komunikacji z BMS) nie wiedziałem co zrobić - przyszedłem godzinę później gdyś chciałem ją rozkręcać i mojemu zdziwieniu odpaliła już normalnie (bez błędu). Przejechałem się trochę, i w 10 sekund bateria ze 100% spadła do 85%. Nigdy nie miałem takiego problemu, dodam że posiadam dodatkową baterię firmy CityLion. ps. gdy hulajnoga jest wyłączona kilka minut, stan baterii znów wraca do 100%. (8011mAh) i strasznie skacze w dół i…
Last reply by Battery_Saver, -
- 2 replies
- 550 views
Cześć. Napotkałem u siebie w emce problem z lampką. Po jej włączeniu przez chwilkę świeci pełną mocą, a następnie się ściemnia, jakby ucinało jej dutycycle na PWM. Moja emka to M365 z wyświetlaczem od PRO2 z wgranym BLE od 1S i wgranyn DRV z apki ScooterHackingUtility. Da się jakoś wyłączyć przyciemnianie lampki? Wygląda mi to na coś softowego co da się poprawić.
Last reply by przemo3679, -
- 4 replies
- 82 views
Witam , dzis wracajac do domu napotkalem problem z zaciskiem hb100 jak sie nie myle , kolo strasznie mocno blokowalo sie na zacisku hamulcowym , po przejechaniu maksymalnie 1 km predkosc spadla prawie do 0 . Hulajnoga nie zaraportowala bledu ani nic takiego , po czym musialem jeszcze troche podjechac i hulajka dala blad „14” , po wyszukanie w internecie wszyscy wskazywali winna manetke przyspieszenia . Wiec udalem sie do sklepu (juz nie hulajnaga ) kupilem manetke przyspieszenia , i po ponownym uruchomieniu hulajki bledow brak , wszystko wrocilo do normalnosci . Wiec moje pytanie brzmi następująco ; czy zacisk hamulca mógł wywolac taka awarie bledu ? , czy jedn…
Last reply by Zubek1990, -
- 3 replies
- 113 views
Witam , dzis po 3200 km nadszedl czas na wymiane przedniej opony . Po godzinie walki z tym malym dziadostwem udalo sie 😂, lecz przy skladaniu kola do kolumny zauwazylem problem z podkladka centrujaca kolo w widelcu . Mianowicie chyba Pan chinczyk ja odwrotnie nalozyl . Jakies porady co z tym fantem zrobic ? Teoretycznie chulajnoga jest na gwarancji bo ma troche ponad rok . ps przy skrecaniu tej strony od kabla , gdy dokrece za mocno jest tarcie . Gdy bedzie za luzno to chyba nie bedzie mega bezpieczne ??? . Panowie jakas porada co zrobic z tym fantem ?
Last reply by Zubek1990, -
- 1 follower
- 1 reply
- 113 views
Witam, Mam problem z dodaniem/aktywacja hulajnogi w apce mi home. Po sparowaniu pojawia się komunikat "nie można uwierzytelnić kryteriów (-29) ". Jedyna opcja to spróbuj ponownie z tym samym rezultatem. Próbowałem na 2 różnych telefonach z tym samym skutkiem. Hulajnoga kupiona jako nowa. Proszę o pomoc.
- 1 follower
- 4 replies
- 258 views
Cześć, założyłem amortyzator kupiony na Ali 15 cm 750 lbs fot. 1 zamiast tej sprężyny z zawieszenia Esparts fot. 2 Czy to możliwe, że ani trochę się nie ugina? Czy kupiłem za twardy. Pisali ze taki pasuje do 75 kg. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka
Last reply by Slawulo, -
- 1 follower
- 8 replies
- 412 views
Hulajnoga z przebiegiem 350km, podczas jazdy wystąpił problem ze stukotem, okolice koło przednie / kierownica. Następnego dnia stukot ustał lecz pojawił się znowu po przejechaniu paru kilometrów, aby znowu ustać po przejechaniu paru set metrów.
Last reply by arek36, -
- 7 replies
- 265 views
Cześć, Nabyłem drogą kupna wyświetlacz od wersji PRO do mojej zwykłej emki celem upgrejdu. Jednak Sprzedawca chyba się walnął i wysłał mi wyświetlacz z PRO 2 (ten z kłudeczką). Obecnie mam to podłączone ale mam ESC region unkown. Jest jakiś sposób żeby to zabanglało czy odsyłać na zwrot?
Last reply by XTeK, -
- 2 followers
- 11 replies
- 10.8k views
Witam. Mam problem z hulajnogą Xiaomi 365 pro 2. Tempomat nie działa, a w aplikacji nie ma możliwości, aby go uruchomić. Co należy zrobić, aby działał tempomat? Pozdrawiam
Last reply by XTeK, -
- 1 reply
- 142 views
Witajcie mam luz w m365 w tym miejscu co zaznaczyłem na zdjęciu (zdj poglądowe innej hulajnogi ale w tym samym miejscu) jak można go usunąć?
Last reply by XTeK, -
- 1 follower
- 1 reply
- 189 views
Hej. Przejąłem od szwagra hulajnogę m365, stała rok nie używana, teraz się nie chce ani włączyć ani naładować. Dioda na bms miga na czerwono, 3x krótko i 1x długo potem gaśnie. Czy jest jakiś sposób żeby ruszyć ,zresetować albo spróbować podnieść baterie czy jedyna opcja to wymiana na nową? Jakieś pomysły?
- 27 replies
- 11.6k views
Cześć! Chciałem opisać mój problem z hulajnoga, która odebrałem dosłownie pare godzin temu jako nowa. Hulajnoga w trybie sportowym jedzie maksymalnie 20 km/h.Ogółem wygląda to tak, że Tryb D i S są identyczne, a tak nie powinno być. Link do wideo: https://youtu.be/Cp4eZ2UYCgk Jak myślicie, czego to może być wina?
Last reply by Netoper, -
- 3 replies
- 174 views
Czesc, problem jak wyżej. Zachciało mi sie skasować luzy na kierownicy i jak widać przesadziłem bo po złożeniu kierownicy nie moge jej już z powrotem rozłożyć Jest jakaś możliwość jej pomóc żeby znowu się złamała?
- 5 replies
- 215 views
Niezalana m356 (wersja z 2018 z dwoma bezpiecznikami), z przebiegiem 3500 km, w pełni sprawną baterią, z podbitą mocą (motor constant power - 35000) i bez KERSu. Jak się sama wyłączy (poprzedza to taki stukot w silniku jak przy przepalonym bezpieczniku), a ja nacisnę klamkę, to światło z tyłu daje 1 długie i 7 krótkich (chociaż wiem, że nie ma takiego kodu błędu i być może to jest 1 długie i 8 krótkich). Czy coś nie tak jest z silnikiem? Może za gorąco albo coś innego? Przypadłość jest losowa - czasem przejadę z 5 km i wtedy się wyłącza, czasem już po 1 km nie daje rady. W te upały zdarza się to coraz cześciej, chociaż potrafi też się wyłączyć przy 20 stopniach…
Last reply by brawo, -
- 5 replies
- 398 views
Dzień dobry, 2 lata temu znalazłem hulajnogę w śmietniku. W zasadzie ramę z kołami. Zakupiłem na ali baterie, sterownik silnika oraz panel ekranu. Po instalacji okazało się ze hulajnoga nie ma mocy i sterownik dochodził do 90 stopni co kończyło jazdę. Znalazłem informację że miałem jakiś kiepski silnik 200W. Wymieniłem go na oryginał od 365 pro. Usterka z przegrzewaniem tranzystorów ustąpiła jednak nadal pozostaje brak mocy. Desperacko starałem się zmieniać oprogramowanie wszystkich modułów, jednak raz jedzie 16 km/h raz 22 km/h. Moc jest nadal kiepska. Jako że softy zmieniałem już losowo testując co się da, nie mam już pojęcia jak ruszy…
Last reply by Kazimiera, -
- 4 replies
- 274 views
Hej, Zakupiłem XTech HB100 z tarczą 120 mm i popularnym chińskim adapterem. Zamontowałem w M365 białą (pierwsza odsłona z 2018, czyli z już poprawionym mocowaniem kierownicy i dwoma bezpiecznikami). Pierwsze co mnie uderzyło, to że nie ma tam zbyt wiele miejsca. Właściwie hamulec trzeba założyć na nieprzykręconą tarczę 120 mm, a dopiero wtedy tarczę. Teraz mam kilka pytań: 1. Nie widzę aby zaciski chodziły równomiernie. Dla mnie wciąż jeden dominuje, do tego jest bardziej wysunięty od drugiego. Czy tak ma być czy mam jakiś odpad, który nie przeszedł QA (testu jakościowego)? 2. Tarcza właściwie non stop szoruje po klockach. Nie da się obracać …
Last reply by Kazimiera, -
- 1 reply
- 892 views
Witam. Odebrałem dzis nową hulajnogę mi 3 i w trybie sport jedzie max 20 km/h przy wpełni naładowanej baterii. Czy one mają taką blokadę?
Last reply by jedrus, -
- 24 replies
- 5.6k views
Tak jak w temacie, dorzucam film. Może ktoś na jakiś pomysł. https://youtu.be/ustCCiL0pVY
Last reply by Netoper, -
- 11 replies
- 796 views
Witam, córka otrzymała na komunię hulajnogę, wgraliśmy apkę na ios i próbowaliśmy się połączyć ale dostajemy błąd przy parowaniu (trzeci krok) urządzenia mówiacy błąd połączenia (104..... ). Spróbowałem przeinstalować apkę - nie pomogło. Zmieniłem region na chiny - nie znajduje urządzenia. Ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć? Czy gonić do rodziny z prośbą o paragon i do sklepu? Z góry dzięki za odpowiedzi
Last reply by TomaszP, -
- 1 follower
- 2 replies
- 206 views
Potrzebuję przykręcić z powrotem zaczep, który stwierdził, że sobie odpadnie. Teraz ja odpadłem w momencie gdzie muszę zdemontować wtyk/złącze kabla. W moim wypadku haczyki blokujące odchodzą bez najmniejszego problemu ale i tak nie mam pojęcia jak to wyciągnąć. Na filmach YT widzę, że wtyk wychodzi jakby z elementem metalowym na górze ale u mnie ten element metalowy jest scalony z podestem i nie mam jak tego odczepić. Podważanie i siłowanie z śrubokrętem powoduje tylko wgniatanie śrubokręta we wtyczkę bez sukcesu a dalsze próby skończą się dramatem. Jakieś sugestie? Bo podejrzewam, że umiejętnie to schodzi bez problemu a ja robię coś źle.
Last reply by DiamondBack, -
- 1 follower
- 6 replies
- 357 views
Mam pytanie w których miejscach powinny być dane podkładki (strzałki), ponieważ cały czas mam ruchomy ten elemement gdzie dokręcony jest błotnik, mimo dokręconych śrub. Rusza się oczywiście razem z tulejkami. Na nierównościach ciągle mi trze o koło. Zanim wyjąłem tą oś chyba nie był taki ruchomy, ale wypadły podkładki i nie wiem gdzie powinny być.
Last reply by Slawulo, -
- 1 follower
- 4 replies
- 819 views
Dzień dobry, mam problem z hulajnogą taki jak w temacie. Jechałem do pracy i była lekka mżawka, nic wielkiego i normalnie dojechałem bez awarii. Po pracy nie chciała się już włączyć, przytrzymałem dłużej przycisk i zaskoczyła, ale tylko tryb eco i dało się jechać. Nie można było nic zmienić ani wyłączyć. Zostawiłem i po kilku minutach sama się wyłączyła, potem zrobiłem to samo ale efekt bez zmian. Zabrałem do domu i tam o dziwo jak stała sama się wyłączyła, ale nadal ten sam problem. Poszukałem kilku tematów na forum i stwierdziłem, że najprawdopodobniej do wymiany wyświetlacz ze sterownikiem. Zamówiłem i zmieniłem na nowy, niestety to samo. Brak jakiejkolwiek reakcji na …
Last reply by mangmar,