Windows
19 topics in this forum
-
- 2 followers
- 2 replies
- 1.3k views
Nie bardzo wiem, w którym dziale forum umieścić ten temat, ponieważ dotyczy telefonu pośrednio. W razie czego, proszę o przesunięcie do odpowiedniego działu. Gdy sparuje się telefon z komputerem z systemem Windows przez Bluetooth, zaznaczając opcję „Dźwięk multimediów”, pojawia się powiadomienie, że telefon połączony jest z usługą „Dźwięk stereo” na komputerze. Uruchamia się również automatycznie systemowy player, który odtwarza na słuchawkach lub głośniku muzykę odtwarzaną w telefonie. Moje pytanie, czy da się ten systemowy player zamienić na jakiś inny, np. AIMP?
Last reply by Rostov, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 2.1k views
Cześć przyjaciele. Potrzebuję pomocy z moim laptopem. Nie mogę zmienić limitu czasu blokady ekranu w systemie Windows10. Jeśli nie pracuję na komputerze przez kilka minut, ekran jest zablokowany. Czy możesz mi powiedzieć, czy można zastosować procesy wymienione w tym artykule?
Last reply by Krzysztof 68, -
- 1 reply
- 3.5k views
Witam w jakie pogram gierki na takim sprzecie?? amd ryzen 5 3550H 8gb ram GeForce 1650 czy pogram w takie gierki jak np Call of duty :Warzone,red dead redemtion2,gta 5 fifa 21??
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 5.8k views
mam wszystkie sterowniki ale w kompie nie działa dzwiek mam wszystko podłączone nawet patrzeałem pod wierzą na jeck
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 2k views
Szukam jakiegoś oprogramowania ERP - intuicyjnego i funkcjonalnego typu ERP. Z funkcjonalnościami, które posiadają softy ERP, tyle tylko że z rozszerzeniem na urządzenia mobilne. Możecie polecić coś z tego zakresu?
Last reply by pioben, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam! Szukam jakiejś przeglądarki zdjęć dynamicznych tych robionych w telefonie Mi8 na Windows 10 z możliwością wybierania ujęć tak jak na telefonie. Może ktoś coś?
Last reply by mrMajor, -
- 0 replies
- 3k views
Witam koledzy, może ktoś mnie naprowadzi bo nie jestem w tej dziedzinie dobry. Próbuję zainstalować program do obróbki video na Win 10 i żaden nie widzi plików video, jeden pokazał tylko ścieżkę audio. Odtwarzanie filmów(program VLC) nie stwarza problemów więc rozumiem że kodeki są zainstalowane ale po zainstalowaniu programu do obróbki pliki nie są widoczne, może w ustawieniach komputera coś mam źle ustawione ? Potrzebuję czasem przyciąć film może ktoś mnie naprowadzi o co chodzi. Pozdrawiam przedświątecznie. Można usunąć.
Last reply by wulfel, -
- 11 replies
- 3k views
Witam, zakupiłem Xiaomi Notebook Pro i po przeinstalowaniu systemu z wersji chińskiej na polską , gdy uruchamiam komputer pojawia się komunikat "no bootable device". Z tego co sprawdziłem system nie widzi dysku. Czy ktoś zetknął się z tego typu problemem?
Last reply by rock'n'rolla, -
- 2 replies
- 4.3k views
Hej, kupiłem niedawno laptopa Xiaomi Mi Notebook Pro z gearbest.com i przeinstalowałem od razu Windowsa z chińskiego na angielski. Chiński Windows przyszedł z zainstalowanym Officem 2016 Home & Student, ale nie aktywowałem go na tamtej wersji Windowsa, bo po prostu nie mogłem odnaleźć się w tych chińskich znaczkach i jak najszybciej chciałem przeinstalować ten system na odpowiedni. Czy jest opcja, że mogę jakoś dostać tego Offica, który był dostępny wcześniej? Jakiś pakiet instalacyjni? Gdzie mam się o to zwrócić?
Last reply by boroch, -
- 5 replies
- 2.6k views
Problem wielokrotnie poruszany na różnych forach, ale niestety nigdzie nie można znaleźć satysfakconującego rozwiązania. O co chodzi - zakupiłem tydzień temu nowy komputer (laptop Acer Aspire 5 - jeden dysk SSD 256 GB). Z każdym dniem użytkowania znika mi miejsce na dysku C, aktualnie około 2-3 GB dziennie (wcześniej nawet 5-7 GB per day). Poza przeglądarką, antywirusem, Officem oraz typowymi, standardowymi aplikacjami od producenta sprzętu na dysku nie mam nic zainstalowanego, żadnych prywatnych plików, etc. Wyłączyłem tzw. hibernację, trochę pomogło ale summa summarum na niewiele się to zdało, bo miejsce na dysku wciąż znika (choć już w dużo mniejszym tempie). Prob…
Last reply by Lamcza, -
- 5 replies
- 2.2k views
Witam, mam problem z aktualizacjami windowsa 10, problem polega na tym że za każdym razem jak go aktualizuje to zacina mi się na 20-30% komputer muszę resetować odcinając go od zasilania ponieważ nic innego nie mogę zrobić. Po zresetowaniu idzie dalej, ale problem się powtarza przy 80-100%, trochę mnie to irytuje oraz boję się że w końcu za którymś razem może się system posypać tracąc przy tym wszystkie dane. Miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać?
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 35 replies
- 4.7k views
Mam płytę ASRock 990FX Extreme 3 i miałem na niej dwie kości GOODRAM po 4gb. GOODRAMy dzialały w slotach A1 i A2, Wymieniłem na kingston hyperx fury 1866 cl10, 1.5V, które od początku nie chciały działać w singlu, ok spoko sprawdziłem w dualu i działają zarówno na A1 + B1 oraz A2 + B2, dobra dokupiłem jeszcze 2 kości takie same kingston hyperx fury 1866 cl10, 1.5V. Wkładam 4 i komp nie startuje, na każdej z osobna działa, działają też same 2 nowe w dualu. Jak to ogarnąć? Przywracałem już bios, bo po włożeniu wszystkich 4ech to nawet na dwóch już nie działał, ale to nie pomogło dalej mam max 2x4 w dualu.
Last reply by Lamcza, -
- 9 replies
- 2.7k views
Cóż... Dzieci podrosły na tyle, że zostałem bez komputera. Córa zaanektowała notebooka, syn stacjonarny PC zbudowany do gier. Wprawdzie mam jakieś małe "pudełko" przy TV, jednak zostało ono zakupione na "przeczekanie". W końcu, po namyśle, zapadła decyzja o zbudowaniu komputera HTPC. Ma służyć do neta, filmów i gier. Ma stać na zestawie stereo Denona. Niestety, zestaw jest srebrny, a mnie nie udało się wyszukać odpowiedniej obudowy: płaskiej, o wymiarach klocków zestawu stereo, a w dodatku srebrnej. Pomimo ostatnich "afer" dotyczących luk w procesorach Intela, chyba jednak pozostanę przy Chipzilli. Wstępnie, zestaw wygląda tak: - obudowa: Fractal Design Nod…
Last reply by Lamcza, -
- 13 replies
- 2.2k views
witam,mam dylemat mam lapka do prac biurowych itp.Ale chcialbym pograc w gry i nie wiem co lepiej wybrac komputer stacjonarny czy ps4 gdyby to byl komputer to czy ktos poleci jakas dobra skladanke do 1500-1800zl? Pozdrawiam.
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 2.6k views
Cześć ! Na wstępie chciałbym powitać szanowne Grono użytkowników i specjalistów od Windows 10. więcej: dự án eco dream Ale do rzeczy - Mam fizyczny nośnik od Windows 8.0 OEM. Po instalacji aktualizowałem go sobie do Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, Windows 10 Pro. Co, jakbym chciał zainstalować system od nowa ? Muszę szukać jakiegoś nośnika ? Skąd mam wziąć klucz ? Bo chyba nie muszę od nowa instalować Windows 8.0, prawda ? Idealnie by było, gdyby mój klucz od Windows 10 był przechowywany na koncie @hotmail.com (wiecie, tym od Microsoftu), ale nie wiem jak to działa. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Tags: toyota fortu…
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 2.2k views
Mama zamiar w komputerze wymienić procesor na nowy i nie wiem czy po wymianie procesora mam na nowo na dysku SSD zainstalować Windows 10,a może go nie instalować,zostawić na dysku SSD i kiedyś jak zajdzie potrze przeinstalowania Windows 10,wykonać,ale jak wtedy będzie z aktywacją systemu,bo nie wiem czy wymiana procesora na nowy ma coś wspólnego z automatyczną aktywacją systemu Czy po wymianie procesora na nowy,gdybym kiedyś przeinstalowywał Windows 10,to czy system zostanie automatycznie aktywowany? Tags: toyota vios 2017, isuzu 8 tan
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 9 replies
- 2.2k views
Witam, Problem dotyczy Windows (wszystkie wersje), ale do napisania postu zainspirował mnie Android. W telefonach na nim opartych jest bowiem tak, a przynajmniej tak mi się zdaje, że CPU zużywa tylko aktualnie oglądana strona www. Inne strony – "schowane" na innych kartach przeglądarki, są zatrzymane (ich skrypty) i jeśli nawet zajmują RAM (a pewnie i to szybko jest im odbierane), to z pewnością nie CPU. I to mi się podoba. Zupełnie inaczej sytuacja wygląda na Windows. Na co dzień używam FF oraz Chrome. Szczególnie FF od dłuższego czasu zrobił się niesamowicie ciężki dla CPU i RAM. Wystarczy, że otworzę kilka kart ze stronami, nie daj boże na którejś działa jaki…
Last reply by latet, -
- 1 follower
- 1 reply
- 2.2k views
Instalowałem wczoraj system i nie zwróciłem uwagi na datę podczas pracy kreatora, była ona przestawiona o jeden dzień do przodu. Dzisiaj kiedy się zorientowałem i dałem synchronizacje daty i czasu co druga strona wita mnie komunikatem: „Połączenie nie jest prywatne”. Dzieje się tak na Chrome, Operze i IE, reinstalacja przeglądarek nie pomaga, popatrzyłem w certyfikaty i wydawcą jest mój program antywirusowy, więc go też zainstalowałem od nowa, ale nic z tego. Jedynym rozwiązaniem jest ręcznie przestawianie daty o dzień do przodu. Czyli teraz mam 22.8.2016 i działa, jak dam 21.8.2016 czy byle inną datę to nie działa. Macie jakieś pomysły jak to naprawić n…
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.3k views
Ogólnie żaden ze mnie gamer, gram praktycznie tylko w Portal i GTA jak wychodzą nowe. W każdym bądź razie dla rozrywki zainteresowałem się serią wolfenstein i nabyłem cześć the new order. Problem wygląda jak kiedyś w gta5, ale tam jedna z aktualizacja naprawiła problem i było z głowy. Cytat z tamtego wątku: Gdzie moje to: Procek: Phenom II X4 965 3,4 GHz RAM: 8 Gb DDR3 Grafika: nVidia GTX 260 896 Mb Dysk: WD Black 500 Gb SATA III, mam i drugi taki sam Green, ale Black wydajnościowo lepszy, więc jest jako główny. Zasilacz: CoolMaster 600W RealPower M520 Płyta: M4N68T-M LE V2 No więc spełniam minimalne (nie chodzi o grafikę, bo czy …
Last reply by ZduneX25,