ZduneX25 Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Ogólnie żaden ze mnie gamer, gram praktycznie tylko w Portal i GTA jak wychodzą nowe. W każdym bądź razie dla rozrywki zainteresowałem się serią wolfenstein i nabyłem cześć the new order. Problem wygląda jak kiedyś w gta5, ale tam jedna z aktualizacja naprawiła problem i było z głowy. Cytat z tamtego wątku: Cytat Gram powiedzmy pół godziny i nagle spada FPS z 37,5 na 18-11 i gra laguje (może się zdarzyć nawet podczas patrzenia w niebo) przez powiedzmy 5-10 sekund i potem mam spokój na jakiś czas i sytuacja się powtarza. Cytat Minimalne wymagania sprzętowe: Procesor: Intel Core 2 Duo E8200 2.66GHz / AMD Phenom II X2 545 lub lepszy Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTS 250 / ATI Radeon HD 6670 1GB DDR3 lub lepsza DirectX: wersja 11.0 RAM: 3 GB pamięci RAM Miejsce na Dysku: 50 GB System operacyjny: Windows 7 / Windows 8 64-bit Zalecane wymagania sprzętowe: Procesor: Intel Core i7-930 Quad 2.80GHz / AMD Phenom II X6 1090T lub lepszy Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 460 / ATI Radeon HD 6850 lub lepsza DirectX: wersja 11.0 RAM: 4 GB pamięci RAM Miejsce na Dysku: 50 GB System operacyjny: Windows 7 / Windows 8 64-bit Gdzie moje to: Procek: Phenom II X4 965 3,4 GHz RAM: 8 Gb DDR3 Grafika: nVidia GTX 260 896 Mb Dysk: WD Black 500 Gb SATA III, mam i drugi taki sam Green, ale Black wydajnościowo lepszy, więc jest jako główny. Zasilacz: CoolMaster 600W RealPower M520 Płyta: M4N68T-M LE V2 No więc spełniam minimalne (nie chodzi o grafikę, bo czy dam wysoką jakość czy niską to sytuacja się nie zmienia), co do temperatur to cpu do 65, gpu do 79, hdd i mb do 35 (ale w gta po aktualizacji pocił się bardziej i się nie cięło). W jakichś tam hw monitorach tylko zużycie procka zdarza się sięgać do 100%. Pasta była wymieniana, sam komp ładnie odkurzony, próbowałem też cpu unparking, ale nic się nie zmieniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Tia, GTA miał ten sam problem, walczyłem z tym na i5-3350p, gra losowo wywalała procesor na 100%. Tam mi pomogło wyłączenie vsync'a... Teoretycznie jeżeli nie pomoże to można jeszcze spróbować wyłączyć vsync w sterownikach grafiki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 26, 2016 Author Share Posted July 26, 2016 W grze miałem już wyłączony, ale spróbuję w panelu nVidia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 26, 2016 Author Share Posted July 26, 2016 Du*a, to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts