Jump to content

Lagi w grach


ZduneX25
 Share

Recommended Posts

Ogólnie żaden ze mnie gamer, gram praktycznie tylko w Portal i GTA jak wychodzą nowe. W każdym bądź razie dla rozrywki zainteresowałem się serią wolfenstein i nabyłem cześć the new order. Problem wygląda jak kiedyś w gta5, ale tam jedna z aktualizacja naprawiła problem i było z głowy.

Cytat z tamtego wątku:

Cytat

Gram powiedzmy pół godziny i nagle spada FPS z 37,5 na 18-11 i gra laguje (może się zdarzyć nawet podczas patrzenia  w niebo) przez powiedzmy 5-10 sekund i potem mam spokój na jakiś czas i sytuacja się powtarza.

 

Cytat

Minimalne wymagania sprzętowe:

  • Procesor: Intel Core 2 Duo E8200 2.66GHz / AMD Phenom II X2 545 lub lepszy
  • Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTS 250 / ATI Radeon HD 6670 1GB DDR3 lub lepsza
  • DirectX: wersja 11.0
  • RAM: 3 GB pamięci RAM
  • Miejsce na Dysku: 50 GB
  • System operacyjny: Windows 7 / Windows 8 64-bit

Zalecane wymagania sprzętowe:

  • Procesor: Intel Core i7-930 Quad 2.80GHz / AMD Phenom II X6 1090T lub lepszy
  • Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 460 / ATI Radeon HD 6850 lub lepsza
  • DirectX: wersja 11.0
  • RAM: 4 GB pamięci RAM
  • Miejsce na Dysku: 50 GB
  • System operacyjny: Windows 7 / Windows 8 64-bit

Gdzie moje to:

Procek: Phenom II X4 965 3,4 GHz

RAM: 8 Gb DDR3
Grafika: nVidia GTX 260 896 Mb
Dysk: WD Black 500 Gb SATA III, mam i drugi taki sam Green, ale Black wydajnościowo lepszy, więc jest jako główny.
Zasilacz: CoolMaster 600W RealPower M520
Płyta: M4N68T-M LE V2

No więc spełniam minimalne (nie chodzi o grafikę, bo czy dam wysoką jakość czy niską to sytuacja się nie zmienia), co do temperatur to cpu do 65, gpu do 79, hdd i mb do 35 (ale w gta po aktualizacji pocił się bardziej i się nie cięło). W jakichś tam hw monitorach tylko zużycie procka zdarza się sięgać do 100%.

Pasta była wymieniana, sam komp ładnie odkurzony, próbowałem też cpu unparking, ale nic się nie zmieniło.

Link to comment
Share on other sites

Tia, GTA miał ten sam problem, walczyłem z tym na i5-3350p, gra losowo wywalała procesor na 100%. Tam mi pomogło wyłączenie vsync'a... Teoretycznie jeżeli nie pomoże to można jeszcze spróbować wyłączyć vsync w sterownikach grafiki.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...