Cthulhu Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Witam, mam problem z aktualizacjami windowsa 10, problem polega na tym że za każdym razem jak go aktualizuje to zacina mi się na 20-30% komputer muszę resetować odcinając go od zasilania ponieważ nic innego nie mogę zrobić. Po zresetowaniu idzie dalej, ale problem się powtarza przy 80-100%, trochę mnie to irytuje oraz boję się że w końcu za którymś razem może się system posypać tracąc przy tym wszystkie dane. Miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Spróbuj pobrać aktualizację bezpośrednio ze strony Microsoftu i zainstalować ręcznie, ale przy takich problemach, to ja bym chyba stawiał system na czysto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cthulhu Posted June 14, 2018 Author Share Posted June 14, 2018 Stawiałem niedawno system od nowa i problem dalej ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 1 godzinę temu, Cthulhu napisał: Stawiałem niedawno system od nowa i problem dalej ten sam. Jak wejdziesz sobie w Aktualizacje i zabezpieczenia-> Windows Update->Wyświetl historię aktualizacji i zobacz, czy może jest tam ta aktu, a jeżeli tak, to jaki ma kod błędu, ale jeżeli po postawieniu systemu na czysto dalej jest ten sam problem, to może jeden z programów jaki masz zainstalowane powoduje problem? Napisz mi jeszcze z jakiej wersji teraz korzystasz (np 1511, 1607 etc) i jaką dokładnie aktu chcesz zainstalować (kod KB aktualizacji). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionier123 Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 Może użyj WSUS Offline Update11.4Np. z https://www.dobreprogramy.pl/WSUS-Offline-Update,Program,Windows,23429.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Spróbuj wykonać czynności opisane przez Andre Da Costa, w pierwszej odpowiedzi: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/error-code-0x800706be-windows-update/d5de4771-7aaf-430c-ac74-cd42c68965c9 Też miałem problem z ustawicznymi błędami aktualizacji. U mnie pomogło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts