piotr.geekbuying Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) No cóż, nie ma najtaniej... ale przynajmniej jest mocarnie. W pewnym sklepie pojawił się Mi5 w przedsprzedaży. Specyfikacja pewnie jest Wam znana na pamięć, maniacy: 5.15 inch 1920*1080 Pixel FHD IPS Screen CPU:Qualcomm Snapdragon 820, Quad Core, 64bit MIUI V7 (Base on Android 6.0 OS) , 3/4 GB RAM + 32/64 GB ROM Dual SIM card dual standby Dual Cameras, front camera 4.0MP; back camera 16.0MP with flashlight and auto focus Support FDD LTE/4G/3G/GPS/Wifi/Bluetooth/Miracast/OTG Networking:2G: GSM 2/3/5/8; 3G: WCDMA B1/2/5/8; TD-SCDMA: B34/39 4G: FDD-LTE: B1/3/7, TDD-LTE:38/39/40/41 Wersja 4/64 to koszt bagatela 2600 zł; za wersję budżetową 3/32 przyjdzie nam wydać 2100 zł.... Okej, co powiecie na obecne ceny? Edited February 24, 2016 by piotr.geekbuying bo za drogo, bo wolno Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Czyli 409USD za najtansza wersje teraz. Drogo. Czekam az cena na Ali spadnie do ~350 i biere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Czyli 409USD za najtansza wersje teraz. Drogo. Czekam az cena na Ali spadnie do ~350 i biere. To się zejdzie bo jest duży hype na ten telefon... Szkoda że LTE 800 nie obsługuje. To jest mały minus który pewnie będą próbować obejść jakoś MODerzy mieć nadzieję. Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 strasznie drogo.. ibg ma taniej.. sporo taniej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodzu Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 W pewnym innym sklepie już jest wersja standard za ~370usd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Ten temat nie powinien być w Giełdzie? Jeszcze napiszcie, że jesteście oficjalnym sprzedawcą Xiaomi w Polsce Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej55 Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Ciekawe kiedy dostępny będzie w Polsce. I za ile? Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Ciekawe kiedy dostępny będzie w Polsce. I za ile? Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Wg.danych z Xiaomi nie ma 5,2" tylko 5,15" Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Troche drogo na tym geekbuing, w porównaniu do ibuygou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 A ile kosztuje wersja Premium? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 480$ a tutaj 540$. Wiem że gdzieś dla ludzi z forum an ibg była zniżka ale nie wiem czy dalej jest chyba 10$ czy 15; 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpyro Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 No powiem ,ze dali ostro.Miałem wczoraj zamawiac Samsunga galaxy s7 edge,ale postanowiłem ze poczekam do prezentacji Mi5.I teraz sie zrobił problem,bo nie wiem co mam zamówic. Niech mi ktos wyjasni czy Mi5 bedzie posiadał jezyk polski ?Czy trzeba bedzie czekac na MIUIPolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Aktualnie będzie na pewno angielski i chiński. Polski pewnie w ciągu miesiąca, max dwóch . Nawet Acid, tłumacz, jeszcze nie ma tego telefonu Wszystkiego dowiesz się na tym forum Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Oj podoba mi się, podoba. Może mi3 zostawie sobie jako zapas a wezmę mi5... 64gb oczywiście. Ps Przydało by się temat odpowiedni w dziale urządzenia xiaomi, założyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimexx Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Uległem pokusie i zamówiłem w przedsprzedaży na ibg najmocniejszą wersję. Po użyciu kuponu na 20$ i wyborze wysyłki DHL za 17$ bez ubezpieczenia wyszło 2000 PLN z groszami. Ciekawe kiedy zaczną wysyłać od startu sprzedaży na rynku chińskim? Od razu czy za jakiś czas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 18 godzin temu, piotr.geekbuying napisał: No cóż, nie ma najtaniej... ale przynajmniej jest mocarnie. Mocarnie to jest, ale z przeginką cenową. Wersja 3/64 GB u Was kosztuje 466 dolarów. Cena rekomendowana to 352 dolary. Plus marża sklepu, który będzie to sprzedawał - niech nawet będzie łącznie 400 dolarów. To i tak taniej o 66 dolarów, czyli blisko 300 PLN niż u Was. Za kilkanaście dni, kilka tygodni, cena spadnie do ceny rekomendowanej. Czy uważacie, że na Forum poświęconym Xiaomi i MIUI znajdziecie jeleni...? Żeby nie było, nie bronię nikomu robienia interesów, ale to jest naprawdę przegięcie. A z takimi "promocjami", to ... powodzenia... BTW. Radzę zwrócić się do Administracji o przeniesienie tematu do właściwego działu. Uprawiacie jawny handel, a od tego jest "Giełda" i wątki skierowane do "Sprzedawców". 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NVS Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Szukacie jeleni Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpyro Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 3 godziny temu, Addamas napisał: Aktualnie będzie na pewno angielski i chiński. Polski pewnie w ciągu miesiąca, max dwóch . Nawet Acid, tłumacz, jeszcze nie ma tego telefonu Wszystkiego dowiesz się na tym forum Xiaomi Mi2S with sMIUI Ale chyba jeszcze trzeba bedzie odblokowac bootloader,tak? W jaki sposób bedzie mozna go odblokowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Taki co zawsze... Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 3 godziny temu, Addamas napisał: Aktualnie będzie na pewno angielski i chiński. Polski pewnie w ciągu miesiąca, max dwóch . Nawet Acid, tłumacz, jeszcze nie ma tego telefonu Wszystkiego dowiesz się na tym forum Xiaomi Mi2S with sMIUI Telefonu może i nie ma, ale rom dla Mi5 już tak ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Jak będzie, to będzie i już na pewno się nikt tłumaczeniem nie zawiedzie. Xiaomi Mi2S with sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Ciekawe jaka będzie różnica faktyczna w wersji szklanej i ceramicznej Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaWTF Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Patrząc na to nagranie różnica jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Hehe chodziło mi bardziej o różnicę wizualną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 (edited) 21 godzin temu, piotr.geekbuying napisał: Powyżej znajduje się zdjęcie/render białego Mi5 z pierwszego postu - wygląda pięknie. Poniżej wklejam faktyczne zdjęcie białego Mi5 z TEGO filmu z xda... Żenada. Edited February 24, 2016 by Uri0550 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 11 godzin temu, bikej napisał: Czyli 409USD za najtansza wersje teraz. Drogo. Czekam az cena na Ali spadnie do ~350 i biere. Sprawdź obecne ceny, poprzednie były estimated. 11 godzin temu, Big00s napisał: To się zejdzie bo jest duży hype na ten telefon... Szkoda że LTE 800 nie obsługuje. To jest mały minus który pewnie będą próbować obejść jakoś MODerzy mieć nadzieję. Swypnięte z Redmi Note 4G Jeszcze sporo wody upłynie zanim LTE 800 wejdzie do łask. 11 godzin temu, Nezumi napisał: strasznie drogo.. ibg ma taniej.. sporo taniej... Zerknij proszę, czy obecne Cię zadowalają 11 godzin temu, Wodzu napisał: W pewnym innym sklepie już jest wersja standard za ~370usd Edit cen, zerknij. 11 godzin temu, Addamas napisał: Ten temat nie powinien być w Giełdzie? Jeszcze napiszcie, że jesteście oficjalnym sprzedawcą Xiaomi w Polsce Zgłosiłem do przeniesienia. Nie jesteśmy, nie ciśniemy bajek 10 godzin temu, andrzej55 napisał: Ciekawe kiedy dostępny będzie w Polsce. I za ile? Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Wg.danych z Xiaomi nie ma 5,2" tylko 5,15" Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Poprawione. Za ile? Na Alle pewnie za miesiąc, i oczywiście januszową marżą 30% 10 godzin temu, Bobson napisał: Troche drogo na tym geekbuing, w porównaniu do ibuygou Ceny były nie do przewidzenia, na "oko; po informacji od dystrybutora zostały poprawione - tyle mi wiadomo 10 godzin temu, Wojtkson napisał: A ile kosztuje wersja Premium? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Najbardziej wypasiona wersja to 540$. 10 godzin temu, Bobson napisał: 480$ a tutaj 540$. Wiem że gdzieś dla ludzi z forum an ibg była zniżka ale nie wiem czy dalej jest chyba 10$ czy 15; 3 Zerknij na bieżące ceny. 6 godzin temu, mpyro napisał: No powiem ,ze dali ostro.Miałem wczoraj zamawiac Samsunga galaxy s7 edge,ale postanowiłem ze poczekam do prezentacji Mi5.I teraz sie zrobił problem,bo nie wiem co mam zamówic. Niech mi ktos wyjasni czy Mi5 bedzie posiadał jezyk polski ?Czy trzeba bedzie czekac na MIUIPolska? Zaczekaj jeszcze. To niemałe pieniądze, a głupio będzie jak się okaże, że gdzieś ma bugi, wady fabryczne itd. 4 godziny temu, mrosi napisał: Mocarnie to jest, ale z przeginką cenową. Wersja 3/64 GB u Was kosztuje 466 dolarów. Cena rekomendowana to 352 dolary. Plus marża sklepu, który będzie to sprzedawał - niech nawet będzie łącznie 400 dolarów. To i tak taniej o 66 dolarów, czyli blisko 300 PLN niż u Was. Za kilkanaście dni, kilka tygodni, cena spadnie do ceny rekomendowanej. Czy uważacie, że na Forum poświęconym Xiaomi i MIUI znajdziecie jeleni...? Żeby nie było, nie bronię nikomu robienia interesów, ale to jest naprawdę przegięcie. A z takimi "promocjami", to ... powodzenia... BTW. Radzę zwrócić się do Administracji o przeniesienie tematu do właściwego działu. Uprawiacie jawny handel, a od tego jest "Giełda" i wątki skierowane do "Sprzedawców". Zerknij proszę na nowe ceny. Nikt nie zamierza nikogo oszukiwać, paaanie. Ohydne insynuacje. To nie jest promocja, tylko informacja o preorderze. Akurat się pojawił "u nas", więc lojalność kazała mi wkleić taki link, za który mogę ręczyć. jeśli masz jakieś pytania dotyczące mojej pracy - zapraszam do kontaktu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Ten Mi5 ładny ale przód srtrasznie podobny do szajsunga s6 . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat01 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Czytnik powinien byc z tylu. Design tego modelu jest strasznie kiepski, zeby nie powiedziec gorzej. Krok w tyl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Akurat czytnik z przodu jest bardziej ergonomiczny niż z tyłu. Jak masz telefon w samochodzie na uchwycie to za każdym razem chciałbyś szukać tego czytnika z tyłu? Albo jak telefon leży na biurku i chcesz tylko sprawdzić powiadomienia to wystarczy go dotknąć a nie musisz brać cały telefon do ręki Wysłane z mojego Mi-4c 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Uległem pokusie i zamówiłem w przedsprzedaży na ibg najmocniejszą wersję. Po użyciu kuponu na 20$ i wyborze wysyłki DHL za 17$ bez ubezpieczenia wyszło 2000 PLN z groszami. Ciekawe kiedy zaczną wysyłać od startu sprzedaży na rynku chińskim? Od razu czy za jakiś czas? Możesz się podzielić jaki to kupon? Dla forumowiczów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 dla nowych kont ibg w zakładce kupony za 4 kupony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 (edited) Co na nowe ceny? Nadal drożej niz na ibg... gdzie u nich za 1700 można kupić mi5 pro Edited February 25, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimexx Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Jednak wycofałem zamówienie opłacone w dolarach i złożyłem kolejne rozliczone w funtach. Tak wychodzi zdecydowanie taniej. Łącznie z wyborem ubezpieczenia od VAT, z przesyłką DHL, minus 10$ z kuponu zapłaciłem 1930 PLN. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr.geekbuying Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 Zamawiał już ktoś wersję 64GB? Największa zniżka jaką udało mi się dostać to... 10$: xiaomi5. Pojawiła się też wersja pro 4/128 w cenie 499$, ale wówczas telefon zostanie wysłany dopiero po 31 maja. Ciekawa taktyka, bo za dwa miesiące to się wszystko może zdarzyć. Ba, mam wrażenie, że mają jakieś problemy finansowe. Długoterminowe przedsprzedaże, a teraz taka loteria - płacisz dolara, możesz wygrać karton dronów wart 600$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts