Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki mam teraz dylemat. Złożyłem przed chwilą prośbę o odblokowanie BL, a mógłbym teraz zainstalować system przez Miflash i nie musiałbym czekać na to odblokowanie. Którą opcje wybrać? 

Opublikowano

Ja mam global 6.7.28 v8 jednak dzisiaj chciał zaktualizować do 6.8.4 jednak aplikacja "aktualizacje" nie chce wyszukać mi nowej wersji. Wcześniej wyszukiwało i zostałem przekierowany tutaj abym odblokował BL, zainstalował TWRP i zainstalował rom z xiaomi.eu. Jednak zobaczyłem jeszcze temat, że można zrobić to przez miflash i też zainstalować rom bez czekania na odblokowanie BL.  

Opublikowano (edytowane)

I będę miał język polski i wszystkie aktualizacje na czas co tydzień przez aplikacje aktualizacje? 

Edit: Robię aktualizacje przez MiPCSuite. Zobaczymy co to da. 

Edytowane przez Fugens
Opublikowano

Znaczy jeszcze nie próbowałem miflash bo najpierw chciałem zobaczyć mi pc suite. Dałem tej aplikacji jeszcze jedną szansę jest 54% i sie zatrzymało, pewnie będzie niepowodzenie. Co do miflash mam już pobrany system, sprawdzałem czy telefon wchodzi w edl, wchodzi bez problemu, pojawia się ten misiu i grzebie w androidzie. Więc jeśli 2 raz nie wyjdzie to spróbuję miflash. Jeśli będę posiadał problemy to napiszę. 

Opublikowano

Mówisz, że musi być czarny ekran? Bo jak przytrzymałem vol + vol - i power to odpalił mi się tryb gdzie mogę sprawdzić wszystkie możliwości telefonu, np. sprawdzić czy dioda świeci na zielony i mogę kliknąć czy działa albo nie. W poradniku gdzie piszą jak wgrywać bez odblokowanego BL jest napisane żeby wcisnąć vol + i power. 

Opublikowano

@Redmi2: Wyglądasz na mocno zorientowanego w temacie :-)

Wiesz może co oznaczają informacje z załącznika? Czy to oznacza, że urządzenie nie widzi sterowników do dysku?

Jeśli tak to można jakoś zainstalować sterowniki?

Jeśli nie, to może wiesz dlaczego w TWRP w sekcji Install nie widać romu xiaomi.eu ZIP?

DSC_0411.JPG

Opublikowano

Dobra na razie się poddam, bo za każdym razem trafiam albo do fastboota albo do trybu menu serwisowego. Aplikacja aktualizacje nie zadziała już? To była ostatnia aktualizacja dla mnie? Chyba pozostaje mi czekanie na odblokowanie BL i zainstalowania systemu wtedy przez flashboota. 

Opublikowano

Mam problem, 

kupiłem mi4c na którym zostało zainstalowane jakieś dziwne oprogramowanie. Cały jest po polsku, ale w ustawieniach mam język chiński. Dostałem pozwolenie od Xiaomi na odblokowanie, jednak mam problem 50%. Co mam w tej sytuacji zrobić ? Pozwolenie dostałem dzisiaj rano. 

Opublikowano

<czarek334> Musisz odczekać kilka dni po otrzymaniu sms...W tym czasie przeczytaj dokładnie cały wątek w którym piszesz (domyślam się, że tego nie zrobiłeś) oraz

Opublikowano
Musisz odczekać kilka dni po otrzymaniu sms...W tym czasie przeczytaj dokładnie cały wątek w którym piszesz (domyślam się, że tego nie zrobiłeś) oraz

Ma przeczytać 127 stron?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam, czy jest ktoś z poznania kto potrafił by zainstalować na redmi 3s całe polskie oprogramowanie, jestem laikiem w kwestiach komputerowo-telefonowych i nie wiedzialem na co się pisze kupując telefon, płace złotem

Opublikowano
Witam, czy jest ktoś z poznania kto potrafił by zainstalować na redmi 3s całe polskie oprogramowanie, jestem laikiem w kwestiach komputerowo-telefonowych i nie wiedzialem na co się pisze kupując telefon, płace złotem

A może sam się pobawisz? Mogę pomóc w razie czego

Opublikowano

Nie dam rady, jak czytam ta instrukcje to dla mnie czarna magia. podpowiem, ze np nie potrafie wgrac systemu na kompa od nowa wiec takie magiczne sprrawy z telefonem to jeszcze gorsze dla mnie sa :(

Opublikowano

Witam. Dostalem dzis Mi5 64gb, mam wgrany soft 7.5.7.0 Miui 7.5 Stable. Czy moge na tym sodcie odblokować bootloader bo niestety się nie udaje. Dochodzi do 50% i nie moze zweryfikowac urzadzenia. Probowalem z tym poradnikiem: http://en.miui.com/thread-259525-6-1.html Niestety nic nie pomoglo... W jaki sposob moge przejsc na miui Polska? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Opublikowano

Ta aplikacja to updater / aktualizacje / krzaczki / albo jeszcze jakaś inna nazwa w zależności od języka, który używasz.

Apka jest systemowa

Wysłane z Redmi Note 3 Pro

Opublikowano (edytowane)

po 2 dniach dostałem pozytywną odpowiedź od xiaomi a potem już poszło z górki, tylko w tym recovery było parę rzeczy inaczej niż w poradniku, najtrudniej było zmienić język z chińskiego bo trzeba było to wygooglać xD

ogólnie to widzę tylko minimalną różnice miedzy globalnym a tym z xiaomi.eu

Edytowane przez moth
Opublikowano

Witam,

Czy kogoś spotkała sytuacja w której w ogóle nie otrzymał zgody na odblokowanie w terminie wspomnianych wcześniej 10 dni roboczych? Czekam już od 25 lipca na odblokowanie i niestety dalej nie otrzymałem żadnej wiadomości co jest delikatnie mówiąc denerwujące. 

Opublikowano

Czasami się zdarza, trzeba skrobnąć maila do supportu na en.miui.com z reguły szybko interweniują.

Opublikowano
cześć.

rozumiem że można zainstalować na zablokowany bootloader mi 5 wersję global. jest tam root i polski język? czym się różni china dev od global dev ? sorry za lamerstwo.

Odblokuj bl i wgraj normalnie Xiaomi.eu

Opublikowano

Witam 

Zastanawiam się nad kupnem Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32Gb. Czy konieczne jest odblokowanie tego bootloadera do normalnego użytkowania telefonu? (czy działa karta sim, sklep play, gmail) ?

• Like 1
Opublikowano

Koniecznie nie jest.

Jeśli nie chcesz odblokowywać to siedzisz na globalu, a jak chcesz to odblokujesz BL i wsadzasz tam xiaomi.eu. Z tym, że większość jednak wgrywa mimo wszystko xiaomi.eu

Wysłane z Redmi Note 3 Pro

• Like 1