krzychu Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Próbuję wypełnić formularz odblokowania telefonu zgodnie z poradnikiem, niestety link http://www.miui.com/unlock/index_en.html nie otwiera mi żadnego formularza a jedynie przekirowuje do chińskiego forum (pełno chońskich krzaków) z tego co przetłumaczyłem to chyba: Twoja przegladarka nie obsługuje ramek - testowane na chrome, firefox, edge. Jakieś pomysły? coś robię nie tak?
Acid Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 W tamtym miejscu proszą o podanie nicka na forum. Wpisz co chcesz i potem zamknij kartę. Ponownie przejdź na powyższy link i powinieneś zobaczyć ten formularz. Z Mi5 Pro
krzychu Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Dzięki. trochę się namęczyłem - kilka prób na różnych przegladarkach + wylaczanie ublocka, ostatecznie poszło.
ahr Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 8 godzin temu, FromWP napisał: Jak mu działają karty sim i czytnik palca to nie może. Na wersji pro ten rom się wgrywa, ale telefon nie działa. Oj, faktycznie. Możliwe że to rom od ManhITa, albo jakiś inny swingMIUI.
yoqi Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Dzięki za manualkę. Poszło w miarę gładko. Jedyny problem był z aktualizacją drivera, bo unlock zatrzymywał sie na 50%. Czas oczekiwania na odblokowanie: 2 dni. Telefon: Redmi 3S
piratez Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Czy ktoś próbował przy najnowszych romach global wklepać komendę w fastboot: fastboot oem unlock Możliwe, że sposób z mi4c działa też na inne telefony i nie potrzeba prosić xiaomi o odblokowanie.
n3kr0o Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Witam, Jak można dostać pozwolenie na odblokowanie telefonu. Jak wchodzę na http://www.miui.com/unlock/index_en.html to mogę tylko pobrać program, a nie mam strony z możliwością wypełnienia formularza odblokowania telefonu. Można jakoś inaczej załatwić sobie pozwolenie do odblokowania.
barti2605 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Ok małe pytanie aby go odblokować trzeba mieć dev rom, czy można go wgrać przez MiPCSuite lub na zablokowanym BL np. przez MiFlash?
barti2605 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Edl to rodzaj fastboota? Przed chwilą, Redmi2 napisał: W edl przez miflash Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Zignorować 1 step? Download MIUI ROM Flashing Tool (Size:27M, 64a2b6f5620db2bf249dac0ce2017428). If your device is locked. please click heret o unlock it first. Po naciśnięciu przesyła mnie na narzędzie do odblokowania, a właśnie przez dev rom chce go odblokować
barti2605 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Wypakowuje .zip i wybieram plik images? Telefon jest widziany jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM10) czy to jest edl?
ahr Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Nie. Wchodzisz na https://miuipolska.pl/forum/forum/3-dział-główny/ i wybierasz "Tutoriale.
robo Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 Witajcie, Zacząłem się przebijać przez te 33 strony ale nadal nie do końca sobie radzę. Kupiłem Mi4c u Goldway'a. Wersja MIUI 7.0.16.0.0 (stabilna). Wchodzę sobie w zakładkę Tłumaczenie MIUI (zmieniłem język na PL) i mam informację "Tłumaczenie i rom MIUIPolska.pl zapewnili..." Czy to oznacza, że mam już zainstalowany polski ROM? Pozdrawiam,
ahr Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 To oznacza, że jakiś chińczyk przywłaszczył sobie robotę MIUIPolska. Odblokuj bootloader i instaluj porządny rom.
Acid Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 Czy ktoś próbował przy najnowszych romach global wklepać komendę w fastboot: fastboot oem unlock Możliwe, że sposób z mi4c działa też na inne telefony i nie potrzeba prosić xiaomi o odblokowanie. Kolego sposób na Mi4c działa nie dlatego że jest komenda oem unlock. Działa bo wgrywasz rom z Edl sprzed blokady BL. Z Mi5 Pro
robo Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 1 godzinę temu, ahr napisał: To oznacza, że jakiś chińczyk przywłaszczył sobie robotę MIUIPolska. Odblokuj bootloader i instaluj porządny rom. Niestety mam z tym problem. Blokuje się przy 50%. Próbowałem już z tutoriala kombinować z VPN przez Hongkong, ale też nie działa. Dlatego zacząłem się zastanawiać czy może jednak nie jest już odblokowany i coś nowego zainstalowane.
sajgonimexyk Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 1 godzinę temu, robo napisał: Niestety mam z tym problem. Blokuje się przy 50%. Próbowałem już z tutoriala kombinować z VPN przez Hongkong, ale też nie działa. Dlatego zacząłem się zastanawiać czy może jednak nie jest już odblokowany i coś nowego zainstalowane. Na wyłączonym telefonie vol+ i power przez parę sekund. Jeżeli włączy się recovery = bootloader jest odblokowany, jeżeli ikona telefonu z 'odłączonym kablem' = bootloader zablokowany. Błąd 50% wyskakuje w momencie, kiedy próbujesz odblokować bootloader z śmieciowym oprogramowaniem na pokładzie. Musisz wgrać china stable -> china dev, odblokować bootloader, wgrać twrp i dopiero wtedy, przez twrp, wgrać system miuipolska. Na forum jest conajmniej kilka poradników jak to zrobić Powodzonka!
robo Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 2 minuty temu, sajgonimexyk napisał: Na wyłączonym telefonie vol+ i power przez parę sekund. Jeżeli włączy się recovery = bootloader jest odblokowany, jeżeli ikona telefonu z 'odłączonym kablem' = bootloader zablokowany. Błąd 50% wyskakuje w momencie, kiedy próbujesz odblokować bootloader z śmieciowym oprogramowaniem na pokładzie. Musisz wgrać china stable -> china dev, odblokować bootloader, wgrać twrp i dopiero wtedy, przez twrp, wgrać system miuipolska. Na forum jest conajmniej kilka poradników jak to zrobić Powodzonka! ooo, dobrze wiedzieć Przy vol+ +power włączył się MI-Recovery. Czyli rozumiem, że mogę spokojnie przejść do punktu 10 z tutoriala z pierwszej strony?
sajgonimexyk Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) @Up, prawdopodobnie tak. Informacje o sposobie sprawdzania czy bootloader jest odblokowany powieliłem z forum, więc myślę, że to sprawdzony sposób. Jeżeli miałbyś problem z wgrywaniem TWRP przez flashit/adb, nie próbuj robić tego po stokroć tylko przejdź do tego sposobu: http://en.miui.com/thread-244098-1-1.html Ja kilka dni temu odblokowywałem swój pierwszy telefon w życiu za pomocą poradnika i niestety u mnie metoda adb/flashit nie działała i zadziałało dopiero cofface, po tym już system wgrał się bez problemów. Edytowane 28 Lipca 2016 przez sajgonimexyk
FromWP Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) 13 minut temu, sajgonimexyk napisał: Ja kilka dni temu odblokowywałem swój pierwszy telefon w życiu za pomocą poradnika i niestety u mnie metoda adb/flashit nie działała i zadziałało dopiero cofface, po tym już system wgrał się bez problemów. Nie zadziałała bo na pierwszej stronie jest link do poradnika instalacji twrp dla urządzeń 2016, gdzie skrypt wgrywający twrp nie działa poprawnie. Działa w poradniku dla urządzeń 2015 bo tam jest inny starszy skrypt, ale działający i wgrało by ci się bez problemu jak cofface, tylko miałbyś nowsze twrp i dodatkowo z pl. Nadal mozesz jak już masz to cofface wgrać to 3.0.2 z pl z poziomu twrp instalując plik recovery.img wybierając partycję recovery. Edytowane 28 Lipca 2016 przez FromWP 1
sterczi Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Witam, Zakupiłem smartfon mi4c z wgranym romem stable 7.1.6.0, taka wersja chińsko-angielska. Po dwóch dniach dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Wgrałem najnowszą dev wersje przez aplikacje update, bo przeczytałem, że tka trzeba przed odblokowaniem bootloadera. No to ściągam MiFlash Unlock i jak mnóstwo osób, zatrzymało mnie na 50%, poniżej screen jak to wygląda. Konto xiaomi na telefonie takie samo jakie podałem w miflash unlock i jestem na nim na telefonie zalogowany. http://scr.hu/77rm/kr2f4 Żadnego oficjalnego rozwiązania tego problemu nie znalazłem na żadnym z forum xiaomi. Przeczytałem, że może trzeba poczekać jeszcze trochę czasu, żeby gdzieś tam w xiaomi zatwierdzili tę zgodę, no ale sms już przyszedł dobrych kilka godzin temu więc nie widzę w tym sensu. Jakieś pomysły? Edytowane 28 Lipca 2016 przez sterczi
sajgonimexyk Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) 36 minut temu, Redmi2 napisał: Bzdura panie kolego!!! Komorka z kabelkiem nie oznacza zablokowanego bootloadera! Wystarczy, ze nie ma recovery wgranego albo jest pod inna kombinacją przyciskow i Ci to wyskoczy! A skad wiem bo redmi 3 po odblokowaniu bootloader! Nie ma recovery, dopoki nie wgrasz sam twro to bedzie tak sią wyświetlało. Ale wcale to nie oznacza ze masz zablokowany bootloader. Bo sam osobiscie odblokowalem i przeszlo na 100%. Wprowadzasz ludzi w bląd!!! Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Po pierwsze napisałeś strasznie nieczytelny post. Po drugie, odblokowywałem swój Redmi 3 i miał wgrane recovery zanim wgrałem twrp, tylko, że seryjne, po krzaczkowatemu, i po trzecie... (...) Informacje o sposobie sprawdzania czy bootloader jest odblokowany powieliłem z forum, więc myślę, że to sprawdzony sposób.(...) Informacje o sposobie sprawdzania czy bootloader jest odblokowany powieliłem z forum, więc myślę, że to sprawdzony sposób. (...) Informacje o sposobie sprawdzania czy bootloader jest odblokowany powieliłem z forum, więc myślę, że to sprawdzony sposób. (...) Informacje o sposobie sprawdzania czy bootloader jest odblokowany powieliłem z forum, więc myślę, że to sprawdzony sposób. Edytowane 28 Lipca 2016 przez sajgonimexyk 1
FromWP Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 1 godzinę temu, sajgonimexyk napisał: 10 minut temu, sajgonimexyk napisał: Odblokowywałem swój Redmi 3 i miał wgrane recovery zanim wgrałem twrp. W przypadku Redmi3 to nie recovery tylko takie chińskie menu z którego dopiero możesz wejść w różne tryby, czyli fastboot, download i właśnie recovery. Nadal ci to zostało i możesz w nie wejść uruchamiając tel. vol+ i power, a jak w tym menu klikniesz bodajże drugi od dołu po prawej to język się zmieni eng. W recovery w Redmi3 wchodzisz trzymając wszystkie 3 klawisze, o ile je zainstalowałeś. Telefon z kabelkiem rzeczywiście świadczy tylko o braku zainstalowanego TWRP i pokazuje się niezależnie od tego czy BL jest zablokowany, czy nie. 1
piratez Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 23 godziny temu, Acid napisał: Kolego sposób na Mi4c działa nie dlatego że jest komenda oem unlock. Działa bo wgrywasz rom z Edl sprzed blokady BL. Z Mi5 Pro Ja to rozumiem. Pytanie czy ten sposób nie działa z innymi urządzeniami xiaomi. Downgrade do romu z Edl sprzed blokady BL?
Acid Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Jasne jak masz rom sprzed blokady BL. Odpowiem byś nie musiał szukać: nie ma takiego dla telefonów z 2016.
piratez Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 2 minuty temu, Acid napisał: Jasne jak masz rom sprzed blokady BL. Odpowiem byś nie musiał szukać: nie ma takiego dla telefonów z 2016. tego nie wiedziałem - dzięki za info.
krzychu Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 19 godzin temu, sterczi napisał: Witam, Zakupiłem smartfon mi4c z wgranym romem stable 7.1.6.0, taka wersja chińsko-angielska. Po dwóch dniach dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Wgrałem najnowszą dev wersje przez aplikacje update, bo przeczytałem, że tka trzeba przed odblokowaniem bootloadera. No to ściągam MiFlash Unlock i jak mnóstwo osób, zatrzymało mnie na 50%, poniżej screen jak to wygląda. Konto xiaomi na telefonie takie samo jakie podałem w miflash unlock i jestem na nim na telefonie zalogowany. http://scr.hu/77rm/kr2f4 Żadnego oficjalnego rozwiązania tego problemu nie znalazłem na żadnym z forum xiaomi. Przeczytałem, że może trzeba poczekać jeszcze trochę czasu, żeby gdzieś tam w xiaomi zatwierdzili tę zgodę, no ale sms już przyszedł dobrych kilka godzin temu więc nie widzę w tym sensu. Jakieś pomysły? Mam dokładnie to samo, orginalna wersja softu była może nie dokładnie taka sama ale i tak zainstalowałem już najnowszą wersje dev china. sms z potweirdzeniem zgody na odblokowanie dostałem wczoraj rano. Chyba utkneliśmy na wersji China na jakiś czas. Zainstalowałem sobie google pakiet z MiStore i wszystko działa więc pozostaje czekać.
Grzesiuso Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Trochę już się pogubiłem, mam MI 5 Pro, zainstalowany Global 7.5 Version: V7.5.7.0.MAACNDE (MIUI7). stable zgodnie z instrukcją na tym romie nie odblokuję bootloadera? Rozumiem, że najpierw muszę wgrać np ten rom Version: 6.7.28 (MIUI8) z tej strony http://en.miui.com/download-299.html#435 normalnie przez aktualizację z pliku zip. ? Zgodę na odblokowanie mam, więc dalej postępuję jak w poradniku? Z góry wszystkim dziękuję za pomoc. Edytowane 29 Lipca 2016 przez Grzesiuso
Daeion Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 eh mam Redmi 3 i jak chce zaktualizować do wersji china dev to sprawdza mi aktualizację i po chwili wyłącza apkę nic nie robiąc, jakieś pomysły?
ahr Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Oczywiście przeczytanie pierwszego posta w tym wątku to wysiłek ponad miarę?
vPablo Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Hey, mam już telefon Xiaomi Redmi Note 3 Pro ( 2GB ram, Snapdragon) i zgodę na odblokowanie. Nie jestem w stanie zweryfikować oryginalności systemu i możliwości odblokowania na nim BL. Będę wdzięczny za pomoc czy ta wersja softu się do tego nadaje, czy muszę wgrać przez updater: 1) global stable 2) global dev 3) china stable 4) china dev
PeepingTom Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Masz wersję global stable, musisz wgrać global dev przez Updater, by odblokować bootloader. Możesz też wcześniej spróbować odblokować na wersji stable, czasami ponoć się udaje.
vPablo Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Mi na problem z 50% pomógł ten poradnik :
Dudek89 Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) Mam wersję systemu 7.2.3, chcę wgrać China Dev - gdy robię to wg instrukcji, czyli przez Updater to mi wyskakuje informacja, że nie może zweryfikować paczki. Próbowałem romy 6.7.14 i 6.7.21, da się to jakoś obejść? Próbować przez MiFlash? - wykrywa telefon w Fastboot ale już nie w EDL. ************** Chociaż widzę,że ludzie też o Global dev piszą, zacznę od niego. Edytowane 31 Lipca 2016 przez Dudek89
krzychu Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 7 godzin temu, vPablo napisał: Mi na problem z 50% pomógł ten poradnik : Niestety dalej lipa. Zastanawiam się czy to może mieć związek z 2 kartami sim w telefonie. Find Device włączyłem już wczoraj, jednak pokazało mi tylko numer z drugiej karty sim - nie ten przy pomocy którego zakładałem konto. Teraz troche pogrzebałem, usunąłem urządzenie, ustawiłem wszystko jeszcze raz i pokazuje mi oba numery sim. Niestety dalej to samo, czy u kogoś jeszcze pomogło?
mate.matu Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 czy jest ktoś z Krakowa, bądź okolic kto mógłby za dobrą whisky odblokować bootloader ? zgodę dostałem ale cały czas zatrzymuje się przy 50%?
Rekomendowane odpowiedzi