Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Udało się wreszcie po paru miesiącach próby otrzymania zgody oficjalną metoda odblokować Xiaomi 14. (oczywiście zgody nigdy nie udało mi się otrzymać).

Nie trzeba przywracać telefonu do ustawień fabrycznych. To co zrobiłem i zadziałało za pierwszym razem to wylogowałem się na telefonie z konta Xiaomi, po czym w opcjach deweloperskich próbowałem powiązać telefon z kontem i pojawiła się informacja, że muszę zalogować się na konto, więc nie wychodząc z opcji deweloperskich kliknąłem zaloguj i powiązało bezproblemowo z kontem Xiaomi. Przy próbie odblokowania musiałem odczekać 72 godziny i wszystko poszło po staremu. Smacznego.

Edytowane przez Tartary
  • Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Netoper napisał(a):

@tartary
A która wersja nakładki?

Miałem Europe HyperOS 2.0.105.0, a zainstalowałem najnowszy Tajwan z dialerem i SMS od Xiaomi.

Edytowane przez Tartary
Opublikowano (edytowane)

Hej, mam F6 z hyperos 1.0.30. Próbowałem użyć skrypty, ale dostaje komunikat 30001. Czekać na zgodę czy macie jakieś inne rady? Aktualnie siedze jeszcze na mi9. Mocno się zastanawiam czy nie zapłacić za to odblkowanie... 45$ to nie majątek 😕
1744562508868.png

Edytowane przez nonusgaming2
Opublikowano
Czekać na zgodę czy macie jakieś inne rady?

Olej skrypty i zgodę, wcale nie są potrzebne, by odblokować BL.
Jeśli udało Ci się powiązać konto z telefonem w opcjach deweloperskich to masz zgodę na odblokowanie BL.
Jeśli jeszcze Ci się to nie udało to
spróbuj jak kolega @Tartary wylogować się z konta Xiaomi na telefonie. Wejść w ustawieniach w "Stan odblokowania Mi" i "Dodaj konto i urządzenie" i dopiero po kliknięciu w tą opcję zalogować się do konta Xiaomi. Jeśli wyskoczy informacja o pomyślnym dodaniu to masz odblokujesz BL.
Ja, bez zgody w community, odblokowałem dwa telefony poco m6 pro i Xiomi 14.
Opublikowano
32 minuty temu, Marrik napisał(a):

Olej skrypty i zgodę, wcale nie są potrzebne, by odblokować BL.
Jeśli udało Ci się powiązać konto z telefonem w opcjach deweloperskich to masz zgodę na odblokowanie BL.
Jeśli jeszcze Ci się to nie udało to
spróbuj jak kolega @Tartary wylogować się z konta Xiaomi na telefonie. Wejść w ustawieniach w "Stan odblokowania Mi" i "Dodaj konto i urządzenie" i dopiero po kliknięciu w tą opcję zalogować się do konta Xiaomi. Jeśli wyskoczy informacja o pomyślnym dodaniu to masz odblokujesz BL.
Ja, bez zgody w community, odblokowałem dwa telefony poco m6 pro i Xiomi 14.

Standardowo.. couldn't add

Opublikowano

Robiłeś to na danych komórkowych? Używasz jakieś vpny lub dnsy?
U znajomego na Xiaomi 14 nie można było powiązać konta, ale po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych powiązał bez problemu.

Opublikowano

Są problemy odblokowaniem bootloadera dziś mi przyjdzie poco X5 Pro. Takie wnioski wyciągam czytając posty w tym temacie.

Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 30.03.2025 o 16:36, Marrik napisał(a):

Może uznacie to za herezję ale chyba uda się odblokować Xiaomi 14 bez zgody na community.
Kumpel ma ten telefon od jakiegoś czasu i też stwierdził, że przyda mu się nagrywanie rozmów i czy mogę mu to jakoś ogarnąć.
Podesłałem mu linki co i jak, zabrał się za to wczoraj, ale stwierdził, że to zbyt skomplikowane.
Dziś od rana postanowiłem mu pomóc i przez wideorozmowę mówiłem mu co ma robić.
Niestety nie można było powiązać telefonu z kontem Xiaomi. Wpadłem na pomysł, że skoro chce odblokować BL to i tak straci wszystkie dane, to może niech przywróci od razu ustawienia fabryczne i spróbuje ze świeżym telefonem. Powiedział, że się zastanowi. Niedawno oddzwonił mi, że sobie wszystko pokopiował i możemy działać. Więc reset do fabrycznych, odpalenie wstępnej konfiguracji i zrobiliśmy tylko to co konieczne, bez dodawania konta google, bez wifi, tylko dane komórkowe oraz samo konto Xiaomi i... cud, pomyślnie powiązano konto z telefonem.
Odpalił miflasha, zalogował się, dał unlock i po mieleniu dostał odmowę, ale z info o czekaniu 72h, więc chyba znaczy, że się uda. U mnie po tym czasie udało się odblokować.
Jego konto Xiaomi ma ze cztery, może pięć lat, nigdy nie wnioskował o jakąkolwiek zgodę na odblokowanie BL, na telefonie wersja systemu HyperOS 2.0.7.0.VNCEUXM.

Xiaomi 15, Global

30.03 włączyłem Zdjęcie blokady OEM, powiązałem konto Xiaomi z telefonem i zrobiłem Mi Unlock.

Mi Unlock pokazał błąd, telefon odłożyłem na półkę, ponieważ zaczął mnie już irytować problem z Xiaomi Community.

16.04 14:18 przeczytałem powyższy komentarz, przełączyłem telefon na Fastboot, uruchomiłem Mi Unlock i bez problemu odblokowałem telefon.
16.04 14:29 instalowałem najnowszy ROM przez Fastboot i cieszę się Xiaomi.eu 2.0114.0.VOCCNXM. 

Nie usuwałem konta Google z telefonu.

Opublikowano

Przyszedł mi poco X5 Pro z miui 14 więc żadnych problemów nie powino być z odblokowaniem bl stara metoda.

Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam otóż próbowałem zainstalować rom evolution x na swoj model poco f5 pro niestety coś poszło nie tak i wyszło na to, że nie mam wyboru i muszę wgrywać od nowa pure androida 15 (wczesniej miałem 14) i pomimo roota, custom recovery wszystko się usunęło co było oczywiste choć z drugiej strony kiedy telefon sam zaaktualizował się z rootem to był on mimo wszystko, ale mniejsza. Irytuję mnie ta śmieszna polityka od xiaomi, że trzeba bić się żeby odblokować urządzenie, ponieważ xiaomi znowu zablokowało mi urządzenie nawet jeśli powiązałem urządzenie z tym kontem, które dostało jakoś półtorej roku temu przyzwolenie na unlock bootloadera. Czy coś da radę zrobić żeby nie wchodzić codziennie o 18 i mieć nadzieję, że łaskawie ja będę tym szczęściarzem, którym łaskawie xiaomi odblokuję dostęp do bootloadera? Dziś już próbowałem i teraz żeby mnie zniechęcić karzą czekać następne 2 dni :)

Opublikowano
45 minut temu, Veritas de Santare napisał(a):

Witam otóż próbowałem zainstalować rom evolution x na swoj model poco f5 pro niestety coś poszło nie tak i wyszło na to, że nie mam wyboru i muszę wgrywać od nowa pure androida 15 (wczesniej miałem 14) i pomimo roota, custom recovery wszystko się usunęło co było oczywiste choć z drugiej strony kiedy telefon sam zaaktualizował się z rootem to był on mimo wszystko, ale mniejsza. Irytuję mnie ta śmieszna polityka od xiaomi, że trzeba bić się żeby odblokować urządzenie, ponieważ xiaomi znowu zablokowało mi urządzenie nawet jeśli powiązałem urządzenie z tym kontem, które dostało jakoś półtorej roku temu przyzwolenie na unlock bootloadera. Czy coś da radę zrobić żeby nie wchodzić codziennie o 18 i mieć nadzieję, że łaskawie ja będę tym szczęściarzem, którym łaskawie xiaomi odblokuję dostęp do bootloadera? Dziś już próbowałem i teraz żeby mnie zniechęcić karzą czekać następne 2 dni :)

jak czytałeś poprzednie wpisy to jest jakieś pole do kombinacji ... trochę kwestia szczęścia ... trochę cierpliwości ... część próbuje do skutku - część macha ręką i robi płatnie ... część rezygnuje w ogóle - takich czasów dozylim ... ja zrobiłem unlock płatnie / zdalnie ... nie bawiłem tym się za dużo bo też nie chciałem żeby jeden z forumowiczów / załogantów czekał nie wiadomo ile na fona który wziął ode mnie ... dużo to nie wychodzi a procedura szybka i bezproblemowa ... w każdym razie o tej durnej polityce Xiaomi już pisaliśmy tu nie raz ... zakładam że to mądrzejsi od nas wymyślili 🙃 a może się mylę? historia to oceni ...

• Like 2
Opublikowano

Witam forumowiczów!

Przeczytałem cały wątek z problemami i oczekiwaniem na zgodę z xiaomi community. W związku z tym, aż zdecydowałem się założyć konto i opowiedzieć Wam jak było u mnie.

Nagrywanie rozmów to u mnie must have, więc po zakupie Poco F7 Ultra, byłem prawie pewny, że będę wysyłał do Wrocławia na zmianę softu. Ale najpierw chciałem spróbować po staremu. F7 Ultra przyszedł z HyperOS 2.107.

Wiec o 18 kliknąłem wniosek, oczywiście limit wyczerpany, spróbuj jutro, ale tak jak polecaliście, od razu włożyłem kartę SIM do czystego telefonu, w opcjach programisty odblokowałem OEM i zalogowałem normalnie bez problemu i bez monitu, że muszę dostać zgodę na odblokowanie.

Podłączyłem telefon do komputera i wyskoczyło 72h oczekiwania, jak kiedyś. Wczoraj wieczorem o 19 była chwila prawdy i .... poszło, kłódka odpięta, mam odblokowany bootloader! Czyżby to było aż tak proste na POCO? Nie mogłem uwierzyć, że się udało.

Tutaj od razu mam pytanie, wgrałem ROM indonesia i dialer jest google, czy ja coś zrobiłem źle, czy już na indonezyjskich romach usunęli dialer xiaomi? Jaki powinienem wgrać rom, żeby był dialer xiaomi?

Pozdrawiam serdecznie!

• Like 1
Opublikowano
Witam forumowiczów!
Przeczytałem cały wątek z problemami i oczekiwaniem na zgodę z xiaomi community. W związku z tym, aż zdecydowałem się założyć konto i opowiedzieć Wam jak było u mnie.
Nagrywanie rozmów to u mnie must have, więc po zakupie Poco F7 Ultra, byłem prawie pewny, że będę wysyłał do Wrocławia na zmianę softu. Ale najpierw chciałem spróbować po staremu. F7 Ultra przyszedł z HyperOS 2.107.
Wiec o 18 kliknąłem wniosek, oczywiście limit wyczerpany, spróbuj jutro, ale tak jak polecaliście, od razu włożyłem kartę SIM do czystego telefonu, w opcjach programisty odblokowałem OEM i zalogowałem normalnie bez problemu i bez monitu, że muszę dostać zgodę na odblokowanie.
Podłączyłem telefon do komputera i wyskoczyło 72h oczekiwania, jak kiedyś. Wczoraj wieczorem o 19 była chwila prawdy i .... poszło, kłódka odpięta, mam odblokowany bootloader! Czyżby to było aż tak proste na POCO? Nie mogłem uwierzyć, że się udało.
Tutaj od razu mam pytanie, wgrałem ROM indonesia i dialer jest google, czy ja coś zrobiłem źle, czy już na indonezyjskich romach usunęli dialer xiaomi? Jaki powinienem wgrać rom, żeby był dialer xiaomi?
Pozdrawiam serdecznie!
Ty się ciesz mi na poco X5 Pro wydłużyłi czas oczekiwania do 238 godzin teraz czekam cierpliwie .

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Na nowych telefonach na Indonezji nie ma dialera od Xiaomi. Wgraj Tajwan.

Kurka... A na Tajwanie normalnie wszystko będzie działać z polskich usług - bank, google pay, widewine L1? Kiedyś na poco X3 pro pamiętam, że zalecano wgrać Indonesia, a Tajwan czegoś nie miał chyba. 

Opublikowano
1 godzinę temu, wypcio napisał(a):

Ty się ciesz mi na poco X5 Pro wydłużyłi czas oczekiwania do 238 godzin teraz czekam cierpliwie .

Cieszę jak szalony! W życiu niczego nie wygrałem, to chociaż POCO jest po mojej stronie 😜

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jasiekjot napisał(a):

Kurka... A na Tajwanie normalnie wszystko będzie działać z polskich usług - bank, google pay, widewine L1? Kiedyś na poco X3 pro pamiętam, że zalecano wgrać Indonesia, a Tajwan czegoś nie miał chyba. 

to w zasadzie te same romy ... różnią się detalami związanymi z danym regionem - nic istotnego ... poza tym na wielu forach czytałem nawet że bardziej preferowany jest Tajwan niż Indonezja ... a teraz nawet tym bardziej jak w Indonezji usunęli swój dialer i wrzucili ten googlowy ...

Opublikowano

Dzięki Panowie za porady!

Zainstalowałem ROM Taiwan i jest dialer xiaomi. Z tego co widzę to wszystko działa ok, ale jeszcze nie blokowałem bootloadera, żeby posprawdzać i widzę, że w ustawienia/dodatkowe ustawienia, nie ma wyboru regionu, czy to coś zmienia?

Gdzieś przeczytałem, że na romach Tajwan jest softwarowo ograniczona liczba obsługiwanych częstotliwości GSM, czy jest jakaś aplikacja, która może to sprawdzić? 

Dodatkowo w niektórych miejscach zamiast języka polskiego jest angielski - widżet pogoda. Można to jakoś naprawić?

Muszę się na 100% upewnić zanim zablokuje bootloader bo pewnie powrotu i ponownego odblokowania już nie dostanę od xiaomi 😊

Opublikowano
Godzinę temu, jasiekjot napisał(a):

czy to coś zmienia?

Raczej nie.

Godzinę temu, jasiekjot napisał(a):

Dodatkowo w niektórych miejscach zamiast języka polskiego jest angielski - widżet pogoda. Można to jakoś naprawić?

To może być kwestia nieprzetłumaczenia przez Xiaomi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na Xiaomi 14t z hyprros 1.0.3 z metodą wylogowanie/dodaj konto odblokuj dostałem komunikat . Przypisano urządzenie do konta i po chwili że  trzeba zrobić przez mi comunity. Ale zaraz wyłączyłem fona i wszedłem w fastboot mi unlock odpaliłem i komunikat z blędem żeby przypisać fona do konta. Próbowałem później kilka razy wyloguj/zaloguj już tylko jest  komunikat o wniosku przez mi comunity zaktualizowałem do najnowszego hyperos 2.0.6 i dalej to samo

Edytowane przez kkku
Opublikowano (edytowane)

Czy da się odblokować bootloader w telefonie Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G (na snapie )?

Edytowane przez pawciol
Opublikowano

Sprawdź może pójdzie jak masz nadal miui żadnego problemu nie powino być. Chociaż mi na poco X5 Pro z miui 14 czas na odblokowanie bl pokazało 238h.

Opublikowano
31 minut temu, pawciol napisał(a):

Czy da się odblokować bootloader w telefonie Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G (na snapie )?

Ja mam ten sam model i wygląda na to, że jest to jakaś ułomna wersja, bo już próbowałem na różne sposoby i nic. W żaden sposób nie można połączyć konta z telefonem a bez tego ani rusz. Ciągle wyskakuje info o upgradzie systemu i tyle. Zresztą nie wiadomo dokładnie o co chodzi. Mimo, że mam nadal MIUI to i tak nie mogę go sparować z kontem. Robiłem rozeznanie odnośnie płatnego odblokowania BL, chyba to było w ncunlock i za 50$ można taką procedurę przeprowadzić. Zresztą pisałem o tym we wcześniejszych wiadomościach oraz w temacie Rozpakowanie ROM-u

Opublikowano

Ja mam poco X5 Pro jest miui 14 bez żadnego problemu przy pisałem konto. Jedyny minus 238h czekania juto będę już mógł odblokować bl
Z nowywszymi urządzeniami jest loteria z możliwością odblokowania bl.