J_D Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 W dniu 9.10.2025 o 13:34, FArmer33 napisał(a): Po przeczytaniu wątku tutaj , ja też skontaktowałem się z QbaPL i udało mi się odblokować ( a w zasadzie Jemu) Bootloader. Teraz czekam 72 godz na dzień wolności . Dzięki QbaPL. Trochę chaosu jest już w tym temacie. Postępowałeś wg postu Netopera z 30 września?
QbaPL Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 W dniu 10.10.2025 o 13:39, J_D napisał(a): Trochę chaosu jest już w tym temacie. Postępowałeś wg postu Netopera z 30 września? Co tu chaotycznego? Kolejne 3 odblokowane, a dalej szykuje konta dla ludzi polujących na telefony na BF, czyli zakup i pyk odblokowany BL. Ja chyba też sobie naszykuje takie zapasowe konta jak bym potrzebował coś kupić i odblokować w momencie wyjęcia z pudełka.
J_D Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 No to może to ja mam takie problemy Niestety coś mam pochrzanione z kontem xiaomi : wg informacji o telefonie to konto przypisane jest do regionu Chiny (widzi moje telefony od Redmi 3 po Xiaomi 15 jaki aktualny). Apka Xiaomi Community widzi region Global, tak samo jak pozalogowaniu się przez PC. Skrypty odpaliłem ale nie mogę zmienić stanu odblokowania ponieważ "The place where the account is registered does not match the place where the pchone is sold." Na tym koncie tego nie zrobię? Muszę nowe zakładać i czekać 30 dni?
Netoper Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Konto musi być na regionie globalnym.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
J_D Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) 55 minut temu, Netoper napisał(a): Konto musi być na regionie globalnym. Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka Można to jakoś zmienić czy muszę zakładać nowe konto i czekać 30 dni żeby móc wysłać reguesta o unlocka ? Edyta : dziwne czasy, może zmienić w ustawieniach konta Xiaomi imię, płeć ale regionu już nie xD Edytowane 11 Października 2025 przez J_D
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Niestety opcji samodzielnej zmiany regionu konta Xiaomi nie ma. Piszą, że można próbować tu aplikować o zmianę: https://privacy.mi.com/support/?locale=en, ale czy się uda - nie wiem.
QbaPL Opublikowano 12 Października 2025 Opublikowano 12 Października 2025 14 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Niestety opcji samodzielnej zmiany regionu konta Xiaomi nie ma. Piszą, że można próbować tu aplikować o zmianę: https://privacy.mi.com/support/?locale=en, ale czy się uda - nie wiem. a w między czasie złożyć nowe, żeby czas leciał i czy tamto zmienia, czy szybciej to nowe będzie miało 30 dni i odblokować telefon
J_D Opublikowano 12 Października 2025 Opublikowano 12 Października 2025 46 minut temu, QbaPL napisał(a): a w między czasie złożyć nowe, żeby czas leciał i czy tamto zmienia, czy szybciej to nowe będzie miało 30 dni i odblokować telefon tak właśnie zrobiłem zobaczymy co będzie szybciej i czy zdążę przed premierą HyperOS 3, zanim znowu coś poblokują... Xiaomi uczy cierpliwości xD Rozumiem że ew na nowym koncie odblokuje bootloadera a potem mogę wrócić do starego "chińskiego" ?
Netoper Opublikowano 12 Października 2025 Opublikowano 12 Października 2025 Niby mam zmianę regionu ale nie wiem czy będzie o to chodziło.Czy będzie to zmiana przypisania konta do regionu, czy tylko wybór regionu forum.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Października 2025 Opublikowano 12 Października 2025 To jest zmiana na Xiaomi Community tylko, a tu chodzi o zmianę regionu konta Xiaomi.
Netoper Opublikowano 12 Października 2025 Opublikowano 12 Października 2025 Czaje, czaje o co chodziło JD, tylko nie wiedziałem do końca czy to co na screenie wrzuciłem właśnie dotyczy samego regionu forum czy konta.A za długo się zbierałem z odpowiedzią (w międzyczasie walczę z dostrojeniem F7) i jeszcze nie było Twojego wcześniejszego objaśnienia , a jak już puściłem odpowiedź to zobaczyłem, że już żeś wyjaśnił że lipa z przepięcia konta.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
QbaPL Opublikowano 13 Października 2025 Opublikowano 13 Października 2025 W dniu 12.10.2025 o 17:14, Netoper napisał(a): Czaje, czaje o co chodziło JD, tylko nie wiedziałem do końca czy to co na screenie wrzuciłem właśnie dotyczy samego regionu forum czy konta. A za długo się zbierałem z odpowiedzią (w międzyczasie walczę z dostrojeniem F7) i jeszcze nie było Twojego wcześniejszego objaśnienia , a jak już puściłem odpowiedź to zobaczyłem, że już żeś wyjaśnił że lipa z przepięcia konta. Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka Jak ogólnie F7? Działa Ci w pełni voLTE i voWiFi? U mnie w Play lipa, bełkot i problem z rozmową. Na F5 tego nie mam na tych samych ustawieniach, tej samej sieci, tego samego wifi i tego samego nadajnika. Nie wiem co może być nie tak?
Netoper Opublikowano 14 Października 2025 Opublikowano 14 Października 2025 Na razie nie mam jak przetestować bo w Play mam czysty pakiet internetowy może w tygodniu dobiorę jakiś pakiet minutowy i wtedy dopiero sprawdzę przez ciekawość. Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka 1
pawciol Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 Czy tym sposobem można odblokować telefony Poco f7 ?
Netoper Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 Czy tym sposobem można odblokować telefony Poco f7 ?Mi poszło od pierwszego strzała.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka 1
QbaPL Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 14 godzin temu, pawciol napisał(a): Czy tym sposobem można odblokować telefony Poco f7 ? Jasne, ja odblokowałem dwa swoje i już mam na koncie 7 innych, ale też 5 kont dla ludzi trzymanych pod dywanem w zapasie, a nóż/widelec się przyda? 😁
J_D Opublikowano 18 Października 2025 Opublikowano 18 Października 2025 Widział ktoś gdzieś do kupienia nie chińskie konta Xiaomi? Potrzebuje tego nagrywania rozmów przez co nowy nabytek nie jest moim daily fonem...
Kris Kinski Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 (edytowane) Ja odblokowałem starego Redmi 8 dla testu i poszło OK ...ale wiadomo oczekiwanie 300 coś tam... godzin teraz chciałem odblokować poco f7 i tu troszkę trudniej ...informacja : czekaj miesiąc bo można tylko jeden w miesiącu Ale troszkę mnie ponaglało i dla sportu skorzystałem z płatnej pomocy ...gostka z Indii ...podał inne konto Xiaomi przypisał mój nr. telefonu do tego konta i teraz po uruchomieniu programu Miflash_unlok mam czekaj : 72 godziny ...to już zniosę Edytowane 22 Października 2025 przez Kris Kinski
J_D Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 12 minut temu, Kris Kinski napisał(a): Ja odblokowałem starego Redmi 8 dla testu i poszło OK ...ale wiadomo oczekiwanie 300 coś tam... godzin teraz chciałem odblokować poco f7 i tu troszkę trudniej ...informacja : czekaj miesiąc bo można tylko jeden w miesiącu Ale troszkę mnie ponaglało i dla sportu skorzystałem z płatnej pomocy ...gostka z Indii ...podał inne konto Xiaomi przypisał mój nr. telefonu do tego konta i teraz po uruchomieniu programu Miflash_unlok mam czekaj : 72 godziny ...to już zniosę jakieś koszta, inne szczegóły tej operacji ?
Kris Kinski Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 (edytowane) W skrócie ...najpierw miałem tańszą propozycję ale gość był jakiś dziwny / nerwowy / czasem wyśmiewający cię jakby był niestabilny emocjonalnie heeh itp ...zrezygnowałem cena 12$ drugi był rzeczowy i konkretny 20$ nie wiem czy to dużo czy mało ? jeśli chcesz zagadać to na reddit-cie nik : TelevisionWest7703 albo / telegram (robo n3xus) wątek : KLIK ..... może coś wytargujesz taniej Edytowane 22 Października 2025 przez Kris Kinski
kris68 Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 Na ncunlock stronie - cena zależnie od modelu od 50-80 $ poza modelami chinskimi, jak się umowisz z gościem (angielski) to zrobi ci to zdalnie w 15 minut. Trzeba uważać na takich przypadkowych, bo można stracić kasę. Mnie się opłacało przez stronę zapłacić 77 $ bo mi się spieszyło a mam 14 Ultra, za który dałem ponad 6k. Przy tańszych smartfonach to już wasza decyzja, ale pewne.
QbaPL Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 W dniu 15.10.2025 o 08:46, pawciol napisał(a): Czy tym sposobem można odblokować telefony Poco f7 ? Jasne, ja odblokowałem dwa swoje i już mam na koncie 7 innych, ale też 5 kont dla ludzi trzymanych pod dywanem w zapasie, a nóż/widelec się przyda? 😁 21 godzin temu, Kris Kinski napisał(a): Ja odblokowałem starego Redmi 8 dla testu i poszło OK ...ale wiadomo oczekiwanie 300 coś tam... godzin teraz chciałem odblokować poco f7 i tu troszkę trudniej ...informacja : czekaj miesiąc bo można tylko jeden w miesiącu Ale troszkę mnie ponaglało i dla sportu skorzystałem z płatnej pomocy ...gostka z Indii ...podał inne konto Xiaomi przypisał mój nr. telefonu do tego konta i teraz po uruchomieniu programu Miflash_unlok mam czekaj : 72 godziny ...to już zniosę a można było mieć za darmo, a wydaną kasę wydać na coś lepszego 21 godzin temu, J_D napisał(a): jakieś koszta, inne szczegóły tej operacji ? w gratisie można oberwać komendą erase bootloader i mamy cegiełkę, jak ktoś zablokuje przez konto telefon i zamiast 20 USD, będzie wołał 100 USD, za zdjęcie blokady z telefonu i możliwość odblokowania BL. Brat kolegi z forum któremu zdjąłem blokadę, miał taki przypadek. Nie zapłacił okupu i po uceglili mu telefon.
Kris Kinski Opublikowano 23 Października 2025 Opublikowano 23 Października 2025 (edytowane) to fakt !...ech nie przeczytałem dokładnie wszystkich postów bo bym do Ciebie "zastukał" ...ap-ropo czy komenda erase bootloader można otrzymać przy usuwaniu BL programem Miflash_unlock ? ...czy jak rozumiem przez dostęp z tego nowego konta Xiaomi i nieuprawniony dostęp ? Ps. chyba najlepiej po odblokowaniu BL ...usunąć to konto Xiaomi z fona i założyć nowe ? ...człowiek uczy się całe życie. Edytowane 23 Października 2025 przez Kris Kinski
seba20 Opublikowano 25 Października 2025 Opublikowano 25 Października 2025 Hej Koledzy, mam obecnie Poco F5 z odblokowanym BL, kupiłem niedawno Poco F7 i sprawdziłem go na stronie https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei, dostałem komunikat "Congratulations! You can be assured the phone you have purchased is the official international version." Rozumiem iż jest to wersja global. Chcę mieć narywanie rozmów, wiem ze muszę zmienić ROM na Tajwan. Czy w tym celu jest wymagane odblokowanie BL ? (straszny chaos w tym wątku, i mnóstwo metod). Jeśli tak to którą metodę polecacie ? Czy użyć konto Mi to które już mam od kilku lat, czy nowe założyć ? Nowiutki Poco F7 leży ciągle zafoliowany i zastanawiam się nad pierwszą czynnością którą muszę zrobić aby zmienić na rom który ma nagrywanie rozmów i nie ma problemów z Google, revolut itp.... Byłby ktoś tak miły i wypunktował czynności po kolei aby czegoś nie skopać...
Kris Kinski Opublikowano 25 Października 2025 Opublikowano 25 Października 2025 (edytowane) Mnie się już udało odblokować BL i zainstalować FW global-ne (Indonesia) bo @Netoper wspomniał że Tajwan jakoś dziwnie mu działał na Poco F7. Jestem po pierwszych testach i nagrywanie działa OK ( trzeba zmienić region na Indonezja i zaznaczyć w ustawieniach telefonu nagrywanie wszystkich połączeń ) możesz też jeśli bardzo zależy Ci na nagrywaniu wyłączyć automatyczne aktualizacje systemu HyperOS bo nie wiadomo co będzie z nadchodzącymi nowościami tego OS :-).... a jak bardzo zależy Ci także na płatnościach zbliżeniowych itd itp żeby wszystko działało jak należy to trzeba by potem zablokować bootloader. Nie należy też zapomnieć o FW : Xiaomi.eu które jest preferowane na tym portalu i także ma nagrywanie !!! Ps. ale uwaga nagrywanie poł. tel. to taki pegasus + ...i wyznawcy PO mogą was ścigać do upadłego ...he he ... to taki żarcik dla odreagowania ...ale wracając do rzeczy to musisz odblokować BL żeby jakikolwiek FW zmienić / wgrać na smartphone ! jak tego dokonać to jest pełno tuto-riali także na tym forum. Metody darmowe chyba najlepsze i spokojnie tego dokonasz samodzielnie mając już 30 dniowe konto Xiaomi ale pewnie będzie długie czekanie ponad 300 godzin (7 dni). Jeśli chcesz przyspieszyć trzeba szukać pomocy bardziej obeznanych z w/w problemem. Ja bym poprosił ( bo jestem mądrzejszy teraz przez doświadczenia) usera :@QbaPL lub metoda płatna i mniej bezpieczna jak ja zrobiłem a namiar znajdziesz w postach wyżej. Edytowane 26 Października 2025 przez Kris Kinski
wypcio Opublikowano 27 Października 2025 Opublikowano 27 Października 2025 Można też kupić fona w mi center z nagrywaniem rozmów płatności też będą działać.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
J_D Opublikowano 27 Października 2025 Opublikowano 27 Października 2025 Tylko trzeba liczyć się z tym że na mi center ceny wystrzelone w kosmos. Jak kupowałem Xiaomi 15 12/512 EU za 2880 PLN to oni mieli go prawie tysiąc złotych drożej... @seba20 tylko upewnij się że konto Xiaomi które masz od lat nie jest z lokalizacji Chiny bo nie odblokujesz na nim...
wypcio Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 Cena sporo wyższa ale jak komuś zależy na nagrywaniu rozmów kupi.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 @wypcio albo kupi taniej i sam sobie zrobi.
Netoper Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 Kwestia ceny to subiektywne podejście, są ludzie którzy niezbyt ogarniają technikalia , czy nie mają cierpliwości, czasu i są skłonni dopłacić żeby wszystko było ogarnięte tip top.Większość userów na forum to pasjonaci którzy sami próbują działać, szukać samodzielnie rozwiązań, jednak ta większość forumowa to jest mały odsetek w stosunku do większości użytkowników telefonów którzy nie bawią się w samodzielne działania.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka 1 1
nemed Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 Wie ktoś ile jest ważna zgoda na odblokowanie bl?Nasz forumowy Mistrz, @QbaPL wyczarował mi kolejną zgodę na nowe konto i nie wiem, do kiedy mam czas na zakup nowego fona.Wysłane z F7
J_D Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 (edytowane) 5 godzin temu, nemed napisał(a): Wie ktoś ile jest ważna zgoda na odblokowanie bl? Nasz forumowy Mistrz, @QbaPL wyczarował mi kolejną zgodę na nowe konto i nie wiem, do kiedy mam czas na zakup nowego fona. Wysłane z F7 Olej, możesz dać mi to konto a ja oddam takie gdzie o zgodę można będzie się ubiegać za jakieś 13 dni sytuacja win-win xD Edytowane 28 Października 2025 przez J_D 1
QbaPL Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 W dniu 14.10.2025 o 06:37, Netoper napisał(a): Na razie nie mam jak przetestować bo w Play mam czysty pakiet internetowy może w tygodniu dobiorę jakiś pakiet minutowy i wtedy dopiero sprawdzę przez ciekawość. Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka jakieś wieści odnośnie działania voLTE i voWiFi w Play? Lub w innych sieciach. wydaje mi się ze voLTE jakoś działa, ale voWiFi już nie bo, przy znikomym zasięgu telefon nie wspiera się WiFi.
Netoper Opublikowano 31 Października 2025 Opublikowano 31 Października 2025 Na volte jest spoko, ciężko ocenić czy połączenie i dialog jest lepsze/gorsze, jest tak jakby inny odsłuch, inna tonacja? barwa głosu? ciężko to opisać.Wifi odczuwalnie gorzej, niby rozmowa zrozumiała ale czuć pogorszenie dialogu, zrozumiałości słów.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
kaponisko Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 W dniu 23.10.2025 o 19:11, QbaPL napisał(a): Jasne, ja odblokowałem dwa swoje i już mam na koncie 7 innych, ale też 5 kont dla ludzi trzymanych pod dywanem w zapasie, a nóż/widelec się przyda? 😁 a można było mieć za darmo, a wydaną kasę wydać na coś lepszego w gratisie można oberwać komendą erase bootloader i mamy cegiełkę, jak ktoś zablokuje przez konto telefon i zamiast 20 USD, będzie wołał 100 USD, za zdjęcie blokady z telefonu i możliwość odblokowania BL. Brat kolegi z forum któremu zdjąłem blokadę, miał taki przypadek. Nie zapłacił okupu i po uceglili mu telefon. Cześć, czy mogę prosić o pomoc w odblokowaniu Bootloadera? 🙏 1
Rekomendowane odpowiedzi