Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czego nie rozumiesz? - kupiłeś telefon z czystym androidem i na ten moment nie ma szans na miui, może kiedyś będzie albo i nie.

Opublikowano (edytowane)

Jak długo czekaliście na sms od xiaomi,bo ja w sobotę wysyłałem zgłoszenie i do tej pory cisza.

Faktycznie mogę już odblokować.

Edytowane przez ohara
Opublikowano

@ohara jakbyś poczytał forum, wiedziałbyś, że nie ma na to reguły, w jednym z poradników masz informację, żeby sprawdzać na stronie gdzie składa się wniosek, sms może nie dotrzeć, a będziesz miał za to link do pobrania Mi Unlock.

Opublikowano

Cholera... na Redmi Note 4X we środę próbowałem odblokować bootloader, wszystko cacy i monit o 72h czekania, no to poczekałem. Dziś próba odblokowania i ... 72h do odczekania.
Miał ktoś podobną sytuację? Bo tak czekać w nieskończoność bym nie chciał.

Opublikowano

W większości przypadków to własnie na tym polega, czasem też występuje (na Mi 6 głównie) bliżej nieokreślony błąd API który znika na wersji dev. Masz tel z oficjalnej polskiej dystrybucji więc nie powinieneś mieć syfu. Co masz obecnie?

Opublikowano

Wszystko super ale u mnie zatrzymuje się na punkcie 9 i dalej za cholerę nie idzie dalej odblokowanie... 99% i na czerwono a czeka już ponad 2 tygodnie żaden kod ani SMS nie przyszedł

William_Kaplan_(Earth-616)_and_Theodore_Altman_(Earth-616)_kissing_from_New_Avengers_Vol_4_6_001.jpg

Opublikowano

nie da się nic zrobić - nigdzie wejść. Telefon kupiłem córce i wszystko było dobrze dopóki nie zmieniliśmy karty SIM na nowy numer z lepszymi warunkami telefonicznymi

Opublikowano

Wejdź w Ustawienia -> Informacje o telefonie o ile masz taką możliwość.
Kliknij kilka razy na Wersja MIUI aż pojawi się monit "Jesteś już programistą!".
Potem cofnij się do Dodatkowe ustawienia -> Opcje programistyczne i tam dodaj konto.

Co to znaczy "nie da się nic zrobić"? Telefon działa, nie zablokowaliście go?

Opublikowano

to już dawno konto usunięte to stare teraz założyłem nowe na Xiaomi... ale też nic to nie daje... nic nie daje włożenie starej karty SIM i wpisanie PIN-u ech... co mnie podkusiło do tego telefonu po za ładnym wyglądem - to jakaś porażka - co jeszcze zrobić żeby to działało!

Opublikowano

Skasowałeś konto stare na Xiaomi bez odpięcia urządzenia od niego? To życzę powodzenia, pisz do supportu Xiaomi bo sam z tym nic nie zrobisz. Dokładna informacja odnośnie tego jakie to było konto, IMEI, jak to wygląda etc. tam im podeślij.

Opublikowano

czyli mimo wszystko to konto które mam teraz też nie kasować bo mi będzie potrzebne do następnej karty SIM i korzystania z telefonu! ale jaja... takie rzeczy tylko chinole mogą wymyślić DZiękuję Orjon za pomoc