Frty Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 (edited) Od wersji miui pl 6.1.7 w zestawie. Dla wcześniejszych: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/mod-enable-clearmotion-miui-based-roms-t3278552 Dziala ale buildprop koniecznie edytorem np. Kernel adiutor Ogolnie b fajny efekt Update Wersja zip do flashowania (nie trzeba samemu nic zmieniać w buildprop) https://drive.google.com/file/d/0B7kmz8jlvQ_6blJ6M2wyZlBfQU0/view?usp=sharing Edited January 9, 2016 by Frty Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitor Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Co właściwie daje ten clearmotion? I czy ma jakiś wpływ na baterię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted December 27, 2015 Author Share Posted December 27, 2015 (edited) Poprawa kontrastu i płynności w filmach. Tak jak w tv są takie tryby z tym że tutaj działa to w bardziej kontrolowany sposób. Z tego co zrozumiałem i jest w tym watku na xda to program oblicza sobie klatke pomiedzy dwie klatki z oryginału. Odnośnie baterii to autor portu twierdzi że nie bo to sprzetowe wspomaganie... Nie wydaje mi się żeby jakoś bardziej spadała. Jedyne co zauważyłem to to że odrobinę wolniej startują filmy o bardzo dobrej jakości np 8gb mkv ale to sprawa może sekundy, dwóch. Edited December 27, 2015 by Frty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Warto dać do romu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted December 27, 2015 Author Share Posted December 27, 2015 Myśle że jak najbardziej szkoda że nie ma apki do włączania, wyłączania. Niby da sie cos wyciagnac z systemu i odpalic demo ale nie wiem czy steruje to ta funkcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 (edited) Zainstalowałem, teraz nie działa ani dekoder HW ani HW+ . Pomysły? (Dobra, wina filmu) EDIT: Niby działa, okey.. Ale tylko na dekoderze HW. Na HW+ i SW już nie, więc nie wiem czy jest sens .. Czy np. YouTube korzysta z HW, SW, czy HW+? W MX Player sobie ustawię, ale w innych apkach? EDIT 2: Cholera, jednak różnica jest ogromna. Film mniej jakby się trzęsie, kolory lepsze, a płynność.. Miałem jakiś stary film w 30FPS, a mam wrażenie jakby to 60FPS albo więcej było. Edited December 31, 2015 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted December 31, 2015 Author Share Posted December 31, 2015 (edited) Tylko na hw, youtube pomimo tego co piszą na xda to chyba nie. Tak jeśli ściągniesz film snaptubem albo innym downloaderem youtuba i odtworzysz w mx player Apka youtube nie pokazuje że działa ale jako wtyczka tak *#*#engmode#*#* video i clearmotion demo na 1. Lewy to włączone clearm. Edited December 31, 2015 by Frty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ok sprawdziłem u siebie. Faktycznie działa i jest efekt jak na telewizorze z podbitym FPS. Wygląda super. Ale... efekt widoczny dopiero w MXPlayerze z HW bo najwidoczniej stockowy odtwarzacz Wideo nie działa w HW ;p I dobrze. Dodam do romu i po prostu jak ktoś chce oglądać filmy z clearmotion to odpali je z MX Playera, a jak komuś się efekt nie podoba to w Wideo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 Warto poczytać ten wątek na xda bo okazało się że ta instalacja sprawia że tel jest podatny na atak stegefright ... Ten wykryty jakiś czas temu bug androida z mmsami. Ja bym się tam nie bał no ale w ramach ostrzeżenia... Pewnie naprawią za jakiś czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
zriel Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 No dobra, zainstalowałem najnowszą wersję z XDA - tyle że nigdzie w opcjach, ani jako osobną aplikację tego nie widzę. Gdzie mam szukać opcji od Clearmotion i Miravision po instalacji tej paczki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 W telefonie wpisz *#*#engmode#*#* video i clearmotion demo na 1. Włącz mx player powinien być ekran podzielony Lewy to włączone clearm Niema opcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
skubi07 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Na innych fonach ten zip też będzie śmigał czy ręcznie trzeba build zmienić? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ten zip był robiony specjalnie pod MIUI, ja bym nie ryzykował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Podejrzewam, że to dla Mediateka...Stwierdzam choćby po kodzie serwisowym. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Na innych fonach ten zip też będzie śmigał czy ręcznie trzeba build zmienić? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Oczywiście, że będzie. Jak wymienisz sobie procesor z Qualcomma na Mediateka. Wysłano z Mi4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zriel Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ok, clearmotion działa, a co z Miravision ? I drugie pytanie : czy na VLC też będzie clearmotion działać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Miravision podobno jest w MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Jest, wyciągnąłem skrót, ale nie zapisuje ustawień Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.31 PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 Ponoć nie warto bo brzydko wygląda w praktyce Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 27 minut temu, Frty napisał: Ponoć nie warto bo brzydko wygląda w praktyce Mira czy Clear? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 (edited) Miravision Autor moda p. Hassan Quote: MiraVision works but MIUI's builtin display settings conflict with it. I personally think that MiraVision is unnecessary because when you play videos on YouTube or view pictures against a black background, MiraVision thinks that the image being displayed is underexposed and therefore boosts up brightness and lowers the contrast which looks ugly. Edited January 9, 2016 by Frty Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 8 minut temu, Frty napisał: Miravision Miravision w połączeniu z Clearmotion daje nieziemskie rezultaty. Właśnie sobie to skonfigurowałem, możesz wybrać dosłownie wszystko, a nie trzy suwaczki jak w MIUI, które prawie nic nie dają. W końcu kolory są rzeczywiste, obrazy ostre a wideo płynne. Już pomijam fakt, że Xiaomi daje różne wyświetlacze (białe i żółte), no i takim programem możesz to sobie skorygować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Czy ktoś wie jak w MIUI zapisać ustawienia użytkownika w Miravision, aby zawsze były po restarcie? Bo przełącza mi na standard Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.31 PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 W telefonie wpisz *#*#engmode#*#* video i clearmotion demo na 1. Włącz mx player powinien być ekran podzielony Lewy to włączone clearm Niema opcji Gdzie mam to wpisać bo zainstalowałem paczkę.zip z tym modem a nie widzę nigdzie zmian. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts