krss32 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Witam. Od wczoraj mam jakieś problemy z ekranem dotykowym. Czasami jak ktoś dzwoni to nie mogę odebrać - telefon nie reaguje na dotyk. Nie pomaga wyłączenie ekranu i ponowne włączenie. Muszę po prostu poczekać aż dana osoba przestanie dzwonić i telefon wraca do 'normalności'. Cały czas siedziałem na romie 5.11.26 i nie było żadnych problemów (wszystko mi dobrze w nim działało). Kiedy wczoraj 2 razy przytrafiła mi się ta sytuacja to zauktualizowałem MIUI do najnowszej wersji. Niestety to nie pomogło i jeszcze dnia wczorajszego występił ten problem. Chciałbym dodać, że od początku posiadania telefonu czasami miałem problem z odebraniem rozmowy wykonując gest za pierwszym razem natomiast za drugim już nie było problemu. Zdarzało się to jednak tak rzadko, że zwalałem to na "nietrafienie" przeze mnie palcem w słuchawkę. Miał ktoś może podobny problem?
makovic Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zrób diagnostykę. Wejdz w opcję dotyk i jak najwięcej szlaczków pokreśl. Sprawdź jak to działa. Jak płynnie to nie powinno być problemu z wyświetlaczem. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
babic Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 mam ten sam problem, czasem nawet ktoś dzwoni drugi raz i tez nie moge odebrać, dzieje się tak też przy odblokowywaniu telefonu. Jest to bardzo denerwujące, mam nadzieję że jest na to sposób
makovic Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 A robiliscie MiFlash? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Ewentualnie drugie pytanie - macie naklejone jakieś szkło albo folię na ekran? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
krss32 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Od nowości mam naklejone szkło Mocolo i nie było żadnych problemów. Telefon posiadam od miesiąca i nie miałem nigdy podobnej sytuacji. Od wczoraj zdarzyło mi się to już z 5 razy - większość połączeń odbieram bez problemów. Odblokowanie ekranu działa ok. Nie sądzę również aby był to problem z samym digitizerem ponieważ przy normalnym użytkowaniu działa bardzo dobrze. Na razie nie mam za bardzo czasu żeby bawić się w MiFlash ale jeśli problem nie ustanie to będę musiał.
makovic Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 To prawdopodobnie coś z softem będzie więc do wyeliminowania Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
zibizz1 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Opublikowano 17 Grudnia 2015 czasami doległo mi to na HTC One S, albo po rozmowie nie mozna było jej zakończyć(czekałem aż druga strona to zrobi), albo nie dało się odebrać. Przydarzało się to bardzo rzadko. Wydaje mi się że jest to wina czujnika zbliżenia lub jego obsługi.
ddr Opublikowano 18 Grudnia 2015 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Jakby to była wina czujnika to by się ekran nie zapalał. Digitizer lub soft. Musiałbyś na chwilę wgrać coś innego niż miui i zobaczyć.
Mbird Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mam ten sam problem co kolega w temacie, myślałem że to nowy soft, ale kolega pisze że na 5.11.26 też mu zaczęło szwankowac to dziwne.. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
szymozor Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 miałem to samo, aplikacja fb messenger to powoduje , trzeba odinstalować.
Matixx Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 miałem to samo, aplikacja fb messenger to powoduje , trzeba odinstalować. Ja mam ją zainstalowana i nie mam takich problemów Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
makovic Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mam FB msg i jak dotąd nie mam takich objawów. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
szymozor Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 No wiem, u mnie to pomogło więc napisałem
preston2009 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 @makovic @Matixx Napiszcie co macie w uprawnieniach dla FB msg. Może tu tkwi problem. Ew ustawienia włączania ekranu przy powiadomieniach. Ps. Ja nie będę testował bo nie gadam przez te apkę.
makovic Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ja mam standard. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Matixx Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Cała reszta na pytaj + włączony autostart. Ale wiecie co ja dzisiaj doświadczyłem tego samego. Korzystałem akurat z Messengera. Ta aplikacja jest chroniona. No wiecie, muszę wpisać kod żeby się otworzyła. Zablokowałem ekran, porobiłem coś chwilę na kompie i potem odblokowałem ekran przesunięciem palcem no i ukazał się wzór do odblokowania aby wejść w Messengera i ekran nie reagował. A przynajmniej nie reagował w miejscu przeznaczonym na wpisanie wzoru. Wysunąć paska powiadomień nie próbowałem. Wcisnąłem przycisk Home i zamiast pulpitu z ikonami ukazała się tylko tapeta i nic się nie działo. Po szybkim zablokowaniu i powtórnym odblokowaniu ekranu wszystko powróciło do normy. Może faktycznie coś z tym Messengerem nie tak? Albo z systemem bo to on odpowiada za blokowanie aplikacji, połączenia i pulpit. Następnym razem jak nie będziesz mógł odebrać połączenia to spróbuj zablokować ekran przyciskiem i odblokować i wtedy odebrać. Może pomoże. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Matixx
Xantis Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Witam, ja również mam problemy z dotykiem, średnio 1-2 razy dziennie po odblokowaniu ekranu dotyk nie działa, czasem przy messengerze, czasem przy pulpicie, przyciski również nie działają poza wibracjami. Pomaga zablokowanie i odblokowanie ponowne. Ktoś ma pomysł co można z tym zrobić? Podobno może być albo problem z softem albo z dotykiem. Problem zaczął się pojawiać chyba od samego początku, tylko raz czy 2 przymknąłem na to oko, ale to się dzieje codziennie. Obecnie wgrane mam MIUI polska 5.12.10.
Balans Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 5.11.12 wersja i bez problemow wyzej wymienionych ;x
Matixx Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Odkąd napisałem tutaj ostatni post też mi się to nie przytrafiło. Nie wiem od czego to zależy
żabsko Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie dotyk czasem wysiada jak mam powiadomienie z Messengera. Tzn. nawet nie cały dotyk, ale nie mogę niczego wklikać na pulpicie, mogę tylko ściągnąć górną belkę w dół, wkliknąć powiadomienie z Msg i wtedy cały dotyk wraca. Coś ewidentnie jest nie tak z tą apką. Edit: wybaczcie, że z mi4 wcisnęłam się w Wasz temat, ale szukałam informacji na temat tego problemu.;p Edytowane 30 Grudnia 2015 przez żabsko
Matixx Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wcisnęłaś? Szukałaś? A więc mamy tu jakieś dziewczyny
żabsko Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 1 godzinę temu, Matixx napisał: Wcisnęłaś? Szukałaś? A więc mamy tu jakieś dziewczyny Oczywiście, że tak.
Winiu89 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ja nie mam problemów z dotykiem ale nie używam też messengera
Xantis Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Hm, bardzo dziwna sytuacja, która wskazywałaby na to, że problem z dotykiem powoduje messenger. Dzisiaj lub wczoraj (już zapomniałem :E) normalnie przy włączonym ekranie wyskoczyło powiadomienie z messengera no i ekran zawisł. Dopiero zablokowanie i odblokowanie go pomogło.
hhunter22 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Nabywca mojego rn2 też mi to mówił że ma problem z tym. Nie wiem jak mu pomóc. Jakieś pomysły? Jedzie na ostatnim miui z 31.12.'15. "Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę".
m4ci3k_sz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 To chyba bug globalny w miui, nabywca mojego mi3 ma to samo... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
delusdb Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Od wczoraj mam problem z dotykiem w górnej części ekranu. Nie wiem co może być powodem. Soft czy hardware? Tak wygląda test dotyku:
krss32 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2016 To jeszcze raz ja. Po kilku dniach od napisania tego tematu zauważyłem, że moje szkło się odkleja w prawym górnym rogu. Wywaliłem ja całkowicie i założyłem sobie zwykłą folie na jakiś czas. Po tej 'operacji' problemy z odebraniem telefonu znikneły aż do dzisiaj.... Dzisiaj, czyli około 3 tygodnie po wymianie szkła na folie problem powrócił. Czytając Wasze posty i moje doświadczenia nie jestem w stanie dojść do żadnego wniosku.
Xantis Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Mi od wczoraj jakoś coraz bardziej notorycznie ekran się wiesza i za każdym razem np gdy ktoś napisał na messengerze. Np odblokowuje ekran i nie widzę dymku z powiadomieniem, dotyk nie działa. Blokuję i odblokowuję i ekran działa oraz powiadomienie jest widoczne. To serio wygląda, jakby MIUI gryzło się z messengerem.
Lewy Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Dnia 15.12.2015o15:29, babic napisał: mam ten sam problem, czasem nawet ktoś dzwoni drugi raz i tez nie moge odebrać, dzieje się tak też przy odblokowywaniu telefonu. Jest to bardzo denerwujące, mam nadzieję że jest na to sposób Również mam taki problem. Nie mam zainstalowanego FBM. Po prostu trzeba z tym żyć.
Winiu89 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 u mnie jeszcze ani razu nie zauważyłem problemu z dotykiem, szczerze to ciężko by mi się żyło gdybym miał problem z odbieraniem połączeń
Xantis Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Znaczy się ja nie wiem jak inni, ale ja mam tylko problemy po odblokowaniu ekranu, gdy coś przyjdzie na messengerze i to nie zawsze. Problemy użytkowników Lewy i babic wydają się być trochę inne patrząc po opisie ich, a reszty, ponieważ nie ma potrzeby odblokowywania ekranu do odbierania połączeń, a my mamy problem po odblokowaniu ekranu dopiero.
Xantis Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 No dokładnie. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Bo to się staje coraz bardziej irytujące i za każdym razem problem jest, gdy są powiadomienia z fejsa.
m4ci3k_sz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ja z kolei na rn3 nie mam żadnych problemów z dotykiem a messengera mam Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi