Axles Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Witam, jestem świeżym posiadaczem smartfonu z MIUI Polska, ale z powodu bardzo intuicyjnego rozmieszczenia już w pierwszych chwilach znalazłem w Panelu Sterowania -> Uprawnienia -> dostep do Root. Dostęp przydzieliłem Titanium Backup oraz Cerberusowi. Przy włączaniu Titanium BAckup (TB) jest komunikat: " Twoja biblioteka SU (wersja "15.com.lbe.security.miui") działa, ale nie może działać niezawodnie na niektórych ROMach Android 4.3+. Jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy z TB, spróbuj SuperSU. " Problem polega na tym, że coś jest nie tak, bo nie można przywrócić backupów z poprzedniego telefonu, Titanium plik importuje pyta czy przywrócić aplikację/dane po czym kręci się kółko i kręci po 10 minutach nic się nie zmienia, aplikacja nie zaimportowana. Próbowałem na dwóch rożnych prostych aplikacjach i to samo. Nawet zainstalowaną w tradycyjny sposób aplikację po zrobieniu backupu i odtworzeniu go to przy uruchamianiu tego przykładowego programu mam komunikat: "Niestety aplikacja AnTuTu Banchmark zosta.... Aplikacja zakończyła działanie w nieprawidłowy sposób" Co ma zrobić, jakieś sugestie porady, TB to jeden z programów które używam od lat, mam nim pełno kopii różnych programów i nigdy nie było problemów. Edytowane 5 Listopada 2015 przez Axles
Acid Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zostaw Titanium i ustaw MIUI od początku. Dane aplikacji też ustaw od nowa. Potem już tylko używaj kopii MIUI czy synchronizacji z kontem Xiaomi. Wysłano z MI Note
Axles Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Opublikowano 5 Listopada 2015 O co chodzi z "ustaw MIUI od początku" znaczy, że mam przywrócić do ustawień fabrycznych MIUI? Kopia MIUI to taka lokalna kopia i później ją mogę jakoś skopiować na zapas w inne miejsce? Synchro z kontem Xiaomi nie wysyła kopii do chmury XIAOMI czyli do Chin?
ZduneX25 Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 A tak na marginesie to masz oryginał czy pirata titanium, bo kiedyś było takie zachowanie na pirackiej wersji aplikacji?
Axles Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) 100% oryginał z Google Play przypisany do konta. Ale co do MIUI mimo, że wgrałem Hermesa dobrze zrozumiałem Acida powinienem przywrócić fabryczne ustawienia teraz? Edytowane 5 Listopada 2015 przez Axles
ZduneX25 Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 Chodziło mu byś nie bawił się w titanium tylko zaczął z czystą kartą, wszystko sam ustawił i potem używał już tylko systemowej kopi miui.
Axles Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Opublikowano 5 Listopada 2015 1 godzinę temu, ZduneX25 napisał: Chodziło mu byś nie bawił się w titanium tylko zaczął z czystą kartą, wszystko sam ustawił i potem używał już tylko systemowej kopi miui. Nie z każdą aplikacją łatwo zacząć z czystą kartą, taki Locus Pro, którego używam od lat mam ustawione opcje/plany dopracowywane przez lata, ciężko teraz wszystko z ręki przenieść. No ale ok jakoś to przeżyje, ale czy te Mi Sync działa idealnie, sprawdzał ktoś z Was jak po wipie radzi sobie z przywracaniem aplikacji i ich danych bo robi to prawda jest opcja Back up apps, ale jak w praktyce wygląda przywracanie interesuje mnie. Tak realnie patrząc to na stronie Mi Sync nie mam nawet kontaktów zsynchronizowanych mimo, że zaznaczone. Nie ma tam też opcji podglądu Appek które się powinny skopiować.
ZduneX25 Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 Ja przechodząc z poprzedniego telefonu jeszcze przed xiaomi użyłem Titanium, ale tylko do tych ważnych i dużych apek i szło bez problemu.
Axles Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Opublikowano 5 Listopada 2015 Czyli jednak dziala. A to też na MIUI 7, może zmieniło się coś. To może jednak tego wipe'a zrobię może to coś dać czy raczej nie? Miałem jakąś werję MIUI z programem Aktualziacja, stamtąd wybrałem Hermesa MIUI Polska, no i niby wszystko działa fajnie poza przykładami mojej niewiedzy ale ten TB nie chce.
zonee Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Klasyka gatunku standardowy ROOT - to KULAWY ROOT dla standardów nie trzeba więcej cieszą się że maja ROOT-a który działa tylko do "chyba rzeczy które go nie wymagają" ALE MAJA hehe i nikt im nie zabroni Titanium BAckup nie działa na KULAWYM Ja śmigam na "Wersje stabilne MIUI 7 Xiaomi.eu z PL (na bazie stable Xiaomi bez root)" https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347847623 I tu sam nadasz sobie uprawnienia ROOT przez TWRP - SuperSU.zip - i wszystko działa jak w bajce Zapomnij o WIPE 1000 razy czyniłem cuda z nim ROOT w rozwojowych jest dla dzieci i tyle Zrób jak wyżej Edytowane 5 Listopada 2015 przez zonee
ZduneX25 Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 Root działa dobrze jak się potrafi nim poprawnie obsługiwać. Titanium używam po dziś dzień ot tak dla neutralnej kopii zapasowej.
Albin Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 U mnie titanium nie działał na wersji pro. Dopiero po zainstalowaniu wersji darmowej przywracał aplikacje, ale trzeba było klikać dla każdej jednej "instaluj", wersja podstawowa nie posiada opcji grupowego przywracania, które i tak w miui nie działa...
Alger Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 @Albin życie mi uratowałeś Nie mogłem rozgryźć o co chodzi z tym Titanium. Ciekawe po czyjej stronie jest błąd? Ale stawiam na MIUI.
Axles Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Opublikowano 8 Listopada 2015 2 godziny temu, Albin napisał: U mnie titanium nie działał na wersji pro. Dopiero po zainstalowaniu wersji darmowej przywracał aplikacje, ale trzeba było klikać dla każdej jednej "instaluj", wersja podstawowa nie posiada opcji grupowego przywracania, które i tak w miui nie działa... Dziwne to. Opcja zwykla niestety ma mase ograniczeń.
xandi Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 A wie ktoś czemu u mnie w Panelu sterowania nie ma roota? Są tylko dwie opcje.
d3tr0 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Bo masz jakąś chińską łamaną wersję z dogranymi językami
xandi Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Myślałem, że mam normalną wersję :v Edytowane 11 Grudnia 2015 przez xandi
d3tr0 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 7.00.66.00 nigdy nie było takiego MIUI Polska Masz to co większość posiadaczy na starcie chiński multilang z naszym spolszczeniem
KrzysiekGP Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Jak masz miuipl to masz roota. To z powyższego linka zadziała na miui eu ale jak na pl to nie wiem, takie zdublowanie funkcji nigdy na dobre nie wychodzi. Jak chcesz supersu to zainstaluj room bez roota i wtedy ma to sens. A jeszcze prościej ugotować room na bazie eu w smiui- masz od razu supersu do wyboru.
Rekomendowane odpowiedzi