Makasplendor Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Przed chwilą, Kicksaw napisał: Żeby umieścić komentarz na ich stronie musisz zaznaczyć pierw ocenę. Mój wisi od 2 dni - oczywiście oczekuje na moderację. Z ciekawości - jaki model telefonu zamówiłaś? Chyba, że tak. Nie wiedziałam o tym. Redmi 3/16GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicksaw Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 1 minutę temu, Makasplendor napisał: Chyba, że tak. Nie wiedziałam o tym. Redmi 3/16GB No ja Redmi Note 3 Pro 3/32. Podejrzewam więc że wysyłają konkretne modele telefonów. Oczywiście pracują (ha, udał mi się żart chyba) do 15:30 więc nie ma co liczyć na maila od nich, dalej wisi jak wisiało. Jutro godzina 9:40 leci kolejna wiadomość do nich - jeżeli nie dostanę odpowiedzi do końca dnia tj. do 16:00 - wycofuję się z umowy, o czym nie omieszkam im napomnieć. Odstąpienie już jest gotowe, wydrukuję jutro w pracy na spokojnie, wyślę priorytetem za potwierdzeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makasplendor Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Przed chwilą, Kicksaw napisał: No ja Redmi Note 3 Pro 3/32. Podejrzewam więc że wysyłają konkretne modele telefonów. Oczywiście pracują (ha, udał mi się żart chyba) do 15:30 więc nie ma co liczyć na maila od nich, dalej wisi jak wisiało. Jutro godzina 9:40 leci kolejna wiadomość do nich - jeżeli nie dostanę odpowiedzi do końca dnia tj. do 16:00 - wycofuję się z umowy, o czym nie omieszkam im napomnieć. Odstąpienie już jest gotowe, wydrukuję jutro w pracy na spokojnie, wyślę priorytetem za potwierdzeniem. Tragedia jest z nimi. Człowiek chciałby kulturalnie zamówić sprzęt, a oni zero odzewu. Ogólnie też nie rozumiem tych godzin pracy. Tak ich boli zostać jeden dzień kilka godzin dłużej żeby uporać się z zaległymi zamówieniami? :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
solko12 Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Jeśli chodzi o maile to w czasie gdy pytałem jeszcze o sprzęt dostałem odpowiedź w niedzielę o 22 więc na maile odpowiadają raczej całodobowo Wysłane z mojego Moto G 2014 LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mostek Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 2 hours ago, Kicksaw said: Żeby umieścić komentarz na ich stronie musisz zaznaczyć pierw ocenę. Mój wisi od 2 dni - oczywiście oczekuje na moderację. Z ciekawości - jaki model telefonu zamówiłaś? Mój wisi od 21 lipca :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0nias Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Moje zamówienie z kolei wisi od dnia 20 lipca. Otrzymałem tylko od nich potwierdzenie otrzymania pieniędzy za złożone zamówienie i cisza...niestety połasiłem się na tańsza wysyłkę czyli płatne z gory ale te pare groszy nie sa warte tych nerwow i juz wiem ze wiecej drozszych zamowien oplacac z gory nie bede jesli bedzie mozliwa wysylka za pobraniem... i nie mowcie zeby sie nie sr** bo sprzet sklep wysyla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicksaw Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 (edited) 1 godzinę temu, kamiltbg napisał: A po co Ty chcesz to wysyłać poleconym? Napisz maila i to wystarczy. Maile z pewnością czytają, ale jak mają odpisywać na setki pytań kiedy będzie wysyłka, to nie dziwię się, czemu nie odpisują na żaden. Niektórzy nawet nie czekają regulaminowych pięciu dni, tylko denerwują się na następny dzień, że jeszcze wpłata nie jest zaksięgowana. Wysyła się poleconym + mailem po to, by mieć pisemne potwierdzenie odbioru gdyby jednak stwierdzili że nie oddadzą pieniędzy z jakiegoś powodu w terminie. Nawet jest to dobra podkładka dla Rzecznika Praw Konsumenta. Czy czytają maile - nie mam pojęcia, podejrzewam że nie. To ich obowiązkiem jest kontakt z kupującym o terminie/przesunięciu terminu wysyłki. Olewają sprawę więc trzeba podchodzić radykalnie. @b0nias - dokładnie jak moje. Mają jakieś priorytety albo z Chin nie dostali jeszcze. Nie wiem i szczerze mówiąc nie mnie to powinno obchodzić tylko ich żeby się wywiązać z terminów. Edited August 2, 2016 by Kicksaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mykell Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Witam Wczoraj zamówiłem słuchawki piston v3 z owej strony. Dostałem na maila potwierdzenie zamówienia, w którym piszą, że jest ono przetwarzane. Mail przyszedł zaraz po wpłacie pieniędzy przez PayU. Wybrałem opcję paczkomatu, ponieważ było to dla mnie najwygodniejsze rozwiązanie. Pozostaje mi czekać teraz do piątku. Nie gadajcie, że jest jakaś lipa z paczkomatami bo nie jest :D. Tego samego dnia, minutę przed zamówieniem słuchawek zamówiłem odżywkę białkową i powinna zjawić się u mnie jutro, najpóźniej pojutrze (tak wywnioskowałem ze śledzenia paczki). Link to comment Share on other sites More sharing options...
chińskizwiadowca Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Ten sklep to masakra 44 dni kompletują moje zamówienie, telefon przyszedł po 17 dniach (ponad dwa tygodnie pierdów ze telefon jest na stanie ze już wysłali ze zaraz ktoś wyśle ze ktoś się zajmie) otwieram paczkę nie ma MiKeya, ręce opadają, teraz mija 44 dzień pierdów że nie ma problemu z odesłanie albo oddaniem siana (8 złotych) Link to comment Share on other sites More sharing options...
moskit Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Hejho! Ja swoje zamówienie złożyłem wieczorem 28.07 i do dzisiaj (czyli 02.08) zero odzewu ze strony sklepu. Po wcześniejszych postach domyślam się że to nic nowego i szczególnie alarmującego, aczkolwiek mogliby trochę ogarnąć komunikację. :/ Na szczęście nie śpieszy mi się aż tak bardzo na Redmi 3s, bo mam jeszcze starego złomka, aczkolwiek miło byłoby potestować sobie nowe cacuszko. :< Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruljulian Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Miałem kupić redmi 3 pro z xiaomi.com.pl Ale natrafiłem na te forum. Co sądzicie o tym telefonie http://m.gearbest.com/cell-phones/pp_343579.html?wid=3 I pewnie dojdzie szybciej. Bo wysyłka EU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niezadowolony Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Od kilku dni czytam to forum i widzę, że nie tylko ja mam problemy z tą firmą. Podobna sytuacja czyli telefon zamówiony 21 lipca i do teraz brak jakiegokolwiek odzewu, odpowiedzi na maile, a status ciągle "w trakcie realizacji". Czy w przypadku odstąpienia od umowy wystarczy wysłać mailowo oświadczenie, które można znaleźć w regulaminie sklepu oraz w samym mailu opisać zaistniałą sytuację ? Przyznam szczerze, że pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i nie mam doświadczenia w tych sprawach. Jeśli do piątku nic się nie ruszy w sprawie mojego zamówienia planuję to wysłać i zapomnieć o tym sklepie. Wychodzi na to, że lepiej było zamówić na allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicksaw Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 (edited) 11 minut temu, Niezadowolony napisał: Od kilku dni czytam to forum i widzę, że nie tylko ja mam problemy z tą firmą. Podobna sytuacja czyli telefon zamówiony 21 lipca i do teraz brak jakiegokolwiek odzewu, odpowiedzi na maile, a status ciągle "w trakcie realizacji". Czy w przypadku odstąpienia od umowy wystarczy wysłać mailowo oświadczenie, które można znaleźć w regulaminie sklepu oraz w samym mailu opisać zaistniałą sytuację ? Przyznam szczerze, że pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i nie mam doświadczenia w tych sprawach. Jeśli do piątku nic się nie ruszy w sprawie mojego zamówienia planuję to wysłać i zapomnieć o tym sklepie. Wychodzi na to, że lepiej było zamówić na allegro. Teoretycznie mógłbyś odstąpić od umowy przez email, ale nie masz żadnej pewności że go odczytają, że zwrócą Ci kasę na konto podane w e-mailu. No i taki druk powinien być podpisany przez Ciebie, po wysłaniu poleconym za potwierdzeniem łatwiej się ubiegać o swoje prawa u rzecznika dla przykładu bo masz potwierdzenie odebrania listu poleconego. Z drugiej strony to masz skrzynkę pocztową przypisaną do konta więc powinni to uznać jako normalny sposób wypowiedzenia umowy. Tylko że to ciężko u nich z odpowiedziami właśnie Będę dzisiaj jeszcze do nich pisał jak tyko otworzą sklep, żeby nie było że "jak mamy zamknięte to automat wyrzuca wiadomości do folderu do którego nie zaglądamy czy coś w tym stylu" bo co to powinno nas obchodzić. Odpowiedzi oczekuję dzisiaj do godz. 16:00, nie będę się męczył z tą firmą. O godzinie 16:00 leci kolejna wiadomość o odstąpieniu od umowy, oddaniu PEŁNEJ kwoty (nie obchodzi mnie że oni wyślą sobie w piątek a potem za kuriera potrącą), oraz o tym że przyjdzie do nich stosowne pismo. Rozumiem - przenosiny, dużo zamówień, opóźnienia. Ale totalny brak kontaktu, realizacja zamówień zgodnie z własnym widzimisię, nierzetelność, nie przestrzeganie własnego regulaminu? No to już lekka przesada. Edited August 3, 2016 by Kicksaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pola Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Dnia 13.07.2016 o 20:43, Pola napisał: Teraz ja i moja historia! Zamówienie - 4 lipca - Redmi 3 Po mailach, kontakcie ze strony, smsach (bo skrzynka zapchana) - mail 10 lipca od xiaomi. com.pl, że wysyłka będzie w poniedziałek, a najpóźniej we wtorek. 11 lipca - mail z fakturą i statusem zamówienia - zrealizowane Dziś mamy 13 lipca i ani widu, ani słychu informacji z Paczkomatu, że Paczucha w drodze... Nie zarobią na mnie. Jak się zgłasza o zwrot do PayU? Można to zrobić zanim paczka przyjdzie? Swoją historię już opisywałam. Skończyła się tym, że 21 lipca został odebrany telefon z paczkomatu, który od razu zwróciłam wraz z odstąpieniem od umowy. Na szczęście pieniądze już odzyskałam Drugie dno mojej historii - wróciłam z wakacji 25 lipca i okazało się, że od 15 lipca czeka na mnie przesyłka KURIERSKA, w której jest kolejny telefon... Chyba zadośćuczynienie firmy za niedogodności - takie gratisy dają Oczywiście zero kontaktu ze strony firmy, mimo maili, że chcę zwrócić niezamawiany telefon, ale już na ich koszt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicksaw Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 46 minut temu, Pola napisał: Swoją historię już opisywałam. Skończyła się tym, że 21 lipca został odebrany telefon z paczkomatu, który od razu zwróciłam wraz z odstąpieniem od umowy. Na szczęście pieniądze już odzyskałam Drugie dno mojej historii - wróciłam z wakacji 25 lipca i okazało się, że od 15 lipca czeka na mnie przesyłka KURIERSKA, w której jest kolejny telefon... Chyba zadośćuczynienie firmy za niedogodności - takie gratisy dają Oczywiście zero kontaktu ze strony firmy, mimo maili, że chcę zwrócić niezamawiany telefon, ale już na ich koszt. Ciekawi mnie właśnie to co robią. Nie jesteś pierwszą osobą z tego co czytam, która dostała od nich paczkę z telefonem. Pytanie tylko: dlaczego. Ciekawi mnie też co oni kombinują. Wysłałem maila tak jak mówiłem, dałem im czas na odpowiedź do godziny 16:00 i idę na pocztę po pracy wysłać odstąpienie od umowy. Ciekawi mnie tylko czy ktoś zamawiający RN3P po 20.07 dostał już telefon od nich czy nie. Chciałem sobie sprawić telefon na urodziny bo stary już ledwo działa, sprawiłem sobie problem. Chociaż do jedenastego jeszcze trochę czasu, może się sytuacja rozwiąże :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł W Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Ja zamówiłem Redmi Note 3 Pro 3/32 w dniu 27.07. Do tej pory status zamówienia bez zmian. Moja wina, bo mogłem poczytać opinie PRZED złożeniem zamówienia. Ogólnie powiem tak: jeżeli takie rzeczy, o jakich piszecie mają miejsce już na etapie dostarczania towaru do klienta, to należy rezygnować możliwie najszybciej, póki jeszcze jest możliwość. Później mogą być problemy, bo w końcu do kogoś faktycznie przyjdzie paczka, będzie zadowolony, ale np. po pół roku coś się zepsuje i weź tu załatwiaj kwestie gwarancyjne z takim sklepem. Ja dzisiaj wysyłam pismo z odstąpieniem od umowy, będąc oczywiście mądry po szkodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł W Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 1 hour ago, Pola said: Swoją historię już opisywałam. Skończyła się tym, że 21 lipca został odebrany telefon z paczkomatu, który od razu zwróciłam wraz z odstąpieniem od umowy. Na szczęście pieniądze już odzyskałam Drugie dno mojej historii - wróciłam z wakacji 25 lipca i okazało się, że od 15 lipca czeka na mnie przesyłka KURIERSKA, w której jest kolejny telefon... Chyba zadośćuczynienie firmy za niedogodności - takie gratisy dają Oczywiście zero kontaktu ze strony firmy, mimo maili, że chcę zwrócić niezamawiany telefon, ale już na ich koszt. Ile czasu upłynęło między wysłaniem przez Ciebie odstąpienia od umowy, a otrzymaniem zwrotu pieniędzy na konto? Postępują w tej kwestii zgodnie z przepisami, czy też trzeba się przepychać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veriael Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 32 minuty temu, Paweł W napisał: Ja zamówiłem Redmi Note 3 Pro 3/32 w dniu 27.07. Do tej pory status zamówienia bez zmian. Moja wina, bo mogłem poczytać opinie PRZED złożeniem zamówienia. Ogólnie powiem tak: jeżeli takie rzeczy, o jakich piszecie mają miejsce już na etapie dostarczania towaru do klienta, to należy rezygnować możliwie najszybciej, póki jeszcze jest możliwość. Później mogą być problemy, bo w końcu do kogoś faktycznie przyjdzie paczka, będzie zadowolony, ale np. po pół roku coś się zepsuje i weź tu załatwiaj kwestie gwarancyjne z takim sklepem. Ja dzisiaj wysyłam pismo z odstąpieniem od umowy, będąc oczywiście mądry po szkodzie. Potrafisz czytać? Na stronie jak wół zamieszczona była informacja, że zamówienia złożone po 22 lipca, będą realizowane dopiero od 1 sierpnia... Przestań już się tak burzyć bo w tym przypadku akurat wina leży po twojej stronie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł W Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 10 minutes ago, Veriael said: Potrafisz czytać? Na stronie jak wół zamieszczona była informacja, że zamówienia złożone po 22 lipca, będą realizowane dopiero od 1 sierpnia... Przestań już się tak burzyć bo w tym przypadku akurat wina leży po twojej stronie. Przecież napisałem, że moja wina, bo nie zaznajomiłem się przed zakupem z opiniami dotyczącymi sklepu. Pierwsza część mojego posta dotyczy tego, co napisał Kicksaw (Ciekawi mnie tylko czy ktoś zamawiający RN3P po 20.07 dostał już telefon od nich czy nie. ), natomiast dalsza część już ogólnej sytuacji. Po co komentarze typu "potrafisz czytać" i tego rodzaju złośliwości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veriael Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 1 minutę temu, Paweł W napisał: Przecież napisałem, że moja wina, bo nie zaznajomiłem się przed zakupem z opiniami dotyczącymi sklepu. Pierwsza część mojego posta dotyczy tego, co napisał Kicksaw (Ciekawi mnie tylko czy ktoś zamawiający RN3P po 20.07 dostał już telefon od nich czy nie. ), natomiast dalsza część już ogólnej sytuacji. Po co komentarze typu "potrafisz czytać" i tego rodzaju złośliwości? Zaznajomienie się z opiniami dotyczącymi sklepu nie ma nic wspólnego z przeczytaniem przy okazji zamówienia ogłoszenia, które zajmuje 1/4 okna przeglądarki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł W Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 8 minutes ago, Veriael said: Zaznajomienie się z opiniami dotyczącymi sklepu nie ma nic wspólnego z przeczytaniem przy okazji zamówienia ogłoszenia, które zajmuje 1/4 okna przeglądarki... Ale czy ja gdzieś skarżę się na SWOJE zamówienie? Mówię przecież, że w nawiązaniu do tego, co pisał Kicksaw, informuję, że jeszcze nie wysłali telefonu i że status zamówienia nie zmienił się od czasu utworzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pola Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 46 minut temu, Paweł W napisał: Ile czasu upłynęło między wysłaniem przez Ciebie odstąpienia od umowy, a otrzymaniem zwrotu pieniędzy na konto? Postępują w tej kwestii zgodnie z przepisami, czy też trzeba się przepychać? Telefon został odesłany 21 lipca z opcją POTWIERDZENIE ODBIORU. Przesyłka została odebrana 25 lipca. 29 lipca otrzymałam zwrot pieniędzy, także w tym przypadku o dziwo - bardzo szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radhew Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Dopiszę się do tych niezadowolonych, Na początek wypada dodać, że ja jestem bardzo spokojnym człowiekiem, toteż po przeczytaniu opinii o sklepie, niestety po złożonym zamówieniu i opłaceniu z góry (ehh co robi piękna strona i domena wyglądająca na oficjalnego dystrybutora) postanowiłem, że spokojnie będę czekał. Przecież telefony dochodzą, co prawda czasem z prawie miesięcznym opóźnieniem, ale koniec końców dochodzą. Zamówiłem mojego Mi5 18 lipca, 20 zamówienie otrzymało status zrealizowanego, otrzymałem potwierdzenie na e-mail i fakturę. Myślę sobie, ok, fajnie poszło, może do piątku paczka przyjdzie. Oczywiście nie przyszła. Pojawił się natomiast - na moje nieszczęście - komunikat o przeprowadzce firmy, więc od razu pożegnałem się z myślą otrzymania telefonu jeszcze w lipcu. Wcześniej wysłałem do nich 2 e-maile. Jeden z prośbą informacji co się dzieje z zamówieniem i dlaczego zrealizowane nie zostało jeszcze wysłane, a 2 z prośbą o mała korektę na fakturze. 0 odpowiedzi. Wczoraj wysłałem kolejnego z prośbą odpowiedzi i jakiejkolwiek informacji na temat mojego zamówienia, jednocześnie informując, że w poniedziałek mijają 14 dni robocze od realizacji zamówienia. Wtedy będę miał prawo nie tylko do zwrotu pieniędzy, ale i odszkodowania. Widzę, że część paczek wczoraj ruszyła, niestety moja nie. Czekam do końca tygodnia jeszcze względnie spokojny, ze względu na tą ich przeprowadzkę i szeroko pojęty nieprofesjonalizm firmy. Prawdopodobnie to jakaś mała grupka osób, która natrafiła na żyłę złota i nie potrafią sobie poradzić z ilością zamówień oraz e-maili. Na telefon chyba nie sposób się dodzwonić, wyłączony i poczta zapchana. Katastrofa. Co to za problem zatrudnić kilka osób do personelu zajmujących się e-mailami i odbieraniem telefonów te 8h. Tylko pewnie chodzi o coś innego, czekają na jakąś większą ilość zamówień, a potem z Chin hurtowo, albo mają kogoś kto im to sprowadza co jakiś czas po kosztach dlatego takie dobre ceny i nie wyrabia z zamówieniami? W każdym razie jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Dam znać jak mi telefon przyjdzie i po jakim czasie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysek Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Dnia 2.08.2016 o 06:53, tpawel napisał: Za to Ty jesteś superuserem i wiesz wszystko, już Ci ktoś wcześniej napisał że niemożliwe jest zwolnienie dziesiątek tysięcy ludzi bo tyle tam nawet nie pracuje,ale brniesz dalej. Paczkomaty zostają, będą dalej rozwijane jako nieliczne. Zwykłych listów nie będzie, sądy, operatorzy telekomunikacyjni i sprzedawcy na Allegro już nie korzystają z usług inpost, było to mega nie rentowne więc zamykają Nie jestem superuserem tylko byłem agentem w inposcie do czerwca 2016 , w 4 miastach na śląsku (zabrze,chorzów,ruda,gliwice) zwolnili 1100 osób , a gdzie kolejne miasta,czy województwa , nigdzie nie napisałem ,że paczkomaty likwidują, tylko ,że nie mają pracowników aby dostarczać do nich paczki . A wracając do tematu zamówiłem 1 sierpnia kolejne 2 telefony note 3 pro , dziś dostałem emaila ,że paczka została wysłana kurierem dpd , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicksaw Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 16 minut temu, Tygrysek napisał: Nie jestem superuserem tylko byłem agentem w inposcie do czerwca 2016 , w 4 miastach na śląsku (zabrze,chorzów,ruda,gliwice) zwolnili 1100 osób , a gdzie kolejne miasta,czy województwa , nigdzie nie napisałem ,że paczkomaty likwidują, tylko ,że nie mają pracowników aby dostarczać do nich paczki . A wracając do tematu zamówiłem 1 sierpnia kolejne 2 telefony note 3 pro , dziś dostałem emaila ,że paczka została wysłana kurierem dpd , To ja już po prostu nie mam więcej pytań, jeżeli kupujesz telefony w sierpniu i paczkę już masz wysłaną a wiele osób kupiło w lipcu przed przeprowadzką i nadal nie ma odzewu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł W Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 4 minutes ago, Kicksaw said: To ja już po prostu nie mam więcej pytań, jeżeli kupujesz telefony w sierpniu i paczkę już masz wysłaną a wiele osób kupiło w lipcu przed przeprowadzką i nadal nie ma odzewu. Może doszli do wniosku, że będą ogarniać te bieżące, a skoro poprzedni klienci i tak już są wk%#^ni, to niech sobie jeszcze czekają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rookie Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Cytat To ja już po prostu nie mam więcej pytań, jeżeli kupujesz telefony w sierpniu i paczkę już masz wysłaną a wiele osób kupiło w lipcu przed przeprowadzką i nadal nie ma odzewu. Niestety sam się do tego grona zaliczam... Będę wysyłać emaile codziennie, aż w końcu dostanę telefon, albo mglistą odpowiedź... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damienen Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 To już jest przesada zamówiłem 26 lipca a tutaj ktos pisze ze zamówił 1 sierpnia i ma dzisiaj wysyłkę. Sklep nadajacy sie do likwidacji o ile mozna to nazwać sklepem Link to comment Share on other sites More sharing options...
solko12 Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Nie jestem superuserem tylko byłem agentem w inposcie do czerwca 2016 , w 4 miastach na śląsku (zabrze,chorzów,ruda,gliwice) zwolnili 1100 osób , a gdzie kolejne miasta,czy województwa , nigdzie nie napisałem ,że paczkomaty likwidują, tylko ,że nie mają pracowników aby dostarczać do nich paczki . A wracając do tematu zamówiłem 1 sierpnia kolejne 2 telefony note 3 pro , dziś dostałem emaila ,że paczka została wysłana kurierem dpd , A którą wersję telefonu zamówiłeś? Z 16 czy 32 GB pamięci? Wysłane z mojego Moto G 2014 LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makasplendor Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 W południe doszedł mi telefon, wszystko jest i działa. Gdyby ktoś był ciekawy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niezadowolony Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 2 minuty temu, Makasplendor napisał: W południe doszedł mi telefon, wszystko jest i działa. Gdyby ktoś był ciekawy. Czyli trzeba im dzisiaj stosowną wiązankę napisać to może w przyszłym tygodniu dostanę swój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waski11 Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Miarka się przebrała. 22.07 złożenie zamówienia i do dzisiaj żadnego odzewu, faktury tez brak. W piątek zgłaszam sprawę na policję i do urzędu skarbowego (w końcu dowodu zakupu nie dostałem a oni lubią takie rzeczy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elven Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Po przeczytaniu tematu, tez zastanawiałem się kiedy dostane swojego powerbanka. O dziwo rano dostałem info że zamówienie na 2 powerbanki 10000mAh złożone 1 sierpnia, zostało zrealizowane, a przed chwila mail od dpd że jutro będzie dla mnie przesyłka. Jeśli by kogoś ciekawiło to wybrałem płatność za pobraniem. Chyba miałem wyjątkowe szczęście i trafiłem na ostatnie sztuki, bo już maja braki na magazynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicksaw Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 8 minut temu, Redmi2 napisał: Kolo jest na wakacjach a jego biuro się przenosi, a w Polsce tsunami obecnie wiec, spokojnie to dobry sklep ale same przeciwnosci losu go spotykaja i jakby mu pies nie polknal komorki to napewno by tez odrazu odebral te wasze telefony. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Ja słyszałem że on osobiście pojechał po te nasze telefony do Chin, ale żeby było taniej dla nas to drogę powrotną pokonuje na rowerze. A w trosce o nasze portfele wyłączył telefon żebyśmy się na koszty roamingu nie nadziali. No jak mogłem na to nie wpaść. Powiedziałbym dobitnie w co ten człowiek leci ale niecenzuralnych słów tutaj używać nie będę. Jeszcze godzinka (w sumie to 30 minut ich "pracy") i idę na pocztę wysłać liścik. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pioter_ Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 32 minuty temu, Makasplendor napisał: W południe doszedł mi telefon, wszystko jest i działa. Gdyby ktoś był ciekawy. myślę, że to jest dobra wiadomość dla wszystkich obserwujących ten watek Ja również czekam na swój telefon zamówiony 28.07. Dziś dostałem potwierdzenie, że zaksięgowali sobie płatność... Zobaczymy co dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts