Elvlanden Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 Witam, Należę do tej grupy ludzi, którzy umieją wgrywać nowe ROMy na urządzenie(umieją czytać instrukcje;), ale nie lubią robić tego co tydzień. Może to lenistwo - preferuje raz na rok. W swoim Redmi Note 3g siedzę na v5. Ponieważ mój Redmi Note 2 Prime już do mnie leci, chciałbym zapytać czy ktoś wypróbowywał wersję stable MIUIPolska_hermes_5.9.24_v7-5.0.zip dostępną w dziale pobierz miui? Generalnie poszukuje ROMu polskiego, w którym jest jak najmniej błędów, i z którym będę się mógł związać na jakiś roczek. Wszystkich zadowolonych z bezproblemowego działania słuchaweczki prosze o typy:D Pozdrawiam!
galakty Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 Stable to stable, stara wersja na której jest mało błędów, co nie znaczy że jest najlepsza. Ale na prawdę taki problem co tydzień ściągnąć pliczek?
kriegaffe Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 Instalacja cotygodniowego romu na MIUI jest tak banalnie prosta i szybka, że aż szkoda gadać. Zresztą sam zobaczysz. Ostatnia wersja 5.10.29 jest już bardzo dopieszczona i nawet taki malkontent jak ja ma problemy, żeby znaleźć w niej cokolwiek do czepiania się.
d3tr0 Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 To powinien być najlepszy rom dla ciebie w tej chwili.
Elvlanden Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Opublikowano 3 Listopada 2015 Dzięki, na pewno spróbuje. A tak swoją drogą - nie o to chodzi że to trudne, ani że czasochłonne. Ja po prostu przyzwyczajam się do dobrego i nie chce mi się tego zmieniać tylko po to żeby mieć nowsze;-) Np do v5 na redmi note przyzwyczaiłem się do tego stopnia, że v6 na mi3 żony mnie nieco drażni. Poza tym nie lubię flat design;-) Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam. Tap Tap z Redmi Note 3G
tomecki Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 Czyli podsumowując lepiej wgrać 5.10.29 niż stabilny 5.9.24 ? Proszę o więcej opini
galakty Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 4 minuty temu, tomecki napisał: Czyli podsumowując lepiej wgrać 5.10.29 niż stabilny 5.9.24 ? Proszę o więcej opini Tak, akurat .29 jest lepszy od .24
Saperski Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Dnia 4.11.2015o17:48, galakty napisał: Tak, akurat .29 jest lepszy od .24 Pozwolę sobie odświeżyć temat. W związku z sukcesywnym pogarszaniem aparatu od pewnego czasu nasuwa mi się pytanie. Czy wersja .29 posiada gorszą wersję aparatu od wersji .24 ? Czy różnica jest, a jak jest to czy jest znacząca? Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Saperski literówka
Carburator Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ja dla aparatu wróciłem z najnowszej aktualizacji do 5.9.24. Tą wersję miałem w momencie kupna telefonu. Byłem z niej na tyle zadowolony, że przez dlugi czas nie robiłem aktualizacji, a jak już zrobiłem, to .29 już zdążyłem przeskoczyć. Więc nie wiem jak się ona sprawuje pod względem jakości zdjęć. Wytapatalkowane z XRN2
Marvinka Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 14 minut temu, Carburator napisał: Ja dla aparatu wróciłem z najnowszej aktualizacji do 5.9.24. Tą wersję miałem w momencie kupna telefonu. Byłem z niej na tyle zadowolony, że przez dlugi czas nie robiłem aktualizacji, a jak już zrobiłem, to .29 już zdążyłem przeskoczyć. Więc nie wiem jak się ona sprawuje pod względem jakości zdjęć. Wytapatalkowane z XRN2 Marvinka pięć razy pacnęła monitor skarpetką, zanim się zorientowała, że ta mucha to twój avatar. "Łell dan!" 2
galakty Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 4 godziny temu, Marvinka napisał: Marvinka pięć razy pacnęła monitor skarpetką, zanim się zorientowała, że ta mucha to twój avatar. "Łell dan!" Pacaj butem, nie trzeba poprawiać, no i nowy monitor dostaniesz !
majdan12 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Też mam wgrany MIUI Polska 5.10.29 i jestem zadowolony z tej wersji systemu MIUI Polska,i jeszcze miałem pewne pomysły czy szukać jakieś nowszej wersji MIUI Polska np. MIUIPolska_hermes_5.12.10_v7-5.0.zip która jest uważana za ostatnią stabilną wersje MIUI Polska ale jak piszecie że taka wersja stabilna może mieć najmniej błędów ale może nie być najlepsza to chyba najlepszym rozwiązaniem jest dalej użytkować MIUI Polska 5.10.29 i czekać na jakąś nowszą jeszcze lepszą wersje która będzie miała nowsze funkcje ale nie będzie w żadnym stopniu gorsza pod względem stabilności odnośnie wersji MIUI Polska 5.10.29
GarryMoveOut Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ostatnia wersja 6.1.21 mam od kilku dni i się świetnie sprawuje. A przesiadłem się z 5.10.29. Zawsze jak coś to możesz sobie backup zrobić i jak Ci nie będzie pasować to wrócić. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
majdan12 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) 12 godzin temu, GarryMoveOut napisał: Ostatnia wersja 6.1.21 mam od kilku dni i się świetnie sprawuje. A przesiadłem się z 5.10.29. Zawsze jak coś to możesz sobie backup zrobić i jak Ci nie będzie pasować to wrócić. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka To jeśli ta wersje jest już poprawiona to może jeszcze wstrzymam się 3-4 aktualizacje i jak będzie widać że MIUI już robi nie zepsute wersje MIUI to zainstaluje jakąś nowszą wersje systemu MIUI Polska,bo jak widać gdybym instalował co tydzień MIUI Polska to bym miał kilka dobrych okazji aby zmienić zdanie o dobrej jakości systemu MIUI Polska,a że instalowałem rozważnie wersje MIUI Polska to nie mogę powiedzieć że ten system jest zły Edytowane 25 Stycznia 2016 przez majdan12
Cichq Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, majdan12 napisał: To jeśli ta wersje jest już poprawiona to może jeszcze wstrzymam się 3-4 aktualizacje i jak będzie widać że MIUI już robi nie zepsute wersje MIUI to zainstaluje jakąś nowszą wersje systemu MIUI Polska. Według mnie możesz instalować 6.1.21 bez obaw, nikt ci nie zapewni, że następne 3-4 aktualizacje będą jeszcze lepsze, a znając życie będą "przeciętne". "MIUI już robi nie zepsute wersje MIUI" ale przecież MIUI trwa kilka lat, to nie jest jakiś przebłysk, że od tygodnia robią dobre aktualizacje Raz wyjdzie gorzej, raz lepiej. Teraz jest to drugie. Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Cichq
Saperski Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 2 godziny temu, Cichq napisał: Według mnie możesz instalować 6.1.21 bez obaw, nikt ci nie zapewni, że następne 3-4 aktualizacje będą jeszcze lepsze, a znając życie będą "przeciętne". "MIUI już robi nie zepsute wersje MIUI" ale przecież MIUI trwa kilka lat, to nie jest jakiś przebłysk, że od tygodnia robią dobre aktualizacje Raz wyjdzie gorzej, raz lepiej. Teraz jest to drugie. Nie bez przyczyny użytkownicy wracają do starszych wersji. Główną z nich jest aparat, który w nowszych wersjach jest sukcesywnie pogarszany. (Nie mówię z doświadczenia, ale popularnej opinii użytkowników.)
qNewbie Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) 17 godzin temu, Saperski napisał: Nie bez przyczyny użytkownicy wracają do starszych wersji. Główną z nich jest aparat, który w nowszych wersjach jest sukcesywnie pogarszany. (Nie mówię z doświadczenia, ale popularnej opinii użytkowników.) A ja w ogóle jestem nowy w temacie MIUI. To znaczy, telefon mam od dziś Czy ktoś mógłby wyjaśnić o co chodzi z tym aparatem? Dlaczego jest - jak mówicie - sukcesywnie pogarszany? I w jakim sensie? Aktualnie mam wersję 7.0 stable (7.0.99.99) - tak pokazuje w ustawieniach systemu. I muszę powiedzieć, że właśnie aparat mi się bardzo spodobał. Mam rozumieć, że w poprzednich wersjach był jeszcze lepszy? Edytowane 26 Stycznia 2016 przez qNewbie
d3tr0 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ogólnie to masz bardzo bardzo starą wersję, do tego chińską z jakimś czymś w gratisie bo kto wie co tam chińczyk wpakował + nasze spolszczenie. Nie jest to MIUI Polska jeśli tak myślisz bo jest po Polsku i w info podaje MIUI Polska. Najwięcej problemów jest właśnie z tą wersją ale jeśli tobie działa ona dobrze, chyba od samego początku sprzedaży wciskają go z tym czymś ale są odstępstwa od reguły bo czasem wgrywają xiaomi.eu. Lepszy teraz to może nie, ty masz teraz ten lepszy. Jak byś wgrał najnowszy to się lekko rozczarujesz.
qNewbie Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 47 minut temu, d3tr0 napisał: Ogólnie to masz bardzo bardzo starą wersję, do tego chińską z jakimś czymś w gratisie bo kto wie co tam chińczyk wpakował + nasze spolszczenie. Nie jest to MIUI Polska jeśli tak myślisz bo jest po Polsku i w info podaje MIUI Polska. Najwięcej problemów jest właśnie z tą wersją ale jeśli tobie działa ona dobrze, chyba od samego początku sprzedaży wciskają go z tym czymś ale są odstępstwa od reguły bo czasem wgrywają xiaomi.eu. Lepszy teraz to może nie, ty masz teraz ten lepszy. Jak byś wgrał najnowszy to się lekko rozczarujesz. Czyli najzdrowiej byłoby tak czy owak zainstalować - od nowa - MIUI Polska?
d3tr0 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Tak, czort wie co ci tam chińczyk wrzucił w gratisie za spyware. Najczęściej reklamy były zgłaszane co i rusz wyskakujące, albo problemy z pamięcią 2GB a miało być 16/32. I dużo drobnych problemów jak częste chińskie znaki czy nie działające opcje to chyba najczęściej. Najlepiej było by zainstalować coś czystego bez jakich kolwiek dodatków bo w tej co masz nikt nie wie czy nie wysyłasz swoich danych jakiemuś kitajcowi z pekinu. Brzmi może śmiesznie ale ja bym się bał zapisywać swoich haseł na czymś takim i pewnie nie tylko ja. Może być MIUI Polska, może być i Xiaomi.eu bo mają również nasz język. Na pewno zyskasz na szybkości i lepszej optymalizacji ponieważ ten co masz do najnowszych to jakieś 5 miesięcy wstecz a może i więcej. Jedynie z tym aparatem jak wgrasz przekonasz się że coś tu grzebali. Możesz zrobić jakieś zdjęcia i wrzucić gdzieś do pobrania ? Tylko dobrze gdybyś mógł wrzucić całe zdjęcia nie zmniejszaj ich do rozmiarów aby weszło na forum.
qNewbie Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Hm, nie do końca rozumiem. Po jakiś parametrach zdjęcia da się coś rozpoznać? Nie mam gdzie teraz (i o tej porze) zrobić "sensownego" zdjęcia, więc wrzucam tzw. cokolwiek. http://postimg.org/image/p0l3h39s5/ A co do instalacji, to mnie przekonałeś, tak czy owak ; ) Hm, ten poradnik: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ to jest najbardziej aktualna wersja dedykowana dla RN2? Takie pytanie tylko, czy to nie oznacza utraty gwarancji? Te wszystkie flashowania i rootowania? Edytowane 26 Stycznia 2016 przez qNewbie
d3tr0 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zdjęcia to tak swoją drogą nie ma to nic do romu, po prostu jak jesteś już na starszej wersji to pokaż niedowierzajacym jakie robi zdjęcia stary rom i niech sobie porównują ze swoimi ze na prawdę była różnica na plus. Jakbyś mógł popstrykaj jutro więcej fotek w dzień będzie miło. Poradnik dobry ale po prostu sprawdź najpierw aktualizacje z pliku zip a jeśli wyrzuci błąd to w dziale tutoriale masz tez poradnik jak wgrać twrp i miui polska. Gwarancji się nie traci. Najnowszy miui polska masz w pobierz miui 6.1.21 romy miui polska już maja roota.
galakty Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Akurat zdjęcia to ogólnie robi średnie. Bardziej boli mnie niemożność wyboru FPS.. Taki LeTV 600 ma FHD 60fps.
qNewbie Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 17 godzin temu, d3tr0 napisał: Zdjęcia to tak swoją drogą nie ma to nic do romu, po prostu jak jesteś już na starszej wersji to pokaż niedowierzajacym jakie robi zdjęcia stary rom i niech sobie porównują ze swoimi ze na prawdę była różnica na plus. Jakbyś mógł popstrykaj jutro więcej fotek w dzień będzie miło. Poradnik dobry ale po prostu sprawdź najpierw aktualizacje z pliku zip a jeśli wyrzuci błąd to w dziale tutoriale masz tez poradnik jak wgrać twrp i miui polska. Gwarancji się nie traci. Najnowszy miui polska masz w pobierz miui 6.1.21 romy miui polska już maja roota. Dzisiejsze warunki pogodowe (i oświetleniowe) można chyba uznać za trudne. Aparat poradził sobie moim zdaniem wcale nienajgorzej, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę całego telefonu. Zdjęcia z włączonym HDR. http://postimg.org/image/bw7tacc4t/ http://postimg.org/image/4g4d6tqml/ Wybacz głupie pytania, ale chcę się upewnić - czyli najpierw mam spróbować pobrać stąd: https://miuipolska.pl/download/ aktualizację w pliku .zip dla RN2 i spróbować to zainstalować przez program "aktualizacje", tak? A nawet jak się uda, to jak to się ma do tego co pisałeś wcześniej? Taka aktualizacja wyczyści cały system, usunie spyware czy co tam "chińczyk mogł wgrać" itd? Czy muszę dodatkowo jeszcze zapuścić opcję "wipe" na telefonie? I jeśli faktycznie muszę, to przed czy po samej aktualizacji?
d3tr0 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dzięki za zdjęcia. Będzie można odsyłać do podglądu jakie robi stara wersja. Tak pobierz plik romu hermesa i wrzuć go do pamięci telefonu, a potem z aktualizacja ... daj zainstaluj z pliku .zip. Jeśli pójdzie to zrestartuje się będą paski postepu i uruchomi się z nowym romem. Jeśli nie to wywali ci failed i trzeba będzie wgrać TWRP i za jego pomocą dopiero zainstalować MIUI Polska. Po tym będzie w miarę czysto tylko przydało by się przywrócić ustawienia fabryczne albo z recovery dać wipe all. TWRP lepiej czyści ma dodatkowe opcje, ale najpierw spróbuj normalnie i zobacz co ci wywali.
qNewbie Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) 8 godzin temu, d3tr0 napisał: Po tym będzie w miarę czysto tylko przydało by się przywrócić ustawienia fabryczne albo z recovery dać wipe all. TWRP lepiej czyści ma dodatkowe opcje, ale najpierw spróbuj normalnie i zobacz co ci wywali. Dzięki. Poszło nawet w miarę bezproblemowo, ale ostatecznie musiałem zflashować i zainstalować TWRP, przy okazji zrobiłem wipe'a przed instalacją MIUI Polska, czyli chyba powinno być w porządku i już bez śmieci. Na pewno przestały się wyświetlać reklamy w systray'u. Jedno co jest wkurzające, to że tak przed instalacją jak i po wariuje mi automatyczne wykrywanie jasności ekranu. Co jakiś czas bez sensu (i przyczyny) się zmienia. Raz ciemniej, raz jaśniej. I tak w kółko. Jutro zrobię analogiczne zdjęcia, na nowym romie - tak dla porównania Edytowane 28 Stycznia 2016 przez qNewbie
d3tr0 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jeśli zrobiłeś wipe cache, dalvik cache, system, data przed wgraniem MIUI Polska to wszystko powinno być ok. Auto jasność w każdym romie działa źle lub jak twierdzą niektórzy z opóźnieniem i lepiej to wyłączyć ustawiając na stałe.
Rekomendowane odpowiedzi