Winiu89 Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Chyba mam problemy ze wzrokiem bo nie widzę Twojego ogłoszenia w dziale Giełda Chyba, że już nieaktualne... Pewnie przenieśli do archiwum... Tutaj masz olx http://olx.pl/oferta/nowe-silikonowe-etui-xiaomi-mi4i-mi4c-CID99-IDeIvxd.html Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Dnia 30.03.2016 o 14:31, Winiu89 napisał: Ja używam 3mk flexible glass i mogę polecić. Jeżeli chodzi o krawędzie to działają w etui Wysłane z mojego Mi-4c Powiedz mi gdzie znalazłeś szkło 3mk na mi4c - na ich stronie nie widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Powiedz mi gdzie znalazłeś szkło 3mk na mi4c - na ich stronie nie widzę Zobacz czy ten link zadziała https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/p/Xiaomi-Mi4c-3mk-FlexibleGlass/31915 Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 7 godzin temu, Winiu89 napisał: Zobacz czy ten link zadziała https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/p/Xiaomi-Mi4c-3mk-FlexibleGlass/31915 Wysłane z mojego Mi-4c działa - nie wiem czemu nie mogłem tego znaleźć...dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Dnia 13.05.2016 o 00:30, Winiu89 napisał: Pewnie przenieśli do archiwum... Tutaj masz olx http://olx.pl/oferta/nowe-silikonowe-etui-xiaomi-mi4i-mi4c-CID99-IDeIvxd.html Wysłane z mojego Mi-4c Dzięki, masz może jakieś fotki z telefonem ubranym w taką folię? Używasz tej foli? Żółknie z czasem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 23 godziny temu, Winiu89 napisał: Zobacz czy ten link zadziała https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/p/Xiaomi-Mi4c-3mk-FlexibleGlass/31915 Wysłane z mojego Mi-4c Tyle że to jest szkło tylko i wyłącznie z nazwy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 (edited) 5 godzin temu, Tom3k napisał: Dzięki, masz może jakieś fotki z telefonem ubranym w taką folię? Używasz tej foli? Żółknie z czasem ? Chodzi ci o etui silikonowe czy folie? 2 godziny temu, AndropaX napisał: Tyle że to jest szkło tylko i wyłącznie z nazwy... Nie wiem czy tylko z nazwy czy nie, ale bardzo dobrze spełnia swoje zadanie, moim zdaniem lepiej niż szkło hartowane. Miałem szkło i mi pękło, tutaj nie ma obawy o pękanie. Poślizg ma bardzo dobry, nie rysuje się, jest cieńsze niż szkło hartowane, a w dodatku jest spasowane idealnie więc czego chcieć więcej? Edited May 15, 2016 by Winiu89 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 53 minuty temu, Winiu89 napisał: nie rysuje się Dobry żart, ten badziew nawet 20 zł nie jest wart i do takiego mocolo czy nawet najtańszego badziewia z ali nie ma startu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 1 godzinę temu, Winiu89 napisał: Chodzi ci o etui silikonowe czy folie ? Oczywiście miałem na myśli etui silikonowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Dobry żart, ten badziew nawet 20 zł nie jest wart i do takiego mocolo czy nawet najtańszego badziewia z ali nie ma startu... Możesz powiedzieć coś więcej jak testowałeś? ja jak i paru innych użytkowników tego forum jesteśmy zadowoleni, możesz proszę jakieś szczegóły w czym mocolo jest lepszy? Wysłane z mojego Mi-4c Oczywiście miałem na myśli etui silikonowe Jak będę miał chwilę to zrobię jakieś zdjęcia i umieszczę na ogłoszeniu Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 (edited) 39 minut temu, Winiu89 napisał: Możesz powiedzieć coś więcej jak testowałeś? ja jak i paru innych użytkowników tego forum jesteśmy zadowoleni, możesz proszę jakieś szczegóły w czym mocolo jest lepszy? Wysłane z mojego Mi-4c Jak będę miał chwilę to zrobię jakieś zdjęcia i umieszczę na ogłoszeniu Wysłane z mojego Mi-4c Ma twardość wyższą niż kostka masła i jest (na dzień dzisiejszy) prawie 3x tańsze. EDIT: Przepraszam, liczyłem cenę zestawu 2 sztuki, czyli jest ponad 5x tańsze, jeszcze lepiej... Edited May 15, 2016 by AndropaX Link to comment Share on other sites More sharing options...
malina Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Kupiłem silikon i szybę oryginalne od Xiaomi i jest super Paluchy się nie odbijają a silikon idealnie pasuje Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 3 godziny temu, malina napisał: Kupiłem silikon i szybę oryginalne od Xiaomi i jest super Paluchy się nie odbijają a silikon idealnie pasuje Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka daj linke skąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
malina Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 http://xiaomi.com.pl/produkt/silikonowe-etui-do-xiaomi-mi4c/ http://xiaomi.com.pl/produkt/szklo-hartowane-9h-do-xiaomi-mi4c-2/ Szybka wysyłka polecam Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilczagorka Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 kupiłem szkło Nillkin (for M4) i ono jest na mojego Mi4c lekko za długie i za wąskie. Czy ja kupiłem złą wersję? jest różnica M4 a Mi4c? jak je przykleiłem to na górze i na dole nie dokleiło się do końca zostają też palmy po paluchach... kupiłem przez allegro, produkt wygląda na oryginalny (kod z tyłu po zdrapaniu wszedł na stronę); na aukcji jest info, że do Mi4 i M4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 kupiłem szkło Nillkin (for M4) i ono jest na mojego Mi4c lekko za długie i za wąskie. Czy ja kupiłem złą wersję? jest różnica M4 a Mi4c? jak je przykleiłem to na górze i na dole nie dokleiło się do końca zostają też palmy po paluchach... kupiłem przez allegro, produkt wygląda na oryginalny (kod z tyłu po zdrapaniu wszedł na stronę); na aukcji jest info, że do Mi4 i M4 Co to za pomysł żeby kupować szkło do innego modelu? Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilczagorka Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 a jest różnica między szkłem dla Mi4 a Mi4c? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Mi4 jest dłuższe i węższe Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilczagorka Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 no to wszystko jasne...dzięki zamówię prawidłowe szkło Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaln79 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Ja jestem bardzo zawiedziony 3mk flexible glass. Multum małych rysek, kilka wgnieceń-uszkodzeń, krawędź w 2 miejscach uszkodzona - 3 miesiące użytkowania. Za takie pieniądze totalna porażka jak dla mnie. Niestety, więcej polskich 'producentów' nie wesprę. Zarówno szkło od 3mk jak i Vrizzmo okulary 3d to porażka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
żerberżur Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie. Wraz z zakupem telefonu Mi4c dostałem te wątpliwej jakości silikonowe etui w komplecie z niezbyt dopasowanym szkłem. Stąd decyzja o zakupie czegoś lepszej jakości. Wybór padł na oryginalne szkło Xiaomi natomiast mam dylemat co do pokrowca. W sumie to nie byłoby problemu gdyby dostępne były oryginalne plecki Xiaomi w kolorze czarnym. Na chwilę obecną nie zanosi się aby były wkrótce dostępne a goni mnie czas gdyż wkrótce wyjeżdżam z kraju. Stąd pytanie do użytkownika malina, czy ten silikon za 25zł daje radę, jak bardzo optycznie powiększa grubość telefonu. Może ktoś miał porównanie tego silikonu do oryginalnego case Xiaomi w kwestii grubości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Dnia 24.05.2016 o 10:26, michaln79 napisał: Ja jestem bardzo zawiedziony 3mk flexible glass. Multum małych rysek, kilka wgnieceń-uszkodzeń, krawędź w 2 miejscach uszkodzona - 3 miesiące użytkowania. Za takie pieniądze totalna porażka jak dla mnie. Niestety, więcej polskich 'producentów' nie wesprę. Zarówno szkło od 3mk jak i Vrizzmo okulary 3d to porażka. Mogę po części to potwierdzić. Małe ryski pojawiły się bardzo szybko, jednak w ogóle nie przeszkadzają w użytkowaniu. Mam też jedną większą, na której załamuje się światło z ekranu i ta jest już bardzo widoczna podczas użytkowania. To co trzeba pochwalić, to na pewno dopasowanie do ekranu, łatwość nakładania i niewidoczność po nałożeniu. Niestety stosunek cena/jakość raczej mierny. Tak za 20-25zł byłoby ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 17 godzin temu, żerberżur napisał: Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie. Wraz z zakupem telefonu Mi4c dostałem te wątpliwej jakości silikonowe etui w komplecie z niezbyt dopasowanym szkłem. Stąd decyzja o zakupie czegoś lepszej jakości. Wybór padł na oryginalne szkło Xiaomi natomiast mam dylemat co do pokrowca. W sumie to nie byłoby problemu gdyby dostępne były oryginalne plecki Xiaomi w kolorze czarnym. Na chwilę obecną nie zanosi się aby były wkrótce dostępne a goni mnie czas gdyż wkrótce wyjeżdżam z kraju. Stąd pytanie do użytkownika malina, czy ten silikon za 25zł daje radę, jak bardzo optycznie powiększa grubość telefonu. Może ktoś miał porównanie tego silikonu do oryginalnego case Xiaomi w kwestii grubości. @malina ktoś Cię woła Link to comment Share on other sites More sharing options...
molt Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Czy używał ktoś etui vpower w wersji zabudowanej (upgrade). Niby jest do mi4c i mi4i. Czy orientujecie się czy mi4i i mi4c mają mikrofon w tym samym miejscu (i nie będzie on np. w mi4c zasłonięty)? http://www.aliexpress.com/item/Original-Vpower-Xiaomi-mi4c-Plastic-Phone-Back-Cover-Case-Xiaomi-4C-Matte-Cover-High-Quality-Protective/32510551501.html?spm=2114.10010108.1000023.13.SBNqHK Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Nawet widać wycięcie na ir, której mi4i nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jelennn Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem precyzyjnej informacji na temat oryginalnego etui TPU od Xiaomi. Używa ktoś? Jak to wygląda? Jak wypada w porównaniu do TPU Natural od Nillkina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludab Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Witam, posiadam Mi4c i wlasnie zamowilem 3 szkla Mocolo: Folia SZKŁO Hartowane MOCOLO Xiaomi Mi4c (numer 5762642807) Telefon zamowilem z AliExpress z orginalnym szklem, ale okazalo sie do bani. Po zalozeniu w kilka dni moja luba wykruszyla rozek, a potem krawedz posrodku ekranu. Nigdy nie sadzilem ze szklo ochronne moze sie kruszyc (ale jak juz sciagnalem to okazuje sie ze to orginalne szklo jest strasznie sztywne i lamie sie na podobienstwo szyby samochodowej > kruszy). A na 100% bylo bankowe bo w Singapurze zamawialem Mi3 i dostalem szklo w takim samym opakowaniu, itd - tak wiec dalbym sobie lapke uciac za to ze bylo ok. Wtedy poszperalem i zamowilem lubej nowe szklo Mocolo z zaokraglonymi rogami. 25pln/szt. Przyszlo, zalozylem i dziala. Dzisiaj przyszedl moj Mi4c wiec zamowilem dodatkowe na zas. Generalnie polecam jako sprawdzony produkt, jak ktos ma pytania to smialo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoName Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Siemka, dzisiaj przyszedł do mnie mi4c i wypadałoby zamówić jakieś plecki do niego. Mam na oku takie: http://www.luphie.net/Productdetail.asp?ArticleID=692 http://allegro.pl/etui-bumper-ipaky-hybrid-xiaomi-mi4c-szklo-ekran-i6239845420.html http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-oryg-aluminium-bumper-msvii-szklo-i6021374796.html Używa ktoś któryś z nich? Działają aktywne krawędzie w nich? Który najbardziej polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Przez 3 miesiące, od razu po zakupie, miałam jakieś tanie szkło z allegro, palcowało się strasznie, ale jakoś tam chroniło. Wczoraj zauważyłam, że w dwóch miejscach na krawędzi jest wyszczerbione i szły stamtąd pęknięcia po całości, więc bez większego żalu zdjęłam je i nakleiłam nowe, takie chińskie z gearbesta. I jakoś mi się niefajnie nakleiło, nie wiem czemu: Tak jakby kleju przy tych krawędziach brakowało... Pytanie - czy to może w efekcie skutkować odklejeniem się go? A ponieważ mnie to wkurza i chyba jednak kupię sobie jakieś coś sensownego, a nie chłam za parę złotych, to kolejne pytanie - lepiej oryginalne Xiaomi czy jakiegoś Nillkina czy Mocolo? Dnia 15.06.2016 o 23:33, NoName napisał: Siemka, dzisiaj przyszedł do mnie mi4c i wypadałoby zamówić jakieś plecki do niego. Mam na oku takie: http://www.luphie.net/Productdetail.asp?ArticleID=692 Strasznie fajne, ale to można gdzieś kupić? Bo ja tam widzę tylko chińskie reklamy i dużo obrazków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 4 godziny temu, magyarek napisał: Przez 3 miesiące, od razu po zakupie, miałam jakieś tanie szkło z allegro, palcowało się strasznie, ale jakoś tam chroniło. Wczoraj zauważyłam, że w dwóch miejscach na krawędzi jest wyszczerbione i szły stamtąd pęknięcia po całości, więc bez większego żalu zdjęłam je i nakleiłam nowe, takie chińskie z gearbesta. I jakoś mi się niefajnie nakleiło, nie wiem czemu: Tak jakby kleju przy tych krawędziach brakowało... Pytanie - czy to może w efekcie skutkować odklejeniem się go? A ponieważ mnie to wkurza i chyba jednak kupię sobie jakieś coś sensownego, a nie chłam za parę złotych, to kolejne pytanie - lepiej oryginalne Xiaomi czy jakiegoś Nillkina czy Mocolo? Strasznie fajne, ale to można gdzieś kupić? Bo ja tam widzę tylko chińskie reklamy i dużo obrazków... Zniekształcone krawędzie , stąd ten efekt . Z czasem syf wlezie pod itd. Rameczkę zamów tu http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Ultra-thin-Slim-Aluminum-Metal-Bumper-case-for-Xiaomi-Mi4c-Mi4i/32515513394.html?spm=2114.30010308.3.11.K1opEU&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_5_10037_10017_507_10033_10032,searchweb201603_11&btsid=c20a7993-b327-4cab-b2a8-16f26be422d9 Też chciałbym takie , ale jak już chcesz to potestuj i daj znać czy siła zasięgu nie maleje:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 (edited) 30 minut temu, newelco napisał: Zniekształcone krawędzie , stąd ten efekt . Ale krawędzie szkła, mam nadzieję...? Chyba sobie w końcu założę to konto na Ali... Edited June 18, 2016 by magyarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 4 minuty temu, magyarek napisał: Ale krawędzie szkła, mam nadzieję...? Chyba sobie w końcu założę to konto na Ali... Tak, szkła - niekoniecznie taniego szkła bo i droższe trafiają się felerne. ps Założenie konta na ali to jak założenie nowego e-maila . Zamawiaj i daj znać . W tajemnicy Ci powiem - gdzieś czytałem że mi4c nie lubi się aluminiowa ramką . Ale to Wiesz , nic nikomu nie mów. Zobaczymy jak sprawdzisz:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 A Ty niby jaką masz na swoim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
newelco Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Na tę chwilę tani chinol - jest nawet ok. W zapasie oryginał od xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludab Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Ta aluminiowa ramka musialaby byc super spacowana (polaczenie 2 czesci) zeby bywgladala ok. A nie do konca jestem w stanie w to uwierzyc. A co do Aliexpress to polecam, zalozenie konta jak to zalozenia konta - proste. Zakupy robilem przy pomocy karty, a ostatni przez Przelewy24. Wszsytko dziala jak nalezy, paczki przychodza w okolo 2 tygodnie. I jeszcze co do tego szkla - wlasnie nakleilem na swojego Mocolo - polecam (perypetie z orginalem opisalem wyzej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts