Jump to content

Etui i coś na ekran

alchm

Recommended Posts

Dnia 30.03.2016 o 14:31, Winiu89 napisał:

Ja używam 3mk flexible glass i mogę polecić. Jeżeli chodzi o krawędzie to działają w etui

Wysłane z mojego Mi-4c

Powiedz mi gdzie znalazłeś szkło 3mk na mi4c - na ich stronie nie widzę 

5 godzin temu, Tom3k napisał:

Dzięki, masz może jakieś fotki z telefonem ubranym w taką folię? Używasz tej foli? Żółknie z czasem ?

Chodzi ci o etui silikonowe czy folie?

2 godziny temu, AndropaX napisał:

Tyle że to jest szkło tylko i wyłącznie z nazwy...

Nie wiem czy tylko z nazwy czy nie, ale bardzo dobrze spełnia swoje zadanie, moim zdaniem lepiej niż szkło hartowane. Miałem szkło i mi pękło, tutaj nie ma obawy o pękanie.

Poślizg ma bardzo dobry, nie rysuje się, jest cieńsze niż szkło hartowane, a w dodatku jest spasowane idealnie więc czego chcieć więcej? :)

Edited by Winiu89
  • Like 1

Dobry żart, ten badziew nawet 20 zł nie jest wart i do takiego mocolo czy nawet najtańszego badziewia z ali nie ma startu...

Możesz powiedzieć coś więcej jak testowałeś? ja jak i paru innych użytkowników tego forum jesteśmy zadowoleni, możesz proszę jakieś szczegóły w czym mocolo jest lepszy?

Wysłane z mojego Mi-4c

Oczywiście miałem na myśli etui silikonowe

Jak będę miał chwilę to zrobię jakieś zdjęcia i umieszczę na ogłoszeniu

Wysłane z mojego Mi-4c

39 minut temu, Winiu89 napisał:

Możesz powiedzieć coś więcej jak testowałeś? ja jak i paru innych użytkowników tego forum jesteśmy zadowoleni, możesz proszę jakieś szczegóły w czym mocolo jest lepszy?

Wysłane z mojego Mi-4c

Jak będę miał chwilę to zrobię jakieś zdjęcia i umieszczę na ogłoszeniu

Wysłane z mojego Mi-4c

Ma twardość wyższą niż kostka masła i jest (na dzień dzisiejszy) prawie 3x tańsze.

EDIT:

Przepraszam, liczyłem cenę zestawu 2 sztuki, czyli jest ponad 5x tańsze, jeszcze lepiej...

Edited by AndropaX

3 godziny temu, malina napisał:

Kupiłem silikon i szybę oryginalne od Xiaomi i jest super Paluchy się nie odbijają a silikon idealnie pasuje

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

daj linke skąd 

kupiłem szkło Nillkin (for M4) i ono jest na mojego Mi4c lekko za długie i za wąskie. Czy ja kupiłem złą wersję? jest różnica M4 a Mi4c? jak je przykleiłem to na górze i na dole nie dokleiło się do końca

zostają też palmy po paluchach...

kupiłem przez allegro, produkt wygląda na oryginalny (kod z tyłu po zdrapaniu wszedł na stronę); na aukcji jest info, że do Mi4 i M4

kupiłem szkło Nillkin (for M4) i ono jest na mojego Mi4c lekko za długie i za wąskie. Czy ja kupiłem złą wersję? jest różnica M4 a Mi4c? jak je przykleiłem to na górze i na dole nie dokleiło się do końca

zostają też palmy po paluchach...

kupiłem przez allegro, produkt wygląda na oryginalny (kod z tyłu po zdrapaniu wszedł na stronę); na aukcji jest info, że do Mi4 i M4

Co to za pomysł żeby kupować szkło do innego modelu?

Wysłane z mojego Mi-4c

Ja jestem bardzo zawiedziony 3mk flexible glass.

Multum małych rysek, kilka wgnieceń-uszkodzeń, krawędź w 2 miejscach uszkodzona - 3 miesiące użytkowania.

Za takie pieniądze totalna porażka jak dla mnie.

Niestety, więcej polskich 'producentów' nie wesprę.

Zarówno szkło od 3mk jak i Vrizzmo okulary 3d to porażka.

Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie. Wraz z zakupem telefonu Mi4c dostałem te wątpliwej jakości silikonowe etui w komplecie z niezbyt dopasowanym szkłem. Stąd decyzja o zakupie czegoś lepszej jakości. Wybór padł na oryginalne szkło Xiaomi natomiast mam dylemat co do pokrowca. W sumie to nie byłoby problemu gdyby dostępne były oryginalne plecki Xiaomi w kolorze czarnym. Na chwilę obecną nie zanosi się aby były wkrótce dostępne a goni mnie czas gdyż wkrótce wyjeżdżam z kraju.

Stąd pytanie do użytkownika malina, czy ten silikon za 25zł daje radę, jak bardzo optycznie powiększa grubość telefonu. Może ktoś miał porównanie tego silikonu do oryginalnego case Xiaomi w kwestii grubości.

Dnia 24.05.2016 o 10:26, michaln79 napisał:

Ja jestem bardzo zawiedziony 3mk flexible glass.

Multum małych rysek, kilka wgnieceń-uszkodzeń, krawędź w 2 miejscach uszkodzona - 3 miesiące użytkowania.

Za takie pieniądze totalna porażka jak dla mnie.

Niestety, więcej polskich 'producentów' nie wesprę.

Zarówno szkło od 3mk jak i Vrizzmo okulary 3d to porażka.

Mogę po części to potwierdzić. Małe ryski pojawiły się bardzo szybko, jednak w ogóle nie przeszkadzają w użytkowaniu. Mam też jedną większą, na której załamuje się światło z ekranu i ta jest już bardzo widoczna podczas użytkowania.

To co trzeba pochwalić, to na pewno dopasowanie do ekranu, łatwość nakładania i niewidoczność po nałożeniu.

Niestety stosunek cena/jakość raczej mierny. Tak za 20-25zł byłoby ok.

17 godzin temu, żerberżur napisał:

Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie. Wraz z zakupem telefonu Mi4c dostałem te wątpliwej jakości silikonowe etui w komplecie z niezbyt dopasowanym szkłem. Stąd decyzja o zakupie czegoś lepszej jakości. Wybór padł na oryginalne szkło Xiaomi natomiast mam dylemat co do pokrowca. W sumie to nie byłoby problemu gdyby dostępne były oryginalne plecki Xiaomi w kolorze czarnym. Na chwilę obecną nie zanosi się aby były wkrótce dostępne a goni mnie czas gdyż wkrótce wyjeżdżam z kraju.

Stąd pytanie do użytkownika malina, czy ten silikon za 25zł daje radę, jak bardzo optycznie powiększa grubość telefonu. Może ktoś miał porównanie tego silikonu do oryginalnego case Xiaomi w kwestii grubości.

@malina ktoś Cię woła

Czy używał ktoś etui vpower w wersji zabudowanej (upgrade). Niby jest do mi4c i mi4i. Czy orientujecie się czy mi4i i mi4c mają mikrofon w tym samym miejscu (i nie będzie on np. w mi4c zasłonięty)? 

http://www.aliexpress.com/item/Original-Vpower-Xiaomi-mi4c-Plastic-Phone-Back-Cover-Case-Xiaomi-4C-Matte-Cover-High-Quality-Protective/32510551501.html?spm=2114.10010108.1000023.13.SBNqHK

Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem precyzyjnej informacji na temat oryginalnego etui TPU od Xiaomi. Używa ktoś? Jak to wygląda? Jak wypada w porównaniu do TPU Natural od Nillkina? 

• 2 weeks later...

Witam,

posiadam Mi4c i wlasnie zamowilem 3 szkla Mocolo:

Folia SZKŁO Hartowane MOCOLO Xiaomi Mi4c (numer 5762642807)

Telefon zamowilem z AliExpress z orginalnym szklem, ale okazalo sie do bani. Po zalozeniu w kilka dni moja luba wykruszyla rozek, a potem krawedz posrodku ekranu. Nigdy nie sadzilem ze szklo ochronne moze sie kruszyc (ale jak juz sciagnalem to okazuje sie ze to orginalne szklo jest strasznie sztywne i lamie sie na podobienstwo szyby samochodowej > kruszy). A na 100% bylo bankowe bo w Singapurze zamawialem Mi3 i dostalem szklo w takim samym opakowaniu, itd - tak wiec dalbym sobie lapke uciac za to ze bylo ok. ;)

Wtedy poszperalem i zamowilem lubej nowe szklo Mocolo z zaokraglonymi rogami. 25pln/szt. Przyszlo, zalozylem i dziala.

Dzisiaj przyszedl moj Mi4c wiec zamowilem dodatkowe na zas. :P

Generalnie polecam jako sprawdzony produkt, jak ktos ma pytania to smialo.

Siemka, dzisiaj przyszedł do mnie mi4c i wypadałoby zamówić jakieś plecki do niego. Mam na oku takie:

http://www.luphie.net/Productdetail.asp?ArticleID=692

http://allegro.pl/etui-bumper-ipaky-hybrid-xiaomi-mi4c-szklo-ekran-i6239845420.html

http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-oryg-aluminium-bumper-msvii-szklo-i6021374796.html

Używa ktoś któryś z nich? Działają aktywne krawędzie w nich? Który najbardziej polecacie?

Przez 3 miesiące, od razu po zakupie, miałam jakieś tanie szkło z allegro, palcowało się strasznie, ale jakoś tam chroniło. Wczoraj zauważyłam, że w dwóch miejscach na krawędzi jest wyszczerbione i szły stamtąd pęknięcia po całości, więc bez większego żalu zdjęłam je i nakleiłam nowe, takie chińskie z gearbesta. I jakoś mi się niefajnie nakleiło, nie wiem czemu:  2016-06-18 12.43.31.jpg

Tak jakby kleju przy tych krawędziach brakowało... Pytanie - czy to może w efekcie skutkować odklejeniem się go? 

A ponieważ mnie to wkurza i chyba jednak kupię sobie jakieś coś sensownego, a nie chłam za parę złotych, to kolejne pytanie - lepiej oryginalne Xiaomi czy jakiegoś Nillkina czy Mocolo? 

Dnia 15.06.2016 o 23:33, NoName napisał:

Siemka, dzisiaj przyszedł do mnie mi4c i wypadałoby zamówić jakieś plecki do niego. Mam na oku takie:

http://www.luphie.net/Productdetail.asp?ArticleID=692

Strasznie fajne, ale to można gdzieś kupić? Bo ja tam widzę tylko chińskie reklamy i dużo obrazków... ;) 

4 godziny temu, magyarek napisał:

Przez 3 miesiące, od razu po zakupie, miałam jakieś tanie szkło z allegro, palcowało się strasznie, ale jakoś tam chroniło. Wczoraj zauważyłam, że w dwóch miejscach na krawędzi jest wyszczerbione i szły stamtąd pęknięcia po całości, więc bez większego żalu zdjęłam je i nakleiłam nowe, takie chińskie z gearbesta. I jakoś mi się niefajnie nakleiło, nie wiem czemu:  2016-06-18 12.43.31.jpg

Tak jakby kleju przy tych krawędziach brakowało... Pytanie - czy to może w efekcie skutkować odklejeniem się go? 

A ponieważ mnie to wkurza i chyba jednak kupię sobie jakieś coś sensownego, a nie chłam za parę złotych, to kolejne pytanie - lepiej oryginalne Xiaomi czy jakiegoś Nillkina czy Mocolo? 

Strasznie fajne, ale to można gdzieś kupić? Bo ja tam widzę tylko chińskie reklamy i dużo obrazków... ;) 

Zniekształcone krawędzie , stąd ten efekt . Z czasem syf wlezie pod itd.

Rameczkę zamów tu

http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Ultra-thin-Slim-Aluminum-Metal-Bumper-case-for-Xiaomi-Mi4c-Mi4i/32515513394.html?spm=2114.30010308.3.11.K1opEU&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_5_10037_10017_507_10033_10032,searchweb201603_11&btsid=c20a7993-b327-4cab-b2a8-16f26be422d9

Też chciałbym takie , ale jak już chcesz to potestuj i daj znać czy siła zasięgu nie maleje:-)

30 minut temu, newelco napisał:

Zniekształcone krawędzie , stąd ten efekt .

Ale krawędzie szkła, mam nadzieję...? ;)

Chyba sobie w końcu założę to konto na Ali... 

Edited by magyarek

4 minuty temu, magyarek napisał:

Ale krawędzie szkła, mam nadzieję...? ;)

Chyba sobie w końcu założę to konto na Ali... 

Tak, szkła - niekoniecznie taniego szkła bo i droższe trafiają się felerne.

ps

Założenie konta na ali to jak założenie nowego e-maila . Zamawiaj i daj znać . W tajemnicy Ci powiem -  gdzieś czytałem że mi4c nie lubi się aluminiowa ramką . Ale to Wiesz , nic nikomu nie mów. Zobaczymy jak sprawdzisz:-)

Ta aluminiowa ramka musialaby byc super spacowana (polaczenie 2 czesci) zeby bywgladala ok. A nie do konca jestem w stanie w to uwierzyc. :P

A co do Aliexpress to polecam, zalozenie konta jak to zalozenia konta - proste. Zakupy robilem przy pomocy karty, a ostatni przez Przelewy24. Wszsytko dziala jak nalezy, paczki przychodza w okolo 2 tygodnie.

I jeszcze co do tego szkla - wlasnie nakleilem na swojego Mocolo - polecam (perypetie z orginalem opisalem wyzej). :)