Jump to content

Etui i coś na ekran

alchm

Recommended Posts

9 minut temu, kubapl66 napisał:

1. Kupić szkło Mocolo, czy lepiej dopłacić do Nillkin?

2. Czy Nillkin dla Mi4i pasuje idealnie do Mi4C?

Polecam wrócić do 6 strony i poczytać

Edited by Matixx

8 godzin temu, 1abc napisał:

Dziś dotarło do mnie etui http://www.aliexpress.com/item/New-Hybrid-case-For-xiaomi-mi4C-hard-PC-frame-Bumper-Silicon-Protector-back-cover-for-Xiaomi/32539321102.html. Świetnie leży, idealnie spasowane, wszystkie otwory idealnie wycięte. Polecam każdemu :D

Czy to etui mocno powiększa telefon? Na zdjęciach sprawia wrażenie, że dosyć znacznie. Ja także poproszę o jakieś lepsze foto.

11 godzin temu, makovic napisał:

Generalnie bardzo szybko się odkształcił. Już po pierwszym założeniu nie przylegał dobrze.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

a czy mógłbyś zrobić jakieś zdjęcie jak to wygląda ?

Na razie mam jakiś na name i oprócz tego ze trochę źle wycieli otwór na mikrofon to jest spoko.

Dlatego zastanawiam sie nad nikklinem lub tym od xiaomi.

Ps. ile dałes za swoj TPU Xiaomi ? GB jest teraz po 4,3$

Właśnie założyłem szkło Amazing H od Nillkina i mogę je śmiało polecić.

Zakładanie bardzo proste (być może jak każde inne szkło, wcześniej używałem tylko folii), palec się ślizga po nim bardzo fajnie i wg mnie, jest bardzo dobrze dopasowane. Ma owalne wycięcie na głośnik i coś po lewej stronie (czujnik zbliżeniowy lub światła, jeszcze nie wiem co to). Aparat zakryty.

Edit: już wiem że to czujnik zbliżeniowy.

Kilka pytań ode mnie:

1. Czy w Flexible Glass 3mk występują problemy z palcowaniem?

2. Nie wiecie może czy/kiedy pojawi się Hard Glass od 3mk na Mi4C?

3. Czy w Polsce otrzymam szkło nillkin H+? Na allegro widzę tylko wersję H. Jeżeli nie, to możecie podać jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę zagranicznego?

Witam, 

Niestety poprzednio pomyliłem temat, przepraszam :(

Czy ktoś wie, gdzie można dostać etui amzer hybrid warrior case w normalnej cenie czy pozostają podróbki na Ali? Na stronie producenta cena za przesyłkę powala... 

Zakupiłem Nillkina Amazing H wraz z pokrowcem iPaky, wrażenie świetne przy jednym jak i drugim, niestety skopałem zakładanie szybki i mam kilka paproszków pod nią.. Ostrzegam tylko, że przy tak grubej szybce niestety telefon w leżąc ekranem do podłoża najpierw kontaktuje się jednak szybą, nie pokrowcem. Poza tym polecam ;)

Dnia 13.01.2016o18:35, Elderbary napisał:

Ja wczoraj dostałem taki oto piękny pokrowiec http://imgur.com/a/q1aRK  z tyłu jest bardzo fajny gdyż jest matowy/lekko chropowaty dzięki czemu nie wyślizguje się z dłoni. Niestety żegnam się z Mi4c dlatego jeśli ktoś byłby zainteresowany pokrowiec idzie na giełdę :) Case został zakupiony na aliexpress jak wpiszecie aixuan mi4c to wam wyskoczy :)

Czy przy tum etui telefon leży na jego krawędziach, czy na szkle/ekranie?

Kupiłem na allegro silikonowy case przezroczysty + szkło, które było dorzucone. Podsumowując - tragedia, case bardzo szybko się brudzi i wygląda paskudnie, a szkło nie do końca dopasowane + w niektórych miejscach zaczęło po tygodniu odchodzić.

Teraz nakleiłem 3mk flexible i bardzo fajnie przylega, idealnie spasowane, co dla mnie było dość ważne, bo jednak szkło wyświetlacza najmniej wytrzymałe jest na rogach i krawędziach. Co do etui waham się między:

http://www.aliexpress.com/item/Original-Luphie-Brand-Luxury-Aluminum-Metal-Bumper-Tempered-Glass-Back-Cover-For-Xiaomi-Mi4C-Cover-Case/32564771578.html?spm=2114.30010308.3.94.dDiRZI&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_2_10001_10002_10005_10006_10003_10004_62,searchweb201560_3,searchweb1451318400_6150,searchweb1451318411_6452&btsid=0328453c-683b-4f29-93db-6ec466c632e4

http://www.aliexpress.com/item/MSVII-Brand-Xiaomi-Mi4c-Case-Brushed-PC-Back-Cover-Aluminum-Metal-Frame-Set-Phone-Cases-Bags/32494974109.html

Ma ktoś może i się wypowie?:) Co do drugie to chyba @sinsk masz taki, jak się sprawuje? I czy wystaję trochę ponad ekran, żeby go chronić w razie upadków?

W poniedziałek dotarły do mnie skórzane plecki z Ali. Dopasowanie jest niskie jak cena, ale ogólnie super. Przyciski ma zakryte co mnie cieszy i wycięcie na IRDE. Jest to raczej eko skóra z eko świni, ale wygląda i trzyma się super. Spróbuję zrobić zdjęcia niedługo. Niedopasowanie widać z przodu bo mając biały telefon, biała krawędź jest w niektórych miejscach widoczna, a w innych nie 😊

Tapatalknięte z MI4c

@bartosz.g Tak jak napisałem w poście o tym etui. Krawędzie wystają ponad ekran. Fakt etui bardzo dobrze wykonane jednak ma swoje wady przez co nie do końca go polecam. Przede wszystkim jak dla mnie za śliskie. I jest jeszcze jedna wada o której nie wspomniałem w poście. Faktycznie otwory są bardzo dobrze wycięte jednak w przypadku aparatu jest drobny minus tego idealnego dopasowania. Gdy robimy zdjęcie normalnie to bez różnicy jednak przy zdjęciach z lampą błyskową na zdjęciu pojawia się łuna światła. tak jakby zdjęcie robi się za mgłą. Bierze się to stąd, że lampa błyskowa odbija się od krawędzi otworu i daje smugę światła bezpośrednio na szkło aparatu. Może nie będzie to dla kogoś ujmujące jednak mnie to irytowało. 

Dnia 21.01.2016o16:23, emsiti napisał:

Zakładanie bardzo proste (być może jak każde inne szkło, wcześniej używałem tylko folii), palec się ślizga po nim bardzo fajnie i wg mnie, jest bardzo dobrze dopasowane. Ma owalne wycięcie na głośnik i coś po lewej stronie (czujnik zbliżeniowy lub światła, jeszcze nie wiem co to). Aparat zakryty.

Hmm, a jesteś pewien,że nie założyłeś tego szkła "na odwrót" bo więcej sensu by miało wycięcie właśnie na aparat... ;]

Hmm, a jesteś pewien,że nie założyłeś tego szkła "na odwrót" bo więcej sensu by miało wycięcie właśnie na aparat... ;]

@Sotom w tym temacie http://miuipolska.pl/forum/topic/7310-oryginalny-flip-case-xiaomi/ jest jedno zdjęcie MI4c z przodu. Widać tam, że szkło jest bardzo dobrze dopasowane.

Właśnie teraz mam zakładać te same szkło i się zastanawiam czy je założyć, bo aparat przedni będzie zasłonięty,dziwne to bo w innym telefonie te samo szkło Nillkina ma wycięcie na aparat, i się zastanawiam czy to nie będzie miało wpływu na jakość zdjęć z przedniego aparatu 4878b3ffe5ab7d43a1aa8520d5bfc866.jpg

Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka

Według mnie powinno być tak jak na zdjęciu założone.

Witam Panowie,

Ktoś posiada może coś takiego na swoim MI4C? http://allegro.pl/etui-aluminium-bumper-xiaomi-mi4i-mi4c-szklo-i5851140815.html

Akurat oferta z allegro znajduje się jakieś 5 minut spacerem od mojego chwilowego lokum więc byłoby szybko i bezproblemowo. I czy to szkło, które jest dodawane do zestawu to może być Nillkin? Z opisu tak by wyglądało. Nie wiem czy spasuje i będzie ok czy szukać czegoś innego. 

Witam Panowie,

Ktoś posiada może coś takiego na swoim MI4C? http://allegro.pl/etui-aluminium-bumper-xiaomi-mi4i-mi4c-szklo-i5851140815.html

Akurat oferta z allegro znajduje się jakieś 5 minut spacerem od mojego chwilowego lokum więc byłoby szybko i bezproblemowo. I czy to szkło, które jest dodawane do zestawu to może być Nillkin? Z opisu tak by wyglądało. Nie wiem czy spasuje i będzie ok czy szukać czegoś innego. 

Jeśli chodzi o szkło to napewno nie będzie to nillkin, samo szkło wychodzi 30-40zł.