Skocz do zawartości
  • 0

Ważne dla mnie pytanie o Taiwan OS3.0.1.0.WNATWXM dla Xiaomi 14 ultra.

Pytanie

Opublikowano

Zdenerwowalo mnie już po prostu chodzenie z dwoma telefonami , czasem trzema w mojej listonoszce (takie zboczenie) - jeden Xiaomi wiadomo fotki , filmy drugi do placenia wrażliwych aplikacji postanowiłem jednak chwilowo zainstalować aurora_tw_global_images_OS3.0.1.0.WNATWXM_20251208.0000.00_16.0_tw_315db49c81 i zablokować bootloader. W razie bólu uśmiechnę sie do kolegi @QbaPL może jeszcze raz pomoże , ale dawno sie nie bawilem moim 14 ultra tylko podcxas aktualizacji. I stąd moje pytanie może ktoryś z kolegów ma ten model i ten rom, albo kolega @Kacper Skrzypek pomoże. O co mi chodzi z instalacją sobie oczywiście poradzę tylko czy aby na pewno tam działa dialer Xiaomi z nagrywaniem, i jak wtedy trzeba region zmienić na tajwan żeby działało nagrywanie? I drugie pytanie - jezeli przyjdzie update Taiwan romu czy można instalować i to nie zniknie, nagrywanie jest mi bardzo potrzebne do załatwiania spraw - że tak nazwę lekarsko - urzędowych. Moze ktos przeczyta i bedzie tak miły i odpisze, nie chce się wsadzić na minę.

• Like 1

32 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Na ROMie Tajwan nie ma możliwości zmiany regionu. Ja akurat siedzę na Indonezji i przy wybraniu Polski nie ma możliwości nagrywania, no ale na Tajwanie ten problem odpada.
Reszta działa, przychodzą aktualizacje i nic nie znika, przynajmniej tak było dotychczas.

• 0
Opublikowano (edytowane)

OK dzieki to niedługo zajme sie moja 14 tylko podładuję. Rozumiem ze wiesz że na Tajwanie jest nagrywanie na 100% bo ostatnio o Indonezji róznie pisali.

I jeszcze jedno bo z tego co z dawna pamietam to trzeba sie wylogowac z konta Xiaomi i konta google bo innaczej czarny ekran i godziny zabawy przy nowym full romie z czyszczeniem. Teraz namieszali z tym gogle w ktorym miejscu jest opcja wylogowania z niego , juz stary kurde jestem nie moge znaleźć.

Edytowane przez kris68
  • 0
Opublikowano

Na Tajwanie jest nagrywanie, na Indonezji to już podobno w nowszych telefonach nie ma. Czekam na aktualizację do andka 16 i hOs 3.0, mam nadzieję że będzie dobrze.
Co do konta Google to musisz wejść w "konta i synchronizacja", kliknąć "Google" później w konto i na dole masz takie trzy kropki w okręgu z napisem "więcej", klikasz to i jest tam opcja "usuń konto".

• 0
Opublikowano (edytowane)

a na pewno wgrywasz poprawny firmware ? ..ale raczej tak można sprawdzić : MD5

MD5 : 315db49c81befafc77a5a6e3dd9a4b1b   ....https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/aurora/

W necie nic nie można znaleźć odnośnie takowego błędu ..ale AI coś tam podpowiedział czy to coś wnosi do sprawy ?

Cytat

taki problem zwykle występuje podczas korzystania z narzędzia Mi Flash Tool, wskazując na niezgodność poziomu poprawki zabezpieczeń lub nieudaną kontrolę CRC podczas procesu flashowania oprogramowania sprzętowego. Ten błąd często pojawia się na nowszych urządzeniach Xiaomi (Android 10+) z powodu problemów z partycjami dynamicznymi lub korzystania z niekompatybilnego, starszego lub nieoficjalnego oprogramowania sprzętowego.

ale z tego co podałeś na forum to już można coś wysnuć tzn najlepiej jak FW jest bezpośrednio na C:\xiaomi_rom  ...nie ma spacji w nazwie folderu i znaków specjalnych ja chyba nawet zmieniłem tą długą nazwę na coś "normalnego" np : romxiaomi   itp  ...ale to taka podstawa do wgrywania FW gdzieś jest to opisane na forum https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-wgrywanie-rom-u-globalcn-przez-fastboot-windowslinux/

Edytowane przez Kris Kinski
  • 0
Opublikowano (edytowane)

No ale jak zaznaczył opcję clean all with lock to może nie powinno to rzutować? Zakładam że to najpierw robi formata danych a potem dopiero wrzuca nowy rom ... Więc teoretycznie sygnatury nie powinny blokować tego procesu ... Na priv już pisałem wcześniej to co załogant Kris Kinsky wspomniał ... Tego typu soft często się biesi jak są udziwnione nazwy plików i skomplikowane ścieżki dostępu ... Tu by trzeba było zacząć właśnie od sprawdzenia tej sumy kontrolnej żeby mieć pewność że pobrany rom jest prawidłowy - dwa - że ROM jest dla trybu fastboot - trzy - skrócić możliwie jak najbardziej ścieżki i nazwy plików / katalogow ... Też często pomaga uruchomienie programiku jako admin ... No i jak to wszystko ogarniemy to spróbować znowu 🙃

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano
6 godzin temu, Master napisał(a):

Zakładam że to najpierw robi formata danych a potem dopiero wrzuca nowy rom

Nie. Najpierw wrzuca się ROM, a na końcu robi się format + lock.

Osobiście spróbowałbym zakomentować linijki związane z security patchem w skrypcie i wgrać ROM najpierw bez blokowania, bo nie wiadomo, czy się coś nie wysypie, a potem ewentualnie zablokować ręcznie jak już będzie wiadomo że jest ok.

• 0
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie. Najpierw wrzuca się ROM, a na końcu robi się format + lock.

O to ciekawe ... Czyli miflash wrzuca niejako drugi system oprócz tego który już jest w fonie - a dopiero potem usuwa ten stary? Czyli to muszą być oddzielne partycje na to? Tu przyznam że ciekawy temat ... 🙃 Jeśli można troszkę więcej info to bym prosił żeby coś napisać w wolnej chwili ... 

W każdym razie to by tłumaczylo czemu do sygnatur zabezpieczeń się przywalił ... 🙃

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano

Zrobilem innaczej - tak jak mi poradził @Master, a mianowicie skrociłem nazwe romu, mimo że rozpakowany rom był na pulpicie, a miflsh na dysku c bezpośrednio a pulpit to przecież to to samo. Ale najpierw żeby sie przekonać czy naprawde jest nagrywanie i to moja wina, zaznaczyłem - save user data - żeby sprawdzic czy to działa- dopiero jak zaznaczyłem - clean all and lock - wszystko poszło od strzału i super działa - posługuje sie programem - Coolmuster Android Assistant - zrobiłem pełen backup - i po wszystkim przywróciłem eszystko - restore - on przywraca wszystko łacznie z aplikacjami - teraz pozostało tylko poustawiać aplikacje - i wszędzie się zalogować bo tego normalne nie przywraca - i gra muzyka. Pewnie kiedyś wrócę znów do xiaomi.eu ale jak wie @Master mam trudna sytuację z ciężko chorą Mama i robią diabelne problemy - stąd każdą rozmowe musze miec nagrywaną - to nie dowód w sądzie bo nie wolno - ale mimo wszystko raz tak wyruchałem Orange - bo wysłalem im plik z nagraniem rozmowy z konsultantem, który albo kłamał, albo nie wiedział co mowi- i bardzo wyprostowali mi o dziwo za duży rachunek. Przepraszam za kłopoty i dziękuję wszystkim za pomoc.

• 0
Opublikowano (edytowane)

@kris68 Nagrywać rozmowy można i to wykorzystać w razie czego - warunkiem jest żebyś był uczestnikiem tej rozmowy ... Wtedy nie musisz uprzedzać rozmówcy że nagrywasz ... Tak więc działaj 🙃 sądy bardzo różne dowody przyjmują - sam to niedawno przerabiałem bo miałem pokopiowane rozmowy z komunikatora które wrzuciłem do Worda - gdzie pogubiłem co istotne dla lepszej czytelności - kurator pozwanego - za którego musiałem jeszcze zapłacić prawie tysiąc zeta -  przywalił się do tego i po przegranym procesie odwołał się do drugiej instancji gdzie też przegrał 🙃 czytałem uzasadnienie pierwszego wyroku i sądy akceptują takie akcje ... tam więc lepiej mieć to nagrane ... Nigdy nie wiadomo kiedy się przyda ... Sorki za offa ... Fajnie że poszło Krzychu 👍 ps. Przesyłka dla Ciebie w psczkomacie ... Ps2 nie wiedziałem nawet że tam jest taka opcja jak save user data ... O ile pamiętam to były te dwie opcje na dole - clean z lockiem albo clean bez locka ... 🙃

Edytowane przez Master
  • Like 1
  • 0
Opublikowano

Sorry za offtopic, ale muszę zadać pytanie. Ciągle się rozchodzi na forum, że telefon musi mieć nagrywanie rozmów, bo inaczej tragedia. To jakiś wasz fetysz z tym nagrywaniem rozmów, czy pracujecie w marketingu, że musicie wszystko nagrywać? :) o co chodzi z tym nagrywaniem, że tak wam na nim zalezy. Ja osobiście nie znam osoby, która nagrywa rozmowy, czy to na Samsungach, iPhone, na niczym. Nikt nigdy nawet o tym nie wspomniał wśród rodziny, znajomych itp.

• 0
Opublikowano (edytowane)

@marcin_poco Xiaomi z funkcją nagrywania rozmów ma  dużą wyższą wartość gdy wymieniasz tel na kolejny nowy i sprzedaje się natychmiast, niż inne używane modele których jest mnóstwo - gdzie każdy inny Android i iPhone obecnie tego nie oferuje. Myśl logicznie a nie rodzinnie. 

@kris68 Rozważam identyczna sytuację jak TY, mam inny model tel. Nigdy nie miałem EEA ani global dłużej niż 0.5 godz. Jak działa Tajwan? Dużo syfu? Debloadujesz? Przeniosłeś aplikacje bez bałaganu? Tak normalnie ? 

@Marrik Tajwan nie ma zmiany regiony na inny? Co jest w tym przypadku plusem a co minusem ? Rozumiem że polski jest bo to global Tajwan.

Edytowane przez zagrobelny
  • 0
Opublikowano (edytowane)

@zagrobelny

A na co komu stary niewspierany już telefon po kimś? Chyba, że wymieniasz telefony jak rękawiczki? Nadal nie rozumiem, o co chodzi z tym nagrywaniem rozmów. Do czego wam to? Co zrobisz gdy kogoś nagrasz?

Edytowane przez marcin_poco
  • 0
Opublikowano (edytowane)

@marcin_poco po to ,że  jak kosztował 3500 PLN to po 3 latach sprzedasz za 1000 PLN co nie chodzi piechotą po ulicy, a ludzi interesuje działanie tel a nie wspieranie update.

Edytowane przez zagrobelny
  • 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marcin_poco napisał(a):

Sorry za offtopic, ale muszę zadać pytanie. Ciągle się rozchodzi na forum, że telefon musi mieć nagrywanie rozmów, bo inaczej tragedia. To jakiś wasz fetysz z tym nagrywaniem rozmów, czy pracujecie w marketingu, że musicie wszystko nagrywać? :) o co chodzi z tym nagrywaniem, że tak wam na nim zalezy. Ja osobiście nie znam osoby, która nagrywa rozmowy, czy to na Samsungach, iPhone, na niczym. Nikt nigdy nawet o tym nie wspomniał wśród rodziny, znajomych itp.

to podam Ci przykład kiedy mi się przydało - ogólnie za dużo nie dzwonię i nie odbieram połączeń ale ostatnio przydało mi się to w sądzie ... mam teraz akurat sprawę w sądzie we Wrocławiu z kancelarią prawną - to moja szósta sprawa wiec jestem już dość w tym obyty (choć wolałbym odwrotnie ...) w każdym razie podpisaliśmy wiele lat temu umowę z której jak się okazało się nie wywiązali - jak już miałem tego pewność to wysłałem do nich korespondencję na którą nie otrzymałem odpowiedzi - przygotowałem pozew o zadzwoniłem do nich jeszcze zapytać czy to składać czy nie - mieli oddzwonić i oczywiście tego nie zrobili - no to poszedł pozew - na pozew raczyli odpowiedzieć - w pozwie pisałem że pomimo wielokrotnych prób kontaktu mailowego pisemnego i telefonicznego nie uzyskałem żadnych informacji ani propozycji załatwienia tematu no a droga sądowa to w sumie ostatnie co mi zostało biorąc pod uwagę kompletny brak reakcji drugiej strony ... nie miałem niestety wysłanych do nich wiadomości bo kilka wysłałem lata temu i dawno już wywaliłem ze skrzynki a tych wysyłanych przez formularz na stronie też nie było jak zapisać ... mialem za to pisemną korespondencję i potwierdzenia jej nadania a także zwrotki z ich podpisem ... napisalem w pozwie że kontaktowałem się danego dnia telefonicznie i brak kontaktu z ich strony był już przyczyną złożenia pozwu - oni w swoim piśmie podważyli oczywiście wszystkie moje dowody i to o czym pisałem - w tym to że kontaktowałem się z nimi telefonicznie - też napisali że korespondencji nie odbierali bo jest kovid i od nikogo nie odbierają ... co tez oczywiscie bylo sciemą - bo mialem przez nich podpisane potwierdzenie odbioru ... w każdym razie zamiast załatwiać bilingi to wysłałem do sądu ta nagrana rozmowę i udokumentowalem kiedy się odbyła i że została zarejestrowana dzięki posiadaniu romu xiaomi EU i telefonu 14 pro 🙃 opisałem ta rozmowę czego dotyczyła i udostępniłem ja w całości do pobrania ... wcześniejszych połączeń już nie miałem jak udokumentować bo kilka lat wcześniej do nich dzwoniłem a potem co jakiś czas pisałem maile lub przez ich formularz ... ale to wystarczyło ... ogolnie chodzilo mi o to, zeby sad wiedzial, ze podjalem rozne proby kontaktu zanim skierowalem sprawe do sadu ...

ps. nagrywanie jest teraz bardzo modne ... ja przez takie zachowanie i przez to że do nikogo już nie można mieć zaufanie kilkanaście lat temu zrezygnowałem z pracy w urzędzie ... jeśli wtedy tak było to nue chce nawet myśleć co jest teraz ... 🙃

ps2 - nagrywanie przydalo mi sie tez jak drugi raz dzwonilem do pozwanego - juz po zlozeniu pozwu - bo oni z jednej strony chcieli zeby sad w calosci odrzucil moj pozew a z drugiej zaproponowali ze sa gotowi na negocjacje ... i sad dal nam 2 miesiace na te negocjacje - oczywiscie z ich strony to chodzilo tylko o to zeby przedluzyc postepowanie bo okazalo sie ze staraj sie o jakas forme restrukturyzacji - zapewnie tez z po to, zeby zablokowac mozliwosc egzekucji komorniczej (to co mi wisieli - kilka tysiakow bez odsetek to nic w porownaniu z caloscia zobowiazan - ktore jak sie okazalo wynosza ponad milion zeta ...) no i ta rozmowa dosc nam sie przedluzyla bo rozmawialismy wlasnie o ewentualnej ugodzie wycofaniu pozwu i tej restrukturyzacji ... ja dosc szczegolowo tam pytalem o rozne sprawy bo chcialem to strescic dla znajomego prawnika ... ale ostatecznie przeslalem mu wlasnie nagrana rozmowe zeby sam odsluchal i wylapal rozne "smaczki" - co tez mi sie przydalo bo on potwierdzil tez to co sam podejrzewalem i doradzil zeby dalej jechac droge sadowa - bez zadnych ukladow z pozwanym ...

Edytowane przez Master
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano

A na co komu stary niewspierany już telefon po kimś? Chyba, że wymieniasz telefony jak rękawiczki? Nadal nie rozumiem, o co chodzi z tym nagrywaniem rozmów. Do czego wam to? Co zrobisz gdy kogoś nagrasz?

A to jest jakiś fetysz, że trzeba mieć na bieżącą wspierany telefon?
Masz wśród swoich znajomych czy rodziny kogoś kto pozbył się telefonu bo przestał być wspierany?
A co do nagrywania, przeczytaj choćby to co Kris napisał dlaczego potrzebne mu nagrywanie.
A nagrywanie przydaje się choćby w przypadku jak wydzwaniają z ofertą z banku, kablówki, operatora GSM, to są tylko przykłady bo jest dużo więcej sytuacji kiedy na spokojnie można odsłuchać co padło w rozmowie.
A co z tym jak kogoś nagram? analizuje rozmowę/nagranie i archiwizuję.
  • 0
Opublikowano (edytowane)

@Master

Dowód w sprawie ważna rzecz, problem w tym, że nikt się nie bawi w modowanie, odblokowanie nowo zakupionego telefonu. Jesteś jedną z niewielu osób, które się w to bawi. 

5 minut temu, Netoper napisał(a):

Masz wśród swoich znajomych czy rodziny kogoś kto pozbył się telefonu bo przestał być wspierany?

Ja sam i znajomi uzywają telefonu do jego śmierci, ale nie każdy taki jest. Jak telefon straci wsparcie, to nie odnowi się certyfikat Play Protect. Producenci wymuszają, kupno nowego telefonu. Do tego każdy chce mieć nówkę. Ludzie nie kupują używek, bo to się nie opłaca.

• 0
Opublikowano
59 minut temu, marcin_poco napisał(a):

@Master

Dowód w sprawie ważna rzecz, problem w tym, że nikt się nie bawi w modowanie, odblokowanie nowo zakupionego telefonu. Jesteś jedną z niewielu osób, które się w to bawi. 

mozna to miec i bez takich zabaw ... kupic chinczyka np. czy z ofert na serwisach aukcyjnych ... sam jak sprzedawalem fona ostatnio to o tym wspomnialem ze jest odblokowany i jakie sa tego wady i zalety ... fona sprzedalem moment ... pisalem ze moge tez wrzucic rom globalny z lub bez tej funkcjonalnosci i zablokowac go z powrotem ... w sadzie poradzilbym sobie i bez tego - ale bylo to szybsze i wygodniejsze niz sciaganie bilingu przez operatora ... teraz mamy takie podle czasy ze miec lub nie miec takie rozmowy to moze byc bardzo istotne w przypadku wlasnie spraw sadowych ... bo oszustwo kwitnie i ma sie znakomicie w panstwie prawa i sprawiedliwosci :) w ogole ja po swoich wieloletnich przygodach z sadami i komornikami to moglbym chyba juz ksiazke napisac ... a oszukuja teraz wszyscy ... mnie kancelaria prawna nawet - co kiedys by mi do glowy nie przyszlo ... komornicy to samo ... ostatnio czytalem ze na kilka milionow komornik przekrecil wierzycieli ... nie znamy dnia ani godziny ... zaprawde powiadam ...

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano

@zagrobelny wlaczyłem Taiwan bez zadnych problemów, owszem podana przeze mnie aplikacja przeniosla wszystko, ale aplikacje trzeba poukładać bo pakuje wszystko jak leci ale to akurat normalne, nie stwierdziłem, żadnego syfu. Debloatu ze wzgledu na obowiązki nie zdążylem jeszcze zrobic ale w weekend tak.

@marcin_poco przedstawilem sytuacje z Orange ktorą wygralem to raz, po drugie @Master jako wieloletni kolego wie chyba wszystko o ciężkiej chorobie mojej Mamy, następnie jak napisał jezeli uczestniczysz w rozmowie możesz nagrywać, może w sadzie nie bedzie to dowod ale jakas poszlaka , ktorą sąd na pewno sprawdzi. Następnie mam b. powazne problemy z Miejskim Osrodkiem Pomocy Społecznej u siebie po kilku latach odmowili pomocy asystenckiej bez podania powodu. Oczywiście na drugi dzień poszlo odwolanie na kilka stron A4 z powolaniem się na wszystkie możliwe paragrafy m.innymi KPA i skargą na pracownika ktory delikatnie mówiąc w sposob malo empatyczny i nieprofesjonalny przekazywał informacje. Rzecz nastepna, niestety tak jest że cos zlego się dzieje w weekend i pozostaje opieka calodobowa a u mnie Bochenski szpital nazywaja od dawna "umieralnia". Lekarz przez telefon slysząc że Mama ma 88 lat, przewaznie stwierdza że nie widzi potrzeby jego wizyty, obserwować i w razie czego dzwonić pod 112 a karetka teraz przyjeżdza bez lekarza. Ja sie zawsze przedstawiam i tego samego rządam od lekarza, i już sie nauczylem  po kilku latach, mam przygotowaną formułkę " proszę o nazwisko pana doktora i ja za 5 minut autem będe u pana w gabinecie prosze przygotować oświadczenie, że odmawia pan pomocy z podaniem powodu i swoim nazwiskiem i pieczątka, w poniedzialek jestem u dyrektora szpitala z dokumentem i zapewne zostana w stosunku do pana wyciągniete konsekwencje ". Lekarz cięzko wkurzony po takim stwierdzeniu jeszcze się nie zdażyło zeby odmówił, i przeważnie po 20-30 minutach jest u nas a to że wkurzony mnie nie obchodzi. W ten sposob 4 razy w drugim pólroczu wyciagnąlem Mamę z zapalenia oskrzeli, a jak potem w poniedzialek już przyjeżdza lekarz domowy, ale podwójny specjalista: chorób wewnetrznych, i  nie wiem czy dobrze napiszę specjalista opieki rodzinnej czy jakoś tak. I zawsze , moze raczej często dodaje antybiotyk i kroplówkę i stwierdza bo akurat mamy bardzo dobre stosunki : dobrze , ze pan zadzwonil bo to od piatku czy soboty zamieniłoby się w zapalenie płuc i w tym wieku skutek wiadomy. Teraz rozumiesz po co nagrywanie.

I ostatnia sprawa mam faktycznie stwierdzony niedosluch z powodu pracy w huku, faktycznie nie slyszę tylko pewnych wysokich tonów. Ale nauczyłem się jednego : jak ktos dzwoni kogo przepraszam nie lubie i słysze : bla, bla,bla czy pan Krzysztof N. - mówię jestem osobą niepelnosprawną z niedosłuchem proszę mówić powoli, głośno i wyraźnie, czym uwierz każdego doprowadzam do szału. I czasem jak mi nie zalezy to mowie od razu przepraszam ale rozmowa ze wzgledu na moją niepełnosprawność jest nagrywana gdyby czegos nie zrozumiał i wtedy słysze odkładaną sluchawkę. Jak mi zalezy na rozmowie bo jest wazna tą informacje przekazuje na końcu.

Przepraszam administratorow za offtop i to poważny ale proszę tego nie kasować - moze komus się przyda. Jest to jednak trochę zwiazane z nagrywaniem rozmów i zadanymi pytaniami.

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

@Master@kris68

Ja na szczęście nie mam kredytów i działalności, ale urzędnicy, zawsze mogą na ciebie coś znaleść, gdyby chcieli. Przykra sprawa w Polsce. Jesteś dla nich wrogiem, choć ich utrzymujesz.

• 0
Opublikowano

A'propos  romu Taiwan może ktoś doradzi. Wrzuciłem rom powoli wszystko instaluje, nie mam jeszcze ani antywirusa ani adguarda. Wszyscy sie mogą do mnie dodzwonić, prosilem o to 5 osob ja do nich tez. I jeden numer ale wczesniej wyjasnie przywrocilem ustawienia fabryczne i kopię. Jeden kuzyn ze Ślaska jak do mnie dzwoni pojawia sie jak zauwaze na sekune i koniec. W telefonie pisze polaczenie nieodebrane. Do niego smsy dochodza i od niego tez. Awanturuje mi sie że skopalem telefon. I druga rzecz wzialem swoja motorole razr 60 tam mam jak w X 14 ultra tez jedna karte Orange druga Premium Mobile - wykręcam swoje numery w xiaomi- i ta sama akcja odrzuca. Nie jestżaden numer zablokowany. Czy ktos potrafi pomóc i wyjaśnić w czym lezy problem ??

• 0
Opublikowano (edytowane)

Może to coś po stronie operatora znajomego ?  bo nie wydaje mi się żeby to był jakiś problem od strony FW czy to Taiwan czy Indonesia ( ja mam Indonesia na moim POCO F7 i jest wszystko OK )  ...a może to właśnie on ma "skopany" smartfon :-)

• 0
Opublikowano

To i to mu mówię, on jest młodszy o rok, uważa ze mądrzejszy - nie da się przekonać , że wina może być po jego stronie, wczoraj sprawdziłem jeszcze 2 osoby  - normalnie się dodzwoniły. Teraz mi tłumaczy że skopałem coś w laptopie bo czasem używam łącza do Windows/ łącza do telefonu, ale co to ma wspólnego ?

• 0
Opublikowano

Nie mam czarnej listy/ nikogo zablokowanego smsy od niego dochodzą - typu zadzwoń. Bo tak się umówiliśmy teraz on wysyła sms , ja oddzwaniam.

• 0
Opublikowano (edytowane)

To dla testu niech twój kolega przełoży swoją kartę / swojego operatora do innego telefonu i niech zadzwoni ...oczywiście jeśli ma taką możliwość. :-) ...jak się połączy i będzie wszystko OK to on ma skopany telefon  a może tak zrobić po twojej stronie do innego smartfona dla testu ?  czy to coś podpowie ? 

• 0
Opublikowano

Szczerze  mówiąc sprawa załatwiona, wina była po mojej stronie,2 karty miałem zdublowane sim i e-sim w drugim fonie. Na xiaomi.eu było wszystko ok a nawet mnie wkurzało bo na raz dzwoniły dwa telefony. Ale po przejściu na Tajwan w Xiaomi co się przepraszam popieprzyło - i jednych odrzucał z jednego numeru, innych  z drugiego mimo to że drugi fon z e-simami był wyłączony. Skasowałem wszystkie e-simy wyłączyłem u operatora i wszystko działa. No ale nie podejrzewałem ze to działało na Xiaomi.eu sofcie - nie będzie działało na Tajwanie. Sorry za zamieszanie.