Kacper Skrzypek Posted April 11, 2024 Posted April 11, 2024 W tym miejscu poruszamy tematy związane z użytkowaniem smartfona POCO F6 / Redmi Turbo 3, które nie wymagają tworzenia oddzielnego wątku (typu ogólne pytania dot. specyfikacji, działania telefonu itd.).
lee Posted May 30, 2024 Posted May 30, 2024 https://root-nation.com/pl/elektronika-pl/smartphones-pl/pl-recenzja-poco-f6/ test tego modelu.
Master Posted May 30, 2024 Posted May 30, 2024 (edited) to jest jeszcze na benchmarku ... co prawda wersja pro ale też można obadac ... https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/test-poco-f6-pro.html a tu bezpośrednie porównanie f6 z f6 pro ... https://spidersweb.pl/2024/05/poco-f6-f6-pro.html Edited May 30, 2024 by Master
lee Posted June 17, 2024 Posted June 17, 2024 https://www.gsmmaniak.pl/1496951/poco-f6-5g-test-recenzja-opinia-czy-warto-kupic/
Loczeski Posted September 8, 2024 Posted September 8, 2024 ta bateria to faktycznie jest taka tragiczna czy tylko straszą? Chce przejść z poco f3.
Piotr W Posted September 9, 2024 Posted September 9, 2024 Nie ma tragedii. Da się żyć. Może nie jest jakoś super ale prawdę mówiąc nie widzę żeby było wyraźnie gorzej niż na moich poprzednikach. 1
Piotr W Posted September 19, 2024 Posted September 19, 2024 (edited) Czy są szanse na tę funkcje ? Oczywiście te trzy 😂 Edited September 19, 2024 by Piotr W
Kacper Skrzypek Posted September 19, 2024 Author Posted September 19, 2024 Opcja nr 3 jest już na xiaomi.eu, reszta na pewno nie. Nie grzebiemy w tym. 1
Piotr W Posted September 19, 2024 Posted September 19, 2024 Tryb jednej dłoni nie działa prawidłowo wg mnie. Np nie wyświetla całego pulpitu. I nie da się rozwinąć w dół. Ale np wywołana lista aplikacji jest przewijana. O ile to ma jakiś podobnie działać bo w Huawei elementu ulegały zmniejszeniu a nie przewijaniu
Adam Beck Posted October 14, 2024 Posted October 14, 2024 (edited) Panowie a mam takie pytanko czy jest jakakolwiek szansa na poprawę jakości foto,kamery w jakimś znacznym stopniu w tym chinolku F6 ??? Jak najbardziej można zrozumieć że jest to linia nastawiona na wydajność no ale według mnie wyszło im to tragicznie nawet szajsung A55 leje fotograficznie tego pocza F6 baaa nawet stareńki x3pro jawnie robi lepsze zdjęcia. Z zapowiedzi jeszcze przed premierą x6pro miał to być telefon bardziej nastawiony na wydajność a seria F jako bardziej wszechstronna. Edited October 14, 2024 by Adam Beck
Piotr W Posted October 14, 2024 Posted October 14, 2024 Niby jest poprzez gcam. Ja różnicy nie widzę. Może jestem ślepy. Telegram: poco f6 photography
Mn1s1ek Posted November 6, 2024 Posted November 6, 2024 Hej, miałem POCO F2 Pro, teraz mam POCO F4, który niestety zaczyna mi zamulać więc niedługo zamierzam kupić POCO F6. Pytanie przed zakupem: czy można na F6 zainstalować oficjalny ROM w wersji bodajże indyjskiej, żeby mieć nagrywanie rozmów, dialer i apkę SMSów od MIUI? No i nie pamiętam już czy taka operacja wymagała odblokowania bootloadera?
Master Posted November 6, 2024 Posted November 6, 2024 (edited) 28 minut temu, Mn1s1ek napisał(a): Hej, miałem POCO F2 Pro, teraz mam POCO F4, który niestety zaczyna mi zamulać więc niedługo zamierzam kupić POCO F6. Pytanie przed zakupem: czy można na F6 zainstalować oficjalny ROM w wersji bodajże indyjskiej, żeby mieć nagrywanie rozmów, dialer i apkę SMSów od MIUI? No i nie pamiętam już czy taka operacja wymagała odblokowania bootloadera? jeśli jest taki rom to można ... robisz to miflashem - musi być odblokowany bootloader - można też kombinować z podmianą plików romu i wtedy bootloader może być zamknięty ... nie wiem czy to przejdzie ale sporo osób już pisało o tym ... możesz odezwać się do @Marrik to specjalista w takim kombinowaniu 🙃 i nie w indyjskiej tylko indonezyjskiej - identyfikator w romie to ID Edited November 6, 2024 by Master 1
Piotr W Posted November 6, 2024 Posted November 6, 2024 (edited) Ale poco ? 😀 Wszak w romie który tworzy Xiaomi eu i ten portal jest to wszystko o co pytasz 😆 Bootloader trzeba odblokować i są z tym ogromne problemy ale to chyba lepsze rozwiązanie Edited November 6, 2024 by Piotr W
Master Posted November 6, 2024 Posted November 6, 2024 no pewnie że rom Xiaomi eu lepszy ... tyle że do jego wrzucenia konieczny jest unlock - i unlock musi już zostać ... za to po wrzuceniu globala np. tego na Indonezję locka można zrobić z powrotem przy wgrywaniu romu - dla niektórych też może to być istotne (test strong integrity ...) a jeśli udałoby się wrzucić ten rom bez robienia unlocka to jeszcze lepiej szybciej i wygodniej ... tak więc są różne opcje kombinacji 🙃 choose well ... ps. jako że to forum użytkowników romow Xiaomi eu - gdzie tolerujemy też wyjątkowo użytkowników tzw. globali - moja powinnością jest doradzanie zrobienia unlocka i wrzucenie Xiaomi eu - który jest jedynym słusznym systemem dla naszej społeczności ... 🙃
Kacper Skrzypek Posted November 6, 2024 Author Posted November 6, 2024 4 godziny temu, Master napisał(a): który jest jedynym słusznym systemem dla naszej społeczności Nie przesadzajmy
Master Posted November 6, 2024 Posted November 6, 2024 1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie przesadzajmy 🙃 czasami można coś humorystycznie napisać ... dla rozładowania atmosfery 🙃 kto wie o co chodzi ten zrozumie dystans i wrzutkę ... a i prawda jest taka że romow Xiaomi eu nie musimy się wstydzić, a ekipa robi świetną robotę ... przy okazji coś może wiadomo w kwestii nowych zasad unlockow? czy dalej tkwimy w zawieszeniu?
Mn1s1ek Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 Przez chwilę przeszła mi przez głowę myśl, że może by spróbować z moim nowym F6 przejść na .eu ale chwila lektury wątku o odblokowaniu BL wystarczyła, żebym porzucił ten szalony pomysł. A na ciemnej stronie mocy, czyli na Globalu, z brakiem nagrywania rozmów poradziłem sobie instalując reaktywowaną apkę True Phone i jedyne co mnie jeszcze drażni to brak stałego Always on Display. Może ktoś zna obejście/rozwiązanie tej opcji? A jak nie to trzeba będzie poczekać do grudnia na HyperOS 2.0, może aktualizacja przyniesie zmianę tego ustawienia.
Master Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 no ... z tym unlockiem zamieszali juz konkretnie ... ja jeszcze nie zamowilem 15 pro ... a mialem juz to zrobic ponad tydzien temu ... ciekawe czy dadza rade porobic unlocki tam od razu w sklepie - na razie pisza ze czekaja na romy xiaomi eu - jak beda juz do 15tek to wtedy zobacze co tam pisza w komentarzach / pytaniach ... ogolnie warto przejsc na xiaomi eu - i wyjsc z ciemnej globalowej strony mocy - jak to slusznie zauwazyles ta apka co piszesz to polecal ja tez chyba ostatnio @kris68 a do AOD to nie wiem czy nie ma tez jakichs apek - sam sie w to nie bawilem to trudno cos polecic ale kto szuka ten znajduje ...
pejta Posted December 10, 2024 Posted December 10, 2024 Dzisiaj pojawiła się u mnie aktualizacja (region Polska) do wersji 1.0.10.0.UNPMIXM (zaktualizowano pakiet bezpieczeństwa do listopada 2024, zwiększono bezpieczeństwo systemu).
keniwre Posted December 10, 2024 Posted December 10, 2024 (edited) No i g**** z tego. Dalej nie można odblokować bootloadera, równo o 0:00 czasu Pekińskiego (17:00 w Polsce) Edited December 10, 2024 by keniwre
Piotr W Posted December 10, 2024 Posted December 10, 2024 (edited) 1 minutę temu, keniwre napisał(a): No i g**** z tego. Dalej nie można odblokować bootloadera, równo o 0:00 czasu Pekińskiego (17:00 w Polsce) Widziałem automat na telegramie w formie skryptu w ,,poco f6 updates,, Edited December 10, 2024 by Piotr W
keniwre Posted December 10, 2024 Posted December 10, 2024 Jaki automat ? Mogę prosić odrobinę jaśniej ?
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2024 Author Posted December 10, 2024 Nie wiem, czy mówimy o tym samym skrypcie, ale chyba tak. Nawet go tłumaczyłem na polski. Instrukcja:
pejta Posted January 1 Posted January 1 Dzisiaj pojawiła się u mnie aktualizacja (region Polska) do wersji 1.0.12.0.UNPMIXM (Naprawiono: Rzadkie awarie w określonych aplikacjach).
wid3l3c Posted January 8 Posted January 8 (edited) Dyskusja ogólna, ale czy na telefon można ponarzekać? Przesiadłem się z S10 lite w październiku i mam wrażenie, że nastąpił masywny downgrade. Responsywność telefonu niby nieco się poprawiła - w sensie szybkość działania, ale to tyle z rewelacji. Bateria zdycha w oczach, szybkość reakcji po odblokowywaniu ekranu po przyłożeniu palucha to tempo żółwia. I to po zrobionym debloacie z jakichś totalnie zbędnych funkcji. Aparat robi zdjęcia bardzo średnie. Nie chcę mówić, że jestem rozczarowany bo... ja jestem zrozpaczony. Poprzedni tel co miałem ponad 3 lata, gdyby nie wypadek-przypadek pewnie dalej by służył. Do tego cała nakładka hyperos to jakaś kosmiczna porażka, zero intuicyjności, proste zadania skomplikowane, możliwości personalizacji średnio nijakie. Niby xiaomi na rynku tyle lat, ale kompletnie niczego się nie nauczyli przez ten czas jak powinien działać system. Samsung w swoim S10 lite był lata świetlne do przodu względem hyperosa. Czy tutaj jest jakakolwiek systemowa alternatywa dla tego kibla z którym niestety będę uwiązany jakiś czas? Custom romami bawiem się za czasów Galaxy S4 - ale teraz w czasach gdzie wszystko robi się telefonem potrzebuję jednak bezpieczeństwa i nie wiem na ile można customom zaufać w tych czasach? Edited January 8 by wid3l3c
nemed Posted January 8 Posted January 8 Nie wiem, jaki masz rom ale u mnie, z uwagi na problemy z odblokowaniem bootloadera, na romie EU, wszystko działa jak powinno i nie zauważam u siebie Twoich problemów z telefonem.Wysłane z F6
Piotr W Posted January 9 Posted January 9 Zgadzam się że bateria to dramat ale czego się spodziewać. Mi zdjęcia i szybkość nie sprawiają zawodu. Customy są. Nie próbowałem opartych nie na hyperOS. Wszystkie tego rodzaju mają jakieś ,,ale,,
VRil Posted January 12 Posted January 12 Witam Mam pytanie do użytkowników Poco F6 . Niby parametry techniczne wyglądają bardzo dobrze lecz chciałbym poznać Wasze opinie. Wiem że to zależy od oprogramowania ,wersji launchera itp. oraz to że z HyperOS1 bywa różnie ,ale proszę mi powiedzieć jak jest z szybkością i responsywnością systemu na tym telefonie w codziennym użytkowaniu . Czy występują ,przycięcia ,mikrolagi np: podczas przewijania list( kontakty,wiadomości,ustawienia,internet itp ) -jestem uczulony na to 🙃 Jak to jest naprawdę z baterią ,czy topi się w oczach ? ,oraz czy telefon się mocno nagrzewa ? Oczywiście nie mówię tu katowaniu telefonu jakimiś gierkami Fps, ale o sytuacji typowych dla codziennego użytku -wykonywanie połączeń ,internet ,telegram itp . 1
Piotr W Posted January 12 Posted January 12 Mi się nic nie zacina. Z telefonu korzystam bardzo dużo. Bez ładowarki 90W nie dałbym rady. Często już koło południa jest z pół baterii zjedzone bez nadużywania telefonu. Nie jest dobrze. Może nie tragicznie. 1
Master Posted January 12 Posted January 12 11 minut temu, Piotr W napisał(a): Mi się nic nie zacina. Z telefonu korzystam bardzo dużo. Bez ładowarki 90W nie dałbym rady. Często już koło południa jest z pół baterii zjedzone bez nadużywania telefonu. Nie jest dobrze. Może nie tragicznie. polecam zrobić debloat ... bez tego w ogóle nie chytam się fona 🙃 sprawdziło się już na mi 11 ... teraz sprawdza się na 14 ... nie wiem na ile poprawi czas pracy na tym modelu ale na pewno poprawi a to zawsze plus ... 1
Recommended Posts