Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Lutego 2024 Autor Opublikowano 27 Lutego 2024 Tak, Xiaomi wydało poprawkę na restarty.
Master Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 (edytowane) 4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak, Xiaomi wydało poprawkę na restarty. panie Kacprze - tak z ciekawości - z czego wynikają te restarty? na razie na romach do 14 tego już nie ma ale kiedys bieda z tym też była niezła 🙃 oby ostatni raz ... chociaż jak widać nadal jest z tym problem ... Edytowane 27 Lutego 2024 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Lutego 2024 Autor Opublikowano 27 Lutego 2024 Nie mam pojecia. W przypadku 12-stek bug był ewidentnie po stronie Xiaomi, bo to Xiaomi wydało poprawione ROM-y. W 14-stkach to byla chyba kwestia jednego niekompatybilnego pliku od ART.
BocianJD Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 (edytowane) Witajcie, Czysta aktualizacja na nowym Xiaomi 13 i zauważyłem jak na razie 3 błędy: - nie da się pobrać czcionki z motywów (błąd pobierania 300008) - nie mogę włączyć synchronizacji smsów i połączeń - wyskakuje okienko do wpisania numeru telefonu i później nic się nie dzieje - brak opcji do zmiany stylu zegara na ekranie blokady Jest jakaś rada na to? Edytowane 29 Lutego 2024 przez BocianJD
Lukasz07 Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 Hej, po aktualizacji wifi mi strasznie kuleje i nie jest to wina dostawcy ani routera czasami pomaga zmiana z 2,4 na 5 GHz czasami muszę wyłączyć całkowicie wifi
Master Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 mozesz wlaczyc a potem wylaczyc tryb samolotowy - moze pomoc ... a poza tym chyba nic specjalnie nie zrobisz ... moze na nowej becie bedzie lepiej ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Opublikowano 29 Lutego 2024 Google znowu się "bawi" w Play Integrity. Przestało działać, podobnie jak nasz sposób (zmiana fingerprintu nic nie daje).
Master Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 (edytowane) a juz sie cieszylismy ze odpuscili ... u mnie na razie jeszcze nie wywalilo ze brak zabezpieczen ... ale to kwestia czasu jakby co to jest nowy modul Inject na sourceforge - datowany na dzisiaj ... Edytowane 29 Lutego 2024 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Opublikowano 29 Lutego 2024 Tak, jest. Nie wiem, jak długo podziała. Google popsuło większość znanych nam działających fingerprintów.
Master Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 no to pozyjemy jakis czas bez GW swiat sie na tym nie konczy ... biedne Google ... chce dobrze dla nas przeciez
BocianJD Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 (edytowane) Pierwszy raz odpaliłem Portfel Google na nowym Xiaomi 13 z roootem i mam następujący problem (komunikat od razu po odpaleniu aplikacji): Dzisiejsza poprawka Play Integrity wgrana i przechodzi: Próbowałem czyścić dane Portfela, Google Play, Usług Google Play i Google Services Framework, bez efektu. Zazwyczaj powyższe wystarczyło i na Xiaomi 12 działa, a na 13 taki błąd jak wyżej. Co powinienem jeszcze zrobić? Edytowane 29 Lutego 2024 przez BocianJD
Master Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 (edytowane) 7 minut temu, BocianJD napisał(a): Pierwszy raz odpaliłem Portfel Google na nowym Xiaomi 13 z roootem i mam następujący problem: ja miałem to samo j siebie i to bez roota 🙃 ogólnie dużo szukałem w tym temacie i równie dobrze mogłem sobie darować bo raz że straciłem sporo czasu a dwa że nic sensownego i działającego nie znalazłem ... to jakoś naprawiło się sami chyba bo nic co robiłem nie przyniosło skutku ... ogólnie ta apka portfel nie jest do niczego potrzebna bo wszystko konfigurujesz i dodajesz przez ustawienia apek na swoim koncie google - dostęp jest przez ustawienia (załącznik) ja sobie tam zaglądałem po prostu jak trzeba było albo chciałem sprawdzić czy nie wywaliło bezpieczeństwa ... a po jakimś czasie zaczęła też działać ta apka - w sumie to bardziej wygląda jak skrót bo i tak jak ja uruchomisz to masz to samo jakbyś wszedł do portfela przez ustawienia Googla ... 🙃 Edytowane 29 Lutego 2024 przez Master 1
BocianJD Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 6 minut temu, Master napisał(a): ja miałem to samo j siebie i to bez roota 🙃 ogólnie dużo szukałem w tym temacie i równie dobrze mogłem sobie darować bo raz że straciłem sporo czasu a dwa że nic sensownego i działającego nie znalazłem ... to jakoś naprawiło się sami chyba bo nic co robiłem nie przyniosło skutku ... ogólnie ta apka portfel nie jest do niczego potrzebna bo wszystko konfigurujesz i dodajesz przez ustawienia apek na swoim koncie google - dostęp jest przez ustawienia (załącznik) ja sobie tam zaglądałem po prostu jak trzeba było albo chciałem sprawdzić czy nie wywaliło bezpieczeństwa ... a po jakimś czasie zaczęła też działać ta apka - w sumie to bardziej wygląda jak skrót bo i tak jak ja uruchomisz to masz to samo jakbyś wszedł do portfela przez ustawienia Googla ... 🙃 Czyli da się jakoś płacić bez wchodzenia w tą apkę?
Master Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 (edytowane) 6 minut temu, BocianJD napisał(a): Czyli da się jakoś płacić bez wchodzenia w tą apkę? tak ... jak najbardziej ... zainstaluj ta apke i nie zawracaj sobie nia głowy 🙃 wejdź tylko w portfel google przez ustawienia systemowe - na dole masz google - i tam wbij gdzie wysłałem zrzut - jak tam nasz widoczna kartę i są spełnione wymogi bezpieczeństwa to powinno śmigać ... zobaczymy tylko co teraz będzie jak google znowu zaczęło mieszać z tymi zabezpieczeniami ... wrzuciłem u siebie ten nowy dzisiejszy moduł inject i zobaczymy ... Edytowane 29 Lutego 2024 przez Master 1
BocianJD Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 (edytowane) Dzięki, nie widziałem o tym. Chyba działa, bo bank potwierdził dodanie karty. Sprawdzę przy okazji przy zakupach i dam znać w edycji. Dzięki jeszcze raz 😁 Edit: Działa 🥳 Edytowane 1 Marca 2024 przez BocianJD
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Lutego 2024 Autor Opublikowano 29 Lutego 2024 25 minut temu, BocianJD napisał(a): Pierwszy raz odpaliłem Portfel Google na nowym Xiaomi 13 z roootem i mam następujący problem (komunikat od razu po odpaleniu aplikacji): Ustawienia > Prywatność > Panel ustawień prywatności > SMS > 3 kropki > Pokaż systemowe > Usługi Google Play > zezwól na uprawnienia do SMS-ów. 1
Master Opublikowano 29 Lutego 2024 Opublikowano 29 Lutego 2024 1 minutę temu, BocianJD napisał(a): Dzięki, nie widziałem o tym. Chyba działa, bo bank potwierdził dodanie karty. Sprawdzę przy okazji przy zakupach i dam znać w edycji. Dzięki jeszcze raz 😁 spoko panie Kolego ... sam z tym walczyłem stąd wiadomo o co chodzi 🙃 mieliśmy kiedyś tu o tym dyskusje ... nie tylko my mieliśmy ten komunikat 🙃 ... w każdym razie za jakiś czas spróbuj odpalić ta apke i też pewnie zaskoczy ... u mnie jak to wystąpiło - jakieś 2 miesiące temu - od tej pory nie było już tego komunikatu ... a z płatnościami nie było problemów - choć korzystam z tego sporadycznie - po ostatnich problemach wrzuciłem sobie blika na zbliżeniowke i jest luks 🙃 pozdrawiam!
BocianJD Opublikowano 1 Marca 2024 Opublikowano 1 Marca 2024 Zauważyłem jeszcze problem z zrzutami ekranu. Jak na razie tylko w aplikacji Instagram. Mianowicie wychodzą one przyciemnione. Opcję ciemnego motywu "Automatycznie dostosuj teksty i tła" mam wyłączoną. Zazwyczaj to pomagało, a tutaj problem dalej występuje. Ktoś jeszcze to zauważył? Da się to jakoś naprawić?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Marca 2024 Autor Opublikowano 1 Marca 2024 U mnie jest OK, ale Xiaomi 14 ma starszy kod niż pozostałe telefony.
uvzen Opublikowano 1 Marca 2024 Opublikowano 1 Marca 2024 U mnie od jakiegoś czasu aplikacja aparatu jest zlagowana. Zawsze potrzebuje około sekundy aby się uruchomiła, a animacja wychodzenia z gestem przeciągania od dołu w górę też jest zlagowana. Inne aplikacje uruchamiają się płynnie. W czym może być problem? https://streamable.com/1e44x8
Test Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 (edytowane) W dniu 29.02.2024 o 19:50, Master napisał(a): [...] ogólnie ta apka portfel nie jest do niczego potrzebna bo wszystko konfigurujesz i dodajesz przez ustawienia apek na swoim koncie google - dostęp jest przez ustawienia (załącznik) ja sobie tam zaglądałem po prostu jak trzeba było albo chciałem sprawdzić czy nie wywaliło bezpieczeństwa ... a po jakimś czasie zaczęła też działać ta apka - w sumie to bardziej wygląda jak skrót bo i tak jak ja uruchomisz to masz to samo jakbyś wszedł do portfela przez ustawienia Googla ... 🙃 [...] Master tak gwoli ścisłości, to ta apka jest potrzebna kiedy nie masz na telefonie usług Google, a tak jest w przypadku posiadania na nim np. chińskiego romu. Po prostu bez niej nie ma jak dodać karty, bo nie ma opcji i ustawień, o których wspominasz na romie CN. Tak więc można powiedzieć, że nie jest potrzebna użytkownikom romów z usługami Google (zapewne jest ich tu przeważająca ilość, ale jednak nie wszyscy ) Edytowane 2 Marca 2024 przez Test
BocianJD Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Czy u Was też jest problem z powiadomieniami, które wyświetlają się dopiero po odpaleniu aplikacji? Zmieniłem w kilku apkach oszczędzanie energii na "bez ograniczeń", włączony autostart, ale nic to nie daje. Z kolei opcja "Wstrzymaj aktywność aplikacji, gdy ich nie używasz" po wyłączeniu włącza się ponownie sama.
grzegorz.lki Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 54 minuty temu, BocianJD napisał(a): kolei opcja "Wstrzymaj aktywność aplikacji, gdy ich nie używasz" po wyłączeniu włącza się ponownie sama. Nie klikaj w suwak tylko w nazwę. @Kacper Skrzypek kilkukrotnie już wspominał że to chińscy programiści Xiaomi popsuli i do tej pory nie zrobili nic w kodzie oprogramowania. 1
Rekomendowane odpowiedzi