Kacper Skrzypek Posted January 27, 2024 Posted January 27, 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.4.0.UMSCNXM dla telefonu POCO X5 Pro/Redmi Note 12 Pro Speed (nazwa kodowa redwood). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_REDWOOD_OS1.0.4.0.UMSCNXM_os1-14.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
Piotr W Posted January 27, 2024 Posted January 27, 2024 U mnie nadal nie aktualizuje się mi wideo. Nowa tapeta super księżyc nie działa. Reszta chyba ok.
arek810316 Posted January 29, 2024 Posted January 29, 2024 (edited) Jak ostatnio wgrywalismy ROM ele podłączony do kompa i przez fastboot bo niestety TWRP nie działał pod ten model i chyba nadal nie działa to teraz też muszę przez kompa aktualizować czy mogę z poziomu telefonu? Edited January 29, 2024 by arek810316
Piotr W Posted January 29, 2024 Posted January 29, 2024 (edited) Dopóki nie masz twrp to musisz przy użycia komputera . Twrp już jest. Skoro jest to pewnie działa. Ja nie korzystam. Edited January 29, 2024 by Piotr W
arek810316 Posted January 31, 2024 Posted January 31, 2024 Czemu przy tym systemie zjeżdża tak drastycznie automatyczne sciemnianie? W pomieszczeniu nie ma jeszcze ciemności a na prawie całość ściemnia się..w dzień jest ok ale jej się tylko trochę ściemnia to muszę wyłączać automatyczne sciemnianie..
kris68 Posted January 31, 2024 Posted January 31, 2024 arek810316 ano zjeżdża niestety, dlatego nigdy nie mam włączonego automatycznego ściemniania, bo telefon robi jaja. A tym bardziej pod HyperOS. Nie wiem, po co to włączać, aż tak nie zaoszczędzisz na baterii, a tylko opcja wkurza. Nie wiem dokładnie ile, ale jasność mam na stale ustawiona na 80% albo lepiej. Telefon jak używasz i tak musisz ładować codziennie.
Piotr W Posted January 31, 2024 Posted January 31, 2024 (edited) Niestety to racja. Z tym że na miui byłem zadowolony. Z hyper jasność jest do bani. Myślę że pomógłby trochę moduł z magiska który definiuje minimalną jasność. Edited January 31, 2024 by Piotr W
Master Posted January 31, 2024 Posted January 31, 2024 7 minut temu, Piotr W napisał(a): Niestety to racja. Z tym że na miui byłem zadowolony. Z hyper jasność jest do bani. Myślę że pomógłby trochę moduł z magiel który definiuje minimalną jasność. no ja nie korzystam z tego między innymi właśnie z tego powodu że w ciemnych warunkach oświetleniowych zbyt agresywnie zjeżdża to w dół ... i chcąc nie chcąc i tak trzeba ręcznie podciągać pasek w górę stąd cała idea automatycznej regulacji idzie sobie w szmaty 🙃 taki moduł do magiska załatwiłby problem - ale w ogóle to Xiaomi mogłoby tu porobić po prostu jakieś profile do tego (albo właśnie chociaż możliwość ustawienia ręcznego jakiegoś progu minimum wtedy dałoby się z tego korzystać ...)
Piotr W Posted January 31, 2024 Posted January 31, 2024 35 minut temu, Master napisał(a): no ja nie korzystam z tego między innymi właśnie z tego powodu że w ciemnych warunkach oświetleniowych zbyt agresywnie zjeżdża to w dół ... i chcąc nie chcąc i tak trzeba ręcznie podciągać pasek w górę stąd cała idea automatycznej regulacji idzie sobie w szmaty 🙃 taki moduł do magiska załatwiłby problem - ale w ogóle to Xiaomi mogłoby tu porobić po prostu jakieś profile do tego (albo właśnie chociaż możliwość ustawienia ręcznego jakiegoś progu minimum wtedy dałoby się z tego korzystać ...) https://github.com/agross/poco-x5-pro-5g-min-brightness Nie mam , nie korzystam.
JestemLuk Posted February 7, 2024 Posted February 7, 2024 Witam. Działa wam synchornizacja notatek? U mnie nie mozna ani pobrac starych ani wysłac nowych.
robaks Posted February 16, 2024 Posted February 16, 2024 W dniu 7.02.2024 o 13:26, JestemLuk napisał(a): Witam. Działa wam synchornizacja notatek? U mnie nie mozna ani pobrac starych ani wysłac nowych. U mnie nie działa. Poz tym nie mogę się wylogować z konta xiaomi na telefonie. A to pomogło mi w rozwiązaniu problemu synchronizacją SMS na Globalu HOS.
Piotr W Posted February 24, 2024 Posted February 24, 2024 Czy fakt że drugi raz z rzędu nie ma aktualizacji oznacza że już nie będzie ? Jak to jest ? Rzadziej ale będą ?
Kacper Skrzypek Posted February 24, 2024 Author Posted February 24, 2024 Drugi raz z rzędu - to znaczy? Stable pojawiają się wtedy, kiedy wydaje je Xiaomi...
arek810316 Posted March 3, 2024 Posted March 3, 2024 (edited) Przestał mi dziś na tym Romie działać hotspot,ktoś ma takie problemy,jak to rozwiązać? Co zauważyłem,jak zrobię reset w telefonie ogólnie sieci to resetuje wifi ,dane mobilne to wtedy pomaga na chwilę.. Edited March 3, 2024 by arek810316
mgcompany Posted March 4, 2024 Posted March 4, 2024 W dniu 3.03.2024 o 20:23, arek810316 napisał(a): Przestał mi dziś na tym Romie działać hotspot,ktoś ma takie problemy,jak to rozwiązać? Co zauważyłem,jak zrobię reset w telefonie ogólnie sieci to resetuje wifi ,dane mobilne to wtedy pomaga na chwilę.. Na wcześniejszych wersjach jeszcze z MIUI też jest problem z hotspotem, bo potrafił wywalić się kiedy mu się akurat zachciało, a czasem w ogóle przestawał się uruchamiać i pomagał reset. Potrafi też czasem wywalić usługę neta mobilnego i pomaga tylko restart, ale to zwykle po długim czasie bez soft resetu systemu. Przypuszczam, że to może być problem z obsługą modemu i z wersji na wersję coś poprawiają w sofcie, ale mnie to już nie dziwi, że jest problem, zawsze jakiś był.
Piotr Juszczak Posted March 12, 2024 Posted March 12, 2024 Coś wiadomo kiedy będzie nowa wersja Romka? 🤔
Recommended Posts