Skocz do zawartości
  • 0

" Urządzenie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa " Google pay - xiaomi eu

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam, zrobiłem wczoraj swoją pierwszą transakcję, która nie przeszła z komunikatem " spróbuj ponownie " i musiałem odblokować czytnik palcem. Ponownie gdy przyłożyłem telefon do terminala to już transakcja przeszła. Natomiast dzisiaj jak wchodzę w aplikację google pay, to właśnie dostaję dymek taki jaki jest w tytule z dalszą częścią że może ono mieć roota lub korzystać z niecertyfikowanego oprogramowania. Mam telefon z Chin, więc od początku używam roma xiaomi eu z tej strony którego sam zainstalowałem, i czy to oznacza że nie mogę robić płatności google pay, czy jest to zwykły błąd systemowy? Proszę o pomoc, a zależy mi bardzo żeby płatności zbliżeniowe telefonem działały właśnie przez google pay. Też włączyłem dziś przypadkowo portfel xiaomi, i teraz nie wiem jak go zamknąć w panelu, bo mimo klikania świeci na niebiesko.

edit: xiaomi 13 pro

Edytowane przez hexi

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
Dziwne, mi normalnie wczoraj i dzisiaj przeszła transakcja, tylko że ja nie mam zainstalowanej aplikacji portfel tylko używam portfela z panelu sterowania 
A gdzie jest portfel w panelu sterowania?

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Hej,

Od tygodnia miałem problem z płatnościami przez Portfel Google i nic nie pomagało: czyszczenie cache i danych aplikacji, sklepu, usług google, ukrywanie aplikacji. Wczoraj zauważyłem wątek na XDA, który mówi "SafetyNet is depracated and will be replaced by Play Integrity". Jest już nowy moduł do pobrania o nazwie Play Integrity Fix: https://github.com/chiteroman/PlayIntegrityFix Wczoraj zainstalowałem moduł i kartę bezproblemowo dodałem do Portfela Google! Dzisiaj przed pracą pierwsze zakupy w Biedrze poszły głdako! :)

• 0
Opublikowano
4 godziny temu, rafi243 napisał(a):

A gdzie jest portfel w panelu sterowania?

W centrum funkcji masz obok Bluetooth jest Portfel na niebiesko

• 0
Opublikowano
Hej,
Od tygodnia miałem problem z płatnościami przez Portfel Google i nic nie pomagało: czyszczenie cache i danych aplikacji, sklepu, usług google, ukrywanie aplikacji. Wczoraj zauważyłem wątek na XDA, który mówi "SafetyNet is depracated and will be replaced by Play Integrity". Jest już nowy moduł do pobrania o nazwie Play Integrity Fix: https://github.com/chiteroman/PlayIntegrityFix Wczoraj zainstalowałem moduł i kartę bezproblemowo dodałem do Portfela Google! Dzisiaj przed pracą pierwsze zakupy w Biedrze poszły głdako!
Masz czystego Androida?

Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
W centrum funkcji masz obok Bluetooth jest Portfel na niebiesko
U mnie tego nie ma. Redmi note 11 pro 5g

• 0
Opublikowano
Magisk = root. Nie ma możliwości niezainstalowania roota.
Będzie w tym poradniku, jak zrobić krok po kroku root telefonu?? I czy podczas zrootowaniem telefonu,będę musiał na nowo wszystko instalować i ustawiać?
Pytam, bo nigdy w żadnym telefonie tego nie robiłem i boję się uceglenia telefonu

• 0
Opublikowano
8 minut temu, rafi243 napisał(a):

Będzie w tym poradniku, jak zrobić krok po kroku root telefonu?? I czy podczas zrootowaniem telefonu,będę musiał na nowo wszystko instalować i ustawiać?

Będzie. Nie, nie będziesz musiał instalować wszystkiego od zera.

• 0
Opublikowano

A tu taka ciekawostka. Od dwóch dni, Integrity Checker pokazuje,że telefon nie spełnia warunków, a w "portfelu" i "sklepPlay" wszystko gra. Można płacić. e1bd177e89f6981ef67c2b2523046c87.jpgf3a4831430e10583e6f32d1e53a237ee.jpg4690790f97b4a5f5f6a4d8d01c40bde1.jpg

• 0
Opublikowano
A tu taka ciekawostka. Od dwóch dni, Integrity Checker pokazuje,że telefon nie spełnia warunków, a w "portfelu" i "sklepPlay" wszystko gra. Można płacić. e1bd177e89f6981ef67c2b2523046c87.jpgf3a4831430e10583e6f32d1e53a237ee.jpg4690790f97b4a5f5f6a4d8d01c40bde1.jpg

No i niestety, to tylko chwilowo euforia była ee8d4422b69ace89b4cb54c85c5cc2b0.jpg

• 0
Opublikowano

Dzisiaj google pay odmówiło posłuszeństwa, pomimo zainstalowanego Magiska + hide + fix nie dzałają płatności zbliżeniowe, wgrałem aktualizacje fixa bo była również nie pomogło, czas przesiąść się na oprogramowanie stockowe bez kombinowania lub na apple

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Kacper SkrzypekMam kilka pytań. Jeżeli teraz wyjdzie poprawiony, rom bez Gpay i go zainstaluje przez fastboot, bo nie mam TWRP, ani roota.To bez instalacji magiska, będę mógł płacić BLIKiem zbliżeniowo? NFC będzie działać? Czy po prostu nie instalować tego romu i pozostawić jak jest? Przecież w większości polskich bankach, jest możliwość płacenia BLIKiem. I z tego co mi wiadom, to blik również działa za granicą.

Edytowane przez rafi243
  • 0
Opublikowano
48 minut temu, rafi243 napisał(a):

To bez instalacji magiska, będę mógł płacić BLIKiem zbliżeniowo? NFC będzie działać? Czy po prostu nie instalować tego romu i pozostawić jak jest?

Jeśli aplikacja banku nie będzie informować o niecertyfikowanym oprogramowaniu, to myślę że tak, aczkolwiek tu trzeba sprawdzić.

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Kacper Skrzypek co mogło pójść nie tak?Zrobiłem wszystko jak w poradniku i niestety portfel nie działa.Root zrobiony, wszystkie  aplikacje wyczyszczone, o których była mowa w poradniku . Portfel odinstalowałem i zainstalowany spowrotem. Niby wszystko dobrze zrobiłem, a płatności nie ma.Może to wina tego PlayIntegrityFix_v13zip? A może to wina magiska? 

Screenshot_2023-11-19-21-33-30-782_com.google.android.gms_copy_696x1548.thumb.jpg.8c6405feecc410f1d21e66ff42245443.jpgScreenshot_2023-11-19-21-32-00-476_com.flinkapps.safteynet_copy_844x1876.thumb.jpg.44d969ceb313ef113e114191ee6efabc.jpgScreenshot_2023-11-19-21-32-24-188_mifurcw_qs.rdin_copy_1511x3358.thumb.jpg.31f2be69628952739f0587e9c8745cb7.jpgScreenshot_2023-11-19-21-31-23-635_gr.nikolasspyr.integritycheck_copy_1690x3756.thumb.jpg.24522c151a52c8eb7c05ab081b27bd52.jpgScreenshot_2023-11-19-21-30-26-176_mifurcw_qs.rdin_copy_802x1782.thumb.jpg.4163477298390c61056313e1da58f108.jpgScreenshot_2023-11-19-21-30-37-867_mifurcw_qs.rdin_copy_885x1967.thumb.jpg.2ba6830cd95eeb563cf8be74785fa089.jpgScreenshot_2023-11-19-21-30-11-556_com.joeykrim.rootcheck_copy_582x1293.thumb.jpg.4b9ff1b35cad22d0dd7f8e5f3b506944.jpg

Edytowane przez rafi243
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli to komuś pomoże to podzielę się moimi ustawieniami. Mam MIUI 12.1.4.

1. MAGISK:

a. Ustawienia -> Ukryj aplikację Magisk (po wybraniu nowej nazwy starą odinsalowałem)

b. Ustawienia -> Zygisk -> włączone

c. Ustawienia -> Wymuś listę Odmów -> włączone

d. Ustawienia -> Ustaw Listę Odmów: Android System WebView, Gmail, Google, Portfel Google, Sklep Google Play, Usługi Google Play

e. Moduły: Play Integrity Fix

2. ICE BOX (do pobrania ze sklepu):

- APPS -> wybrałem Magiska pod nową nazwą wybraną w punkcie 1a.

3. Sprawdzamy co wyrzucą aplikacje RootBeer Sample i Applist Detector (obie do pobrania ze sklepu). U mnie  Applist Detector wykrył "Abnormal Enviroment: TWRP". W menedżerze plików wszedłem na pamięć urządzenia i był tam katalojg TWRP z jakimś logiem. Usunąłem ten katalog i  Applist Detector nic już nie wykrywa.

4. Wycziściłem cache i dane aplikacji: Portfel Google, Usługi Google Play, Android System WebView, Google Services Framework oraz Sklep Google Play (ale tu tylko cache!).

5. Zrestartowałem telefon i bezproblemowo dodałem kartę, a następnie dokonuje płatności do dzisiaj.

Jednak przełomowym było dla mnie zainstalowanie modułu Play Integrity Fix, bo wcześniej robiłem powyższe kroki bez tego modułu a i tak nie działało.

Edytowane przez martinii
  • 0
Opublikowano
W dniu 18.11.2023 o 13:51, blejdzik napisał(a):

Dzisiaj google pay odmówiło posłuszeństwa, pomimo zainstalowanego Magiska + hide + fix nie dzałają płatności zbliżeniowe, wgrałem aktualizacje fixa bo była również nie pomogło, czas przesiąść się na oprogramowanie stockowe bez kombinowania lub na apple

Dokładnie tak.... Nic dodać nić ująć. ----------> Apple. Naprawdę podziwiam was wszystkich, że macie zapał do robienia tego wszystkiego. Ja nie mam czasu i chęci. Po prostu kupie telefon z nadgryzionym jabłkiem i skończą się moje problemy z płatnościami. Już od dawna nie noszę plastikowych kart więc w sobotę jak przestało to znowu działać do chociaż uratował mnie przy kasie zegarek. Skończą się problemy z androidem a zaczną się problemy z Apple  🤣  🤣  🤣  🤣 

Chyba, że szybko coś się wyklaruje. 

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof Kinel napisał(a):

Root oznacza utratę gwarancji? Jeżeli tak, to Magisk odpada i zostaję przy zbliżeniowym bliku.....

Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka

no ale tu nie ma przecież żadnego problemu ... przed wysłaniem sprzętu na gwarancję wrzucasz stockowy rom z wipe data i blokujesz bootloadera - masz wtedy fabryczny stan wyjściowy ... 🙃

• Like 1
  • 0
Opublikowano
no ale tu nie ma przecież żadnego problemu ... przed wysłaniem sprzętu na gwarancję wrzucasz stockowy rom z wipe data i blokujesz bootloadera - masz wtedy fabryczny stan wyjściowy ...
Powiedzmy że nie ma. Mając roota pada ci np złącze ładowania na amen i co wtedy ? Oddasz na gw znajdą roota i d*pa

Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Aha,no to na tym polegnę. Nie jestem aż tak wtajemniczony, żeby to zrobić.

• 0
Opublikowano

Sposób działa do póki nie zainstalujesz magiska u mnie przynajmniej tak jest, stary sposób z modułem play integrity fix przestał działać mimo aktualizacji modułu, więc zainstalowałem nowy Rom z tą aplikacja (nowy sposób naprawy portfela) i wszystko działa do momentu instalacji magiska ma ktoś jakiś pomysł?