Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odblokowało się spokojnie bez żadnego problemu. Teraz przywracają się dane z konta Google. Ale wszystko śmiga wersja DEV jest ok. Co dalej napiszę.

Opublikowano

Master  napisze Ci tak nie wiem jak soft Xiaomi.eu nie sprawdzaem bo mi poleciles DEV, napisze same pochwaly tak na szybko jutro będe wiedzial wiecej bo w nocy posiedzę. W#szystko dziala bardzo szybko, czujnik biometryczny mimo grubej Hartowanej szyby Spingena dziala w niecala sekundę, wreszcie mogę ustawić siatke ikon w moim przypadku 6X5  , zainstalowalem kolo 140 aplikacji czesc sie przywrocila z kopi , a teraz szukam platne softy do obrobki fotografi, bo tak sie sklada ze z zawodu jestem fotografem a w Plusie mam chyba limit na aplikacje 200 zl wiec jak iorę coś na abonament miesieczny to troche mozna kupić. Nie trawie lewych programow aktywowanych. Nie sprawdzilem wiele ale na razie wszystko śmigo, najważniejsze ze Mms-y dzialaja od strzalu, inne aplikacje też. Teraz czekam na następny DEV, a toa wiadomość to pewno byl fake news a zreszta fona mam odblokowanego i nie zamierzam tego zmieniać. Pozdrawiam

Opublikowano
Godzinę temu, kris68 napisał(a):

Master  napisze Ci tak nie wiem jak soft Xiaomi.eu nie sprawdzaem bo mi poleciles DEV, napisze same pochwaly tak na szybko jutro będe wiedzial wiecej bo w nocy posiedzę. W#szystko dziala bardzo szybko, czujnik biometryczny mimo grubej Hartowanej szyby Spingena dziala w niecala sekundę, wreszcie mogę ustawić siatke ikon w moim przypadku 6X5  , zainstalowalem kolo 140 aplikacji czesc sie przywrocila z kopi , a teraz szukam platne softy do obrobki fotografi, bo tak sie sklada ze z zawodu jestem fotografem a w Plusie mam chyba limit na aplikacje 200 zl wiec jak iorę coś na abonament miesieczny to troche mozna kupić. Nie trawie lewych programow aktywowanych. Nie sprawdzilem wiele ale na razie wszystko śmigo, najważniejsze ze Mms-y dzialaja od strzalu, inne aplikacje też. Teraz czekam na następny DEV, a toa wiadomość to pewno byl fake news a zreszta fona mam odblokowanego i nie zamierzam tego zmieniać. Pozdrawiam

no elegancko 👍 tych aplikacji to faktycznie masz od groma ... ja już od dawna żadnych szkieł nie montuje - mam fajną metalowa ramkę założona i się sprawdza 🙃 no jak dobre markowe szkło (a to co masz to bez wątpienia takie jest) to i z czytnikiem nie powinno być problemów ... w mi 11 czytnik działa luks - jeśli lepiej działa w nowszych modelach to już więcej chyba nie potrzeba 🙃 z mms był kiedyś raz chwilowy problem ale w kolejnej becie już to poprawiono - tu właśnie jest zaleta bet bo jak coś skopią w stable to trzeba czekać nie wiadomo ile na nową wersję ... do tego ekipa miui polska też dokłada do tego swoją działkę - co się da załatwiają od ręki - nie na wszystko jest oczywiście wpływ - ale korzystając z bet i pisząc tutaj niejako też mamy wpływ na jakoś tego softu 🙃

Opublikowano

I dlatego zaczynam kochać bety, dzięki ze mnie na mnie skierowaleś :). Co do szkieł zawsze kupuje drogie firmowe i na wyświetlacz i na obiektywy. Czy tańszy, czy jak ten którego cena zbliża się już do 5K. Nie ma co oszczędzać nie tylko na przod i tyl ze szklami i do tego dobre etui - preferują naprawde dobre drogie książeczki czyli z magnesem  bo zależy mi nawet zeby nawet 3 lata poxniej był igła tak samo jak zawsze zapasowe szkla - powtorze sie nieraz mi to uratowalo pupe . Przy tej cenie aparatu - wydac 200-300 zlotych na ochrone to nie problem. Prawde mowiąc wykupilem teżfull ochronę. Mam takie zboczenie. Ale najważniejsze ze wszstko dziala , wrecz śmiga, kwestia tylko dopasowania i poustawiania aplikacji. A przy następnym DEV wcisnę już opcję pdate więc nic chyba nie zginie. Tak swoja drogą jakby byljuz nowy dew proszę daj sygnał bo nie zawsze mam czas zaglądać, obowiązki. Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, kris68 napisał(a):

I dlatego zaczynam kochać bety, dzięki ze mnie na mnie skierowaleś :). Co do szkieł zawsze kupuje drogie firmowe i na wyświetlacz i na obiektywy. Czy tańszy, czy jak ten którego cena zbliża się już do 5K. Nie ma co oszczędzać nie tylko na przod i tyl ze szklami i do tego dobre etui - preferują naprawde dobre drogie książeczki czyli z magnesem  bo zależy mi nawet zeby nawet 3 lata poxniej był igła tak samo jak zawsze zapasowe szkla - powtorze sie nieraz mi to uratowalo pupe . Przy tej cenie aparatu - wydac 200-300 zlotych na ochrone to nie problem. Prawde mowiąc wykupilem teżfull ochronę. Mam takie zboczenie. Ale najważniejsze ze wszstko dziala , wrecz śmiga, kwestia tylko dopasowania i poustawiania aplikacji. A przy następnym DEV wcisnę już opcję pdate więc nic chyba nie zginie. Tak swoja drogą jakby byljuz nowy dew proszę daj sygnał bo nie zawsze mam czas zaglądać, obowiązki. Pozdrawiam.

ja też założyłem ochronę na obiektywy - gdzieś wrzucałem zdjęcia jak to wygląda w wątku dotyczącym etui / ochrony - jak znajdę to wrzucę ... ogólnie z komórek korzystam od początku studiów - czyli będzie już z 25 lat i nigdy nie zdarzyło mi uszkodzić ekranu - co do nowych dev to są zazwyczaj w sobotę (bywa że nawet w piątek wieczorem) czasami jest tygodniowa przerwa w publikacji jeśli tam świętują nasi chińscy towarzysze 🙃 to też duża zaletą w stosunku do globala bo nasza wersja bazuje na oryginalnej chińskiej wersji softu - tam w aktualizatorze włącz sobie opcje pokazuj powiadomienie to będziesz miał od razu info w temacie ... update do nowej wersji to dosłownie moment - ja to robię przez twrp - omija mnie wtedy tryb fastboot i podpinanie fona do kompa 🙃 wrzucenie nowego romu zajmuje przez twrp około minuty (sam flash to jakieś 40 sekund) zazdroszczę że masz bety ... ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa 🙃 i zamierzam je odzyskać ...

a ta ramka i osłona obiektywów to coś takiego jak tu w linku (tu akurat do wersji ultra) super się to sprawdza - przyciski działają bez żadnego oporu - pewny uchwyt i luks wygląda 🙃

https://a.aliexpress.com/_Ewbm02n

Edytowane przez Master
Opublikowano

Szczerze to boję się  Twrp, bo zawsze mi nie wychodziło mimo bardzo intensywnej pomocy Kacpra. Zresztą na mój model z tego co czytałem nie ma jeszcze TWRP. Co do aktualizatora, już to robię. Dzięki jak zawsze za pomoc.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kris68 napisał(a):

Szczerze to boję się  Twrp, bo zawsze mi nie wychodziło mimo bardzo intensywnej pomocy Kacpra. Zresztą na mój model z tego co czytałem nie ma jeszcze TWRP. Co do aktualizatora, już to robię. Dzięki jak zawsze za pomoc.

takie drobne info jeszcze - jak byś miał problem z wolnym pobieraniem romu - trochę waży ... to wbijaj na mirrory i wybierz ten nasz lokalny - zawsze super szybko się ściąga ... 🙃 no faktycznie na twoją 13tke jeszcze nie ma ...

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

Nie wiesz ja czytałem te linki już wcześniej i miałem problemy z instalacją Kacper mówił coś o partycjach i tylko 1 raz mi się udało dlatego robię z fastboota. A na razie do 13 nie ma TWRP.  A sorry dopiero wstałem i sciąglem to TWRP dziękuję.

Edytowane przez kris68
Opublikowano

no to jak jest do Twojego modelu to luks - tam gdzie sprawdzalem widocznie nie zaktualizowali info - jak zamierzasz siedziec na betach to warto to wrzucic po prostu dla wygody :) tak wiec bez wymowek i dzialamy 🙃

Opublikowano

W tej kompilacji mam problem z ustawieniem oszczędzania energii na "bez ograniczeń" dla różnych aplikacji. Dla większości aplikacji dopiero da się ustawić za drugim lub trzecim razem, ale dla aplikacji Adguard w ogóle nie da się tego ustawić. Czy ktoś również może potwierdzić ten sam problem? Filmik dla lepszego wyjaśnienia: https://imgur.com/mXRiGsO

Opublikowano
No cóż mi tu działa na wszystkich aplikacjach.

Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka

Na adguard-zie też za pierwszym razem?

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

ja z adguarda korzystam cały czas - ustawione na oszczędzanie - na próbę przełączyłem na bez ograniczeń - to widać to tak jak w załączeniu -ale co ciekawe jak kliknę to bez ograniczeń żeby podejrzeć te opcje do ustawienia to zaznaczone jest jako oszczędzanie a nie bez ograniczeń 🙃

czyli to to samo co na filmiku załoganta uvzen ...

Screenshot_2023-10-08-19-35-41-626_com.miui.securitycenter.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano

Adguard jest zawsze instalowany na początku, mam wykupioną wersje chyba tak się to nazywa lifetaime, czyli dożywotnią. Ale Panowie wiecie mam inny problem, z innych aplikacji pójdzie MMS i SMS używam Tetry, bo zostałem zmuszony, ale mój ulubiony Chomp się wywala i wraca do ekranu przy probie napisania i wysłania czegokolwiek. Może mi doradzicie, bo mam wersję darmową, kupiłbym płatną, bo widzę w necie pro, premium, unlocked, ale nie mogą znaleźć opcji wykupienia w programie. Byłbym wdzięczny bardzo za pomoc.

Opublikowano

troszku nie w tym temacie co trzeba napisałeś - temat dot. apek jest w innym miejscu 🙃 a tak przy okazji tego co pisałeś to zgodnie z załącznikiem musisz zaczeka. po prostu dwa tygodnie i w ustawieniach pojawi się to o co pytasz - teraz masz po prostu pełną funkcjonalność (bez reklam)

Screenshot_2023-10-09-01-20-53-851_com.android.chrome.jpg

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam pytanko; po aktualizacji do 14.0.23.9.18 DEV Beta przestały mi działać MMSy :-( Wiadomość normalnie przychodzi ale załącznik się nie wyświetla, wywala błąd pobierania. Sprawdzałem na różnych apkach i jest to samo. Pamiętam, że kilka aktualizacji temu był podobny błąd, który został wychwycony, opisany i naprawiony w kolejnej wersji. Czyżby teraz było to samo?  Tyle, że wtedy aktualizacji było co tydzień a teraz???

Dotyczy POCO F4

Edytowane przez Mn1s1ek
Opublikowano

no ciekawe - myślałem że ten problem może będzie i u mnie na mi 11 ale właśnie przed chwilą wysłałem do siebie MMS z innego telefonu i poszło bezproblemowo - załącznik jest się wyświetla i zapisuje się na dysku ... kiedyś faktycznie był ten problem ale to już z pół roku temu chyba ... nowa beta będzie za jakiś czas - trzeba po prostu zaczekać ... ciekawe czy na jakimś jeszcze modelu jest ten problem ...

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Mn1s1ek napisał(a):

A orientujesz się czy to będą dni, tygodnie czy raczej miesiące?

no to już raczej pytania do pana Kacpra - może da znać tu za jakiś czas ... miesiące raczej nie ... przeczytaj początek tego wątku - bardzo możliwe że 14 października czyli już niedługo ... a niektóre wyższe modele dostaną już andka 14 ...

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

Dla POCO F4, zgodnie z informacją z pierwszego posta, bet już nie będzie. 

Zobaczymy, jak będzie z betami, bo sytuacja na świecie niestety wpływa i na nas. Twórca poprawek Xiaomi.eu żyje w Izraelu. Pozostaje mieć nadzieję, że nic mu się nie stanie... Na razie, odpukać, kontakt utrzymujemy.

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Opublikowano (edytowane)

o proszę ... ciekawa informacja - przyłącze się też i trzymam kciuki za gościa ... 👍 tam sytuacja cały czas była nieciekawa ... a teraz mamy chyba już po prostu kumulację tego wszystkiego ...

jeszcze taka obserwacja co do nowej bety - tam zauważyłem że jak mamy ściszony dźwięk i walniemy suwaka na maksa to pojawia się na chwilę taka informacja że włączono zwiększona głośność - chyba wcześniej tego nie było ... o ile mnie pamięć nie myli ... chociaż w ustawieniach chyba nigdzie nie ma nic w tym temacie ... ogólnie to polecam korzystać z apki goodev volume booster - która też zwiększa te poziomy i sprawdza się w praktyce 🙃

Edytowane przez Master
Opublikowano
20 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Dla POCO F4, zgodnie z informacją z pierwszego posta, bet już nie będzie. 

A czy mogę bez czystej instalacji powrócić do poprzedniej wersji (downgrade)?

Opublikowano

Ktoś wie, dlaczego na xiaomi eu, używając karty sim Plus, lub Play, żeby działało VoLte i VoWiFi, trzeba grzebać i zmieniać ustawiania MBN, bo domyślne są niewłaściwe? 

Opublikowano
2 godziny temu, Tartary napisał(a):

Ktoś wie, dlaczego na xiaomi eu, używając karty sim Plus, lub Play, żeby działało VoLte i VoWiFi, trzeba grzebać i zmieniać ustawiania MBN, bo domyślne są niewłaściwe? 

Bo "właściwe", pod Europę, ładują się domyślnie tylko wtedy, gdy region ROM-u MIUI (nie mylić z regionem, który można ustawić w ustawieniach) jest ustawiony na eea. U nas jest cn. Xiaomi 12X to ostatni w sumie, poza POCO F4, model ze Snapem 870, którego ten problem dotyczył, stąd i taki objaw. Na innych procesorach tego problemu nie ma.

Opublikowano

To już nie zależy ode mnie. Musisz się pytać Igora Eisberga na forum Xiaomi.eu, ale wszystkie ROM-y (może poza tymi opartymi na Globalu, bo nie wiem, jak tam wygląda sytuacja) mają tak ustawione, więc raczej nie będzie tu wyjątku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...