Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kusi mnie ten telefon :) Czy jest tu ktoś, kto się przesiadł wprost z Redmi Note LTE i mógłby porównać co zyskał, co stracił, czyli co działa lepiej, a co niekoniecznie? Nie pytam o szybkość/wydajność czy jakość ekranu bo to rzeczy raczej oczywiste, pytam o sprawy, których nie da się wyczytać patrząc na specyfikacje. Typu: sprawność autofocusa aparatu, niezawodność GPS, jakość nagrań dźwięku, ubogość funkcji Aparatu, czy też minimalna odległość pozwalająca na zrobienie ostrego zdjęcia (w Redmi Note LTE jak dla mnie nieco za duża).

Dzięki ;)

Opublikowano

Kusi mnie ten telefon :) Czy jest tu ktoś, kto się przesiadł wprost z Redmi Note LTE i mógłby porównać co zyskał, co stracił, czyli co działa lepiej, a co niekoniecznie? Nie pytam o szybkość/wydajność czy jakość ekranu bo to rzeczy raczej oczywiste, pytam o sprawy, których nie da się wyczytać patrząc na specyfikacje. Typu: sprawność autofocusa aparatu, niezawodność GPS, jakość nagrań dźwięku, ubogość funkcji Aparatu, czy też minimalna odległość pozwalająca na zrobienie ostrego zdjęcia (w Redmi Note LTE jak dla mnie nieco za duża).

Dzięki ;)

Nie miałem Redmi Note LTE, ale dość często korzystam z GPS'a i działa bardzo dobrze, łapie szybko i jest dokładny!

Opublikowano

wszytko jest na plus poza aparatem dla mnie wciaz slaby ale tutaj to chyba kwestia opogramowania jeszcze ;p

Moja dziewczyna w porównaniu do nexusa 4 jest zachwycona. A zdjęcia robić lubi. Jak dla mnie aparat też jest ok, chociaż nie jestem wymagający.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Aparat przy dobrym oswietleniu robi bardzo dobre zdjecia. Przy slabym sa srednie ale to bardziej wina aplikacji bo wystarczy przestawic na reczne ustawieniani iso na 200 i zdjecia sa duzo lepsze.

Opublikowano (edytowane)

Moja dziewczyna w porównaniu do nexusa 4 jest zachwycona. A zdjęcia robić lubi. Jak dla mnie aparat też jest ok, chociaż nie jestem wymagający.

Lustrzanka to to nie jest, ale daje radę.

11850182_768760356602595_160057822_n.jpg

Poglądowe instagramowe zdjęcie.

Edytowane przez Bogas
Opublikowano (edytowane)

hmm z ciekawosci wezcie wstukajcie kod z poradnika i powiedzcie jakiego producenta macie camery http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/general/how-to-check-screen-t3196219

Wychodzi na to że Samsung.

post-7089-1443345060,124_thumb.png

Chciałbym dodać że u mnie na najnowszym miuipolska dalej występuje błąd ze zmieniającym się motywem i jasność od czasu do czasu wariuje jak wcześniej. No i czasami , ale bardzo rzadko włącza mi bluetooth bez powodu.

Edytowane przez Wojtkson
Opublikowano

ja na prime mam 64 gb i watpie aby 16 wpierala tylko 32 ;P 

A mógłbym znać model karty? :P Bo mam zamiar kupić jakąś 64GB tylko, że nie mam pewności, że mój telefon ją obsłuży, w tej chwili mam Adata Premier 32GB UHS-1, a gdybym wiedział tylko, że będzie ok to bym kupił 64GB lub większą :)

Opublikowano

Dla mnie zdjęcia są dobre. Na dworze nie mam z nimi żadnych problemów, w domu też nie. Jedynie gdy będzie gorsze światło to zdjęcia wyjdą nieciekawie. 

15znw5g.jpg

• Like 3
Opublikowano

Dla mnie zdjęcia są dobre. Na dworze nie mam z nimi żadnych problemów, w domu też nie. Jedynie gdy będzie gorsze światło to zdjęcia wyjdą nieciekawie.

15znw5g.jpg

Super fota

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za opinie ;)

Co do aparatu, to chodziło mi bardziej nie o jakość zdjęć ale o komfort ich robienia - głównie sprawność autofocusa. Bo w Redmi Note LTE jest z tym, mówiąc delikatnie, różnie. Dziś np. byłem w trasie, jadę, ładne chmury są, ale nie chce mi się zatrzymywać, więc po prostu biorę tel. do ręki, kieruję przed siebie, aby zrobić zdjęcie drogi przed sobą i chmur na niebie. Trzymam go 1 ręką, bo drugą dzierżę kierownicę, więc migawkę wyzwalam klawiszem głośności. Zrobiłem tak 10 zdjęć, z czego ostre wyszło... jedno (dla dociekliwych, nie, nie chodzi o poruszenie, tylko o złe nastawienie ostrości i nie, nie chodzi o ustawienie ostrości na  jakąś kropkę czy plamę na szybie - nic takiego na tych nieostrych nie ma.

Inaczej mówiąc - nie chodzi mi o to, jak dobre zdjęcie ten telefon potrafi zrobić, tylko o to jakie robi zwykle :)

P.S. Redmi Note 2 też nie ma trybu slow motion w video?

Dzięki!

Edytowane przez latet
Opublikowano

Dzięki za opinie ;)

Co do aparatu, to chodziło mi bardziej nie o jakość zdjęć ale o komfort ich robienia - głównie sprawność autofocusa. Bo w Redmi Note LTE jest z tym, mówiąc delikatnie, różnie. Dziś np. byłem w trasie, jadę, ładne chmury są, ale nie chce mi się zatrzymywać, więc po prostu biorę tel. do ręki, kieruję przed siebie, aby zrobić zdjęcie drogi przed sobą i chmur na niebie. Trzymam go 1 ręką, bo drugą dzierżę kierownicę, więc migawkę wyzwalam klawiszem głośności. Zrobiłem tak 10 zdjęć, z czego ostre wyszło... jedno (dla dociekliwych, nie, nie chodzi o poruszenie, tylko o złe nastawienie ostrości i nie, nie chodzi o ustawienie ostrości na jakąś kropkę czy plamę na szybie - nic takiego na tych nieostrych nie ma.

Inaczej mówiąc - nie chodzi mi o to, jak dobre zdjęcie ten telefon potrafi zrobić, tylko o to jakie robi zwykle :)

P.S. Redmi Note 2 też nie ma trybu slow motion w video?

Dzięki!

Ma słów motion tylko odpowiednio dla 720 i 480. W 1080 zapomnij, po prostu ikonka jest wtedy nieaktywna.

Opublikowano (edytowane)

O, miła niespodzianka. Sądziłem, że nie będzie, bo do tej porty tylko telefony z serii Mi miały Slow Motion, a i to nie wszystkie.

Edytowane przez latet
Opublikowano

120fps? 240?

Gdzieś czytałem że 120/240, ale... Czytałem też w internetach, że kamerą fizycznie jest w stanie przechwycić 4k.

Więc może kiedyś.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

OT: o co chodzi z tym pisaniem "internet" w liczbie mnogiej? Ciągle to widzę i nie kumam czemu tak?

//Żeby nie walić kolejnych OT postów to wyjaśnię tutaj. Gimbaza wymyśliła "ułomną" polszczyznę w "internetach" i teraz wszędzie jest "nje", "som", "internety", "tag", "motzno"... Sam nie do końca rozumiem sens takich błędów, ale jak dzieci widzą w tym uciechę to szkoda im taką zabawkę zabierać :D @Nezumi

Edytowane przez Nezumi
Opublikowano

Ktoś używał MiKey na RN2? Znalazłem jakas apke do niego ale nie chce się zainstalować :-P

Opublikowano

A w romie miuipolska nie ma?

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Nie ma.
Opublikowano

Ktoś używał MiKey na RN2? Znalazłem jakas apke do niego ale nie chce się zainstalować :-P

Zainstaluj Klick. Działa.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano

Tak, bez dźwięku, wg mnie ma to sens ponieważ jak wyglądał by ten dźwięk :shock:

Nie no może i racja ale właśnie z drugiej strony dźwięk taki mógłby mieć niezły efekt. Wydaje mi sie że w iphone nagrywa z dźwiękiem ,ale pewny nie jestem. Ogólnie slowmo na plus jak dla mnie :) tylko to odblokowanie bluetooth z miband mogło by szybciej działać

Opublikowano

Witam. 

Czytam forum od jakiegoś czasu i zastanawiam się co to jest ten "wipe" i jak się go robi.

Gdzieś czytałem że robi się go "przed" a gdzieś indziej że "po"

Zamówiłem Redmi note 2 prime, i jestem na 99% pewny że przyjdzie do mnie jakiś dziwny multilang z milionem reklam.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. 

Czytam forum od jakiegoś czasu i zastanawiam się co to jest ten "wipe" i jak się go robi.

Zamówiłem Redmi note 2 prime, i jestem na 99% pewny że przyjdzie do mnie jakiś dziwny multilang z milionem reklam.

Pozdrawiam

Wipe to wyczyszczenie systemu do 0, lub wyczyszczenie samych cache/user data. Zaleca się go zrobić, aby usunąć syf od pośredników. Co do tego kiedy... Ja go robię po instalacji MIUIPolska, ale Acid ostatnio coś pisał, że może zniknąć wtedy np. MiPilot więc lepiej go robić przed. Ja jednak stosuje zasadę wipe po instalacji MIUIPolska, jeszcze mi nic nie zniknęło :D

Robisz go albo w: Aktualizacje->(...)->Przenieś do Recovery->Wipe&Reset->Wipe all data, albo w Ustawieniach robisz Przywracanie do fabrycznych.

Opublikowano

Witam.

Pozdrawiam

Wipe to czyszczenie pamięci. Cos jak przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych tylko bardziej z poziomu programu rozruchowego.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

• Like 1
Opublikowano

Wipe to wyczyszczenie systemu do 0, lub wyczyszczenie samych cache/user data. Zaleca się go zrobić, aby usunąć syf od pośredników. Co do tego kiedy... Ja go robię po instalacji MIUIPolska, ale Acid ostatnio coś pisał, że może zniknąć wtedy np. MiPilot więc lepiej go robić przed. Ja jednak stosuje zasadę wipe po instalacji MIUIPolska, jeszcze mi nic nie zniknęło :D

Cierpliwość mnicha normalnie, ja wymiękam :-D

Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka

• Like 2
Opublikowano

Cierpliwość mnicha normalnie, ja wymiękam :grin:

Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka

No cóż... Co innego zrobić? Chyba lepiej to od razu napisać i mieć ew. problemy z głowy, niż męczyć się z daną osobą przez kolejne kilka h xD

Kurde... Musze sobie to dodać do zakładek Chrome bo zawsze zapominam o tym całym Let me google that for you xD

Opublikowano (edytowane)

czy już ktoś może porównać Note 2 z innymi telefonami??

np Nexus 5 lub mi 3 - oba maja 2GB ram i snapdragon 800, jak na ich tle wypada Helio X10??

Czy może jednak jednak X10 bliżej do 810??

Edytowane przez Marcin.M
Opublikowano (edytowane)
Czy może jednak jednak X10 bliżej do 810??

No już prędzej

czy już ktoś może porównać Note 2 z innymi telefonami??

np Nexus 5 lub mi 3 - oba maja 2GB ram i snapdragon 800, jak na ich tle wypada Helio X10??

z tego co czytam to RN2 obydwa zjada na śniadanie ale mogę się mylić

Edytowane przez JestemMortem