m4ci3k_sz Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Potwierdzam to co pisze Lamcza, na pudełku wszystkie mają TD (goldway nawet pisał o tym w opisie redmi Note lte)
m4ci3k_sz Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Brednie, ale jako wyznawca Miui jesteś tu pod ochroną, i możesz poszczekiwać na mnie bezkarnie. Wskazywałem różne błędy systemu (ten, który masz na myśli jest jednym z wieeeeeeelu, ale nie najbardziej dokuczliwym. Za to idiotycznym), z których większość użytkowników Miui, nie znających innych, normalnych systemów nawet nie zdaje sobie sprawy. Albo inaczej: no cóż, zonk, ale skoro już to kupiłem... to będę udawał, że tak ma być. Np.: niewidoczny w słońcu stan przełączników: "ależ skąd! Ja widzę je doskonale!" Wyznawca miui? Potrafię wytknąć miui błędy(prawdziwe błędy) i nawet na swoim mi3 używam custom romu. Irytowały mnie przeładowania pulpitu i tyle, nie mówiłem że Acid zły albo miui najgorsze bo mogło to też wynikać z tego że miałem dużo aplikacji zainstalowanych, zmieniłem rom ale wciąż lubię miui. Ty natomiast szczekałeś na część ui która nie jest BUGIEM! Gdyby udało Ci się ją usunąć, byłoby tam puste miejsce. Potrzebowałeś pustego miejsca tam? Tak jakbym ja powiedział że nakładka sony ma bugi bo jak wysunę pasek powiadomień to pokazuje mi datę Gdzie się sprawa numer modelu? Na pudełku chyba jest gdzieś napisane albo pod baterią
tosshi2 Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Gdzie się sprawa numer modelu?Jest na pudelku i telefonie jak wyciagniesz baterie. maaaciekmaaaniek nie warto wdawac sie w dyskusje, tacy ludzie i tak beda mieli swoje widzimisie i beda pisac to i to. Niech tam sobie pisze i sie zali. Edytowane 17 Września 2015 przez tosshi2 2
tepek Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) nawet na swoim mi3 używam custom romu. Irytowały mnie przeładowania pulpitu i tyle Tez mnie to irytowalo, ale bardzo latwo ten problem rozwiazalem. Stworzylem folder, nazwalem go aplikacje i wrzucilem tam wszystkie apki, ktorych nie chcialem miec na pulpicie ;p Inna opcja jest zainstalowanie jakiegos launchera ze sklepu. Edytowane 17 Września 2015 przez tepek
m4ci3k_sz Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Tez mnie to irytowalo, ale bardzo latwo ten problem rozwiazalem. Stworzylem folder, nazwalem go aplikacje i wrzucilem tam wszystkie apki, ktorych nie chcialem miec na pulpicie ;p Inna opcja jest zainstalowanie jakiegos launchera ze sklepu. Ale mi chodzi o moment gdy klikam home i pojawia się kręcące kółko a pod nim napis "ładowanie pulpitu". Inny launcher nie pasował mi do miui i wolałem już cały rom zmienić a przy okazji pobawić się czystym lollipopem
karlos231 Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Ja mam model 2015051 TD LTE. Tel łączy się w 4G 1
Antwito Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Zamówiłem ten telefon na xiaomiforsale, mam nadzieję, że nie będę żałował
Winiu89 Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Ja mam model 2015051 TD LTE. Tel łączy się w 4G 2015051 to wersja FDD
karlos231 Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Nie no specjalnie tel rozebrałem teraz Cytuje: TD-LTE (krzaczki) 2015051 CMIIT...............
Winiu89 Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Na każdej wersji jest napisane td ltd ale 2015051 to wersja fdd
fatall1ty Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Czy naprawiono problem z głośnikiem w nowym patchu?
tosshi2 Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Nie no specjalnie tel rozebrałem teraz Cytuje: TD-LTE (krzaczki) 2015051 CMIIT............... Gdybys mial napisane 2015052 to bylaby to wersja tdd. To ze pisze Td lte to nic nie znaczy bo na wszystkich telefonach xiaomi pisze jako wersja td.
kriegaffe Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Czy naprawiono problem z głośnikiem w nowym patchu? W MIUI 5.9.15 problem z dźwiękiem nadal występuje. Ale już np. migotania chyba nie ma i poprawili auto-jasność. Dla zainteresowanych dziennik zmian w nowej wersji: MIUI 7 China Developer ROM 5.9.17 Full Changelog [system] Optimization - Clean up shortcut supports cleaning apps' cache (09-15) Optimization - Apps locked in recent task page will not be closed by system when remaining RAM is low (09-15) Optimization - Reduced WiFi power consumption (09-17) (Redmi Note 2) Fix - In some situations the screen might flicker (09-17) (Redmi Note 2) Fix - Sometimes switching WiFi caused the system to get stuck (09-17) (Redmi Note 2) Fix - There were noises when playing some games after turning media volume off (09-17) (Redmi Note 2) Fix - Sometimes bluetooth car kit could not be connected (09-17) (Redmi Note 2) [Lockscreen, Status Bar, Notification Bar] Optimization - Reduced status bar RAM usage (09-15) Fix - Sometimes, notifications' order changed automatically in Notification shade (09-15) Fix - Music widget play/pause button had error in some situations (09-15) Fix - Sometimes status bar disappeared (09-15) [Home screen] Optimization - Removed 'Lock SMS' option from Child mode (09-14) Optimization - Unified third party apps' launching animation (09-14) Optimization - Enhanced home screen smoothness and speed of opening folders (09-15) Fix - Black line in right side of screen after formatting device/initilaizing home screen (09-14) Fix - Display error when using images taken by the device as wallpaper (09-14) [Gallery] Optimization - Reduced large image page RAM usage (09-15) Optimization - Optimized cloud albums large image downloading progress bar style (09-15) Optimization - System will use default wallpaper when stop using baby album as lockscreen wallpaper (09-15) Optimization - Support setting avatar and background image for baby album (09-15) Fix - Sometimes, recommendation text overlapped with current images (09-15) [Music] New - Brand new UI with more music resources (09-15) [Calendar] Fix - SwiftKey keyboard could not input Chinese in Calendar app (09-15) [Clock / Calculator] Optimization - Added vibration when pressing the options at the bottom of clock page (09-16) Edytowane 18 Września 2015 przez kriegaffe
dAND Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Mam nadzieję, że nie będzie problemu z migotaniem bo przez nie wróciłem do wcześniejszej wersji. Bardzo irytujące - szczególnie wieczorem i w nocy.
Grothgar Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Kilka dni temu kupiłem RN2 przez Geekbuying ale nie dostałem od nich żadnego maila. Więc próbuję się zalogować na geekbuying ale pokazuje "The password you entered is incorrect, please try again". No to klikam, ze zapomnialem, w odnosniku z maila ustawiam nowe i... znowu "The password you entered is incorrect, please try again". Wtf? Dostanę w ogóle jakiegoś maila z numerem do śledzenia (DHL) czy coś?
kriegaffe Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Kilka dni temu kupiłem RN2 przez Geekbuying ale nie dostałem od nich żadnego maila. Więc próbuję się zalogować na geekbuying ale pokazuje "The password you entered is incorrect, please try again". No to klikam, ze zapomnialem, w odnosniku z maila ustawiam nowe i... znowu "The password you entered is incorrect, please try again". Wtf? Dostanę w ogóle jakiegoś maila z numerem do śledzenia (DHL) czy coś? A może najrozsądniej było by się skontaktować z Geekbuying?
hcboria Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Kilka dni temu kupiłem RN2 przez Geekbuying ale nie dostałem od nich żadnego maila. Więc próbuję się zalogować na geekbuying ale pokazuje "The password you entered is incorrect, please try again". No to klikam, ze zapomnialem, w odnosniku z maila ustawiam nowe i... znowu "The password you entered is incorrect, please try again". Wtf? Dostanę w ogóle jakiegoś maila z numerem do śledzenia (DHL) czy coś?miałem to samo, spróbuj zalogować się przez koszyk - dodaj coś do niego i spróbuj kupić - wtedy logowanie działa. Edytowane 18 Września 2015 przez hcboria 1
Grothgar Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 miałem to samo, spróbuj zalogować się przez koszyk - dodaj coś do niego i spróbuj kupić - wtedy logowanie działa. Rzeczywiście. Dzięki
hcboria Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) 5.9.15 5.9.17 Full Changeloga na stronie do pobrania 5.9.18 Edytowane 18 Września 2015 przez hcboria
Gość Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Ktoś już instalował? Faktycznie już nie ma tych bugów?
tosshi2 Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Ja zainstalowalem i jak na razie problemow z glosnikiem i z auto jasnoscia niezauwazylem.
filoff Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Możecie polecić jakiś tools do konfiguracji diody led? Korzystam z light manager, ale średnio się spisuje, raz działa, raz nie.
tosshi2 Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Możecie polecić jakiś tools do konfiguracji diody led? Korzystam z light manager, ale średnio się spisuje, raz działa, raz nie. Przeciez w ustawieniach masz opcje do zmiany led.
filoff Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Ale nie da się ustawić osobno kolorów dla poszczególnych aplikacji. Np whatsapp zielony, fb niebieski itd.
filoff Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Da się za pomocą zewnetrznej apki, musi jedynie chodzić w tle cały czas. 1
tepek Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Jak "sieje" to znaczy, ze nie ma dobrego oswietlenia ;p
karlos231 Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Czy dziala wam rozpoznawanie mowy z przycisku na klawiaturze ? Zanstalowalem aplikacje google i dziala mi np w google maps ale jak klikne na ikonke mikrofonu w google map. Klikajac na ikonke mikrofonu w klawiaturze nic sie nie dzieje. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
homman Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) note ma f2.0 tu masz f2.2 Iso idzie od 400 w górę po 16. Więc masz dużo szumu. Ale i tak lepiej niż w k3 note czy meizu. Zauważ że mówisz o samsungu czyli niemal najlepszych aparatach. I dlatego mówiłem ze kamerka jest średnia ale lepsza niż w innych tanich chińczykach. Przecież przy dobrym słonecznym dniu to i nokią 3310 zdjęcie zrobisz Aparat poznasz po szumach i głębi ostrości. A tu jw rewelacji nie ma. Głębi brakuje dla zrobienia kilku ludzi w grupi czy oddalonych od siebie na 2m. Szumy jw Iso 400 w pomieszczeniach. Filmy w nocy kiepskie. Na lenovo tragedia jak z kalkulatora. Karlos z tego co piszesz to masz problem z app klawiatury. Wgraj inna klawiaturę po prostu. Edytowane 19 Września 2015 przez homman
m4ci3k_sz Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 note ma f2.0 tu masz f2.2 Iso idzie od 400 w górę po 16. Więc masz dużo szumu. Ale i tak lepiej niż w k3 note czy meizu. Note też miał 2.2
amapi3d Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Działa Wam GPS na najnowszym MIUI PL w apkach innych niż google maps. Mi endomondo i speedometer nie laczy
karlos231 Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Działa Wam GPS na najnowszym MIUI PL w apkach innych niż google maps. Mi endomondo i speedometer nie laczy Mi działa w runkeeper Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka note ma f2.0 tu masz f2.2 Iso idzie od 400 w górę po 16. Więc masz dużo szumu. Ale i tak lepiej niż w k3 note czy meizu. Zauważ że mówisz o samsungu czyli niemal najlepszych aparatach. I dlatego mówiłem ze kamerka jest średnia ale lepsza niż w innych tanich chińczykach. Przecież przy dobrym słonecznym dniu to i nokią 3310 zdjęcie zrobisz Aparat poznasz po szumach i głębi ostrości. A tu jw rewelacji nie ma. Głębi brakuje dla zrobienia kilku ludzi w grupi czy oddalonych od siebie na 2m. Szumy jw Iso 400 w pomieszczeniach. Filmy w nocy kiepskie. Na lenovo tragedia jak z kalkulatora. Karlos z tego co piszesz to masz problem z app klawiatury. Wgraj inna klawiaturę po prostu. Korzystam z klawiatury systemowej google. Probowalem też go keyboard i hackers keyboard. Problem ten sam. Tobie działa rozpoznawanie z klawiatury ? ----- mój błąd, miałem wyłączone w ustawienia / klawiatury Pisanie głosowe Google BTW. Jaką polecacie klawiature z klawiszami numerycznymi (bez przełączania) ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Września 2015 przez karlos231
Rekomendowane odpowiedzi