maszkara72 Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 2 godziny temu, Mocny4N napisał(a): Mam nadzieje ze nie jest to wersja operatorska , nawet jak zmienię region nic się nie dzieje . Mam ustawione Indie bo tam najszybciej są aktualizacje Zmien na któryś z krajow europejskich.... Szwajcarię,lub Wielka Brytanię,tam najszybciej są aktualki Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamSz Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Cześć, Szybkie pytanie bo jestem zielony w tych sprawach (mój pierwszy Xiaomi). Jak zmienić region o którym piszecie? Posiadam Redmi Note 11 pro+ 5g i czy warto ewentualnie przejść z wersji oprogramowania global na xiaomi.eu? jakieś rady dla świeżaka ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Wpisz w wyszukiwarce w ustawieniach regionA na drugie pytanie, jest już sporo omówionych tego typu zapytań że wystarczy poczytać aby nie powielać kolejnych odpowiedzi.A w skrócie MiuiPolska bazuje na romie CN i jest w nim sporo dodatkowych funkcji, oraz aplikacji Xiaomi które są niedostępne w romach EEA czy Mi puszczanych dla Europy.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 8 godzin temu, AdamSz napisał(a): i czy warto ewentualnie przejść z wersji oprogramowania global na xiaomi.eu? Nie ma naszego ROMu dla tego modelu, więc nie bardzo masz na co przechodzić w tym przypadku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Kacper Skrzypek a jest jakaś nadzieja, że pojawi się nowy ROM do tego modelu, bo jest traktowany strasznie po macoszemu a najtańszy ten smartfon nie jest ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 To znaczy do jakiego? 11 Pro+ czy 11 Pro 5G? Niestety to nie zależy od nas. Nie mamy wpływu na to, kiedy aktualizacje wydaje Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lowermann Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Posiadam Redmi Note 10 Pro, warto się przesiadać na Redmi Note 11 Pro 5G, mam do zakupienia z salonu nówkę sztukę za 800 zł. W redmi note 10 pro bardzo mi się podoba aparat makro 5 MPX, z którego często korzystam, a ten z tego co widzę ma 2 mpx, Czy jest już android 12 na ten fon, i czy porpawiono jakość fotek? Dzięki panowie za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamSz Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał: Nie ma naszego ROMu dla tego modelu, więc nie bardzo masz na co przechodzić w tym przypadku. A jest chociaż planowany taki ROM? Fajnie by było protestować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 59 minut temu, AdamSz napisał(a): A jest chociaż planowany taki ROM? Fajnie by było protestować To nie ode mnie zależy, ale wsparcie projektu na Patreonie pewnie pomogłoby przyspieszyć tę kwestię... Dla części MTK już wydaliśmy. https://miuipolska.pl/wsparcie-mtk-apel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamSz Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 W dniu 22.10.2022 o 15:29, Kacper Skrzypek napisał: To nie ode mnie zależy, ale wsparcie projektu na Patreonie pewnie pomogłoby przyspieszyć tę kwestię... Dla części MTK już wydaliśmy. https://miuipolska.pl/wsparcie-mtk-apel/ Widzę że pojawiło się wsparcie dla Redmi note 11t pro+ 5g ale dalej nie ma da samej 11 pro+ 5g z MTK dimensity 920 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 (edited) To chyba nowy soft dla modelu xiaomi redmi note 11 pro 5 g....ma nowszy ,czyli 12 android,ale niższy numerek....czy to wszystko jest okej,w tej chwili posiadam soft 13.0.9 ,czyli wyższy numerek,ale ze starszym ,czyli androidem 11...i dlaczego na początku ma literę S,a nie R? Edited October 26, 2022 by maszkara72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Literki to wydania androida.Numer wersji nie jest kontynuacją, przecież 11 i 12 to dwie różne dystrybucje.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Niższy numerek przy nowszej wersji Androida niczego nie oznacza. Nie tylko w przypadku Redmi Note 11 Pro 5G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 20 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Niższy numerek przy nowszej wersji Androida niczego nie oznacza. Nie tylko w przypadku Redmi Note 11 Pro 5G. Czyli,jak mam na tym modelu teraz miui 13.0.9.0 z androidem 11,to ten 13.0.2.0 z androidem 12 jest następnym softem i mogę go wgrać,zgadza się?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 26, 2022 Share Posted October 26, 2022 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak. I którą wersję mogę wgrac przez aktualizator-wybierz paczkę aktualizacji? Wersję recorvery,czy fastboot?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 Przez aktualizator zawsze recovery. Fastboot wgrywasz tylko przez komputer narzędziem MiFlash, zazwyczaj gdy masz odblokowany bootloader (w fastboocie). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 8 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Przez aktualizator zawsze recovery. Fastboot wgrywasz tylko przez komputer narzędziem MiFlash, zazwyczaj gdy masz odblokowany bootloader (w fastboocie). Wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 (edited) 18 godzin temu, maszkara72 napisał(a): Czyli,jak mam na tym modelu teraz miui 13.0.9.0 z androidem 11,to ten 13.0.2.0 z androidem 12 jest następnym softem i mogę go wgrać,zgadza się?? zadziałało? bo u mnie coś nie działa aktualizacja. wyskakuje "Nie można zweryfikować aktualizacji. Nie można sfaszować tej stabilnej pamięci ROM" Edited October 27, 2022 by wjarzab Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted October 27, 2022 Share Posted October 27, 2022 27 minut temu, wjarzab napisał(a): zadziałało? bo u mnie coś nie działa aktualizacja. wyskakuje "Nie można zweryfikować aktualizacji. Nie można sfaszować tej stabilnej pamięci ROM" Nie robilem na razie,myslę że i tak w ciągu tygodnia do dwóch udostępnią ją nam przez OTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 W dniu 27.10.2022 o 17:40, maszkara72 napisał(a): No i czekamy na andka 12...juz chyba wszystkie wersje note 11 dostaly,tylko pro 5G jeszcze czeka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted November 4, 2022 Share Posted November 4, 2022 (edited) https://xiaomiui.net/redmi-note-11-pro-5g-android-12-update-is-coming-soon-to-other-regions-36413/ Docelowo na początku grudnia dopiero android 12 dla modelu xiaomi redmi note 11 pro 5 g Edited November 4, 2022 by maszkara72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mila Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 Telefon Redmi Note 11 Pro 4G (VIVA) fabrycznie z ROM Global EU Jeśli zależy mi na nagrywaniu rozmów i NFC to muszę: - odblokować BL - zmienić na wersję Gobal Czy to, że jest dostępna również wersja recovery coś zmienia z odblokowaniem BL? Czy z odblokowaną wersją BL będzie działał NFC? Czy istnieje sposób, aby po zmianie wersji wrócić do Global EU i zablokować BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 9 godzin temu, mila napisał(a): Czy to, że jest dostępna również wersja recovery coś zmienia z odblokowaniem BL? Nie. 9 godzin temu, mila napisał(a): Czy z odblokowaną wersją BL będzie działał NFC? NFC ogólnie tak, ale aplikacje mogą mieć problem z płatnościami zbliżeniowymi. 9 godzin temu, mila napisał(a): Czy istnieje sposób, aby po zmianie wersji wrócić do Global EU i zablokować BL? Jak zmienisz np. na Global Indonesia to możesz spokojnie zablokować bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted November 10, 2022 Share Posted November 10, 2022 Android 12 dla Redmi note 11 pro 5 G coraz bliżej... https://xiaomiui.net/redmi-note-11-pro-5g-android-12-update-is-coming-soon-to-other-regions-36413/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Jest aktualka dla redmi note 11 pro 5G o wadze 135 MB,zawiera nowy pakiet zabezpieczeń z października Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek0105 Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 (edited) Mam pytanie odnośnie Redmi Note 11 Pro 5G. Gdy podłączam go do komputera, w folderze Camera nie jest widoczny podgląd zrobionych zdjęć. Po skopiowaniu do komputera taki podgląd jest już widoczny. Brak tego podglądu skutkuje tym, że nie wiem, które zdjęcia chcę skopiować. Może ktoś z was wie, w czym leży problem i jak się go pozbyć. Pozdrawiam PS. Przepraszam, jeśli napisałem o problemie w niewłaściwym wątku. Ale jestem całkiem zielony w znajomości topografii tego forum. Edited November 11, 2022 by Jacek0105 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 W dniu 11.11.2022 o 10:13, maszkara72 napisał(a): Jest aktualka dla redmi note 11 pro 5G o wadze 135 MB,zawiera nowy pakiet zabezpieczeń z października Jaki region? bo u mnie ani w OTA, a nigdzie na www nie widze takiego numerka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 (edited) 12 minut temu, wjarzab napisał(a): Jaki region? bo u mnie ani w OTA, a nigdzie na www nie widze takiego numerka Mam region ustawiony na Szwajcarię..i na tym regionie znalazło tą aktualkę Edited November 13, 2022 by maszkara72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 48 minut temu, maszkara72 napisał(a): Mam region ustawiony na Szwajcarię..i na tym regionie znalazło tą aktualkę ciekawe. u mnie nic. Co prawda mam Poco X4 Pro 5g, ale to ten sam rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Ja nie wiem, z czym wy macie problemy ja już parę miesięcy mam Miui 13, Android 12 na Redmi Note 11 Pro 5G : Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 (edited) 9 minut temu, kris68 napisał(a): Ja nie wiem, z czym wy macie problemy ja już parę miesięcy mam Miui 13, Android 12 na Redmi Note 11 Pro 5G : Ale Gosciu....Ty nie masz wersji na Europę.....masz wersję xiaomi.eu u na bazie globala,a nie europejskiej wersji Edited November 14, 2022 by maszkara72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 (edited) A nie lepiej mieć xiaomi.eu ?? Po kiego ci europejska wersja? Żeby mieć okrojone opcje? Edited November 14, 2022 by kris68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 5 minut temu, kris68 napisał(a): A nie lepiej mieć xiaomi.eu ?? Po kiego ci europejska wersja? Żeby mieć okrojone opcje? Co kto lubi....poza tym zbytnio nie znam się na instalacji softów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 maszkara72@, ale to wszystko jest bardzo proste masz tu wszystkie tutoriale, ludzie Ci w razie czego pomogą, a naprawdę soft xiaomi.eu jest naprawdę o niebo lepszy. przemyśl to. No wiem, że to twój wybór, ale..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts