Kacper Skrzypek Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 Ustawienia > Aplikacje > Zainstalowane > odszukaj daną aplikację > Odinstaluj aktualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poprostuOna Posted April 25, 2022 Author Share Posted April 25, 2022 Witam ponownie, nabyłam drugi telefon POCO X4 Pro 5G, poprzednika mojego Redmi Note 10 5G sprzedaje, niestety piszę w tym dziale, bo na forum, nie ma jeszcze działu z X4 Pro 5G, mam do Was pytanie dotyczące tego X4 Pro 5G, chciałabym zmienić ROM, najpierw muszę odblokować bootloader i kierować się tym poradnikiem: https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik-2020/ A flash zrobić w MiFlash? Czy procedura w przypadku POCO jest zupełnie inna niż w Redmi? Z góry dziękuję, za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 Metoda wgrywania miflashem jest we wszystkich modelach taka sama.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
poprostuOna Posted April 26, 2022 Author Share Posted April 26, 2022 W modelach czy w markach? Proces odblokowania boootloadera jest taki sam jak w Redmi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 Black shark.redmi czy Poco to Nadal Xiaomi czyli mi flashSent from my 2201122C using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
poprostuOna Posted April 26, 2022 Author Share Posted April 26, 2022 Ok, w porządku, dziękuję za odpowiedź, przygotuje się do tego i zacznę działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 (edited) Witam a ja mam tez pytanie posiadam Redmi Note 10 5G miui 13.0.4.0 SKSEUOR czyli telefon jest z sieci Orange i mnie to drazni bo z opoznieniem mam aktualizacje jestem na etapie odblokowania boootloadera prosze mi wytlumaczyc po odblokowaniu czy bede mogl wgrac zwykly rom z tej strony https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/camellian/ prosze o wytlumaczenie ewentualnie prosze podac link ktury Rom bede mogl wgrac po odblokowaniu aby pozbyc sie tego od orange ? dziekuje Edited September 22, 2022 by david1276 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 Tak, będziesz mógł. Musisz wgrać paczkę przez MiFlash (format tgz). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 (edited) 14 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Tak, będziesz mógł. Musisz wgrać paczkę przez MiFlash (format tgz). czyli ten bo nowszego niema ? i czy musze wgrac TWRP ? Fastboot camellian_eea_global_images_V13.0.3.0.SKSEUXM_20220818.0000.00_12.0_eea_865236bbba.tgz Edited September 22, 2022 by david1276 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 2 godziny temu, david1276 napisał: czy musze wgrać TWRP? Nie, twrp potrzebne przy nieoficjalnych romach. MiFlash wgrywa bez udziału recovery (TWRP). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 Jeżeli chcesz mieć możliwość nagrywania rozmów to z tej strony którą podałeś wgraj soft Indonezja . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 (edited) 48 minut temu, FromWP napisał: Nie, twrp potrzebne przy nieoficjalnych romach. MiFlash wgrywa bez udziału recovery (TWRP). Czyli jak bede mial odblokowanego boootloadera sciagam z tej stronki Rom i instaluje przez MiFlash ale mam pytanie czy nie przeszkadza to ze ja mam miui 13.0.4.0 SKSEUOR a na strnie jest 13.0.3.0.SKSEUXM czyli ja mam o numer wiekszy ? Edited September 22, 2022 by david1276 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 Numeracja w tym przypadku nie ma znaczenia. Ona ma znaczenie tylko przy "dużych" aktualizacjach Androida/MIUI (np. z 13 na 14). Jeden kanał może mieć nowsze zmiany na MIUI 13.0.3.0 niż drugi na 13.0.4.0. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 10 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Numeracja w tym przypadku nie ma znaczenia. Ona ma znaczenie tylko przy "dużych" aktualizacjach Androida/MIUI (np. z 13 na 14). Jeden kanał może mieć nowsze zmiany na MIUI 13.0.3.0 niż drugi na 13.0.4.0. Dziekuje za odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 24, 2022 Share Posted September 24, 2022 Witam ponownie dzisiaj próbowałem zdjęć boootloadera Mi Unlock zaczęło cos tam sprawdzać i wyskoczył mi komunikat ze mam spróbować za 72 h o co chodzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 24, 2022 Share Posted September 24, 2022 Musisz odczekać trochę czasu, zanim będziesz mógł odblokować bootloader. I tak dobrze, że tylko 72 godziny, zazwyczaj jest 168 (chyba że przypisałes do konta już wcześniej i po prostu trochę czasu już upłynęło). Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 24, 2022 Share Posted September 24, 2022 52 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał: Musisz odczekać trochę czasu, zanim będziesz mógł odblokować bootloader. I tak dobrze, że tylko 72 godziny, zazwyczaj jest 168 (chyba że przypisałes do konta już wcześniej i po prostu trochę czasu już upłynęło). to calkiem mozliwe bo bo probowalem zdjac bootloader pare dni temu lecz mi neta wywalilo jakas awaria byla i od tamtej pory az do dzisiaj nie próbowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 Witam ponownie bootloader odblokowany ściągnąłem Rom z powyższej stronki odpalam MiFlash20220507 klikam na select i jest problem bo nie widzi romu co robię źle ? MiFlash i plik mam na pulpicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 A plik rozpakowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 Przed chwilą, Kacper Skrzypek napisał: A plik rozpakowałeś? tak i mam format tar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 Ten tar też musisz rozpakować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 26 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Ten tar też musisz rozpakować. ok rozpakowałem podałem ścieżkę do pliku wyłączyłem telefon jest w trybie fastboot ale nie wykrywa telefonu co zle robie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 Telefon musi widzieć, skoro odblokowałeś bootloader. Gdyby go nie widział, to nie byłbyś w stanie tego zrobić. Zobacz, co masz w Menedżerze urządzeń i upewnij się, że podłączasz oryginalny kabel od telefonu, a nie jakiś zamiennik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał: Telefon musi widzieć, skoro odblokowałeś bootloader. Gdyby go nie widział, to nie byłbyś w stanie tego zrobić. Zobacz, co masz w Menedżerze urządzeń i upewnij się, że podłączasz oryginalny kabel od telefonu, a nie jakiś zamiennik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 No to widzi urządzenie, w czym problem? Tak ma być. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 2 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał: No to widzi urządzenie, w czym problem? Tak ma być. 2 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał: No to widzi urządzenie, w czym problem? Tak ma być. niebytem pewny czy to ma tak wyglądać jak kliknąłem na refresh to dopiero pokazało się te małe okienko pod spodem i dziwny ciąg liter obok tego prostokąta mnie zaniepokoił widziałem gdzieś tu na forum pełny opis jak to zrobić ale nie mogę znaleźć czyli jak już będzie tak jak na skrinie klikam flash ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 Tak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 28, 2022 Share Posted September 28, 2022 (edited) 13 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Tak. Witam ponownie pod koniec fleszowania wyskakuje error co mam zrobić telefon tylko uruchamia sie w trybie fastboot pokazuje blad error timeaut3820 Edited September 28, 2022 by david1276 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 28, 2022 Share Posted September 28, 2022 Próbowałeś wgrywać jeszcze raz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1276 Posted September 28, 2022 Share Posted September 28, 2022 21 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Próbowałeś wgrywać jeszcze raz? tak próbowałem ale nic nie daje zawsze na koncu error Link to comment Share on other sites More sharing options...
ams Posted January 15 Share Posted January 15 (edited) Czy po wgraniu softu Indonesia Stable będzie działać czytnik palca? (zależy mi na nagrywaniu rozmów) Note 10 5G (camellian). Czy aby działał czytnik palca muszę zrobić oem lock? Edycja: sam sobie odpowiem, nie trzeba blokować, działa nagrywanie i palec. Edited January 15 by ams Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts