SimonBee Posted November 3, 2020 Share Posted November 3, 2020 @Archon1, udało Ci się to sprawdzić? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archon1 Posted November 3, 2020 Share Posted November 3, 2020 (edited) Tak, sprawdziłem, naprawdę musiałem mocno wygiąć głowę w prawo by się odblokował i faktycznie, w tedy się odblokowuje. Lecz jest to nienaturalne ułożenie głowy przy rozmowie, więc jeszcze mi się nie zdarzyło go przypadkowo odblokować, ale jest to możliwe. Próbowałem się jeszcze pochylać, przechylać i wyginać, tak ani razu mi się nie odblokował. Więc się raczej nie przejmuję bo aż tak głowy nie wyginam, szczególnie podczas rozmowy. Domyślam się kiedy to następuje, gdy potrzebujesz drugiej ręki i przytrzymujesz go głową oraz barkiem. Edited November 3, 2020 by Archon1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magdam210 Posted November 4, 2020 Share Posted November 4, 2020 Fakt, obiadu się nie ugotuje rozmawiając przez ten telefon, bo przy próbie utrzymania barkiem aby mieć wolne ręce od razu się wybudza. Ja zauważyłam jeszcze, że gdy wybieram numer i szybko przyłożę do ucha to on nie zdąży się wygasić, muszę odstawić, przystawić ponownie i dopiero wtedy się wygasza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archon1 Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Może poprawią to przy kolejnej aktualizacji androida, o ile bardziej czego nie skopią. Mimo tych drobnych wad, bardzo lubię ten telefon za wygląd, nie wystającą wyspę z aparatami i zdjęcia. Chyba pierwsza aplikacja aparatu od Xiaomi, która naprawdę daję radę, mimo wszystko używam Gcam Nikity, ale stockowej nie ma co się wstydzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SimonBee Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Właściwie też mam nadzieję że to zostanie naprawione w aktualizacjach, ponieważ ten telefon jest po prostu piękny i o ile uda im się to naprawić to biorę! Swoją drogą wczoraj byłem w dwóch sklepach w celu sprawdzenia tego czujnika i w obu modelach czujnik szwankuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rlkt Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 (edited) Jakiś update u kogoś z Polskiej dystrybucji? W moim przypadku: MIUI Global najnowszy z OTA na dzisiaj, nadal problem występuje. Edited December 9, 2020 by rlkt Link to comment Share on other sites More sharing options...
TDS Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Potwierdzam po włączeniu funkcji wybudzania telefon podczas rozmowy nie wybudza się 3 minuty temu, TDS napisał: Potwierdzam po włączeniu funkcji wybudzania po podniesieniu telefonu, telefon podczas rozmowy nie wybudza się tak jak miało to miejsce wcześniej czyli jest światełko że to będzie poprawione na pozytyw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TDS Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Dnia 3.11.2020 o 01:08, Archon1 napisał: Sprawdźcie czy macie włączoną funkcję wybudzania po podniesieniu telefonu, nie pamiętam dokładnie gdzie ona jest, ale jest. Sam nie próbowałem przechylać głowy co prawda, jutro sprawdzę, ale rozmawiałem kilka razy leżąc i nie wybudzał się. Potwierdzam działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radosław1987 Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Dnia 15.12.2020 o 10:45, TDS napisał: Potwierdzam działa Jeśli dobrze rozumiem wyłączyłeś funkcje wybudzania ekranu podczas podnoszenia telefonu i problem ustąpił? Nie ma już problemu z sensorem? A czy mogę Cię prosić gdzie tę opcje znaleźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickeey_mau5 Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 @Radosław1987 Ustawienia -> Ekran blokady Link to comment Share on other sites More sharing options...
switek3 Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 Czy wszyscy potwierdzają, że nie ma już żadnych problemów z włączaniem się ekranu podczas rozmowy? Czy jeszcze ktoś ma? I jak - polecacie telefon? Szczególnie chodzi mi o szybkość, zdjęcia i filmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 Naprawdę oczekujesz odpowiedzi od wszystkich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
switek3 Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 9 minut temu, brawo napisał: Naprawdę oczekujesz odpowiedzi od wszystkich? Rzeczowa odpowiedź... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archon1 Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Wydaję mi się że pan chińczyk wbudował uszkodzone czujniki, lub po prostu o nich zapomniał. Gdzieś czytałem że czujnika to cudo nie ma i korzysta z czegoś innego, nie wiem, nie sprawdzałem. Natomiast problem z czujnikiem widać w Google kamerze (GCam), raz uruchomi się poprawnie, innym razem z przyciemnionym obrazem, w tedy zdjęcia zbyt ciemne wychodzą, ale tylko przy słabym oświetleniu. Więc problem nadal istnieję i obstawiam że chińczyk wmontował serię uszkodzonych czujników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Jakby to się dało naprawić to by już to dawno zrobili Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaos666 Posted October 12, 2021 Share Posted October 12, 2021 Witam, problem z czujnikiem już naprawiony? Od stycznia cisza w tym wątku-ktoś potwierdzi? dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaos666 Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 nikt nie odpowiedział-spoko. Już kupiłem mimo to, ale nie mam problemu z czujnikiem uff... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 Naprawiony softwareowo nie jest na pewno, tak w 100%.Może modele z końcowego okresu produkcji miały inne czujniki Nie wiem, u mnie problem rzadko, bo rzadko ale występuje. Ale mam jeden z pierwszych wypustów, jak zeszły z taśmy. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maromarecki Posted January 15, 2022 Share Posted January 15, 2022 Witam wszystkich, Jedyną opcją na jaką wpadłem to użycie zewnętrznej apki MacroDroid. Tworzymy w niej dwa scenariusze dla czujnika światła, dla wyłączenia i włączenia ekranu. Dodatkowo dodajemy ograniczenie aby funkcja działała tylko podczas aktywnego połączenia. Działa perfekcyjnie i pomija działanie żyroskopu. Według mnie hybrydowy, a właściwie wirtualny czujnik zbliżeniowy w Xiaomi to nonsens. Powyższy sposób z moją apką to obecnie chyba jedyny sposób aby temu zaradzić. Zakładam, że inne apki do automatyzacji też ogarną temat. Prośba dla użytkowników, którzy udzielają się w tym i innych tematach na innych forach. Proszę o przeklejanie mojego tutka na innych forach. W razie potrzeby opiszę procedurę tworzenia scenariuszy w MacroDroid. Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 15, 2022 Share Posted January 15, 2022 @maromarecki, trudna jest konfiguracja ww. apki, aby zgrać wszystko idealnie po Mi Note 10 Lite?!Jeśli skomplikowane, podeślij zrzut ekranu ustawień tego zadania. Mi zależy na opanowaniu TYLKO podczas połączeń. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maromarecki Posted January 15, 2022 Share Posted January 15, 2022 W załączeniu przesyłam zrzuty jak to wygląda u mnie. Oczywiście jak to w MIUI trzeba apke MacroDroid wykluczyć z optymalizacji bateri i najlepiej ustawić autostart tak aby system apki nie ubijał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 Oczywiście jak to w MIUI trzeba apke MacroDroid wykluczyć z optymalizacji bateri i najlepiej ustawić autostart tak aby system apki nie ubijał.A co włączyłeś żeby to działało? U mnie cały czas pokazuje się powiadomienie i nie mam pojęcia co dalej, bo co bym nie włączył to i tak się pojawia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts