Problemy techniczne
89 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 659 views
Witam.Co zrobic azeby aplikacje pozostawaly w pamieci telefonu po czyszcxeniu. Od razu zaznaczę uz blokowanie aplikacji jak rowniez oszczedzanie energi bez ograniczen i autostart nie dziiała.
Last reply by brenas25, -
- 3 followers
- 6 replies
- 21.2k views
Cześć Mam Mi 10 note i nie działa Projekcja/Ekran bezprzewodowy. Ani bezpośrednio ani przez apki. W sumie za pierwszym razem zadziałała ale tylko raz. Obecnie tylko kręci i się gaśnie. Sieci itd wszystko jest ok. Telefon widzi telewizor ale nie przekazuje ekranu. Z telewizorem wszystko jest ok bo Huawei p30 pro śmiga bez zająknięcia. Czytałem że dużo osób ma z tego problem ale u mnie żadne z podawanych rozwiązań nie działa. Macie jakiś pomysł?
Last reply by winniethepooh, -
Cześć. Po aktualizacji do Androida 11 mam trzy problemy: dźwięk na każdym odtwarzaczu (YouTube, Spotify, rozmowa głosowa przez WhatsApp, wbudowany głośnik lub słuchawki Bluetooth) co parę sekund wycisza się na chwilę (na około sekundę) wykonując zwykle połączenie telefoniczne, po kilku sygnałach połączenie samo się rozłącza, jeśli ktoś odbierze to też natychmiast następuje rozłączenie nie jestem w stanie odebrać zwykłego połączenia telefonicznego, w momencie odebrania połączenia następuje jego zerwanie Problem ten pojawił się od momentu wydania aktualizacji systemu do Androida 11, wgrywając starszy soft z Android 10 powyższe rze…
Last reply by kiellapa, -
- 1 follower
- 1 reply
- 414 views
Po aktualizacji do MIUI 13 telefonu Mi Note 10 lite w aplikacjach google Gmail Chrome wiadomościach i kontaktach występuje jakiś żółty motyw. Czy da się to jakoś zmienić?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 followers
- 2 replies
- 363 views
Cześć! Mam Xiaomi Mi Note 10 i chciałbym włączyć usługę Wi-Fi Calling. Gdzieś na internecie widziałem screenshoty, że opcja ta powinna być w ustawieniach karty sim tuż pod "Połączenia VoLTE", ale u mnie niestety nic tam nie ma. Mieliście może podobny problem lub wiecie, jak go rozwiązać? Moim operatorem jest nju, a karta jest oznaczona jako "usim".
Last reply by Marrik, -
- 2 followers
- 5 replies
- 899 views
Global 12.5.6 Nju abo Problem jest specyficzny, powracający co 7/14/21 dni... (znaczy się, co jakiś czas hah). Opis: Nie działa internet w przeglądarce (nieważne czy wbudowana Xiaomi, Chrome itd...). Działa Messenger dla przykładu za to. Strzelałbym że problem z portami, może bug MIUI. Problem za każdym razem dawał się rozwiązać poprzez reset ustawień sieciowych + restart telefonu. Ale teraz nie chce już, hah. Ktoś z Was ma jakiś pomysł? Poza instalacją MiuiPolska oczywiście ;)
Last reply by Kyniusz, -
- 3 followers
- 8 replies
- 650 views
Witam, Mam problem z telefonem Xiaomi mi note 10, ponieważ rozpocząłem aktualizację systemu i wszystko przebiegało pomyślnie aż do momentu gdy zacząłem instalować aktualizację. Zostawiłem telefon na czas aktualizacji podłączony do ładowarki lecz gdy wróciłem aby sprawdzić stan aktualizacji okazało się że telefon jest mocno nagrzany a urządzenie samoczynnie się restartuje i rozpoczyna aktualizacje MIUI (bootloop). Pasek postępu osiąga 4.99% i za każdym razem się restartuje. Mam dostęp do trybu fastboot ale bootloader jest zablokowany a konto miui nie jest dodane w opcjach programistycznych. Czy jest jakaś możliwość "wskrzeszenia" telefonu. Będę bardzo wdzięczny za pom…
Last reply by Buenos, -
- 1 reply
- 1.3k views
Telefon xiaomi note 10s sam sie wyłączył I włączył zatrzymał sie na napisie redmi następnie załącza sie napis miui i koniec nie idzie dalej .Rozladowalam go do konca ponownie naladowalam i brak zmiany . Zależy mi na zawartości telefonu-zdjeciach.Mial ktos taki problem ,prosze o rady i wskazówki
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 7 replies
- 816 views
Cześć. Problem jest taki, że dzisiaj podczas oglądania filmu telefon nagle zawiesił się, a później tylko czarny ekran. Resetowanie pokazywało tylko napis REDMI, a później nic się nie działo prócz wibracji telefonu (jakby restart). Tym sposobem zrobiłem twardy reset, ale uwaga. Podawane przez mnie na 1000% poprawne hasło do chmury wywala komunikat couldn't verify Mi Account ID. Invaild username or password. No i teraz jest gips tego typu, że chcąc włączyć telefonu i podać pin do karty nie mam możliwości wykonać takowej czynności, jeżeli tak to proszę o podpowiedź jak to zrobić, a no i pytanie zasadnicze czy jeżeli się nie dostanę do karty sim to czy faktycznie pozostaje ty…
Last reply by Jakjusz, -
- 2 replies
- 386 views
Witam, posiadam telefon xiaomi i podczas korzystania z galerii, kiedy wybieram jakiś filmik do usunięcia to znika mi on(czasami), nie widziałem go w zadnym albumie ani koszu, nie widzialem by tez gdzies sie przesłał. W ukrytych albumach tez go nie ma. Jakies pomysly? gdzie moga byc te filmy? bo raczej nie wyparowaly. Mozliwe, ze naciskam jakis skrot czasami przez przypadek ale watpie by owy istniał
Last reply by Tajflu, -
- 1 follower
- 2 replies
- 449 views
Dzień dobry, od kilkunastu tygodni mam dość często powracający kłopot- oto jego krótki opis: idę do garażu gdzie telefon traci zasięg, następnie wyjeżdżam z garażu,ale zasięg odzyskuje tylko karta prepaidowa T-Mobile,a abonamentowa ( dla mnie główna) karta T-Mobile potrafi pozostawać nieaktywna na 10-15 minut. Restart telefonu nie pomaga,po prostu po tym upływie czasu karta sama zaczyna działać... Oto działania jakie wykonałem ( bez jakiegokolwiek efektu): 1. Wymiana karty SIM 2. Zamiana kart w slotach 3. Aktywacja/deaktywacja użycia LTE do poprawy jakości rozmów 4. Aktywacja/deaktywacja Wifi calling 5. Rozmowa z konsultantem T-Mobile (" po nasze…
Last reply by marcin19883, -
- 3 replies
- 759 views
Telefon z salonu play, miał bootloopa, zrobiłam reboot przez tryb awaryjny i teraz prosi o hasło do konta xiaomi. Na innych urządzeniach loguje się na mi account bez problemu, na telefonie wyswietla komunikat "Nie można odblokować Nie można sie zalogować." Nie ma hard reset, aplikacje internetowe otwierane w osobnym oknie (np. messenger) śmigają gdy wchodzę przez pasek powiadomień przy wybieraniu sieci WiFi. Pytanie czy da się to jakoś normalnie odblokować bez utraty danych? Lub jesli sie nie da, to czy moge jakkolwiek zgrac wiadomosci sms (synchronizacja wiadomosci do chmury nie działała).
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 404 views
Witajcie, czy u was też występuje problem z odtwarzaniem przez słuchawki bluetooth? Problem polega na tym że odtwarzany materiał np. YouTube nie startuje od razu po kliknięciu "Play" a robi to po 5-10 sekundach a często i dłużej. Występuje też problem z rozmowami przez słuchawki kiedy ktoś dzwoni a te nie przełączają się od razu na nie, tylko chwilę leci przez głośnik. Sprawdzałem na kilku zestawach słuchawek i problem jest taki sam. Restart pomaga ale na chwilę bo pojawia się znów.
Last reply by Mrozowy, -
- 1 reply
- 536 views
Witam mam taki problem z mi note 10 ze sam resetuje się jak bawet się włączy to po 10/25 sekundach znów zrobi restart. często jest tak że przy samym restarcie telefonu jak się pokazuje logo( MI ) (Android) zrobi wiele razy restart i tak może nawet przez godzinę się uruchamiać ponownie jak już uderzę w plecki z kostki lub w przód ekranu załączy się telefon i się wczyta ( MIUI ) . Robiłem Aktualizację systemu oraz Format i nawet wgrywałem nową nakładkę global v12.5.5 bo posiadałem global v12.5.4. Ktoś ma jakieś rozwiązanie jaką może być tą przyczyną takie resetowanie się z góry dziękuje za pomoc
Last reply by d3tr0, -
- 1 follower
- 3 replies
- 500 views
Witam, gdy jestem w górach lub w lesie i jest ograniczony zasięg sieci GSM - gdy telefon szuka zasięgu - to bateria jest drenowana w eksperesowym tempie. Telefon potrafi rozładować się z powiedzmy 80% na 20% w 4 godziny gdy jest nieużywany i trzymany w kieszeni. Mam mi note 10 z softem MIUI EU Stable. Najnowsza wersja. Jak temu zaradzić?
Last reply by Marrik, -
- 1 follower
- 1 reply
- 466 views
Witam wszystkich chciałbym się poradzić czy jest możliwe odblokowanie bootloadera gdy telefon jest bricked? temat wygląda tak że mam mi 10 note który jest cegiełką. jedyne co uda się włączyć to fastboot i mi recovery 3.0. i na tym funkcje telefonu się konczą. po prostu podczas rozmowy telefonicznej wyłączył się i elo. jak dotąd nie bylo z nim problemów. co do softu nie było nic kombinowane. probowalem wykonac wipe data z poziomu recovery. telefon stwierdził że wszystko zrobił ok i można restartować ale dalej jest to samo. probowalem podłączyć go przez mi suite ale w trybie mi assistant czy jak by go nie nazwac, nie wykrywa go. po przełączeniu na fast…
Last reply by ZduneX25, -
Witam, mam problem z czujnikiem zbliżeniowym, a dokładnie to nie działa. Oczywiście najpierw sprawdziłem wszystko co mogłem i co znalazłem w internecie, ale po prostu brakuje mi wielu opcji aby coś tam ustawić. Przez to że sensor źle działa nie mogłem go znaleźć. Ale po wielu próbach w końcu go odnalazłem. w proximity sensor mimo dobrej lokalizacji to jest praktycznie nie ma reakcji, tylko raz na jakiś czas wartość spadnie z 5 do 0 i dalej nic się nie dzieje. I teraz nie wiem czy to wina urządzenia czyli jakaś wada, czy producenta i brak odpowiedniej łatki.
Last reply by Marrik, -
- 0 replies
- 508 views
Mi Note 10 Pro (not Redmi) - MIUI 12.5.4 Global - problem z działaniem LTE po aktualizacji przestało mi działać LTE wgrałem ileś tam wersji i przy wybieraniu ich prze wybierz paczkę aktualizacji nie jest wstanie ich sprawdzić bo LTE nie działa... Pobieranie informacji jest 0% Podobnie MIUI Unlock 5.5 nie zadziała nawet robiąc różne cyrki... bo do tego trzeba LTE... jak cofnąć się do starszej wersji ?
Last reply by wizardking, -
- 0 replies
- 1.1k views
Dzień Dobry, Kupiłem niedawno telefon Mi Note 10 Pro z uszkodzonym wyświetlaczem. Własnymi siłami udało mi się wymieniać wyświetlacz, ale po uruchomieniu telefonu okazało się, że nie ma dźwięku! Próbowałem wszystkich sposobów żeby to naprawić, Aktualizacja romu z 12.0 ... na 12.5.5.0, Wipy systemu. Podczas odtwarzania jakiejś muzyki słychać tylko ciche szeleszczenie, z dolnego jak i górnego głośnika. ... , ale już podczas testu i rozmów z górnego głośnika już normalnie wydobywa się czysty dźwięk. Kupiłem drugi używany głośnik dolny, ale jest to samo. Czego może być to wina? Uszkodziłem coś na płycie głównej? (nie widać żadnych uszkodzeń), Wina ROMU ? Może…
Last reply by Ziajson, -
- 3 replies
- 342 views
Proszę pomóżcie - pacjent: Mi Note 10 pro (Miui 12,5 - EU) - w czym problem? Podczas pobierania plików przez sieć komórkową (ORANGE) po kilku sekundach przerywa pobieranie pliku lub szybkość pobierania spada prawie do zera i w końcu przerywa. Dzieje się tak w programach np. Chomikuj, przez przeglądarkę Chrome, lub ściąganie testowego pliku z netu np. 100mb. Telefon ma tylko pamięć wewnętrzną - brak karty pamięci. Nie ma tego problemu przez Wi-fi, problem nie jest w sieci ani w karcie sim - przekładałem karty z innego telefonu i moja sim na innym działa bez problemu, a na moim telefonie obca karta sim zachowuje się tak samo - zrywa pobieranie więc APN-y nie są winne. …
Last reply by dawid25_2005, -
- 0 replies
- 651 views
Witam Pisałem już o tym w dziale z aktualizacją tygodniową, bo z takiej najnowszej korzystam, ale nie chcę tam zaśmiecać tematu. Mam problem z odblokowaniem ekranu twarzą. Wszystko zrobione co było potrzebne, i czasami działa a czasami nie. Z początku nie mogłem znależć zależności kiedy działa, a kiedy nie. Obserwuję to już od kilku tygodni i zauważyłem że jeśli telefon coś robi w tle np. pobieram jakiś plik z chrome, albo mam w tle działającą jakąś aplikację która wykonuje jakieś czynności odblokowanie działa 100/100 (pojawia się ikonka twarzy i blokada się wyłącza) ale gdy wszystko wyłączone i normalnie urzytkuję telefon to funkcja z twarzą nie działa (nie ma…
Last reply by kaciek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 2.4k views
Cześć, od kilku dni moja ładniejsza połowa uskarża się na problem z ekranem w jej Mi Note 10 (kupionym w Chinach jako Mi CC9 Pro na samym początku gdy telefon się pojawił, więc delikatnie ponad 2 lata temu). Po wgraniu jej rozwojowego xiaomi.eu 9.12.5 ślad za telefonem zaginął (czyt. żona była bardzo zadowolona i nie chciała go wypuścić z ręki do jakichkolwiek flashowań) Aż do teraz... Aktualnie ekran w momentach nieprzewidywalnych mruga/błyska w nieskoordynowany sposób. Troszkę tak jak za starych czasów Mi 8, których problem z Amoledowymi wyświetlaczami rozpalał i to, jak i oficjalne forum xiaomi. Co do "naszego" to mówię o tym wątku, na oficjalnym link już ni…
Last reply by krzysmir, -
- 2 replies
- 547 views
Dzień dobry, jestem posiadaczem Xiaomi Mi Note 10 Lite od pazdziernika. Od jakiegoś czasu mam problem podczas rozmów telefonicznych. Często zdarza się, że jak z kimś rozmawiam to po minucie(czasami po 3-5) druga osoba mnie nie słyszy, ja wszystko słysze ok. Jest rozłączanie połączenia, i czasami to pomaga i nowe połączenie jest ok, a czasami powtarza sie sytuacja kilkukrotnie. Za każdym razem ja słyszę, a mnie nie słychać. Może to być jakiś problem np. z aplilacją jakąś w tle ale coś co można rozwiązać bez odslynia telefonu na reklamacje?. Dodam, że często połączenie jest ok, więc to nie jest tak, że każde połączenie tak wygląda. Zdarza się to często ale nie zawsze. …
Last reply by robbee9, -
- 1 follower
- 0 replies
- 383 views
Witam Ciąg dalszy nowinek: 1. Problem z synchronizacją kontaktów z kontem google: albo wcale nie synchronizuje, albo po 100 kontaktów wrzuca i trzeba ręcznie popychać synchronizację, jak zsynchronizuje to nie wszystkie kontakty. 2. Po usunięciu kontaktów z urządzenia, usuwa widzialność urządzenia z wyboru zapisu kontaktów, pomaga reset urządzenia ale i tak są tam jakieś zapisane kontakty, chyba z karty SIM, te które są w niej na stałe wpisane.
Last reply by robbee9, -
- 0 replies
- 346 views
Witam. Podczas słuchania radio w red 10 5g następuje samoczynny restart telefonu. Ktoś coś więcej w temacie? Już nie samoczynny restart tylko po prostu radio po zgaszeniu ekranu nie działa, nic nie można zrobić zawiecha na radio, jedynie co można to wyjść z menu radio. Drugi problem to autoobracanie ekranu, pomimo wyłączania z szybkiego górnego menu, trzeba jeszcze wejść w ustawienia/wyświetlacz i tam go wyłączyć, dopiero wtedy jest ok.
Last reply by robbee9,