Mark1991 Posted December 26, 2020 Share Posted December 26, 2020 12 godzin temu, MrBright napisał: Niestety to update dla beta testerów ... Faktycznie to co się odpierdziela z updejtami dla f2 pro to jakaś kiepska komedia.. Sorry ale to update podobnie jak poprzednie było puszone przez OTA więc jak jest tak jak piszesz to jeszcze gorzej świadczy o Xiaomi skoro aktualizację beta dla testerów puszczają wszystkim. Ale i tak tego co wyprawiają z aktualizacjami Android One w Mi A2 i A2 Lite to już chyba nie przebije nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 26, 2020 Share Posted December 26, 2020 Działa normalnie po ostatniej aktualizacji. Ja co prawda mam telefon na romie Indonezja a tam jeszcze nie było aktualizacji, lecz ciekawi mnie czy naprawili poprzednie błędy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon71 Posted December 26, 2020 Share Posted December 26, 2020 (edited) Kolejny stable-beta rom Załapałem się przez ota: - naprawiony tryb ciemny - poprawiona prędkość działania (nadal nie tak dobra jak na 12.0.3.0) - problem z lagującą klawiaturą nadal występuje - zdjecia nadal wychodzą przejaskrawione i z dużą ilością szumów - profil firmowy (intune) przy wyborze aplikacji do otwarcia np pdf nie wyświetla aplikacji z profilu firmowego. Generalnie jest lepiej, ale nadal nie idealnie. No i to jest kolejna beta, opisana jako stable. Niezły tam mają bajzel przy releasach. Ps. Jak mam nie robić pustych linii skoro pisze z telefonu, a skrypty na Waszej stronie właśnie tak dzielą mi tekst? Edited December 29, 2020 by neon71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 (edited) Jadę dalej na 12.0.3.0 i jest swietny. Płynność dzialania rewelacyjna, ale myślałem, że przerzucę się w końcu na Andka 11, tymczasem wygląda to na jakieś jaja. Chyba faktycznie za grubo poszli z dywersyfikacją modelową i nie ma rąk do pracy, żeby podopracowywać wszystkie aktualizacje... Edited December 27, 2020 by platek71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon71 Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Dnia 27.12.2020 o 11:32, platek71 napisał: Jadę dalej na 12.0.3.0 i jest swietny. Płynność dzialania rewelacyjna, ale myślałem, że przerzucę się w końcu na Andka 11, tymczasem wygląda to na jakieś jaja. Chyba faktycznie za grubo poszli z dywersyfikacją modelową i nie ma rąk do pracy, żeby podopracowywać wszystkie aktualizacje... No typowe xiaomi jest... Typowe Marka schodzi na psy. Trzeba będzie szukać alternatywnych producentów. Poco f2 pro to w ogóle chyba był jakiś beta test - pół roku na rynku i go wycofują. Nie wróży to dobrze na przyszłe wsparcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 (edited) Nie powinno być tak źle, bo nasze Poco F2 to przecież chińskie K30 Pro 5G, więc wsparcie powinno potrwać trochę dłużej, choć pytanie, jakiej bedzie jakości to wsparcie jest oczywiście otwarte Edited December 29, 2020 by platek71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genezyp Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 3 minuty temu, platek71 napisał: Nie powinno być tak źle, bo nasze Poco F2 to przecież chińskie K30 5G, czy ktoryś z tych modeli, więc wsparcie powinno potrwać trochę dłużej, choć pytanie, jakiej bedzie jakości to wsparcie jest oczywiście otwarte Jak narazie jakość wsparcia jest beznadziejna w odróżnieniu od jakości pocofona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MurzynPG Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 (edited) Siemka ja tu nowy, ale mam dziwne spostrzeżenie, zrobiłem kopię zapasową systemu do chmury xiaomi z wersji 12.0.4.0. Zainstalowałem V12.2.2.0.RJKCNXM i niby wszystko fajnie ale nie mogę przywrócić kopi zapasowej z aplikacjami itp. Gdyby nie kopia zapasowa z Google był bym po uszy w bagnie. Mam ją w systemie w sensie w chmurze zapisaną jako POCO F2 Pro ale jak wchodzę w opcje by przywrócić z chmury to nie wynajduje mi żadnej kopii... chyba że utworzę nową kopię zapasową to ją już widzi... ma ktoś pomysł co z robić z tym fantem ? Edited January 3, 2021 by MurzynPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 5, 2021 Author Share Posted January 5, 2021 POCO F2 Pro - Global Stable ROMMIUI V12.2.4.0.RJKMIXM (Android 11)Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.2.4.0.RJKMIXM/miui_LMIGlobal_V12.2.4.0.RJKMIXM_682e9ad14f_11.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 To jest nadal stable betaWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewus_PL Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Ogólnie oprogramowanie dla F2 Pro od początku powinna nazywać się "Beta" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Ciekawe czy dadzą radę wypuścić EEA przed wycofaniem. 9 minut temu, Lewus_PL napisał: Ogólnie oprogramowanie dla F2 Pro od początku powinna nazywać się "Beta" Niestety nie tylko dla F2 Pro. Tak na prawdę to jest dramat. Wypuszczają coraz więcej telefonów, coraz szybciej, wsparcie coraz słabsze i krótsze. MIUI 12 nie ma chyba żadnej dopracowanej wersji na ten telefon i nie tylko ten a już szykują wersję 12.5 na wiele telefonów więc tej jakby zwykłej 12 już nie dopracują, 12.5 pewnie będzie to samo - masa bugów i też tego nie dopracują bo szybciej wypuszczą MIUI 13 i znowu powtórka z rozrywki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewus_PL Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Szczerze to przerobiłem większą cześć producentów i niestety w każdym modelu, który miałem znajdowały się irytujące błędy. Tempo i postępujący konsumpcjonizm jest przyczyną wydawania takiej ilości urządzeń. Wszechobecny wyścig o cyferki, o każdy megapiksel w aparacie czy kolejny rdzeń w telefonie. Dotyczy to wszystkich producentów nie tylko Xiaomi. Takie czasy - byle szybko, byle jak najwięcej, byle jak... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Znowu wypuścili betę? Ja mam EEA, ale coś czuję, że nawet, jak zdążą wypuścić stable, to i tak jeszcze się wstrzymam z aktualizacją Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 9, 2021 Author Share Posted January 9, 2021 POCO F2 Pro - EEA Stable ROMMIUI V12.2.4.0.RJKEUXM (Android 11)Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.2.4.0.RJKEUXM/miui_LMIEEAGlobal_V12.2.4.0.RJKEUXM_639c92d613_11.0.zip OTA z wersji V12.2.3.0https://bigota.d.miui.com/V12.2.4.0.RJKEUXM/miui-blockota-lmi_eea_global-V12.2.3.0.RJKEUXM-V12.2.4.0.RJKEUXM-af19aa0cd6-11.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppgg94 Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Instalował ktoś już V12.2.4.0.RJKEUXM? Warto? Czy to nadal nie dopracowana wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 9, 2021 Author Share Posted January 9, 2021 Instalował ktoś już V12.2.4.0.RJKEUXM? Warto? Czy to nadal nie dopracowana wersja?Z OTA znów są problemyPo ponownym uruchomieniu pobiera pełny plik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewus_PL Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Jak na moje oko działa tak samo jak na 12.2.3.0 czyli bez szału. Nadal jest to wersja "beta stable". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genezyp Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Pojawiła się rano aktualizacja ale zaraz zniknęła.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewus_PL Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Dotarłem do tajnych przecieków, że za produkcję i testowanie oprogramowania odpowiedzialny jest szanowny Pan Jacek Sasin. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 9, 2021 Author Share Posted January 9, 2021 Przy okazji jak ktoś zrobił aktualizację do V12.2.4.0 Global lub EEA, proponuję pobrać najnowszą wersję Poco Launcher 2.20.1.15 z tego posta. Wersja 2.20.1.10 zaimplementowana w ROM to beta i ma masę błędów. 2_5460720685418547246.apk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Miałem przed chwilą aktualizację POCO Launcher do tej wersji poprzez "aktualizator aplikacji systemowych". Faktycznie z tym launcherem było coś nie tak, czasami mi znikały wszystkie ikony które nadal były tylko że niewidoczne bo jak dotknąłem ekran w odpowiednim miejscu to się odpalała dana aplikacja, musiałem resetować telefon bo nic innego nie pomagało. Tak na boku ktoś się orientuje czy ten nasz POCO Launcher różni się czymś od tego ze sklepu? Niby jak wejdę w sklepie to mam, że jest zainstalowany ale widzę, że numer wersji w sklepie jest zupełnie inny niż ten nasz. Aktualizacja też przyszła przez updater aplikacji od Xiaomi a w sklepie nic nie widziało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 9, 2021 Author Share Posted January 9, 2021 12 minut temu, Mark1991 napisał: Tak na boku ktoś się orientuje czy ten nasz POCO Launcher różni się czymś od tego ze sklepu? Niby jak wejdę w sklepie to mam, że jest zainstalowany ale widzę, że numer wersji w sklepie jest zupełnie inny niż ten nasz. Aktualizacja też przyszła przez updater aplikacji od Xiaomi a w sklepie nic nie widziało. Generalnie to jest to samo, tyle że w przypadku telefonów Poco, launcher jest aplikacją systemową zaimplementową w ROM. W Sklepie Play jest jeszcze wersja wspierająca Android 10. Poco Launcher pod Android 11 to V2.20.x.x i z tego co wiem to te wersje są jeszcze w fazie beta. W Sklepie Play masz ostatnią stabilną wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 (edited) Czy oni wypuścili jakąs nie betę dla F2 Pro ostatnio? Ja lecę na 12.0.3.0, która też chyba była betą... Edited January 9, 2021 by platek71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Jedynie nową stable beta dla eeaWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 (edited) Moje clue było takie, że 12.0.3.0 też bylo chyba BETĄ, a chodzi świetnie... Jak Wy to sprawdzacie? Na stronie, gdzie producent uploaduje oficjalne ROMy zaznaczają? Tam podaje, czy jest to final version, czy beta? Edited January 10, 2021 by platek71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon71 Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 5 godzin temu, platek71 napisał: Moje clue było takie, że 12.0.3.0 też bylo chyba BETĄ, a chodzi świetnie... Jak Wy to sprawdzacie? Na stronie, gdzie producent uploaduje oficjalne ROMy zaznaczają? Tam podaje, czy jest to final version, czy beta? Ja sobie sprawdzam TU Wyszło nowe stable beta dla EEA z numerkiem 12.2.2.4. 12.0.3.0 to jest ostatnia wersja stable (nie-beta) dla EEA. Ja już póki co podziękuję za testy na produkcji i zostaje na ww, pomimo utraty HD w Netfliksie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 Ja też raczej zostanę na 12.0.3.0 i poczekam na stable. Dzieki za linka - zapisałem. W kóncu uraczą nas nie-betą i to pewnie już wcześniej niż później... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 Nie byłbym takim optymistą. Choć to wyjątkowa beta stable nie usunięta po dwóch dniach z powodu tragicznych błędów. Oni sobie najwyraźniej z tą 11 nie radzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon71 Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 44 minuty temu, ahr napisał: Nie byłbym takim optymistą. Choć to wyjątkowa beta stable nie usunięta po dwóch dniach z powodu tragicznych błędów. Oni sobie najwyraźniej z tą 11 nie radzą. Jeżeli używasz nowej wersji - możesz powiedzieć coś więcej jeśli chodzi o wydajność, jakość zdjęć etc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
platek71 Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 3 godziny temu, ahr napisał: Nie byłbym takim optymistą. Choć to wyjątkowa beta stable nie usunięta po dwóch dniach z powodu tragicznych błędów. Oni sobie najwyraźniej z tą 11 nie radzą. Nie podcinaj skrzydeł mojego optymizmu! Btw, chyba dopiero MIUI 12.5 przyniesie dopiero większy skok jakościowy, nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
remont5 Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Na wstępie powitam wszystkich i zadam pytanie Czy ten 12.2.4.0 da się zrootować magisk? Po kilku dniach zabawy z custom romem mam dość i wracam do fabryki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 11, 2021 Author Share Posted January 11, 2021 Przy okazji jak ktoś zrobił aktualizację do V12.2.4.0 Global lub EEA, proponuję pobrać najnowszą wersję Poco Launcher 2.20.1.15 z tego posta. Wersja 2.20.1.10 zaimplementowana w ROM to beta i ma masę błędów. 2_5460720685418547246.apkDodaje link od APK Mirror:https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/poco-launcher/poco-launcher-2-20-1-15-release/poco-launcher-2-0-customize-fresh-clean-2-20-1-15-android-apk-download/download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Dodaje link od APK Mirror:https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/poco-launcher/poco-launcher-2-20-1-15-release/poco-launcher-2-0-customize-fresh-clean-2-20-1-15-android-apk-download/download/Przyszła jako aktualizacja systemowa. Teraz telefon działa tak jak powinien, no prawie Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiran Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Mam 12.2.1.0, dzisiaj w OTA pojawiła mi się 12.2.4.0, a już myślałem, że do OTA jednak nie trafi. Pobieram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts