johnny1836 Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Cześć, mam od jakiegoś czasu problem z obiektywem aparatów. Czy jest na nim jakaś fabryczna folia? Ktoś się spotkał z takim problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Czy to przypadkiem nie jest fabryczna folia zabezpieczająca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 (edited) Ja miałem coś w rodzaju foli aluminiowej. To mi wygląda na odklejone szkło aparatu lub folia, ale na pewno nie fabrycznie naklejona. No chyba, że Xiaomi stosuje okresowo inne zabezpieczenia. Edited May 7, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Mi to wygląda jakby szkło się odklejało. Folia tak się nie odrywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted May 7, 2020 Author Share Posted May 7, 2020 Z bliska to wygląda trochę tak jakby się odkleiła wierzchnia warstwa szkła albo folia... Na pewno nie tak jakby się odkleiło całe to szkiełko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Xiaomi stosowało folie na obiektywy ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Xiaomi stosowało folie na obiektywy ????Jak miałem mi8 i mi9 to była folia na obiektywachWysłane z mojego S10+ przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Mam mi8 od października i nie jestem w stanie dojrzec czy jest folia Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted May 12, 2020 Author Share Posted May 12, 2020 Pisałem do mi center w sprawie wymiany w ramach gwarancji (telefon z ibuygou). Nie wymienią tego w ramach gwarancji, ponieważ sklep już nie istnieje. Wymiana obiektywu 80 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted May 23, 2020 Share Posted May 23, 2020 A ja mam takie ostrzeżenie dla osób które korzystają z uchwytu do telefonu montowanymi do kratki nawiewu. Wszystko pięknie, gdy mamy ustawione chłodzenie lub neutralną temperaturę. Ale gdy ostro ustawimy na grzanie, jest duża szansa na roztopienie wszelkiej maści klejów, m.in. tych od tylnego aparatu. A tam szybka jest przecież klejona. Może objaw który u Ciebie wystąpił ma związek z temperaturą, niekoniecznie z nawiewów w samochodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts