Jump to content

Hard brick- czarny ekran

Recommended Posts

Witam. Ostatnio flashowałem softa przez twrp, proces zakończył się powodzeniem. Przed flashowaniem zapomniałem zrobić wipea telefonu, więc ponownie wszedłem do twrp i wyczyściłem wszystko, niestety zaznaczyłem także partycje recovery. Ponownie zrobiłem flashowanie przez twrp i wszystko przeszło bez problemu.

Pobrałem softa ze strony xiaomi wersję fastboot, ale  podczas próby wyskoczył mi błąd "Mismatching image ". W google udało mi się znaleźć "rozwiązanie" jak to ominąć- zrobiłem wedle tego filmiku :

https://www.youtube.com/watch?v=_osMF9EubhI&fbclid=IwAR2FAE7UQnFKmMQCfRbqz4QFstcJybx0lXY43wRE5IXybcWZpGj_FfggvqQ

Niestety po wgraniu softa telefon się zresetował ale oprócz czarnego ekranu nic się nie dzieje.

Z tego co mówił kolega z serwisu telefon uruchomił "na twardo" czyli podając bezpośrednio zasilanie na płytę główną i telefon jest odratowania ale potrzebne jest konto serwisowe xiaomi.

Czy da się to zrobić w inny sposób?

Czy ktoś posiada takie konto i mółgby mi użyczyć ?

2 minuty temu, [email protected] napisał:

wykrywa  miflash jako "COM"

Czyli jest prawdopodobnie w trybie download (EDL). Konto z uprawnieniami by pomogło, ale raczej nikt z tego forum tego nie ma, ewentualnie serwis Acida, ale to już masz. Ekstremalnie długie przytrzymanie power czasami działa i można potem w fastboot wprowadzić.

14 minut temu, FromWP napisał:

Czyli jest prawdopodobnie w trybie download (EDL). Konto z uprawnieniami by pomogło, ale raczej nikt z tego forum tego nie ma, ewentualnie serwis Acida, ale to już masz. Ekstremalnie długie przytrzymanie power czasami działa i można potem w fastboot wprowadzić.

Długie przytrzymanie power też nic nie daje

19 minut temu, Orjon napisał:

Podstawowe pytanie: jaki wgrywałeś soft? Na pewno pod Mi 9T Pro?

Tak, pobrałem ze strony xiaomifirmware.com, wersję global fastboot dla mi 9t pro stąd:

https://xiaomifirmware.com/roms/download-redmi-k20-xiaomi-mi-9t-official-roms/

Wybrałem wersję Global Stable V11.0.4.0.QFJMIXM.

Dostałem info od kolegi z serwisu, że telefon uruchamia się w trybie EDL poprzez przerobiony kabel na jeden pin, tylko potrzebne jest konto serwisowe xiaomi, żeby dokonać autoryzacji i wtedy powinno ruszyć

@[email protected]

I tak się kończy rumakowanie i próby samodzielnych kombinacji. Jak znam życie, nawet nie przeczytałeś stosownych poradników. Pomijam niewłaściwy ROM, bo to w ogóle kuriozum...

Nie będę po Tobie jechał.

Pisz do @Acid i dogadaj się co do ożywienia telefonu. Z Forum chyba tylko on ma konto serwisowe.

Tylko nie kombinuj więcej i nie próbuj oddać jakiemuś "Mieciowi z garażu", bo będziesz miał przycisk do papieru zamiast telefonu.

• Acid unlocked this topic
1 godzinę temu, [email protected] napisał:

Tak, pobrałem ze strony xiaomifirmware.com, wersję global fastboot dla mi 9t pro stąd:

https://xiaomifirmware.com/roms/download-redmi-k20-xiaomi-mi-9t-official-roms/

Wybrałem wersję Global Stable V11.0.4.0.QFJMIXM.

Dostałem info od kolegi z serwisu, że telefon uruchamia się w trybie EDL poprzez przerobiony kabel na jeden pin, tylko potrzebne jest konto serwisowe xiaomi, żeby dokonać autoryzacji i wtedy powinno ruszyć

No tak zrobiłeś brick podając zły rom. 
Napisz do mnie na micenter.pl zgłoszenie.
Trzeba będzie odceglić z kontem autoryzowanym.

• 2 weeks later...