[email protected] Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Witam. Ostatnio flashowałem softa przez twrp, proces zakończył się powodzeniem. Przed flashowaniem zapomniałem zrobić wipea telefonu, więc ponownie wszedłem do twrp i wyczyściłem wszystko, niestety zaznaczyłem także partycje recovery. Ponownie zrobiłem flashowanie przez twrp i wszystko przeszło bez problemu. Pobrałem softa ze strony xiaomi wersję fastboot, ale podczas próby wyskoczył mi błąd "Mismatching image ". W google udało mi się znaleźć "rozwiązanie" jak to ominąć- zrobiłem wedle tego filmiku : https://www.youtube.com/watch?v=_osMF9EubhI&fbclid=IwAR2FAE7UQnFKmMQCfRbqz4QFstcJybx0lXY43wRE5IXybcWZpGj_FfggvqQ Niestety po wgraniu softa telefon się zresetował ale oprócz czarnego ekranu nic się nie dzieje. Z tego co mówił kolega z serwisu telefon uruchomił "na twardo" czyli podając bezpośrednio zasilanie na płytę główną i telefon jest odratowania ale potrzebne jest konto serwisowe xiaomi. Czy da się to zrobić w inny sposób? Czy ktoś posiada takie konto i mółgby mi użyczyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Możesz przełączyć telefon do trybu fastboot, przez dłuższe przytrzymanie vol- i power? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted March 25, 2020 Author Share Posted March 25, 2020 Telefon nie reaguje na żadne polecenia, jedynie go wykrywa miflash jako "COM" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Niestety obawiam się, że bez wizyty w serwisie się nie obejdzie. Nie sądzę, żeby ktoś udostępnił konto serwisowe. Może @Acid coś podpowie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 2 minuty temu, [email protected] napisał: wykrywa miflash jako "COM" Czyli jest prawdopodobnie w trybie download (EDL). Konto z uprawnieniami by pomogło, ale raczej nikt z tego forum tego nie ma, ewentualnie serwis Acida, ale to już masz. Ekstremalnie długie przytrzymanie power czasami działa i można potem w fastboot wprowadzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted March 25, 2020 Author Share Posted March 25, 2020 14 minut temu, FromWP napisał: Czyli jest prawdopodobnie w trybie download (EDL). Konto z uprawnieniami by pomogło, ale raczej nikt z tego forum tego nie ma, ewentualnie serwis Acida, ale to już masz. Ekstremalnie długie przytrzymanie power czasami działa i można potem w fastboot wprowadzić. Długie przytrzymanie power też nic nie daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 3 godziny temu, [email protected] napisał: Pobrałem softa ze strony xiaomi wersję fastboot, ale podczas próby wyskoczył mi błąd "Mismatching image " Podstawowe pytanie: jaki wgrywałeś soft? Na pewno pod Mi 9T Pro? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted March 25, 2020 Author Share Posted March 25, 2020 19 minut temu, Orjon napisał: Podstawowe pytanie: jaki wgrywałeś soft? Na pewno pod Mi 9T Pro? Tak, pobrałem ze strony xiaomifirmware.com, wersję global fastboot dla mi 9t pro stąd: https://xiaomifirmware.com/roms/download-redmi-k20-xiaomi-mi-9t-official-roms/ Wybrałem wersję Global Stable V11.0.4.0.QFJMIXM. Dostałem info od kolegi z serwisu, że telefon uruchamia się w trybie EDL poprzez przerobiony kabel na jeden pin, tylko potrzebne jest konto serwisowe xiaomi, żeby dokonać autoryzacji i wtedy powinno ruszyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 8 minut temu, [email protected] napisał: Tak, pobrałem ze strony xiaomifirmware.com, wersję global fastboot dla mi 9t pro stąd: https://xiaomifirmware.com/roms/download-redmi-k20-xiaomi-mi-9t-official-roms/ Wybrałem wersję Global Stable V11.0.4.0.QFJMIXM. To są softy do Mi 9T, a nie do Mi 9T Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 5 minut temu, [email protected] napisał: Tak, pobrałem ze strony xiaomifirmware.com, wersję global fastboot dla mi 9t pro stąd: Pobrałeś wersję dla Mi 9T, nie PRO. Na własne życzenie zbrickowałeś telefon. Bez autoryzowanego konta nic nie zrobisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 @[email protected] I tak się kończy rumakowanie i próby samodzielnych kombinacji. Jak znam życie, nawet nie przeczytałeś stosownych poradników. Pomijam niewłaściwy ROM, bo to w ogóle kuriozum... Nie będę po Tobie jechał. Pisz do @Acid i dogadaj się co do ożywienia telefonu. Z Forum chyba tylko on ma konto serwisowe. Tylko nie kombinuj więcej i nie próbuj oddać jakiemuś "Mieciowi z garażu", bo będziesz miał przycisk do papieru zamiast telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 1 godzinę temu, [email protected] napisał: Tak, pobrałem ze strony xiaomifirmware.com, wersję global fastboot dla mi 9t pro stąd: https://xiaomifirmware.com/roms/download-redmi-k20-xiaomi-mi-9t-official-roms/ Wybrałem wersję Global Stable V11.0.4.0.QFJMIXM. Dostałem info od kolegi z serwisu, że telefon uruchamia się w trybie EDL poprzez przerobiony kabel na jeden pin, tylko potrzebne jest konto serwisowe xiaomi, żeby dokonać autoryzacji i wtedy powinno ruszyć No tak zrobiłeś brick podając zły rom. Napisz do mnie na micenter.pl zgłoszenie. Trzeba będzie odceglić z kontem autoryzowanym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted April 6, 2020 Author Share Posted April 6, 2020 Telefon zrobiony. Można zamknąć temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts