Jump to content

Mi A3 - Android 10/11 Official Update

pkonrad

Recommended Posts

19 godzin temu, czeskimaster napisał:

Mam andka 10, poprawki z maja. Moje pytanie, dlaczego do maja miałem aktualizacje przez tel, a od maja muszę od d*py strony robić aktualizacje? Co blokuje, automatyczne aktu przez tel?

Nie mam zielonego pojęcia, ale Mi A3 do którego mam dostęp również nie otrzymuje aktualizacji przez OTA.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ja dostałem po 50 dniach zwrot pieniędzy za A3. Telefon siedział cały czas na fastboocie. Flaszowanie nie kończyło się nigdy. Można było zostawić na całą noc i dalej flaszował. Przeszedł długą drogę przez serwisy Mi i w końcu się poddali. Zapomniałem dodać: to był andek 10

Edited by Tomasz Petrycki

Dnia 31.12.2020 o 11:26, Orjon napisał:

Jeśli dostaliście aktualizację do Androida 11 to BROŃ BOŻE NIE AKTUALIZUJCIE!

Wg zgłoszeń z Telegrama wszyscy, którzy zaktualizowali Mi A3 do jedenastki, nie mogą teraz telefonu uruchomić...

Jak oni to robią, że dla telefonów Xiaomi z programu Android One odpierdzielają takie cyrki. Jak ktoś kupił telefon z oficjalnego źródła i ma gwarancję to na jego miejscu właśnie bym zrobił update, potem oddał tel na rękojmie i czekał na ewentualny zwrot kasy.

40 minut temu, pkonrad napisał:

Jak oni to robią, że dla telefonów Xiaomi z programu Android One odpierdzielają takie cyrki.

Podobno już rezygnują z telefonów serii A z Android One. Nowych przynajmniej na razie nie będzie.

14 godzin temu, FromWP napisał:

Podobno już rezygnują z telefonów serii A z Android One. Nowych przynajmniej na razie nie będzie.

No to chyba nie jest zła decyzja, bo to jak wygląda sprawa aktualizacji tych telefonów to jest jakaś paranoja. Ja kupiłem Mi A3 pod koniec 2019 roku na promocji w sklepie GearBest. Na szczęście cena była mega atrakcyjna (ok 525 zł) za czarną wersję 6/64 GB. Gdyby nie permanentny problem z aktualizacjami, to sam telefon jest bardzo fajny i moim zdaniem mocno niedoceniany. W testach recenzenci narzekali na ekran, ja na pewno wolał bym Amoleda z Mi A3 niż np. IPS z Redmi Note 7. Czytnik w ekranie jest dość wolny, ale odblokowuje telefon 9 na 10 prób. Dodam, że na ekranie jest naklejone najtasze szło z Ali. Od jakiegoś czasu żadna aktualizacja OTA nie przychodzi na ten telefon, chociaż Xiaomi wypuszcza kolejne wersję softu. Nie wiem czym to jest spowodowane. Robiłem aktualizację ręcznie plikiem z ROMem z poziomu Recovery, ale pomimo wgrania ręcznie nowszej wersji oprogramownia telefon w dalszym ciągu nie dostaje aktualizacji OTA.

2 godziny temu, pkonrad napisał:

telefon w dalszym ciągu nie dostaje aktualizacji OTA.

To dla Ciebie dobrze, nie masz trupa, a i Xiaomi zaoszczędziło na serwisie. Oni chyba do tych telefonów dokładają, oczywiście z własnej winy.

• Haha 1

Użytkownicy na innych portalach donoszą że xiaomi wypuściło na Mi A3, wersję europejską androida 11. Czy ktoś już dostał, był odważny i zaktualizował telefon? Jak działa?

Ja aktualizuję ręcznie od maja, więc i tak pewno będę musiał czekać na rom recovery.

• 2 weeks later...

To co się dzieje z tymi aktualizacjami to paranoja. Obydwoje z żoną mamy Mi A3, jej właśnie zainstalował się bez problemu Andek 11 przez OTA, ja stoję dalej na maju. Przywrócenie fabrycznych oczywiście nic nie pomogło. Szkoda tego fajnego i praktycznego telefonu wraz z systemem...

Może panom z chin nie podoba się utrudniona inwigilacja na czystym androidzie i dlatego projekt umiera :3

Rozumiem że nie ma możliwości wgrania od tyłu andka 11?

Edited by Ders0n

To co się dzieje z tymi aktualizacjami to paranoja. Obydwoje z żoną mamy Mi A3, jej właśnie zainstalował się bez problemu Andek 11 przez OTA, ja stoję dalej na maju. Przywrócenie fabrycznych oczywiście nic nie pomogło. Szkoda tego fajnego i praktycznego telefonu wraz z systemem...
Może panom z chin nie podoba się utrudniona inwigilacja na czystym androidzie i dlatego projekt umiera :3
Ja mam 9, z aktualizacjami z marca 2020 i też bez żadnych widoków na update.

14 godzin temu, Ders0n napisał:

W piątek wypuścili aktualizacje dla wersji global v12.0.4.0, która jak piszą użytkownicy poprawia wiele błędów. Pewno wersja EEA zostanie wypuszczona w przyszłym tygodniu.

Jak nie będzie ota to będzie można aktualizować przez recovery (od d*py strony). Tylko w dalszym ciągu nie ma oficjalnej informacji o aktualizacji i oficjalnych romow.

V12.0.4.0RFQMIXM

Edited by w.swierk

Zaktualizowałem ostatnią wersję (listopad 2020) przez Recovery (od d strony), z tego co widzę dla EEA można wgrać Androida 11 ale tylko przez Fastboot (kabel do kompa) ale w moim przypadku sprawa zaczęła się komplikować ze sterownikami więc odpuściłem. 

Pytanie, czy te wersje z recovery do których są odnośniki w wątku to są wersje bezpieczne? Czy o jest 1:1 to co przez OTA czy po "drobnych" modyfikacjach?

również aktualizowałem tym co kolega wyżej, wszystko działa ;)

Zrobiłem też wcześniej przywrócenie ustawień fabrycznych,  jednak z czasem telefon zwalnia, od razu było czuć różnicę 

Edited by DeqSC2