czeskimaster Posted October 17, 2020 Share Posted October 17, 2020 Mam andka 10, poprawki z maja. Moje pytanie, dlaczego do maja miałem aktualizacje przez tel, a od maja muszę od d*py strony robić aktualizacje? Co blokuje, automatyczne aktu przez tel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 18, 2020 Author Share Posted October 18, 2020 19 godzin temu, czeskimaster napisał: Mam andka 10, poprawki z maja. Moje pytanie, dlaczego do maja miałem aktualizacje przez tel, a od maja muszę od d*py strony robić aktualizacje? Co blokuje, automatyczne aktu przez tel? Nie mam zielonego pojęcia, ale Mi A3 do którego mam dostęp również nie otrzymuje aktualizacji przez OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 27, 2020 Author Share Posted October 27, 2020 EEA Stable ROM 11.0.9.0.QFQEUXM Recovery - https://bigota.d.miui.com/V11.0.9.0.QFQEUXM/miui_LAURELSPROUTEEAGlobal_V11.0.9.0.QFQEUXM_9d9c148fb6_10.0.zip OTA - https://bigota.d.miui.com/V11.0.9.0.QFQEUXM/miui-blockota-laurel_sprout_eea_global-V11.0.8.0.QFQEUXM-V11.0.9.0.QFQEUXM-ac4d95df1d-10.0.zip Fastboot - https://bigota.d.miui.com/V11.0.9.0.QFQEUXM/laurel_sprout_eea_global_images_V11.0.9.0.QFQEUXM_20201019.0000.00_10.0_fffaf8c49d.tgz Global Stable ROM 11.0.22.0.QFQMIXM Recovery - https://bigota.d.miui.com/V11.0.22.0.QFQMIXM/miui_LAURELSPROUTGlobal_V11.0.22.0.QFQMIXM_936196d72c_10.0.zip OTA - https://bigota.d.miui.com/V11.0.22.0.QFQMIXM/miui-blockota-laurel_sprout_global-V11.0.21.0.QFQMIXM-V11.0.22.0.QFQMIXM-1f9b3d577c-10.0.zip Fastboot - https://bigota.d.miui.com/V11.0.22.0.QFQMIXM/laurel_sprout_global_images_V11.0.22.0.QFQMIXM_20201017.0000.00_10.0_3d93e2bbe4.tgz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kael Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 On 10/17/2020 at 6:55 PM, pkonrad said: Powinno zadziałać Nie poszło - Error in /sideload/package.zip. (status 1)(Installation Aborted) :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeskimaster Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Nie mam zielonego pojęcia, ale Mi A3 do którego mam dostęp również nie otrzymuje aktualizacji przez OTA.Czy od maja, weszły jakieś bardzo ważne aktualizacje? Stabilność, nowe funkcje? Bo nie wiem czy bawić się ręcznie w najnowszą aktualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 30, 2020 Author Share Posted November 30, 2020 Mi A3 Global Stable ROM V11.0.23.0OTA z V11.0.22.0https://bigota.d.miui.com/V11.0.23.0.QFQMIXM/miui-blockota-laurel_sprout_global-V11.0.22.0.QFQMIXM-V11.0.23.0.QFQMIXM-b6dd22e789-10.0.zipRecovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.23.0.QFQMIXM/miui_LAURELSPROUTGlobal_V11.0.23.0.QFQMIXM_0904d681f7_10.0.zipMi A3 EEA Stable ROM V11.0.10.0OTA z V11.0.9.0https://bigota.d.miui.com/V11.0.10.0.QFQEUXM/miui-blockota-laurel_sprout_eea_global-V11.0.9.0.QFQEUXM-V11.0.10.0.QFQEUXM-13f35e6e31-10.0.zipRecovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.10.0.QFQEUXM/miui_LAURELSPROUTEEAGlobal_V11.0.10.0.QFQEUXM_6616c313be_10.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeskimaster Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Ktoś może pisał do support xiaomi, z zapytaniem dlaczego mi a3 nie dostaje od maja aktualizacji przez tel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 A Tobie jaką dali odpowiedź?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Jeśli dostaliście aktualizację do Androida 11 to BROŃ BOŻE NIE AKTUALIZUJCIE! Wg zgłoszeń z Telegrama wszyscy, którzy zaktualizowali Mi A3 do jedenastki, nie mogą teraz telefonu uruchomić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 (edited) Ja dostałem po 50 dniach zwrot pieniędzy za A3. Telefon siedział cały czas na fastboocie. Flaszowanie nie kończyło się nigdy. Można było zostawić na całą noc i dalej flaszował. Przeszedł długą drogę przez serwisy Mi i w końcu się poddali. Zapomniałem dodać: to był andek 10 Edited December 31, 2020 by Tomasz Petrycki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 1, 2021 Author Share Posted January 1, 2021 Dnia 31.12.2020 o 11:26, Orjon napisał: Jeśli dostaliście aktualizację do Androida 11 to BROŃ BOŻE NIE AKTUALIZUJCIE! Wg zgłoszeń z Telegrama wszyscy, którzy zaktualizowali Mi A3 do jedenastki, nie mogą teraz telefonu uruchomić... Jak oni to robią, że dla telefonów Xiaomi z programu Android One odpierdzielają takie cyrki. Jak ktoś kupił telefon z oficjalnego źródła i ma gwarancję to na jego miejscu właśnie bym zrobił update, potem oddał tel na rękojmie i czekał na ewentualny zwrot kasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 40 minut temu, pkonrad napisał: Jak oni to robią, że dla telefonów Xiaomi z programu Android One odpierdzielają takie cyrki. Podobno już rezygnują z telefonów serii A z Android One. Nowych przynajmniej na razie nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 2, 2021 Author Share Posted January 2, 2021 14 godzin temu, FromWP napisał: Podobno już rezygnują z telefonów serii A z Android One. Nowych przynajmniej na razie nie będzie. No to chyba nie jest zła decyzja, bo to jak wygląda sprawa aktualizacji tych telefonów to jest jakaś paranoja. Ja kupiłem Mi A3 pod koniec 2019 roku na promocji w sklepie GearBest. Na szczęście cena była mega atrakcyjna (ok 525 zł) za czarną wersję 6/64 GB. Gdyby nie permanentny problem z aktualizacjami, to sam telefon jest bardzo fajny i moim zdaniem mocno niedoceniany. W testach recenzenci narzekali na ekran, ja na pewno wolał bym Amoleda z Mi A3 niż np. IPS z Redmi Note 7. Czytnik w ekranie jest dość wolny, ale odblokowuje telefon 9 na 10 prób. Dodam, że na ekranie jest naklejone najtasze szło z Ali. Od jakiegoś czasu żadna aktualizacja OTA nie przychodzi na ten telefon, chociaż Xiaomi wypuszcza kolejne wersję softu. Nie wiem czym to jest spowodowane. Robiłem aktualizację ręcznie plikiem z ROMem z poziomu Recovery, ale pomimo wgrania ręcznie nowszej wersji oprogramownia telefon w dalszym ciągu nie dostaje aktualizacji OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 2 godziny temu, pkonrad napisał: telefon w dalszym ciągu nie dostaje aktualizacji OTA. To dla Ciebie dobrze, nie masz trupa, a i Xiaomi zaoszczędziło na serwisie. Oni chyba do tych telefonów dokładają, oczywiście z własnej winy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.swierk Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Szybko się ogarneli. Już rozsyłają naprawiony build, ale wiadomo, to jest Mi A3 więc lepiej poczekać. XDA: Xiaomi Mi A3 receives official Android 11 update, but you should wait Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeskimaster Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Mam nadzieję że będzie w końcu dla Polski aktualizacja przez OTA, ponieważ u mnie ostatnia była w maju. Nie mam zamiaru bawić się od d*py strony. Z telefonu jestem bardzo zadowolony, i nie mam pojęcia dlaczego od maja olali uptade przez telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo_jarek Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Wytłumaczcie staremu czy dobrze myśli - jeśli chcę zaktualizować metodą przez kartę SD, to muszę pobrać plik ROM recovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeqSC2 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 a wyszedł juz w ogole poprawiony bulid który mozna smialo instalowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo_jarek Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Mam na myśli aktualizację zabezpieczeń, bo stoję na majowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeqSC2 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Jeśli instalujesz z karty SD to pobierasz recovery ten duży plik ponad 1gb, sam tak robiłem nie było zadnych problemów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.swierk Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Użytkownicy na innych portalach donoszą że xiaomi wypuściło na Mi A3, wersję europejską androida 11. Czy ktoś już dostał, był odważny i zaktualizował telefon? Jak działa? Ja aktualizuję ręcznie od maja, więc i tak pewno będę musiał czekać na rom recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeqSC2 Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 Pojawił sie juz jakis ROm recovery do 11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.swierk Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 (edited) Nie ma jeszcze odpowiednich romow. Nie ma nawet oficjalnej informacji o aktualizacji, więc można ją traktować jako wersję beta. No chyba że Xiaomi zmieniło zasady informowania o aktualizacjach. Ktoś udostępnił pliki ota Edited January 22, 2021 by w.swierk link Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeskimaster Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Rozumiem, że OTA umarł na tym modelu, i trzeba od d*py strony się bawić z aktualizacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ders0n Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 (edited) To co się dzieje z tymi aktualizacjami to paranoja. Obydwoje z żoną mamy Mi A3, jej właśnie zainstalował się bez problemu Andek 11 przez OTA, ja stoję dalej na maju. Przywrócenie fabrycznych oczywiście nic nie pomogło. Szkoda tego fajnego i praktycznego telefonu wraz z systemem... Może panom z chin nie podoba się utrudniona inwigilacja na czystym androidzie i dlatego projekt umiera :3 Rozumiem że nie ma możliwości wgrania od tyłu andka 11? Edited January 30, 2021 by Ders0n Link to comment Share on other sites More sharing options...
kael Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 To co się dzieje z tymi aktualizacjami to paranoja. Obydwoje z żoną mamy Mi A3, jej właśnie zainstalował się bez problemu Andek 11 przez OTA, ja stoję dalej na maju. Przywrócenie fabrycznych oczywiście nic nie pomogło. Szkoda tego fajnego i praktycznego telefonu wraz z systemem... Może panom z chin nie podoba się utrudniona inwigilacja na czystym androidzie i dlatego projekt umiera :3 Rozumiem że nie ma możliwości wgrania od tyłu andka 11?Ja mam 9, z aktualizacjami z marca 2020 i też bez żadnych widoków na update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.swierk Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 (edited) 14 godzin temu, Ders0n napisał: To co się dzieje z tymi aktualizacjami to paranoja. Obydwoje z żoną mamy Mi A3, jej właśnie zainstalował się bez problemu Andek 11 przez OTA, ja stoję dalej na maju. Przywrócenie fabrycznych oczywiście nic nie pomogło. Szkoda tego fajnego i praktycznego telefonu wraz z systemem... Może panom z chin nie podoba się utrudniona inwigilacja na czystym androidzie i dlatego projekt umiera :3 Rozumiem że nie ma możliwości wgrania od tyłu andka 11? W piątek wypuścili aktualizacje dla wersji global v12.0.4.0, która jak piszą użytkownicy poprawia wiele błędów. Pewno wersja EEA zostanie wypuszczona w przyszłym tygodniu. Jak nie będzie ota to będzie można aktualizować przez recovery (od d*py strony). Tylko w dalszym ciągu nie ma oficjalnej informacji o aktualizacji i oficjalnych romow. V12.0.4.0RFQMIXM Edited January 31, 2021 by w.swierk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ders0n Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Zaktualizowałem ostatnią wersję (listopad 2020) przez Recovery (od d strony), z tego co widzę dla EEA można wgrać Androida 11 ale tylko przez Fastboot (kabel do kompa) ale w moim przypadku sprawa zaczęła się komplikować ze sterownikami więc odpuściłem. Pytanie, czy te wersje z recovery do których są odnośniki w wątku to są wersje bezpieczne? Czy o jest 1:1 to co przez OTA czy po "drobnych" modyfikacjach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeqSC2 Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Ten V12.0.4.0RFQMIXM podobno jest ok, czekam tylko na wersje EEA i recovery, przez ota nie aktualizowałem jeszcze nigdy wiec szkoda mi czasu by to ogarniać Gdyby był dostepny jakis telefon w rozmiarze mi a3 to juz dawno bym olał xiaomi za to co wyczynia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ders0n Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 Zainstalowałem V12.0.2.0.RFQEUXM (Android 11 Update) przez Recovery z tej strony: https://www.thecustomdroid.com/xiaomi-mi-a3-android-10-update-guide/ Na razie wszystko działa i nie ma się do czego przyczepić. Dam znać jakby coś było nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 5, 2021 Author Share Posted February 5, 2021 Wczoraj Mi A3 szwagierki zassał Android 11 przez OTA i nawet zakończyło się to powodzeniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Decusek Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 Jaką wersję dostała szwagierka? Ja chyba instaluje przez sd tą wersję co derson ale trochę się boje Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.swierk Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 Wykonałem aktualizacje z pliku: Mi A3 Recovery V12.0.3.0.RFQEUXM Wszystko działa, plik pobrany z oficjalnego źródła bigota.d.miui.com Plik fastboot dostępny na stronie: https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/laurel/stable/V12.0.3.0.RFQEUXM/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeqSC2 Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 (edited) również aktualizowałem tym co kolega wyżej, wszystko działa Zrobiłem też wcześniej przywrócenie ustawień fabrycznych, jednak z czasem telefon zwalnia, od razu było czuć różnicę Edited February 5, 2021 by DeqSC2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebek Sebson Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 (edited) 15 godzin temu, w.swierk napisał: Wykonałem aktualizacje z pliku: Mi A3 Recovery V12.0.3.0.RFQEUXM W jaki sposob zainstalować ten rom? Edited February 6, 2021 by Sebek Sebson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts