Dyskusja ogólna
9 topics in this forum
-
- 2 followers
- 28 replies
- 12.9k views
Najnowszy model Xiaomi z czystym Androidem jest już w sprzedaży u autoryzowanych sprzedawców na Polskę. Warto by żeby właściciele tego Smartfona podzielili się wrażeniami z obsługi , działania , ewentualnymi problemami w codziennym użytkowaniu MI A3.
Last reply by Jagi, -
- 4 followers
- 121 replies
- 28.9k views
Xiaomi oficjalnie udostępniło aktualizację do Andorid 10 dla Xiaomi Mi A3. Narazie aktualizacja poszła tylko do wybrańców. Urządzenie: Xiaomi Mi A3 Nazwa kodowa: laurel_sprout Region: Global Stable Wersja: V11.0.7.0.QFQMIXM Data wydania: 29/02/2020 Wersja: Android 10 Typ: Recovery Rozmiar: 1.3 GB Pobierz: http://hugeota.d.miui.com/V11.0.7.0.QFQMIXM/miui_LAURELSPROUTGlobal_V11.0.7.0.QFQMIXM_e4332e88a7_10.0.zip Poprawcie mni jeśli się mylę, ale z poziomu trybu recovery powinno się ręcznie dać wgrać update z linku piwuzwj. Tryb recovery włączamy tak: wyłącz smartfon, naciśnij i przytrzymaj przycisk z…
Last reply by czeskimaster, -
- 0 replies
- 166 views
Witam, czytałem, że jedyną opcją na aktualizacje MI A3 jest konwersja na Mi CC9e i wgrywanie global dla tego tel. Czy ktoś z was to robił? Tylko czy ktoś robił to z wersji Android 10 i wgranym sofcie rozwojowy xiaomi.eu_MIA3_21.4.22_v12-10 (miui 12)? Jeżeli tak to najpierw muszę jakoś wrócić do czystego androida i wgrać android 11? Czy da się bez problemu z tego miui przejść?
Last reply by romsed, -
- 7 replies
- 726 views
Witam, Mam problem z Mi A3 w sieci Orange: po przełączeniu na tryb 3G/2G w ustawieniach sieci mogę wykonywać połączenia i wysyłać sms natomiast po włączeniu transmisji komórkowej pokazuje mi brak połączenia z internetem (to samo dla 2G). Po przestawieniu na LTE/3G/2G normalnie śmiga na 4G. Kartę przekładałem i na innych telefonach działa normalnie, w telefonie robiłem reset APN i ustawień sieciowych i nadal to samo. Wygląda to jakby na 3G i 2G nie mogło się połączyć z usługą. Jakieś sugestie?
Last reply by w.swierk, -
- 1 reply
- 535 views
Cześć, wgrałem Miui 11 na A3 i mam problem ze sterowaniem dekoderem nc+ turborecorder z telefonu (może być też dekoder Polsatu). Na starym telefonie redmi 3 wszystko chodzi (pierwszy z listy Nbox działa). Żeby było śmiesznie telewizory oczywiście dobrze obsługuje telefon. Gdyby ktoś mógł sprawdzić na czystym androidzie aplikacje "pilot" taka biała ikonka z ok w środku. Szkoda mi wrzucać czysty Android aby tylko sprawdzić. Wygląda mi to na jakieś niedopracowanie portu z mi 9Cce. Z góry dzięki.
Last reply by romsed, -
- 2 followers
- 10 replies
- 2.9k views
Witam Od 8 grudnia mamy możliwość zainstalowania na Xiaomi mi A3 system Miui. Port Miui do Mi A3 - Z tego linku można pobrać i przeczytać wszystkie potrzebne informacje do instalacji systemu. Niestety nie wiem czy jest j.Polski i czy Netflix i np. Pokemon Go działają bez kombinowania. Może ktos z was zainteresuje sie tym tematem i sprawdzi te kwestie.
Last reply by las-kluzop, -
- 0 replies
- 688 views
Prawie od razu po kupieniu zauważyłem dziwne problemy w usuwaniu nowych kontaktów, ale nie starszych, nie mogę powiększać dymki smsów zwykłym multitouchem, czy co dziwne brak możliwości odtwarzania zwykłego formatu filmu avi. Z gorszych rozwiązań Androida one mogę wymienić brak opcji automatycznego ustawienia czujnika nasłonecznienia przy suwaku jasności ekranu, brak od razu ikony narzędzi przy szybkich ustawieniach na górze, brak wyboru kształtu dymków smsów, brak sterowania aparatem i kamerą głosem, czy brak funkcji sterowania kontaktem przesuwając na boki sms/rozmowa chociaż przecież google uzywa tego mechanizmu w gmailu chociaż. Czy da się usunąć te braki instalując z…
Last reply by gqx, -
- 0 replies
- 608 views
Przymierzam się do zakupu mi a3. Próbowałem w sklepie jak wygląda jakość nagrywanych filmów, i tak jak piszą w recenzjach drgania obrazu są bardzo duże. Chciałem zapytać czy wyszły jakieś poprawki likwidujące ten problem? Czy w ogóle Xiaomi daje jakieś poprawki, oprócz poprawek dotyczących bezpieczeństwa?
Last reply by jw7, -
- 1 reply
- 742 views
Last reply by mariusz.ur,