Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mi Not 10 przy EEA Stable ROM, po zmianie regionu na Indie, otrzymałem wczoraj Miui 12. Najważniejsze spotrzeżenia dla mnie. Znów można nagrywać rozmowy-super.

Brak tych super animacji.

Niestety nie zmieniło się nic w kwestii funkcji projekcji, nie wiem na jakiej zasadzie ta funkcja powinna działać. Na android tv (Philips 7303)telefonu nie widzi, a sąsiada Samsunga widzi . Ba nawet rodzinny Mi Box z andr.9 widzi, ale nie może się połączyć, chociaż ma wbudowanego chromcasta. Jedynie z jakimś stary tv boxie przez apk Miracast się mogę połączyć i z laptomem (Windows 10) O co w tym chodzi? Ma ktoś jakieś pomysły?

Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
Dnia 1.09.2020 o 16:51, filipiak79 napisał:

Mi Not 10 przy EEA Stable ROM, po zmianie regionu na Indie, otrzymałem wczoraj Miui 12. Najważniejsze spotrzeżenia dla mnie. Znów można nagrywać rozmowy-super.

Brak tych super animacji.

Bez zmiany regionu wygrała mi się dziś 12? Super... Tylko co z tymi animacjami? Też ich nie mam ... tak samo nagrywania rozmów ...przecież ten telefon  to nie jakiś stary hebel za kilka stówek... :/ mam nadzieję że wejdą poprawki 

Edited by mrosi
Edytujemy cytowaną zawartość...
Posted (edited)
Dnia 3.09.2020 o 09:21, pawelt napisał:

@Anna8700 @filipiak79Nie rozumiem Was przecież super tapety na globalu można wgrać i co ciekawe działają super bardzo płynnie nawet w końcu zadziałało AoD. 

@Pawelt - mogę Ciebie prosić o taką instrukcję jak to wykonać ?  

Edited by DAMIANO87
  • 2 weeks later...
Posted

@MirekCz oczywiście tak jak @zoltan78 wyjaśnił. Powiem tak więcej napisałem w temacie ogólnym ale warto. Troszkę dłużej trwało wgrywanie miflash niz zwykle ale poszło. Pamiętać trzeba o paru zasadach przy wgrywaniu miflash przy rozpakowywaniu romu warto ustawić antywirusa w tryb pasywny albo wyłączyć na czas wgrywania. Pamiętać że rozpakowany room musi być w folderze na dysku wg zasady x:foldrer z room nie zaszkodzi też mieć miflash też wg tej zasady rozpakowany.  Ja wgrywałem tą wersją mi flash MiFlash2020-3-14-0. Oczywiście pamiętać aby zainstalować sterowniki i z tego miflash jak też z miunlock. Jak się wszystkie sterowniki zainstalują przełączyć do fastboot i też poczekać na zainstalowanie sterowników. Nie przejmować się jak windows będzie krzyczał, że nie są podpisane bo i tak są potrzebne, lepiej zrobić więcej niż mniej. Wiem że adrenalina skacze, że prąd wyłączą albo coś w tym stylu, ale jak fastboot się włącza to zawsze jest możliwość, że się uda ponowić procedurę.

• 1 month later...
Posted (edited)
Dnia 4.11.2020 o 18:44, pkonrad napisał:

Mogę zainstalować na wersję qfdEUxm

Edited by magg
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 months later...