dvmivn Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 (edited) 17 godzin temu, fuji napisał: Co to za aplikacja? Możesz podać link lub pełną nazwę? W sklepie widzę grę i jakieś apki finansowe. Tutaj ci podał kolega: 16 godzin temu, steel_rat napisał: Ech. https://drive.google.com/drive/folders/1YWu-rfFzqabviMVWHA38RtC4BIJvck93 Dodam tylko link do kanału na telegram, gdzie piszą o nowej wersji czy zmianach: LINK Problem z wyświetlaniem nazw dzwoniących był w sumie od zawsze. Rozwiązuje to zmodyfikowana apka Amazfit (AeX) albo inne aplikacje do obsługi zegarka. Już raczej bym się nie spodziewał naprawy problemu, bo wypuścili wersję S i wątpię żeby się jeszcze zajmowali BIPem kiedykolwiek. Btw. Fajne te tarcze w apce na BIP S Edited August 1, 2020 by dvmivn Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvmivn Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 (edited) Czcionka non-latin BOLD v6 (pasuje do BipOS 0.5.3) Najnowsza wersja czcionki z polskimi znakami i Emoji. (01.08.2020) BOLD_V6_not_latin.zip Edited August 2, 2020 by dvmivn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 witam a gdzie znajdę tego modowanego Gadgetbridge - LikeApp 22 godziny temu, steel_rat napisał: Po pierwsze najlepiej wgrać wersję v3. Po drugie w readme napisałem jak w kolejności pliki wgrywałem. I tego się najlepiej trzymać. Co do GPS. Ja używam najnowszego, który się wgrywa łącznie z najnowszym firmware. Oczywiście jest to oficjalne fv. Dopiero potem cofnolem się do fv z BipOs. Nie ruszałem tylko GPS. wszystko OK jak pobrałem to znalazłem wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 LikeApp jest już dostępny w sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Czcionka non-latin BOLD v6 (pasuje do BipOS 0.5.3) Najnowsza wersja czcionki z polskimi znakami i Emoji. (01.08.2020) BOLD_V6_not_latin.zipUnavailable Czcionka super ale emotikony nie wyświetla Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvmivn Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 2 godziny temu, Dexter 13 napisał: Czcionka super ale emotikony nie wyświetla Wyświetla. Trzeba włączyć w aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Wyświetla emotikony ale paru brakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Mam modowany MiFit gdzie mam to włączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvmivn Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 48 minut temu, Dexter 13 napisał: Mam modowany MiFit gdzie mam to włączyć Jaką masz wersję aplikacji? RuMiFit od dawna nie wychodzi. Twórcy skupili się wyłącznie na Amazfit extended. Tam się ustawia w ustawieniach modyfikacji w zakładce profil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 10 godzin temu, dvmivn napisał: Jaką masz wersję aplikacji? RuMiFit od dawna nie wychodzi. Twórcy skupili się wyłącznie na Amazfit extended. Tam się ustawia w ustawieniach modyfikacji w zakładce profil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Jeśli masz modowaną wersję Amazfit extended to udostępnij mi jeśli możesz dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvmivn Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 3 godziny temu, Dexter 13 napisał: Jeśli masz modowaną wersję Amazfit extended to udostępnij mi jeśli możesz dzięki Link pojawia się na tym forum cały czas. Jest nawet na tej stronie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 (edited) 7 godzin temu, dvmivn napisał: Link pojawia się na tym forum cały czas. Jest nawet na tej stronie... nie mogę pobrać jakieś inne źródło Edited August 3, 2020 by Dexter 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Link jest do Google drive. Chyba masz konto w Google? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 https://drive.google.com/drive/folders/1YWu-rfFzqabviMVWHA38RtC4BIJvck93 chodzi o ten link tak mam konto wyskakuje jakiś błąd pobieranie nie udane Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 (edited) Hm. Może spróbuj przez link do telegrama. Ja teraz jestem przez 2 tygodnie po za domem. Niestety tu jest slaby zasięg i ledwo strony działają. Tak że nie ma szans bym gdzieś inndziej wysłał. PS. Tam masz pole "pobierz mimo to" naciśnij na nie. Edited August 3, 2020 by steel_rat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Tak robiłem i wtedy wyskakuje pobranie nie udane Poczekam może ktoś się zlituje i udostępni mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Mam bipos 0.5 oraz program notify and fitness. Ustawiam w programie dostęp do funkcji po przesunięciu 2 prawo a w bipos ustawienia dostęp do kalkulatora by po 2 przesunięciach mieć kalkulator. Jednak po jakimś czasie ten dostęp znika i nie reaguje na przesowanie. Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 Sprawdź czy aktualizuje ci się A-gps też tak kiedyś miałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 Jak? Nie używałem tego. Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 9 godzin temu, Dexter 13 napisał: Tak robiłem i wtedy wyskakuje pobranie nie udane Poczekam może ktoś się zlituje i udostępni mi https://drive.google.com/file/d/14R6t-Dh71c9nyduQweJi5m3lfzhl7MQm/view?usp=drivesdk Nie wiem, czy o to Ci chodziło ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 5 godzin temu, lisek1953 napisał: https://drive.google.com/file/d/14R6t-Dh71c9nyduQweJi5m3lfzhl7MQm/view?usp=drivesdk Nie wiem, czy o to Ci chodziło ? Witam Cię LISEK właśnie z tego linku nie mogę pobrać potrzebuję najnowszego MiFt modowanego bo ten który dostałem od ciebie dawno temu ( w styczniu ) nie wyświetla emotikonów Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 54 minuty temu, Dexter 13 napisał: Witam Cię LISEK właśnie z tego linku nie mogę pobrać potrzebuję najnowszego MiFt modowanego bo ten który dostałem od ciebie dawno temu ( w styczniu ) nie wyświetla emotikonów Spróbuj z tego: https://drive.google.com/file/d/1mlt8INalTVHPeS2LxmyEb99ZpOvg6ymn/view?usp=drivesdk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 Nie bo to jest cały czas ten sam wysyłamy skrin jak naćisnę przycisk "pobierz mimo to "wyskakuje komunikat pobranie nie udane może spróbuj ty pobrać i podesłać mi gotowca będę bardzo wdzięczny 12 minut temu, lisek1953 napisał: Spróbuj z tego: https://drive.google.com/file/d/1mlt8INalTVHPeS2LxmyEb99ZpOvg6ymn/view?usp=drivesdk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 (edited) 17 godzin temu, Dexter 13 napisał: Nie bo to jest cały czas ten sam wysyłamy skrin jak naćisnę przycisk "pobierz mimo to "wyskakuje komunikat pobranie nie udane może spróbuj ty pobrać i podesłać mi gotowca będę bardzo wdzięczny Ja to mam go pobranego, ale nie mogę Ci go wysłać ponieważ jest to zbyt duży plik. Coś u Ciebie musi być nie tak, pobierałem go bez żadnych problemów. Edited August 5, 2020 by zoltan78 Ile razy można bezmyślnie cytować post ze screenem? W nagrodę kolejny ban na 36 godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 4, 2020 Share Posted August 4, 2020 (edited) dzisiaj próbowałeś i poszedł czy kiedyś 12 godzin temu, lisek1953 napisał: Ja to mam go pobranego, ale nie mogę Ci go wysłać ponieważ jest to zbyt duży plik. Coś u Ciebie musi być nie tak, pobierałem go bez żadnych problemów. uf udało mi się pobrać na kompa i już mam na telefonie mam jeszcze pytanie czy jak się już zaloguję to muszę odinstalować starą wersję i wszystkie dane będę miał w nowej co mam zrobić aby połączyć się z zegarkiem nowym Mi Fi Edited August 5, 2020 by zoltan78 połączono posty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 (edited) 10 godzin temu, Dexter 13 napisał: nowym Mi Fi Właśnie miałem Ci polecić abyś spróbował na innym urządzeniu. Z danymi ze starego MiFita może być różnie, jeśli jest zrobiona kopia na Twoim koncie Xiaomi (tam gdzie się zarejestrowałeś na samym początku i do którego się logujesz) a później uda Ci się zalogować modowanego MiFita do tego samego konta to dane powinieneś odzyskać. Niestety nie zawsze udaje się właśnie zalogować na to samo konto a od tego musisz zacząć, dopiero wtedy będziesz mógł się próbować łączyć z zegarkiem. W przypadku niepowodzenia musisz założyć, zarejestrować nowe konto licząc się z utratą danych. Powodzenia L. Edited August 5, 2020 by lisek1953 Uzupełnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 3 godziny temu, lisek1953 napisał: Właśnie miałem Ci polecić abyś spróbował na innym urządzeniu. Z danymi ze starego MiFita może być różnie, jeśli jest zrobiona kopia na Twoim koncie Xiaomi (tam gdzie się zarejestrowałeś na samym początku i do którego się logujesz) a później uda Ci się zalogować modowanego MiFita do tego samego konta to dane powinieneś odzyskać. Niestety nie zawsze udaje się właśnie zalogować na to samo konto a od tego musisz zacząć, dopiero wtedy będziesz mógł się próbować łączyć z zegarkiem. W przypadku niepowodzenia musisz założyć, zarejestrować nowe konto licząc się z utratą danych. Powodzenia L. Witam O dziwo w nowym mi fit zalogowałem się za pierwszym razem ale aplikacja nie łączy się z zegarkiem widzi go bo wyświetla amazfit kręci się kółeczko i nic ,wyłączyłem starą aplikacje też bez zmian,rozłączyłem zegarek (widoczność mam włączoną )i nadal kręci bez skutku ,odinstalowałem nową aplikację i ponownie zainstalował i ciągle to samo już mi brakuje pomysłów , próbuje dodać nowy ale wola aby wyczytać kod QR , jeszcze jedynie ustawienia fabryczne ale to już ostateczność bo nie mam pewności czy to pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neverbf Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 Witam. Mam, jak sądzę, żałosny problem, probuje sobie zainstalowac bip OS. Do tej pory korzystalem z v1.1.5.16 na starym mifit. Nie potrafie jednak, po pobraniu z 1 strony watku zipa z bip OS wgrac przez gb plików. Nie potrafie ani przez systemowy manager plikow (na mi8 lite) ani apke file explorer wybrac powiazania plikow z paczki do gadgetbridge..co robie zle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 11 minut temu, Neverbf napisał: Witam. Mam, jak sądzę, żałosny problem, probuje sobie zainstalowac bip OS. Do tej pory korzystalem z v1.1.5.16 na starym mifit. Nie potrafie jednak, po pobraniu z 1 strony watku zipa z bip OS wgrac przez gb plików. Nie potrafie ani przez systemowy manager plikow (na mi8 lite) ani apke file explorer wybrac powiazania plikow z paczki do gadgetbridge..co robie zle? Spróbuj przez Notify & Fitness pro ja też nie mogłem przez GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gainus Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 Panowie, postanowiłem po długim użytkowaniu jakieś starej wersji MrTomi przenieść się na AeX'a, ale nie jestem w stanie zalogować się kontem Google na którym zbierałem wszystkie swoje dane, próbowałem metodą na modowane MiFit'y, ale nie działa to u mnie, czy są jakieś sposoby na konto Google w AeX'ie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neverbf Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 Ok, udało mi się jakoś wrzucić to przez GB, ale... podobna sytuacja jak enigma2s, gdzieś popełniłem błąd i bip wisi na ekranie połączenia, metodą z ładowarką reset i pytanie...jak to teraz zrobić od a do z dobrze? najpierw wgrywać res czy fw? kiedy fonty? obecnie nie potrafię się przez MiFit połączyć z zegarkiem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gainus Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 10 minut temu, Neverbf napisał: Ok, udało mi się jakoś wrzucić to przez GB, ale... podobna sytuacja jak enigma2s, gdzieś popełniłem błąd i bip wisi na ekranie połączenia, metodą z ładowarką reset i pytanie...jak to teraz zrobić od a do z dobrze? najpierw wgrywać res czy fw? kiedy fonty? obecnie nie potrafię się przez MiFit połączyć z zegarkiem.. Instalując u siebie najpierw wrzucałem fw, potem res, na końcu fonty. Jeśli wcześniej były wrzucane jakieś fonty to zegarek będzie od razu na nich pracował, ale po instalacji pierwszych dwóch plików można w dowolnym momencie dorzucić inne fonty. Tak jak koledzy powyżej polecam używać Notify & Fitness do wrzucania plików, z GadgetBridge zawsze miałem jakieś problemy czy to z połączeniem czy wrzucaniem czegoś, a Notify w wersji darmowej działa wg mnie świetnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neverbf Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 (edited) Ok, spróbuję przez n&f. Szkoda, że wyrzuciłem mifit, bo teraz nie mogę nawet się zalogować na stare konto z historią treningów..Czyli wszsytko przestaje działać.. Edit: Wgrywam pliki i nadal mam problem ze sparowaniem z modowanym mifit w wersji 4.0 oraz w normalnym mifit ze sklepu play. Może ktoś podpowiedzieć którą pozycją w ustawieniach jest reset? Po tapnięciu zębatki nie mam opisu na ekranie, kojarzę, że to chyba wejście w ustawienia, raz przewinąć ekran w dół i opcja na samym dole? Potem potwierdzenie z lewej i przytrzymanie guzika? Edited August 5, 2020 by Neverbf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gainus Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 Reset to ostatnia opcja na drugim ekranie, potem ok na żółtym polu i przytrzymać przycisk. Jeśli nie masz etykiet to znaczy, że źle Ci się wgrały pliki, przed resetem może spróbuj wgrać je od nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts