lisek1953 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Może ktoś się zlituje i przetłumaczy tę aplikację na język polski: navigator.elf Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Masz rację co do czcionek. Wieczorem spróbuję zmodyfikować Bolda z paczki. 6 minut temu, lisek1953 napisał: Może ktoś się zlituje i przetłumaczy tę aplikację na język polski: navigator.elf 29 kB · 0 downloads Pewnie ja. Popatrze na to też wieczorem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvmivn Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Dzięki za tłumaczenie BipOS, miałem się za to wziąć i nie miałem w końcu czasu. Do nowego BipOS pasują tylko czcionki non latin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 (edited) Czy tak przetłumaczony Navigator może być. navigator.elf Edited July 18, 2020 by steel_rat Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 (edited) Dnia 18.07.2020 o 19:21, steel_rat napisał: Czy tak przetłumaczony Navigator może być. navigator.elf 29 kB · 1 download Mógłby, gdyby nie mała literówka wynikła zapewne z pośpiechu - współrzędne piszemy przez rz a nie ż Edited July 20, 2020 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 (edited) no to poprawiłem navigator.elf Edited July 18, 2020 by steel_rat Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 (edited) Dnia 18.07.2020 o 20:16, steel_rat napisał: no to poprawiłem navigator.elf 29 kB · 0 downloads Dziękuję, ja dokładam instrukcję obsługi do tej aplikacji, może komuś się przyda. nawigator.doc. Niestety za wcześnie się cieszyłem,zdaję sobie sprawę że będę katem twojej duszy, ale jak wszędzie to wszędzie, zresztą to ja jestem nieuk bo powinienem sam to zrobić: Edited July 20, 2020 by lisek1953 Poprawka Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 (edited) Nie ma problemu. Zapomniałem o drugim wpisie. Teraz też go poprawiłem.... Kopiuj wklej było Zastanawiam się nad usunięciem poprzednich postów by jednak trochę nie śmiecić A nie jest łatwo poprawiać jak się patrzy w krzaczki navigator.elf Dorzucam przetłumaczony monitor pracy serca MonitorSerca.elf Wszystko w pliku res Edit: pobierz jeszcze raz w złym miejscu wstawiłem "rz".. steel6.res Edited July 18, 2020 by steel_rat 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 (edited) 1 godzinę temu, steel_rat napisał: Nie ma problemu. Zapomniałem o drugim wpisie. Teraz też go poprawiłem.... Kopiuj wklej było Zastanawiam się nad usunięciem poprzednich postów by jednak trochę nie śmiecić A nie jest łatwo poprawiać jak się patrzy w krzaczki navigator.elf 29 kB · 0 downloads Dorzucam przetłumaczony monitor pracy serca MonitorSerca.elf 10 kB · 0 downloads Edit: pobierz jeszcze raz w złym miejscu wstawiłem "rz".. Wielkie dzięki jesteś prawdziwym profesjonalistą, oczywiście wyczyść tę zbędne wpisy na chyba też swoje wyczyszczę. Właściwie chciałbym je usunąć ale nie wiem jak to zrobić, moderator za to że umieszczając swoje wpisy kopiowałem screeny dał mi bana teraz może to zrobić za puste wpisy, niestety nigdy nie czytałem regulaminu po prostu jest zbyt nudny. Jakbyś miał jeszcze chęci i trochę czasu mógłbyś zebrać wszystkie jeszcze niespolszczone elfy, po czym je spolszczyc i umieścić na tym forum w jednym zipie. Wielu ludzi (w tym i ja) byłoby Ci bardzo wdzięczne. No i jeszcze sprawa tej dużej czcionki, czy coś można z tym zrobić żeby były wszystkie polskie czcionki ? Edited July 18, 2020 by lisek1953 Uzupełnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Takie pogrubione fonty mi wyszły... Mili_chaohu_Pl_bold.ft 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) Dnia 19.07.2020 o 01:01, steel_rat napisał: Takie pogrubione fonty mi wyszły... Mili_chaohu_Pl_bold.ft 58 kB · 1 download Jeszcze raz wielkie dzięki, do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze polskich nazw dni tygodnia w prognozie pogody. Przedtem w BipOS 0.5.2 były, a nic przecież nie zmieniałem w ustawieniach Amazfita i Gadgetbridge jeśli chodzi o pogodę. Edited July 20, 2020 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) Dnia 18.07.2020 o 20:16, steel_rat napisał: no to poprawiłem navigator.elf 29 kB · 0 downloads Dziękuję, ja dokładam instrukcję obsługi do tej aplikacji, może komuś się przyda. Dodaję również dla zainteresowanych gotowy plik .res już z trzema ostatnio spolszczonym dzięki uprzejmości steel_rat aplikacjami (monitor pracy serca, WatcHRface i nawigator ) wszystkie sprawdzone z BipOS 0.5.3, działają poprawnie: Nawigator.doc lisek8.res Edited December 7, 2020 by lisek1953 Uzupełnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 Według życzenia BipOS po polsku łącznie z pogodą i czcionkami PL. Szczegóły w ReadMe. BipOs_0_5_3_PL.7z 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzzzik Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 U mnie nie ma ani emotek ani polskich znaków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) A jaki plik z czcionkami zainstalowałeś? Edited July 19, 2020 by steel_rat Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzzzik Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 2 minuty temu, steel_rat napisał: A jaki plik z czciąkami zainstalowałeś? Ten... Mili_chaohu_PL_bold ft z paczki z nowym bipos Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) Właśnie go sprawdziłem są normalnie polskie litery. Może wgraj jeszcze raz ten plik? Może nie zaktualizowała się Tobie ta czcionka.? Chyba że chodzi tobie o tekst w pogodzie gdzie rzeczywiście nie ma polskich liter ale też nie ma krzaczków w tym miejscu? Edited July 19, 2020 by steel_rat Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzzzik Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 17 minut temu, steel_rat napisał: Właśnie go sprawdziłem są normalnie polskie litery. Może wgraj jeszcze raz ten plik? Może nie zaktualizowała się Tobie ta czcionka.? Chyba że chodzi tobie o tekst w pogodzie gdzie rzeczywiście nie ma polskich liter ale też nie ma krzaczków w tym miejscu? W powiadomieniach z Facebooka jak mi ktoś wysle emotki to mi się znaki zapytania wyświetlają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) 22 godziny temu, steel_rat napisał: Według życzenia BipOS po polsku łącznie z pogodą i czcionkami PL. Szczegóły w ReadMe. BipOs_0_5_3_PL.7z 908 kB · 6 downloads Słowa uznania, wszystko działa jak powinno z polskimi czcionkami i prognozą pogody po polsku, tylko emotikonów nie sprawdzałem. Wystarczyło ponownie zainstalować plik .fw_PL i uruchomić ponownie. Przy okazji porada dla muzzzik - spróbuj wejść na zegarku w BipOS/ustawienia/uruchom ponownie może Ci to pomoże - powodzenia plik z czcionkami na pewno jest w porządku też go instalowałem i sprawdzałem, dowód - zdjęcie na tym forum powyżej Edited July 20, 2020 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 Jak widać nie ma ich.. Jeszcze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 10 minut temu, steel_rat napisał: Jak widać nie ma ich.. Jeszcze... A będą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 Np teraz. Mili_chaohu_Pl_bold_emoi.ft Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzzzik Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 33 minuty temu, steel_rat napisał: Np teraz. Mili_chaohu_Pl_bold_emoi.ft 93 kB · 1 download Działa jak na razie. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) 1 godzinę temu, steel_rat napisał: Np teraz. Mili_chaohu_Pl_bold_emoi.ft 93 kB · 3 downloads Ale w wyświetlanej prognozie pogody nadal pojawiają się te znaki zapytania w kratkach jak na wcześniej pokazanym zdjęciu, ponowne uruchomienie też tego nie zmieniło ? Edited July 19, 2020 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) A jakie tam były symbole? Od pogody ? Bo u mnie jest wszystko normalnie. Nie ma tam dodatkowych znaków. Używam Amazfita 4.7.1 Kolejna paczka BipOs - Dodano fonty z emoi - Poprawka literówki w dniach tygodnia dla pogody. BipOs_0_5_3_PLv01.7z Edited July 19, 2020 by steel_rat Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) 16 godzin temu, steel_rat napisał: A jakie tam były symbole? Od pogody ? Bo u mnie jest wszystko normalnie. Nie ma tam dodatkowych znaków. Używam Amazfita 4.7.1 Kolejna paczka BipOs - Dodano fonty z emoi - Poprawka literówki w dniach tygodnia dla pogody. BipOs_0_5_3_PLv01.7z 910 kB · 1 download Jakie tam są symbole ? Nie mam zielonego pojęcia, ta prognoza pogody jest pobierana z tego modowanego Gadgetbridge - LikeApp. Poprzednio chyba były jakieś wyświetlane ale nie pamiętam, są jedynie też nietypowe parasolki, fazy księżyca, ale one się wyświetlają. Z amazfita pogoda u mnie też wyświetla się poprawnie bo wtedy właśnie nie ma tych dodatkowych znaków. Edited July 20, 2020 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Dobra chyba wszystkie fonty już są, Plik wyszedł duży ale się wgrywa. BipOs_0_5_3_PLv02.7z 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 (edited) Dnia 20.07.2020 o 02:02, steel_rat napisał: Dobra chyba wszystkie fonty już są, Plik wyszedł duży ale się wgrywa. BipOs_0_5_3_PLv02.7zFetching info... Brawo, udowodniłeś pełen profesjonalizm który walczy do pomyślnego końca. Te brakujące to chyba były niektóre fazy księżyca (te "rogaliki" półksiężyce). Wreszcie mamy chyba wszystko - czapki z głów WIELKIE DZIĘKI Lisek1953. Edited December 7, 2020 by lisek1953 Uzupełnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 (edited) 15 godzin temu, steel_rat napisał: Dobra chyba wszystkie fonty już są, Plik wyszedł duży ale się wgrywa. BipOs_0_5_3_PLv02.7zFetching info... Brawo, udowodniłeś pełen profesjonalizm który walczy do pomyślnego końca. Wreszcie mamy chyba wszystko - czapki z głów WIELKIE DZIĘKI Lisek1953.łumaczyć tę aplikację: Gdybyś miał ochotę to mógłbyś przetłumaczyć tę aplikację: Music_Control.elf. Chodzi o nazwę, żeby była polską - muzyka Edited July 20, 2020 by lisek1953 Poprawka i uzupełnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Punk3r Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 @steel_rat dzieki wielkie za kawał dobrej roboty Mam pytanie. Czy z BipOs 0.5.3 da się usunąć aplikacje których nie używam? Np. gry, bo szukam takiej opcji ale puki co nic nie udało się zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 (edited) 10 minut temu, Punk3r napisał: @steel_rat dzieki wielkie za kawał dobrej roboty Mam pytanie. Czy z BipOs 0.5.3 da się usunąć aplikacje których nie używam? Np. gry, bo szukam takiej opcji ale puki co nic nie udało się zrobić. Aplikacje których nie używasz można usunąć korzystając z programu na komputer - ResourceArchiver.jar. Opis udostępnił dvmivn na str 9 tego forum polecam. Edited July 20, 2020 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 (edited) Jedynie przez edycję pliku res. Np. steel1.res. Tam można pousuwać co nie potrzebujesz. Zapisać. I wgrać całość. Program do tego zrobił w jawie autor wątku. Któraś tam podstrona.. W sumie początek wątku. W sumie lisek1953 odpisał wyczerpująco. Music control zamienić na muzyka, pilot, sterowanie muzyka. Jakaś inna propozycja. Edited July 20, 2020 by steel_rat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Punk3r Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Dzięki Panowie za pomoc będę testował Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 (edited) 13 minut temu, steel_rat napisał: Jedynie przez edycję pliku res. Np. steel1.res. Tam można pousuwać co nie potrzebujesz. Zapisać. I wgrać całość. Program do tego zrobił w jawie autor wątku. Któraś tam podstrona.. W sumie początek wątku. W sumie lisek1953 odpisał wyczerpująco. Music control zamienić na muzyka, pilot, sterowanie muzyka. Jakaś inna propozycja. Może sterowanie muzyką, ale ostateczną decyzję pozostawiam Tobie, bo może nie można użyć polskiej czcionki ą ? Edited July 20, 2020 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel_rat Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 (edited) 53 minuty temu, lisek1953 napisał: .. Z polskimi literami nie ma problemu. Wolałbym jednak by się mieściło w na wyświetlaczu. Już "Monitor pracy serca" się nie mieści i zastanawiam się jak to skrócić bo mnie irytuje. Edited July 20, 2020 by steel_rat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts