Jump to content

Fatalna żywotność baterii w nowym urządzeniu.

bringerofplagues

Recommended Posts

Cześć. 

Na wstępie chciałbym się przywitać gdyż jest to mój pierwszy post. 

Jak w temacie. Urządzenie mam 2tyg. Wyłączony Always on display, żadnego GPS czy bluetooth, nie gram w żadne gry. Wyłączone auto brightness i jasność gdzieś w połowie, może mniej. Powiadomienia włączone tylko dla Messenger i Whatsapp. Poniżej screeny pokazujące skalę problemu. Czy to już powód by oddać urządzenie na gwarancji? Mi9, Miui 10.2.30.Screenshot_2019-09-22-07-53-15-254_com_miui.securitycenter.thumb.png.05f1bffea66f7444de019155bb21ca51.pngScreenshot_2019-09-21-20-04-08-767_com_miui.securitycenter.thumb.png.24b6289e276a847912c1010942a686a0.png

Ja używam tylko Whatsapp bo jak ściągnąłem Messengera to bateria szła jak głupia mimo, że jedna wiadomość na tydzień tam pisałem. Ale to tylko moje spostrzeżenia. Zawsze możesz spróbować przeinstalować soft(nic to nie usuwa) w sekcji aktualizacje 3 kropki i pobierz najnowszy pakiet 

Czyli korzystasz z apek które potrzebują w człon danych z netu... Jedziesz po wifi? Czy z sieci? Jak z zasięgami? 

Mesendżery i pejs_zbuki są to apki obliczone na drenaż baty... Luzik... Prawie 3h sotu przy takim korzystaniu to i tak nieźle... 

Edyta: w tym samym momencie pisaliśmy... 

Daj wykresy ze zużycia baty i wywal te apki od testów baterii. 

Edited by JamCiTo

//edit...

Wszystko wygląda dość normalnie. Fon widzę często wybudzony (obstawiam, że wina mess/whatsapp), do tego widzę, że jak ekran włączasz, to raczej na chwilkę, co za tym idzie, nie nabijesz w ten sposób 5-6h SoT.

Dziwne rzeczy.. U mnie przy korzystaniu głównie z fb/insta/snapchat/messenger Mi9 kręci soty na poziomie 5h w górę w ciągu jednej doby. 
Żadnego oszczędzania baterii, lokalizacja na oszczędzanie ustawiona, bluetooth off, synchronizacja uruchomiona, tryb ciemny.
Zasięg też masz dobry więc to nie problem, może bateria jeszcze się nie ułożyła? Ile czasu masz telefon.

Nie no po dwóch tygodniach to już powinno wszystko być okej, u mnie przez pierwsze kilka dni bateria słabo trzymała i telefon non stop się wybudzał ale już się uspokoiło dawno temu. 
Także to też odpada. Format robiłeś?

Mi czasem jak słabo bateria zaczyna trzymać to wyłączam telefon i włączam ponownie ;p 

Słabo mi też trzyma po ladowaniu indukcyjnym lub po ladowaniu qc4.0 przewodem. Gdy ładuje w qc 3.0 nie ma problemu. No i dłużej też trzyma gdy ładuje przez noc. A jak odepne zaraz po pojawieniu się 100% to szybko procenty ubywaja. Może to jakieś moje placebo, ale takie mam spostrzeżenia8-) a i dłużej bateria u mnie trzyma na LTE z zasięgiem 1 czy 2 kresek niż na wifi z pełnym jego zasięgiem xd zupełnie odwrotnie niż na poprzednich telefonach 

często wybudzasz ekran i telefon. To jest przyczyna. Tzn operator :) Po każdym wybudzeniu potrzebuje troche czasu na deep sleep. Kolejna sprawa to redmi z 4000mAh trzymało prawie 2x tyle czasu a do niego porównujesz. Jak na flagowca jest to całkiem normalne. Wieczorem telefon do ładowarki to norma przy takim używaniu.

P.S. iPhone przy takim używaniu ledwo wieczora dociąga (jeżeli w ogóle dojdzie do końca dnia)

Edited by witek_77

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...