Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najnowsze MIUI i do niego można dorzucić Xcelerate, ale czy obecnie daje on jakieś korzyści to nie wiem.

Masz na myśli te najnowsze Miui z wczoraj?

Chciałbym zaktualizować mojego Redmi 1s, bo mam Rom z listopada, tylko nie wiem czy jest wszystko ok z tym nowym.

Opublikowano
Ktoś się skusi na metalowy Redmi3? 

Ja na bank go kupię. Tylko poczekam na pierwsze testy. Pamiętam jak kupiłem 1s zaraz po premierze i te problemy z ramem ehh.

Opublikowano

Mi na miui 6.1.7 i XC z dn 12-07-2015 nie działało Wi-Fi. Nie można było go włączyć. Na stockowym kernelu wszystko narazie ok. 

Opublikowano

Póki co nie używam XC, coś u mnie nie trybi tak jak bym sobie życzył. Poniżej wynik baterii na ostatnim romie 6.1.7.

Od dłuższego czasu jak dla mnie najlepszy, powyżej 4 godzin włączonego ekranu, głównie yt i kodi i net. 1 rozmowa dosyć krótka przez gsm i 1 przez skype.

Jedyny jak dla mnie feler to pogoda - w poprzedniej wersji była bardziej dokładna i co do lokalizacji i co do sprawdzalności. Oszczędzanie baterii całkowicie wyłączone, gdy jest włączone potrafi niektóre aplikacje zawieszać a co do wartości bezwzględnej to nic nie oszczędza.

Screenshot_2016-01-12-15-13-12_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-01-12-15-12-56_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano
Dnia 12.01.2016o09:19, przerogaty napisał:

Ja używam XC 7 i wszystko działa. Bateria też dobrze trzyma

Nie masz resetów telefonu ? Ja na poprzednim MiuI z października i XC 7 miałem resety telefonu, co było denerwujące, gdyż telefon czasem był parę godzin w opcji oczekiwania na PIN, a potem zasypywała mnie lawina prób połączeń.

Opublikowano
5 godzin temu, ZiP napisał:

Nie masz resetów telefonu ? Ja na poprzednim MiuI z października i XC 7 miałem resety telefonu, co było denerwujące, gdyż telefon czasem był parę godzin w opcji oczekiwania na PIN, a potem zasypywała mnie lawina prób połączeń.

Nie mam.

Opublikowano

Ech, od ostatniej aktualizacji ciągle mam "ładowanie pulpitu". Cokolwiek użyję - Opera, FB, Messenger, Gmail - wracam na pulpit i muszę czekać 2-3 s, aż się załaduje. Co jest?

Opublikowano

Ja jestem po miflash i w każdym folderze mam nakładające się info : proponowane aplikacje i 3 kwadraty które próbują coś wyszukać.. Nie mam również ikony od Google Now

Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie poza wpieniającą synchronizacją poczty, lub czasem brakiem powiadomień o przychodzącej poczcie większych problemów nie zauważyłem. Ale ta przypadłość jest od kilku romow.

Opublikowano
7 godzin temu, iMSQ napisał:

Ja jestem po miflash i w każdym folderze mam nakładające się info : proponowane aplikacje i 3 kwadraty które próbują coś wyszukać.. Nie mam również ikony od Google Now

Robiłeś full wipe po instalacji MIUI Polska? 

Jakiej ikony Google Now? Nigdy czegoś takiego nie było. 

Opublikowano

Robiłeś full wipe po instalacji MIUI Polska? 

Jakiej ikony Google Now? Nigdy czegoś takiego nie było. 

Ikona G przez którą wchodziło się do Google Now aby zobaczyć karty itp tego nie mam.. Oraz w katalogach tak jak pisałem jest problem

Opublikowano

Co do katalogów to dlatego pytam o full wipe. 

Nie masz tego, bo tego nigdy nie było. Google Now możesz sobie co najwyżej zainstalować ręcznie. 

Opublikowano

Co do katalogów to dlatego pytam o full wipe. 

Nie masz tego, bo tego nigdy nie było. Google Now możesz sobie co najwyżej zainstalować ręcznie. 

Jestem po miflash wszystko skasowane łącznie z kartą pamięci.. Ręcznie mam zainstalowana aplikacje i problem jest taki że nie ma tej ikony

Opublikowano

Ja pytam o wipe, a nie o MiFlash. MiFlash instaluje Ci ROM CN, w którym masz te polecane w folderach. Jeżeli po instalacji MIUI Polska nie zrobiłeś full wipe to możesz mieć takie kwiatki.

Opublikowano

Zrobiony kolejny Flash wgrane miui 1.7 full wipe I działa.. Przy aktualizacji do wersji najnowszej cały czas pojawia się problem z folderami nawet po full wipe

Wysłane z mojego HM 1S

Opublikowano (edytowane)

też wgrywałem przez miflash, po wgraniu miui polska zrobiłem full wipea i jest ten szit. wywalić go !

Edytowane przez serfmen
Opublikowano

Ludzie. Na co robicie te MiFlashe i full wipy. To bug w MIUI. Nie działa przełącznik Global i pokazuje te polecane w katalogach. Nie ma to żadnego związku z wipe...

Wysłano z Mi4c

Opublikowano

jak na razie wszystko jest ok. 

Jak myślicie cena ok 250 zł za prawie 2 letniego 1S to dużo czy mało? 
Już planuje sprzedaż pod kontem redmi 3 ;)

Opublikowano

Również zainstalowałem nowe miui 6.1.21 wszystko na razie działa, błędów po około 3 h nie zauważyłem. Co do baterii a krótko żeby coś powiedzieć.

Tapnięte z HM 1s

Opublikowano

Działało dobrze ale kusiło mnie aktualizować :?

Chciałem zainstalować najnowszą wersje do redmi1s - ( teraz mam 5.9.1+ Xcelerate 3.40 +Trwp )
Podczas próby aktualizacji z karty sd Trwp wywala na czerwono błąd :
" error executing updater binary in zip ..."
Wipe dalvik i cache nie pomaga

Po restarcie soft stary ale okazuje się że ikony internet brakuje ;/. Nigdzie nie mogę znaleźć aplikacji, nie ma jej na liście domyślnych aplikacji, resetowanie opcji aplikacji nie pomaga. Przywrócenie danych z kopii zapasowej też nie pomogło.

Aby przywrócić ikonę i zaktualizować pozostaje tylko MIFlash+Latest Developer Version Fastboot File+ ->RomMiui ? Czy może jest jakiś sposób?

Opublikowano

Ściągnij zipa z romem na PC i przerzuć na kartę i wtedy z twrp instaluj

Pamiętacie może, która z ostatnich wersji xcelerate nie miała większych błędów, szczególnie chodzi mi o ładowanie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...