Razor65 Posted January 23, 2019 Posted January 23, 2019 Czy Waszym zdaniem opłaca przesiadać się z MI8, czy oprócz slidera i braku notcha nie odczuję różnic? Finansowo trzeba dosyć sporo dołożyć, a obawiam się, że nie będzie efektu wow.
mrosi Posted January 24, 2019 Posted January 24, 2019 Dnia 12.01.2019 o 17:25, Tymcio napisał: sprawdzę w przyszłym tygodniu I jak...?
Tymcio Posted January 24, 2019 Posted January 24, 2019 (edited) Obsuwa mała ;p Dopiero wrócił mi dzisiaj z oklejania od 3mk, więc dzisiaj wrzucę wieczorem xiaomi.eu i do końca weekendu potestuję @mrosi dużej różnicy względem globala nie widzę na baterii. Około 4,5h SoTu, bez problemu wytrzymuje cały dzień (około 12 godzin), tak, że zostaje około 15% baterii.. Edited February 3, 2019 by Tymcio 2
mrosi Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Dnia 24.01.2019 o 14:12, Tymcio napisał: @mrosi dużej różnicy względem globala nie widzę na baterii. Około 4,5h SoTu, bez problemu wytrzymuje cały dzień (około 12 godzin), tak, że zostaje około 15% baterii.. Dzięki wielkie. W sumie tak, czy tak, decyzja o zakupie zapadła...
Tymcio Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Raczej nie powinieneś być zawiedziony. Na ten moment jestem bardzo zadowolony, zobaczymy jak będzie ze sliderem po pewnym czasie, choć i tak używam go tylko do odblokowania ekranu
szuineg Posted February 8, 2019 Posted February 8, 2019 Pytanie do posiadaczy, czy nagrywanie rozmów działa na mix3? Teoretycznie to andek 9 i na nim to nie działa, ale w recenzji widziałem w dialerze ikonkę nagraj rozmowę jak w każdym miui. Więc działa czy nie?
Kacper Skrzypek Posted February 8, 2019 Posted February 8, 2019 Na Mi 8 SE z Pie działa, więc na MIX3 tez powinno raczej.wysłane z Mi8SE via Tapatalk
Lanney Posted February 10, 2019 Posted February 10, 2019 Orientuje się ktoś czy Mi Mix 3 z sieci Play posiada syfiate dodatki od Play i simlock? Zastanawiam się nad kupnem z play, bo akurat mają promocję.
mrosi Posted February 10, 2019 Posted February 10, 2019 Dnia 10.02.2019 o 15:29, Lanney napisał: Orientuje się ktoś czy Mi Mix 3 z sieci Play posiada syfiate dodatki od Play i simlock? Zastanawiam się nad kupnem z play, bo akurat mają promocję. Syf pewnie jest. Plus i Play są znane z "montażu" Halogrania, tapet i innego typu, nieusuwalnych śmieci. SIM-locka nie powinno być. Już nawet Orange nie montuje blokad... [EDIT] No i stałosię... Jestem od wczoraj posiadaczem Mi MIX 3 6 / 128 GB Sapphire Blue. Na tę chwilę, telefon jest genialny. Bije wszystkie poprzednie generacje na morgi. Niestety muszę czekać, i tu ciekawostka, zaledwie 72 godziny na możliwość odblokowania bootloadera i zainstalowania MIUI Polska/EU.
lyru332 Posted March 5, 2019 Posted March 5, 2019 Dnia 10.02.2019 o 20:02, mrosi napisał: Syf pewnie jest. Plus i Play są znane z "montażu" Halogrania, tapet i innego typu, nieusuwalnych śmieci. SIM-locka nie powinno być. Już nawet Orange nie montuje blokad... [EDIT] No i stałosię... Jestem od wczoraj posiadaczem Mi MIX 3 6 / 128 GB Sapphire Blue. Na tę chwilę, telefon jest genialny. Bije wszystkie poprzednie generacje na morgi. Niestety muszę czekać, i tu ciekawostka, zaledwie 72 godziny na możliwość odblokowania bootloadera i zainstalowania MIUI Polska/EU. Ja też musiałem czekać na mixa 3 72h, 360h musiałem ostatnio jedynie na Mi8 poczekać... Masakra
mrosi Posted March 18, 2019 Posted March 18, 2019 W razie jakby co, to jest oficjalne TWRP dla MIX 3... https://eu.dl.twrp.me/perseus/twrp-3.2.3-1-perseus.img.html
Obcy Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 Ciekawe, że nikt w tym wątku nie wspomniał o wadze MIX3... Naprawdę nie przeszkadza to nikomu?
mrosi Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 2 godziny temu, Obcy napisał: Ciekawe, że nikt w tym wątku nie wspomniał o wadze MIX3... Naprawdę nie przeszkadza to nikomu? Mnie akurat nie przeszkadza. Lubię czuć, że trzymam coś w dłoni. Poza tym, połączenie dwóch oddzielnych elementów slidera wymusza zwiększenie wagi. Jeśli komuś to przeszkadza, zawsze można wagę porównać z telefonem posiadanym,jeszcze przed zakupem Miksa 3, czyż nie...?
lyru332 Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 15 godzin temu, Obcy napisał: Ciekawe, że nikt w tym wątku nie wspomniał o wadze MIX3... Naprawdę nie przeszkadza to nikomu? eeee tam, nie jest źle, po przesiadce z note 8 jakoś nie poczułem dużej różnicy a podczas codziennego użytkowania wcale nie przeszkadza
gruniu Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 Jak jest z utrata gwarancji, po zrobieniu unlock bootloader i wgraniu twrp? Moze wystarczy tylko zglosic do xiaomi, tak jak zrobilem z redmi note4 mojego syna i nie stracil gwaracji?
gruniu Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 Dnia 10.04.2019 o 06:24, Obcy napisał: Ciekawe, że nikt w tym wątku nie wspomniał o wadze MIX3... Naprawdę nie przeszkadza to nikomu? MI przeszkadza. Zastanawiam sie, czy nie odeslac i kupic mi9. Zonie kupilem mi9se i jest super. Moj obecny asus zenfone2 z pokrowcem, wazy 211g i jest ok. Mimix3 wazy 237g i nie sadzilem, ze bedzie az taka duza roznica. A do mix3, jeszcze dokupilem etui pancerne. Dnia 10.02.2019 o 20:02, mrosi napisał: Niestety muszę czekać, i tu ciekawostka, zaledwie 72 godziny na możliwość odblokowania bootloadera i zainstalowania MIUI Polska/EU. Jak jest z gwarancja? Straci sie ja?
mrosi Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 35 minut temu, gruniu napisał: Jak jest z gwarancja? Straci sie ja? To zależy od tego, skąd kupiłeś telefon. Ja mam informację, że Sferis i z oficjalnej dystrybucji ABC Data nie traci się gwarancji.
gruniu Posted June 8, 2019 Posted June 8, 2019 (edited) Mam już unlock bootloader. ------------------------------------------------------- Jak radzicie sobie z waga telefonu? z pokrowcem to 250g. Przy czym moj stray zenfone2 z pokrowcem, to tylko 210g. Mnie juz rece bola, od uzywania. Szkoda, ze termin 14 dni na oddanie, juz uplynal. Ze wzgledu na wage, wymienilbym na cos innego, prawdopodobnie mi9T. Edited July 22, 2019 by gruniu
DominikHD Posted August 16, 2019 Posted August 16, 2019 (edited) Witam! Wraz z zakupem Xiaomi Mi Mix 3 teoretycznie z wersją EU, a praktycznie wersją Global z OTA. Ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć skąd na ekranie znalazło się takie prześwitujące i dające się we znaki logo: "Flagship rear dual camera Front AI Dual camera selfie light MI MIX 3 Art X technology". Zakładam, że wszystkie folie są zdjęte Czy jest to wina softu i czy jest w systemie możliwość odznaczenia tego z poziomu MIUI? Edited August 16, 2019 by DominikHD
YuR!79 Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 Możecie mi napisać czy warto w dalszym ciągu kupić Mi Mix 3 6GB 128GB cena ok € 270 z opłaconymi podatkami (Ali)
Recommended Posts