Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy Waszym zdaniem opłaca przesiadać się z MI8, czy oprócz slidera i braku notcha nie odczuję różnic?

Finansowo trzeba dosyć sporo dołożyć, a obawiam się, że nie będzie efektu wow.

Posted (edited)

Obsuwa mała ;p Dopiero wrócił mi dzisiaj z oklejania od 3mk, więc dzisiaj wrzucę wieczorem xiaomi.eu i do końca weekendu potestuję :)

@mrosi dużej różnicy względem globala nie widzę na baterii. Około 4,5h SoTu, bez problemu wytrzymuje cały dzień (około 12 godzin), tak, że zostaje około 15% baterii..

Edited by Tymcio
  • Like 2
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 24.01.2019 o 14:12, Tymcio napisał:

@mrosi dużej różnicy względem globala nie widzę na baterii. Około 4,5h SoTu, bez problemu wytrzymuje cały dzień (około 12 godzin), tak, że zostaje około 15% baterii..

Dzięki wielkie. W sumie tak, czy tak, decyzja o zakupie zapadła... ;)

Posted

Raczej nie powinieneś być zawiedziony. Na ten moment jestem bardzo zadowolony, zobaczymy jak będzie ze sliderem po pewnym czasie, choć i tak używam go tylko do odblokowania ekranu :grin:

Posted

Pytanie do posiadaczy, czy nagrywanie rozmów działa na mix3? Teoretycznie to andek 9 i na nim to nie działa, ale w recenzji widziałem w dialerze ikonkę nagraj rozmowę jak w każdym miui. Więc działa czy nie? 

Posted

Orientuje się ktoś czy Mi Mix 3 z sieci Play posiada syfiate dodatki od Play i simlock? Zastanawiam się nad kupnem z play, bo akurat mają promocję.

Posted
Dnia 10.02.2019 o 15:29, Lanney napisał:

Orientuje się ktoś czy Mi Mix 3 z sieci Play posiada syfiate dodatki od Play i simlock? Zastanawiam się nad kupnem z play, bo akurat mają promocję.

Syf pewnie jest. Plus i Play są znane z "montażu" Halogrania, tapet i innego typu, nieusuwalnych śmieci. SIM-locka nie powinno być. Już nawet Orange nie montuje blokad... 

[EDIT]

No i stałosię... ;)

Jestem od wczoraj posiadaczem Mi MIX 3 6 / 128 GB Sapphire Blue.

Na tę chwilę, telefon jest genialny. Bije wszystkie poprzednie generacje na morgi. Niestety muszę czekać, i tu ciekawostka, zaledwie 72 godziny na możliwość odblokowania bootloadera i zainstalowania MIUI Polska/EU.

• 4 weeks later...
Posted
Dnia 10.02.2019 o 20:02, mrosi napisał:

Syf pewnie jest. Plus i Play są znane z "montażu" Halogrania, tapet i innego typu, nieusuwalnych śmieci. SIM-locka nie powinno być. Już nawet Orange nie montuje blokad... 

[EDIT]

No i stałosię... ;)

Jestem od wczoraj posiadaczem Mi MIX 3 6 / 128 GB Sapphire Blue.

Na tę chwilę, telefon jest genialny. Bije wszystkie poprzednie generacje na morgi. Niestety muszę czekać, i tu ciekawostka, zaledwie 72 godziny na możliwość odblokowania bootloadera i zainstalowania MIUI Polska/EU.

Ja też musiałem czekać na mixa 3 72h, 360h musiałem ostatnio jedynie na Mi8 poczekać... Masakra 

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted
2 godziny temu, Obcy napisał:

Ciekawe, że nikt w tym wątku nie wspomniał o wadze MIX3...

Naprawdę nie przeszkadza to nikomu?

Mnie akurat nie przeszkadza. Lubię czuć, że trzymam coś w dłoni. Poza tym, połączenie dwóch oddzielnych elementów slidera wymusza zwiększenie wagi. Jeśli komuś to przeszkadza, zawsze można wagę porównać z telefonem posiadanym,jeszcze przed zakupem Miksa 3, czyż nie...? ;) 

Posted
15 godzin temu, Obcy napisał:

eeee tam, nie jest źle, po przesiadce z note 8 jakoś nie poczułem dużej różnicy a podczas codziennego użytkowania wcale nie przeszkadza

• 1 month later...
Posted

Jak jest z utrata gwarancji, po zrobieniu unlock bootloader i wgraniu twrp?

Moze wystarczy tylko zglosic do xiaomi, tak jak zrobilem z redmi note4 mojego syna i nie stracil gwaracji?

Posted
Dnia 10.04.2019 o 06:24, Obcy napisał:

MI przeszkadza. Zastanawiam sie, czy nie odeslac i kupic mi9. Zonie kupilem mi9se i jest super.

Moj obecny asus zenfone2 z pokrowcem, wazy 211g i jest ok. Mimix3 wazy 237g i nie sadzilem, ze bedzie az taka duza roznica.

A do mix3, jeszcze dokupilem etui pancerne.

Dnia 10.02.2019 o 20:02, mrosi napisał:

Niestety muszę czekać, i tu ciekawostka, zaledwie 72 godziny na możliwość odblokowania bootloadera i zainstalowania MIUI Polska/EU.

Jak jest z gwarancja? Straci sie ja?

Posted
35 minut temu, gruniu napisał:

Jak jest z gwarancja? Straci sie ja?

To zależy od tego, skąd kupiłeś telefon. Ja mam informację, że Sferis i z oficjalnej dystrybucji ABC Data nie traci się gwarancji.

Posted (edited)

Mam już unlock bootloader. 

-------------------------------------------------------

Jak radzicie sobie z waga telefonu? z pokrowcem to 250g.

Przy czym moj stray zenfone2 z pokrowcem, to tylko 210g.

Mnie juz rece bola, od uzywania. Szkoda, ze termin 14 dni na oddanie, juz uplynal. Ze wzgledu na wage, wymienilbym na cos innego, prawdopodobnie mi9T.

Edited by gruniu
  • 2 months later...
Posted (edited)

Witam!

Wraz z zakupem Xiaomi Mi Mix 3 teoretycznie z wersją EU, a praktycznie wersją Global z OTA. Ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć skąd na ekranie znalazło się takie prześwitujące i dające się we znaki logo: "Flagship rear dual camera Front AI Dual camera selfie light MI MIX 3 Art X technology". Zakładam, że wszystkie folie są zdjęte :) Czy jest to wina softu i czy jest w systemie możliwość odznaczenia tego z poziomu MIUI?

Edited by DominikHD
  • 8 months later...