Dyskusja ogólna
16 topics in this forum
-
- 1 follower
- 54 replies
- 14.9k views
Wątek zbiorczy, dotyczący nowego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by YuR!79, -
-
Mi MIX3 5G
by Qard84- 1 follower
- 11 replies
- 5.2k views
Zakupiłem mi mix3 5g czy ta wersja również otrzyma android 10 i miui11 czy nie ma co na to liczyć???
Last reply by pkonrad, -
- 1 follower
- 26 replies
- 23.9k views
=========================Xiaomi Mi Mix 3 - Global ========================= Wersja 10.0.11.0 StableChcecie coś wiedzieć o tej wersji ROMu? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pierwsze zmiany, które udało mi się dostrzec powierzchownie opisałem: https://alilove.pl/xiaomi-mi-mix-3-global-stable-juz-jest/ Zmianom uległ/a/o: MiAi - nie ma go, jest asystent google, ale nie ma możliwości edycji co robi ten dodatkowy przycisk. Oczywiście jest pełen pakiet google, wraz z google protect i wszystkimi językami Zmianie uległ wygląd "O telefonie". Póki co nie ma tych kafelek informujących o telefonie typu RAM, Pamięć, Miui, Bateria itp. Aktualizator Aplika…
Last reply by mr2k, -
- 1 follower
- 15 replies
- 6.9k views
Cześć! Otrzymuję wiele pytań na FB odnośnie działania slidera w Mi Mix 3. Tutaj też widziałem już kilka postów o sliderze. Opowiadam o tym w wideorecenzji, tam też pokazuję, że nie ma żadnych luzów w tym telefonie. Case również nie przeszkadza - jak niektórzy sądzili - w rozsuwaniu ekranu. Również pojawiają się pytania o szparę między ekranem, a body. Jest z oczywistych przyczyn technicznych. Gdyby jej nie było, to obiektyw by się rysował. Szpara jest naprawdę niewielka. Można wcisnąć tam kartkę papieru, ale też nie każdego. Wizytówki już trudno wcisnąć. Jak działa slider? Czy przypisane są do niego jakieś akcje? Otwiera się jakaś apl…
Last reply by gruniu, -
- 6 replies
- 1.2k views
Witam wszystkich serdecznie , ogólnie z góry pragnę zaznaczyć że jestem nowym użytkownikiem marki xiaomi i nie wiem czy na pewno trafiłem na właściwe forum lecz mam istotne dla mnie pytanie . Czy wiadomo coś komuś na temat usunięcia wsparcia łączności 5G w wyżej wymienionym modelu po aktualizacji do nowego MIUI 12 ? (mam na myśli wersję oficjalną bo nie jestem do końca pewny czy Miui polska to te samo oficjalne oprogramowanie czy modyfikowany rom) jak mówiłem jestem tu nowy a szukam jakiejś sensownej odpowiedzi na tylko to jedno pytanie , w moim telefonie opcji 5G nie widzę a przy okazji przycisk Ai zaczął gorzej działać ... brawo xiaomi dobrze że nie cofnęli tego mo…
Last reply by Ranadll, -
- 0 replies
- 600 views
Proszę o informację czy i jak można wykorzystać kartę SIM dodaną do telefonu?
Last reply by Bartosz Lutyński, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1k views
Znalazłem działające Gcam w wersji 7.2. Dla chętnych link poniżej. Działa na EU MIUI 11 / Android 10. https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urnyx05/
Last reply by mr2k, -
- 3 replies
- 1.6k views
Witam , mam takie pytanko do was. Czy można zmienić wielkość wyświetlanych elementów , tak aby wszystkie menu czy też elementy interfejsu były mniejsze? Z góry dziękuję za pomoc!
Last reply by SphunaR, -
- 5 replies
- 1.4k views
Czy można w ustawieniach zrobić tak, aby podczas ładowania telefonu było wyświetlanie % ładowania baterii na ekranie ?
-
- 0 replies
- 518 views
Jak w temacie. Za każdym razem kiedy powiem: ok Google lub wcisnę przycisk asystenta, muszę podać kod lub przyłożyć palec do czytnika - bez sensu.
Last reply by gruniu, -
- 0 replies
- 585 views
Używam oryginalny launcher xiaomi. Jak mam aplikacje w folderze i ja otworze to wciśnięcie Home przenosi mnie do katalogu. Tak samo w tym momencie, działa wstecz. Jak zrobić, żeby przywołało pulpit, z pominięciem otwartego katalogu?
Last reply by gruniu, -
- 1 follower
- 6 replies
- 993 views
Witam ma ktoś może moda który zwiększy głośność na słuchawkach. Bo lubię głośno muzyki słuchać a tu cicho grają słuchawki na stockowym romie
Last reply by gruniu, -
- 1 reply
- 859 views
Witam. Pytanie do speców i posiadaczy MIXa 3 którzy mieli również poprzedni model z tej serii. Czy moduły aparatów w 2s i 3 są takie same? I nie chodzi mi tu o to hardware a o samą formę - kształt i wielkość. Mam MIXa 2s i po długich poszukiwaniach udało mi się wreszcie znaleźć szkło hartowane na tylne obiektywy (do tej pory zawsze trafiałem na folie), z tym że jest ono dedykowane do 3... Czy będzie pasować do starszego brata? Z góry dzięki za pomoc
Last reply by vvvzc, -
- 2 replies
- 1.1k views
Jak oceniacie jakość wideo zrobionych filmów ? Ja za dużo nie eksperymentowałem ( jeden krótki filmik ) ale na moim telewizorze 4K/65" wyglądają dość dobrze. Obraz jest bardzo, bardzo ostry, kolory jak to w zimie. Jednak stabilizacja obrazu jest słaba moim zdanie. A Wy jakie macie zdanie ?
Last reply by galakty, -
- 1 reply
- 2.2k views
Mam Mi Mixa 3 z softem Global 10.0.11.0 i chyba nie do końca dobrze działa ekran zgodny z otoczeniem.... Głównie chodzi o jego podświetlenie - powie mi ktoś jak to powinno działać? Zaraz po zablokowaniu ekran jest jaśniejszy i po chwili się ściemnia - to zachowanie, wg mnie, powinno być normalne. Czasami jest niestety tak, że sam z siebie się rozjaśnia albo po zablokowaniu zostaje rozjaśniony, nawet w nocy i trochę daje po oczach Zdarzyło się też raz czy dwa, że ekran się całkowicie wyłączył Jak to u Was wygląda?
Last reply by Venona, -
- 4 replies
- 1.6k views
Czy ma odblokowanie twarzą ( Face ID/ Face Unlock ? ) na Europę ? Globalnie ?
Last reply by Abel11,