sp4ubw Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Słabe robi zdjęcia. Niestety, nadal jest kiepsko w tym temacie. Dostanę w ręce to zrobię porównanie z P20, natomiast patrząc na to co jest w necie to niczego się nie nauczyli i nie widać poprawy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
macko030 Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Czy ktoś już korzysta z Mi8 SE? Jak wrażenia, bateria? Myślałem o zakupie Mi8 ale wydaje się byś za duży. Obecnie korzystam z RN4 i jest w sam raz na wielkośćWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaMa już ktoś? Jakie macie opinie? Wiecie też może kiedy może wejść miui global ROM na ten telefon?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AfgFire Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Dnia 16.07.2018 o 18:18, lyru332 napisał: Procent pewnie już dołożyli ale ikon chyba nie wyczaruja Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Po co jeżeli na AoD się pokazują ? Bateria to problem MIUI POLSKA Dnia 19.07.2018 o 10:48, sp4ubw napisał: Słabe robi zdjęcia. Niestety, nadal jest kiepsko w tym temacie. Dostanę w ręce to zrobię porównanie z P20, natomiast patrząc na to co jest w necie to niczego się nie nauczyli i nie widać poprawy. Najwidoczniej nie umiesz robić zdjęć. Mi 8 robi świetne zdjęcia. Powiem Tobie więcej - moja żona Mi Note 2 potrafi zrobić świetne zdjęcia więc ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasin9 Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Dokładnie, jak ktoś potrafi to i zwykłym przeciętnym telefonem zrobi dobre zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 (edited) Korzystam z mojego Mi8 już kilkanaście dni i myślę, że śmiało mogę wymienić kilka cech po przesiadce z Mi5. Na MINUS: - waga, czuć go w kieszeni - delikatnie za duże rozmiary, gdyby wyświetlacz miał o 0,22" mniejszy wyświetlacz byłby niemalże idealnych wymiarów, aczkolwiek jak ktoś ma łapę jak bochen chleba to nie musi mieć znaczenia dla niego - notch, mimo że jest mi neutralny tak naprawdę to jeśli mam się przyczepić, to jedynie o jego rozmiar: mógłby być ciut węższy - brak trybu 60fps w video na xiaomi.eu, chociaż domyślam się że skoro 120fps jest to tylko kwestia frimeware i w końcu się pojawi Na PLUS: - EKRAN Amoled! Reprodukcja obrazu na mistrzowskim poziomie, piękna czerń, ładne kolory, miodzio. - nie wiem co na myśli miał @sp4ubw pisząc, że złe zdjęcia robi Mi8, ale w gamie Xiaomi obok MIX2S to kapitalny foto-smartfon, a jeszcze jak ktoś ma smykałkę do zdjęć, to wykręci piękne zdjęcia tym telefonem. Zdecydowanie widać różnicę względem poprzedników z serii Mi przy gorszym świetle i przy Video - wykonanie, premium - szybkość i płynność działania, no ale najnowsze podzespoły więc czego oczekiwać jak nie sprintera i coraz sprawniej hulające MIUI 10. - bateria, na ten moment w moim przypadku spisuje się bardzo wporządku (17h, 5:30h SoT) - czytnik linii papilarnych (szybkość! i celność) Zastanawiałem się długo między MIX2S/OnePlus 6/Mi 8. Padło na Mi8, głównie ze względu na MIUI, które bardzo polubiłem. Edited July 23, 2018 by QBAQ czytnik linii papilarnych 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 Czy mógłbyś sprawdzić w opcjach programistycznych > Lokalizacja wskaźnika czy parametr Prs który się wyświetla u góry zmienia się płynnie o 0.01 w zależności od siły nacisku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tabbasek Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 Ciągle jest na 1 albo 0 ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 Szkoda. Myślałem że jest jak w Mi 5s. Explorers Edition ma wykrywać siłę nacisku na czytniku linii. Ciekawe jak to będzie w nim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 (edited) Dnia 21.07.2018 o 23:00, AfgFire napisał: Najwidoczniej nie umiesz robić zdjęć. Mi 8 robi świetne zdjęcia. Powiem Tobie więcej - moja żona Mi Note 2 potrafi zrobić świetne zdjęcia więc ... Najwidoczniej nie umiem, cóż poradzić, tyle, że P20, którego używam faktycznie robi jakościowo dobre zdjęcia, których nie potrafi wykonać MI8, więc co ma do tego umienie lub nie? Rzeczywiście jest poprawa w stosunku do MI6, ale daleko do najlepszych obecnie foto-smartfonów, a szkoda. Edited July 24, 2018 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
AfgFire Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 38 minut temu, sp4ubw napisał: Najwidoczniej nie umiem, cóż poradzić, tyle, że P20, którego używam faktycznie robi jakościowo dobre zdjęcia, których nie potrafi wykonać MI8, więc co ma do tego umienie lub nie? Rzeczywiście jest poprawa w stosunku do MI6, ale daleko do najlepszych obecnie foto-smartfonów, a szkoda. Testowałem już P20 jak i P20 Pro. Jutro odbiorę Mi 8 i zobaczę jak te fotki wyglądają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefanilla Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 (edited) Dnia 23.06.2018 o 20:44, macko030 napisał: Czy ktoś już korzysta z Mi8 SE? Jak wrażenia, bateria? Myślałem o zakupie Mi8 ale wydaje się byś za duży. Obecnie korzystam z RN4 i jest w sam raz na wielkość Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Nie dawno kupiłem, i dotarł 2 dni temu. Jak na razie wrażenia super, szczególnie rozmiar. Bałem się, że będzie za duży a jest identyczny jak Xperia Z3, którą użytkowałem przez bardzo długi czas. Bateria też na plus, Mi5 nie przeżył u mnie całego dnia, a Mi 8 SE ma wieczorem jeszcze +/-20% baterii, przy takim samym użytkowaniu. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to aparat, który w słabym oświetleniu robi jedynie takie sobie zdjęcia, ale może trzeba pogrzebać w ustawieniach żeby to naprawić. Z racji, że czekam 360h na odblokowanie bootloadera muszę korzystać z china stable miui 9.5, ale w wersji angielskiej nawet daje radę i mało jest momentów kiedy wyskakują chińskie znaczki. Myślałem, że będzie gorzej. Edited July 28, 2018 by Stefanilla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 8, 2018 Share Posted August 8, 2018 Mi8 już troszku jest, do rozmów na ten temat odsyłam już do: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts